בקשת סליחה פומבית מהרב מוטי אלוןדי"מ

מכיוון שפה זה בין המקומות בהם התבטאתי נגדו אני חש צורך לפרסם זאת גם פה.

בעבר הרבתי להתבטאות נגד הרב מוטי אלון בגין החשדות נגדו לאחר צפייה בסרטון שלו וקריאת פסק הדין ושיחה עם @יזהר הבנתי שטעיתי והכל זה ניפוח אחד גדול.

אם מישהו יודע נאיך ניתן ליצור קשר עם הרב אלון שאוכל לתנצל בעיניו אישית אשמח שיפנה אליי בפרטי.

אבק מהמנהלים לא למחוק את השרשור אם אתם לא רוצים שזה יתפתח אז תנעלו אבל בבקשה אל תמחקו

יש לי את הטלפון והכתובת שלואריק מהדרום
אבל אני לא חושב שיש צורך שתפנה אליו אישית.
למה אתה חושב שלא צריך?די"מ
למה אתה חושב שכן?אריק מהדרום
כי צריך לבקש סלעחה ממי שדיברת עליו לשון הרעדי"מ
או הוצאת דיבה במקרה הזה...
זה לא נכון לדעת רוב הפוסקיםאריק מהדרום
אבל זה כמובן לא אכפת לך.
הבעיה איתו לא היו המעשים האלה שנעשו או לאחייל אלמוני
אלא כל שיתוף הפעולה עם הגירוש, החל מגינוי חוסמי הכבישים, דרך ה'באהבה ננצח' בכפר מימון שנועד לבלום כל התנגדות אפקטיבית, וכלה בשיתוף פעולה ממשי בזמן הגירוש עצמו.

על כך אין סליחה ואין מחילה, ואלו הפשעים האמיתיים.
זה לא מתיר להוציא שם רע בנושאים אחריםצריך עיון
נכון. יש דעות שונות וכל אחד יבחר למי להאמיןהצח והאדום
יש דעות שונות ורק אחת נכונה ורק לה צריך להאמיןשמש אא

אבל כמובן שלהוציא שם רע בגלל מחלוקת פוליטית הוא פשע נאלח 

א. לא בטוח שיש רק דעה אחת נכונה.הצח והאדום
ייתכנו גם דעות ביניים נכונות.

ב. אין לי את הכלים להכריע בנידון.
דעת ביניים היא גם דעהשמש אא

ב. צודק לחלוטין. גם לי גם לך וגם ל99.9% מהמביעים דעה בעניין אין אותם

במקרה הנידון יש רק דעה אחת נכונהיזהר

וזאת בגלל הפער הגדול שבין טענות הצדדים והסתירות ביניהם.

הסרטון נשמע משכנע מאוד ואף מזעזע.חייל אלמוני
עולה ממנו לכאורה שרוב חברי הפורום הינם סטטיסטים נעדרי השפעה תחת פיקוחה של הגברת יהודית שילת, שהיא ה'ביג בוס' בפורום ועל פיה יישק דבר.

מלכתחילה היה נראה שהמעשים שנעשו אינם חמורים כ"כ, וע"פ הרב שרלו גם אינם פליליים, כך שנותר רק להתווכח על האופי שלהם ועל המניע להם.

לכאורה, אין סיבה שלא להאמין לרב אלון, וידוע גם שהוא נוהג לחבק את תלמידיו.

אכן, מה שהיה תמוה לי מאוד במשך כל השנים הללו הוא: מדוע הסכים הרב אלון לקבל את כל הוראות הפורום, לעבור למגדל וכו' באם לא עשה דבר?

ממה יש לו לפחד? הרי אם הוא צח כשלג, עליו להיאבק על חפותו.

האמת, לא חשבתי שאשתכנע אבל הדברים הללו די שכנעו אותי (בפרט דבריו שלא הודה ושרבים מחברי הפורום כלל לא נפגשו איתו, וכן שיהודית שילת לא זכרה את ההודאה לפרטיה).

