עבר עריכה על ידי משהיא מהבירה בתאריך י"ג בחשון תשע"ו 00:22
♡מרק עדשים;
מטגנים בצל. גזר מגורר. קוביות בטטה. כוס עדשים אדומות. כוס עדשים ירוקות. פטרוזיליה. רסק עגבניות. תבלינים.
♡מרק כתום:
כמו שכתבו מעלי בתוספת חלב קוקוס. או למשקיענים באמת. לפני הבישול לאפות את הבטטות/ דלעת/דלורית- בתנור עם שמן זית, שום, מלח וטימין. ואז להמשיך כרגיל. שווה מאוד!
♡מרק עדשים זריז:
קוביות בצל. גזר מגורד. חצי חבילה קטנה של עדשים כתומות. מל"פ,כמון וחוויג' . ( אותו דבר עם עדשים ירוקות-הרבנ יותר טעים, יותר זמן בישול).
♡מרק עגבניות צרובות של 'בצק אלים' -אני מהפלאפון אז לא יכולה לקשר. אבל הוא מעולה.
♡מכינים מרק ירקות רגיל כמו שאוהבים ומוסיפים קציצות בשר קטנטנות לבישול.
♡מרק עדשים בשרי:
חומרים- ירקות קצוצים מה שאוהבים, ירקות עלים, חזה עוף, עדשים משני סוגים.
הכנה- מטגנים בצל, מטגנים קוביות של חזה עוף. מוסיפים את שאר הירקות. כוס עדשים ירוקות וכוס כתומות.בישול ארוך.
ובכללי-הוספה של שורש פטרוזליה, שורש סלרי,כרישה (לוף) ובכלל ירקות עלים משדר כל מרק פלאים.
וטיפ שקיבלתי משף -כדי שמרק יצא טעים וימצא את כל הטעמים שהכנסנו אליו -מבשלים את המרק בלי מכסה-לוקח יותר זמן ומתבזבז די הרבה חומר גלם בגלל האידוי. אבל כשרוצים להשקיע זה ממש משדרג.