אז אני לא שונאת...
אני... אני..
רק
לא אוהבת.
בכלל לא!!!
בעעע
יש הרבה מציאויות שמותר לשנוא.
הפסוק אומר "לֹא תִשְׂנָא אֶת אָחִיךָ בִּלְבָבֶךָ" אבל אם הוא יצא מכלל עמך אז מותר.
נחליש יהודים שצריך לשנוא
ומה הבעיה עם התגובה הראשונה?
חותם על כל מילה שלה.
אבל כשעונים "אסור לשנוא יהודים" זה נשמע שאסור לשנוא כל יהודי מה שממש לא נכון.
ונראה לי שהם קצת יותר...
גם אם הם תינוקות שנשבו (ואפילו זה, לא כל כך פשוט)
בכל מקרה הם כבר לא רעך, וכבר לא עמך.
לשנוא את כל החילונים?
מי נתן לך אישור?
אז מה?! הם סתו מהדרך??
לכן צריך לשנוא אותם?
אם אני מפריעה בכיתה מותר לשנוא אותי? אם אני מחליטה שאני לא לומדת יותר בשום אופן מותר לשנוא אותי כי ירדתי מ'דרך המלך'??
אם מישהו באמת מזיק לעם שלך, אז אולי יש מקום לשנוא.
בטוח לא מקום של הכלה והבנה אבל לא במאה אחוז לשנוא.
ויודע מה? יש גם מקום ללמוד ממנו. אמנם לא ערכים, ולא איך להתנהג, אבל תכל'ס תראה איך השמאל עושים הכל עד הסוף!
מצווה ללמוד מכל אדם באשר הוא.
כן, אם הם סטו מהדרך מותר לשנוא אותם. כתוב "ואהבת לרעך כמוך" פרט למי שסטה מהדרך וכבר אינו בכלל רעך. כתוב "לא תשנא את אחיך בלבבך" פרט למי שסטה מהדרך וכבר אינו בכלל אחיך.
כל שאר הדברים הם נחמדים. אבל את לא תגידי לי את מי לשנוא, רק התורה, והיא התירה.
אתה לא מכיר באמת.
איך זה קשור?
רמב"ם הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק יג הלכה יד
"השונא שנאמר בתורה הוא מישראל, לא מאומות העולם, והיאך יהיה לישראל שונא מישראל והכתוב אומר [ויקרא י"ט י"ז] לא תשנא את אחיך בלבבך, אמרו חכמים כגון שראהו לבדו שעבר עבירה והתרה בו ולא חזר הרי זה מצוה לשנאו עד שיעשה תשובה ויחזור מרשעו"
רמב"ם הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק יג הלכה יד
"השונא שנאמר בתורה הוא מישראל, לא מאומות העולם, והיאך יהיה לישראל שונא מישראל והכתוב אומר [ויקרא י"ט י"ז] לא תשנא את אחיך בלבבך, אמרו חכמים כגון שראהו לבדו שעבר עבירה והתרה בו ולא חזר הרי זה מצוה לשנאו עד שיעשה תשובה ויחזור מרשעו"
זה פסק שמוסכם על כולם. זו גמ' מפורשת. כך נקטו כל הראשונים, ולא ידוע לי על אף אחד שחולק, אדרבה, אשמח למקורות.
אבל די ברור לי שהמחלל שבת בפרהסיא, הוא כבר לא בגדר אחיך וכבר לא בגדר רעך.
אפילו שהוא תינוק שנשבה..
[רבנים שסוברים שאין לחילונים דין תינוק שנשבה (ולכן בפשטות יוצאים מכלל 'עושה מעשה עמך' ומותר/ מצוה לשנואתם)]
הגר"ש וואזנר - קשה לתת להם דין תינוק שנשבה אע"פ שהם אנוסים. ומ"מ אינם בכלל עושה מעשה עמך. [שבט הלוי ח"ט קצח].
הגר"נ קרליץ - "חילוני רגיל באר"י אינו תנוק שנשבה."
הגרי"ש אלישיב - לרובם בזמננו אין דין תינוק שנשבה.
הרב אביגדור נבנצל בשם הגרש"ז אויערבך - "הוא דן החילונים בימינו כמזידים ולא כתינוקות שנשבו"
כל אלו הביא הרב מנחם אדלר בכתב העת ישורון יב, תשס"ג, תקנב-תקסו (קיים בפרוייקט השו"ת) ומביא שם הסבר אחר לדעת חזו"א.
הגר"מ פיינשטיין - אם יש שם ישראל כשרים (כמו החילונים בימינו שיש בסביבתם גם שומרי תומ"צ) אינם כתינוקות שנשבו ובכ"מ פסולים לעדות.[שו"ת אגרות משה אבן העזר חלק א סימן פב].
הרב יוסף קאפח - אינם כתינוק שנשבה [בפירושו לרמב"ם הלכות ממרים פ"ג ה"ב ציון ב ועוד בשו"ת הריב"ד עמ' עג הע' 9 ]
הרב משה צוריאל - אינם כתינוק שנשבה. [בספרו אוצרות המוסר ח"ב]
הגר"ע יוסף - צריך לכבד הורים חילונים והם תינוקות שנשבו [כחזו"א] רק אם אינם עויינים אותם על חזרו בתשובה [ואם עויינים הם בכלל המינים והאפיקורסים וכו'] [שו"ת יביע אומר חלק ח - יורה דעה סימן כא ד"ה ט) אולם]
אסור לבזות רבנים
זה נסיון בשבילי
כאן אני אכתוב על טייפון בא וי.
הטייפון יכה ביממה הקרובה באי רוטה שהוא חלק מאיי מריאנה- בעוצמה של 5 דרגות- הכי חזק שיש.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rota,_Northern_Mariana_Islands
הסופה תפגע בסין
חבל שקראתי את זה