דווקא דברי הרב אליהו זצ"ל לא גרמו לי לשנות את דעתי משום שהיה לו קשר עם עזרא שיינברג, והנסתרות מי יבין.

ברור על כל פנים שאנשי שמאל ופמיניסטים יהיו כמעט תמיד בעד
המרשיעים במצבים כאלו, ולכן 'ראשית חכמה' אמרה את שאמרה.

ועם זאת, נאמר בכתבה בנושא שחברי קולך דווקא פרשו מהפורום לאחר שדרך התנהלות הדברים לא הייתה לשביעות רצונם, והדבר מגדיל עוד יותר את הסיכוי שמדובר בהרשעת שווא.

2 הוספות קטנות:חייל אלמוני
1. אכן, נשמע שהוא פחד מאוד מהפורום ולכן קיבל את הוראותיו, אך חבל שלא
פירט דווקא את הדבר המעניין ביותר:

מה הם היו עושים לו לא היה נשמע להוראותיהם.

2. חבל שאין אפשרות לעמת את הרב אלון עם יהודית שילת, וכך יישמעו טענות שני הצדדים ויקל עלינו להכריע בעניין.

לגבי השאלה,ד.

"מה היו עושים לו"..

שוב - בלי שאני יודע כלום בנושא, אבל ברור שלעיתים עצם האופציה שיצא על אדם שם רע, מספיקה לכל מיני דברים. הרי גם אם אדם ייאבק על חפותו וכו', עלולים להיות כאלה שלא יאמינו וכו' אפילו אם בסוף ייפסק לטובתו. שלא לדבר על בינתיים, בפרט אדם שיש לו משפחה.

כמו כן, לפעמים אם מדובר במישהו שבאמת צדיק וישר, עלול לחשוש לחילול השם מעצם הפרסום, עד שדברים יתבררו, ממחלוקות, מזעזוע של תלמידיו, ועוד ועוד.  חשבונות של אדם טוב וישר, הם לפעמים אחרת מחשבונות של סתם מישהו, גם בתגובה להאשמות, וגם בעצם פעולות של גילויי חום וכו'. לפעמים ה"מאשימים" יכולים לדבר מ"ראש" שכלל לא עולה על דעתו.

אם כי לצערנו, היו כאלה שנחשבו לישרים והתברר שלא.

לכן, אלו דיני נפשות. מה שברור, שכדי "להרשיע" אדם, צריך שיהיה ממש ברור שזה כך. הרי לא יעלה על הדעת סתם לפרסם חשדות על כל אחד.

נו ברור שזה בעייתי.די"מ
ועדיין זה לא מצדיק להוציא לו שם של מטרידן כשזה לא נכון.
הוא לא היה הראשון!^^^וד"ל.(לחייל האלמוני ממקודם)נפש חיה.
פעם כתבתי מכתב סליחה לרב עובדיה, והוא קיבל, ואחדחסדי הים
המקורבים שלו אמר לי שהוא סלח ושמח שכתבתי לו את המכתב.
זכות גדולה חליל הרועים
הסרטון והנרקסיזם שלו רק מוכיחים עד כמה בטוח שזה נכון.ראשית חכמה

בתור אישה בחיים לא חיבקתי חיבוקים שאצלו זה בסטנדרט.

ואם הוא באמת היה חף מפשע, הוא לא היה בורח למגדל.

אני די בדקתי את הנושא ודנתי עם כמה אנשים ולא השתכנעתי.די"מ
אם יש לך טענות עניינות אשמח לשמוע באישי כי פה מן הסתם לא יתנו לדיון להתפתח
זה בגלל שאתה חסיד תורת החיים.ראשית חכמה

שתמיד חושבים שהם יודעים הכל והעין הלא מקצועית שלהם היא היא השופטת.

