אני יודעת שזה לא יהיה אופנתי, מה שאכתוב כאן, אבל אולי זה יכול לעזור
מה שאת מתארת היה לי בצד אחד, וזה היה נורא. הייתי מפחדת מכל הנקה (גם בצד הלא-פצוע, כי זה קירב את מועד ההנקה בצד הפצוע). הייתי ממש באימה מזה. הלכתי ליועצת הנקה, שעזרה קצת, אבל הפצע נשאר...
בסוף, הלכתי לרופאת הילדים אצלנו, שאולי הגישה שלה קצת מיושנת, אבל היא לא הסכימה עם כל מה שיועצת ההנקה אמרה. יועצות הנקה בד"כ לא ממליצות לשים משחות שצריך לשטוף אותן לפני הנקה. הן אומרות שזה מייבש את האזור ולא עוזר לו להתרפא. הרופאה אמרה שעם כל הכבוד לגישה הזו, יש כאן פצע וצריך לרפא אותו, ובשביל זה צריך משחה טיפולית (לא לנולין וכו'). וכן, צריך לשטוף אותה. חוץ מזה, היא ביקשה לראות איך התינוקת יונקת, וכשראתה איך אני עוזרת לה 'לתפוס', כמו שהראתה לי יועצת ההנקה (הרעיון היה לחכות לרגע שהיא תפתח פה הכי גדול ואז מהר לקרב את הראש שלה אל ההשד בצורה מסויימת...), היא אמרה לי לעשות אחרת... בנוסף היא גם בדקה שאין לשון קשורה שעלולה לגרום לבעיות.
בלי קשר, למשך כמה ימים שילבתי שאיבות מהצד הפצוע במקום הנקה- שאיבה הרבה פחות כאבה וזה עזר למקום להחלים.
חלילה לא באה כאן נגד יועצות הנקה! עבודתן מבורכת והן עוזרות לנשים רבות! אצלי ספציפית המשחה הטיפולית פתרה את הבעיה יחד עם גישה שונה ל'התפסה' של התינוקת... היום היא כמעט בת שמונה חודשים ועדיין יונקת, ב"ה.
בקיצור, לכי למישהי, יועצת הנקה, רופאה... אל תחכי...!