אז מה כן שופט? עיניים של רבנים אחרים?די"מ
עין מקצועית שמבינה בפגיעות מיניות.ראשית חכמה

פתאום את חסידת מערכת המשפט!!אלעד

ראו נא מה שנאת רבנים עושה

שמעת אותי אומרת מערכת המשפט?ראשית חכמה

התכוונתי לאנשי מקצוע.

ובכל אופן, לפורום תקנה היו עשר תלונות על הרב אלון, מי שבוחר שלא להאמין להם בגלל שהמתלוננים (בצורה אופיינית לרוב עבירות המין) לא רוצים להיחשף בפני כולם הוא מטומטם.

מי שבחר להרשיע אותו היתה מערכת המשפטאלעד

היא קבלה יותר ראיות ויותר חוו"ד מכל אנשי פורום תקנה גם יחד

היא לאטוביה2
ודרך אגב תראה במה הם הרשיעו אותו - זה נשמע ממש מגוחך
בלי לדבר על כך שלהתייחס לחבורת הרשעים הללו כאל בעלי דעה זה אבסורד

נ.ב. למען הסר ספק אני אישית חושב שהוא אכן אשם אבל תגובתך היא מוזרה ממש
פעם אחת בחיים שלך פגשת את הרב מוטי שאת מדברת בנחרצותותן טל

כזו?

כי הרב מוטי הוא אדם ששופע אהבה, ובהחלט, בהחלט החיבוקים שלו הם בערך כמו הכאפות של הרב עובדיה - בדיוק כמו שהכאפות של הרב עובדיה לעולם לא יוכלו להיחשב כמו כפייה באיומים במכות, ככה החיבוק של הרב מוטי... הוא חיבק אלפי ואולי עשרות אלפי תלמידים בחייו, כי זה מה שהוא, ועם העובדה הזאת אין שום בעיה, ויעידו על כך המוני תלמידיו שמשום מה מעולם לא חשו מוטרדים. כולל דוד שלי,שהוא הרב שחיתן אותו (את דוד שלשי).

אני לא אפתח כאן את הסיפור בכללותו, רק היה חשוב לי להדגיש שבנוגע לחיבוקים עצמם - אין לך שמץ של מושג. זה בכלל בכלל לא קשור לחיבוקים ש"אני כאישה בחיים לא חיבקתי חיבוקים..". זה עניין שלך, לא שלו.

אלפי אנשים, אומרים שהחיבוקים האלו שלו העניקו להם כוח ואומץ להמשיך בדרך, להתחזק, להיות אמיתיים עם עצמם - הראו להם אדם שבאמת מאמין בהם מכל הלב. נכון, לא כל רב מחבק - בהחלט, כמו שלא כל רב נותן כאפות כמו הרב עובדיה זצ"ל. זה לא אומר אוטומטית ש"בטוח שמשהו פה מסריח".

בנוגע ל"בריחה למגדל" - תנוח דעתך, כאשר כוחות גדוים יותר מאיתנו מאיימים עלינו באיומים שונים  תאמיני לי שאנשים רבים יעשו מה שאותם גורמים אומרים להם לעשות גם אם הם לא חובים שהם אשמים. כי מה לעשות שאנחנו חיים במציאות מקולקלת ומעוותת.

אבל עד כאן. אני באמת לא אפתח את הפרשה ההיא שוב, לא יותר ממה שאמרתי עכשיו, רק היה חשוב לי להגיד מה שאני יודע על סמך היכרותי האישית שלי ושל עוד מחבריי ומקרוביי, עם הרב אלון.

אז אולי הבעיה בך?Natsu

אגב, הוא לא "ברח למגדל".

במקרה יצא והייתי בשיעור שלו במגדל כמה שנים לפני שהכל התפוצץ...

ובכלל, נראה לי שכל משפטי ה"אם.. - אז.." יותר באים להצדיק עמדה קיימת, ופחות לברר עמדה.

וכשמגיע בנאדם ואומר "ישבתי, בררתי, חשבתי, ועכשיו אני חושב אחרת" - אני לא חושב שזו תגובה הולמת.

אסור להגיד כך..ד.

זו לא ראיה לכלום.

ומה שבתור אשה, גם לא ראיה. יכול להיות אדם חם ומעניק, שבכלל אין לו בראש מה שאת חושבת.

לא כך מכריעים דברים כאלה.

גם מגדל לא ראיה.

כל אחד עם אישיותו ועניינו.

[לא ראיתי ענין לראות את הסרטון ובכלל להיכנס לכך. אבל אני רואה לנכון להביע הערכה רבה לדי"מ שחשב שחרץ משפט לא בצדק וראה לנכון להתנצל כאן]

ומה עם כל הרבנים שאמרו אחרת ממנו?אנונימית1111
בכללם הרב שמואל אליהו?( באוזני שמעתי..) למה לבלבל את הציבור כל פעם מחדש?
זה לא כ"כ קשור למה שכתבתי...ד.

אני אמרתי, שאסור לומר על סמך סרטון, "נרקסיזם" (שברור שאדם שעבר שנים של משפט ציבורי עומד במעמסה נפשית לא פשוטה), "חיבוקים" ומגדל - שמכאן ראיה...

זה אסור. לא כך חורצים דיני נפשות.

וכמו כן, הבעתי הערכה לדי"מ, שהוא חושב שכתב דברים בצורה נמהרת ושיפוט לא נכון, ומתנצל בדברים. זו תכונה יפה. הלוואי על עוד.

לא הבעתי כל דעה לגבי עצם הענין, שאיני יודע בו. בוודאי שבנושאים מעין אלו - זה חמור לשני הכיוונים. אם חלילה יש משהו, חמור. אם אין ודמו של אדם נשפך לחינם ברבים, חמור. ולפעמים זה ממש דברים המסורים ללב. כלומר, מעשה/אמירה שיכולים להיות משיא הצדיקות, וגם להיפך.. (ולא תמיד "מומחים" יכולים לדעת לפי מה שהם רואים/מפרשנים). אני לא מדבר על מה שאינני יודע. מהקצת שלצערי ראיתי, היו לכאן ולכאן. רבנים מסויימים מ"תקנה" מחד, הרב דרוקמן שליט"א שהמשיך להעסיקו בישיבתו מאידך. אני לא יודע כלום בדיני נפשות הללו.

אוסיף על קודמיי.יזהר

הסרטון הזה הוא הפעם הראשונה שהוא דיבר בציבור, לאחר שנים של שתיקה, שאמנם פגעה בו, אבל הוא שתק כדי לא להרבות מחלוקת, עד שחש שאין ברירה.

בסרטון הוא מסביר היטב כיצד הוכרח לגלות למגדל.

בכל הפרשה הוא התנהל כל כך הפוך מנרקסיזם, שטענתך מופרכת מיסודה. (בניגוד לשיינברג, אגב, שכל תגובותיו לאחר התפוצצות הפרשה הסתכמו בכוחי ועוצם ידי, ואני ואפסי עוד.)

נו באמת.ראשית חכמה

הוא פשוט יותר חכם ממנו ויודע שזה טוב להצטייר כצנוע...

נו.. את זה אפשר להגיד על כל אחד.יזהר

יישר כוח!יזהר

ישר כחהדסדסאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולדאחרונה

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

תגידו רגעהפתק

לגבי עבודה בבחירות.

וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים?

מצטרףל המשוגע היחידיאחרונה

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

יש לי צעצוע בגודל של שעוןמשה

עם אינטרנט ומסך מגע, ועם אפשרות לתכנת עליו כל דבר שאני רוצה.

מה הייתם כותבים לו?

זה יכול להיות שעון על היד. אבל לא חייב. בינתיים עשיתי ממנו שעון עם זמני שבת כי היום יום שישי, אבל תמיד יש עוד אפשרויות.

שויתי ה' לנגדי תמיד?צחקן

בשביל זה מספיק להדפיס חתיכת ניירמשהאחרונה

אולי יעניין אותך