את דעתי אני יגיד אחר כך..
אציין כמה נקודות:
1 חיבק אסירות ערביות מחבלות.
2 חיבק נשים נשואות.
3 קירב המון יהודים.
4 הוציא המון יהודים ממשבר נפשי.
היו טענות, חסרות ביסוס ופשר...
הוא גם לא הכחיש בעצמו את הרוב
יש המון מקורות שמדברים על כך שיש מצווה לעבור על ההלכה במצבי קיצון. האם צריך ללכת לפיהם? לא! אבל אם אדם שנראה צדיק ופעל רבות לקירוב יהודים והיה דמ ות מופלאה, צריך לדון לכף זכות שזה היה המניע שלו? כן.
זה נשמע לי שטויות שאנשים רעים אוהבים להפיץ. אסור להפיץ את זה אם לא יודעים בבירור. (חוץ מאפי תלתא אבל לגבי זה יש הרבה לעיין)
אבל אם זה כך אז על זה אין מה ללמד זכות יותר מדי. ואני לא סומך על פרסום עמום בפורום בנושאים האלה וזה נראה לי הוצאת שם רע.
אנשים שאמרו שהוא לא נגע באף אישה למרות שזה אמת וידוע?
רעל בכל מקום מאשר אנשים תמימים. גם אם זה נכון למה אתה חושב שאנחנו צריכים לדעת (ואני לא מדבר על סתם נגיעה בנשים)
אבל נתתי יבמות עט א
רב שכל מטרתו היא להראות שאנחנו דת של "פיס אנד לאו"
ותחת העיקרון הזה הוא מחבק נשים נשואות,
מחבק נשים דתיות ולהבדיל מחבלות, והכל תחת דגל האהבה,
האם זה דבר שאנו נתמוך בו?
הכל על בסיס התורה העצומה שהוא למד, ואהבתו העצומה לכל דבר שבקדושה.
הרב צבי יהודה היה מעביר שיעור קבוע לקבוצת רבנים.
יום אחד באו, דלתו הייתה סגורה, והוא דיבר עם מישהו.
כשיצא לאחר זמן, ראו את רבי שלמה...
הרב צבי יהודה ליווה אותו עד לרחוב ורחש לו כבוד רב.
הרב אמר לרבנים, אני יודע שאתם תמהים, אך דעו לכם-לאיפה שהוא הגיע, אתם לא הגעתם...
זה לא הופך את מה שהוא עשה למותר. ופה השאלה שלי
רב אחא מרכיב לה אכתפיה ומרקד אמרי ליה רבנן אנן מהו למיעבד הכי אמר להו אי דמיין עלייכו ככשורא לחיי ואי לא לא - כתובות יז א
עת לעשות לה' הפרו תורתך
ויש עוד המון. הנקודה היא כמו שאמרתי שאסור לכתחילה להשתמש בדברים כאלה אבל יש מקום לדון אדם כזה לכף זכות כשלא מדובר על דברים כמו הטרדה ואונס.
אגב רצפה בת איה השתמשה בהיתר ל מוטב תמחק אות אחת הלכה למעשה. וגם דוד המלך. באותו סיפור.
לחבק נשים נשואות זה נקרא לעשות לה'? ומחבלות?
ולגבי הדוגמאות אני מציע שתלמדי שוב את הנושא
בהמון ג'יפה על אנשים אחרים. יש לי מספיק משל עצמי ואני לא רואה שום סיבה ללמוד דברים רעים על אנשים אחרים.
אפילו אם זה נכון אני לא רואה סיבה לחפש את כרגע.
אתה מונע מלהגיד לשון הרע לצורך, וזה איסור "לפני עוור לא תתן מכשול"
מישהו בדורנו (או תופעה קשה בדור) של אנשים שנוגעים בנשים בגלל שככה הרב קרליבך עשה? מה מפריע לך שאני יחשוב שהוא אמנם נגע בנשים אבל בהקשר הכללי הוא היה צדיק? מה רע בזה?
בוודאי שכן! אם עכשיו בגללך אדם יחבק אישה בגלל הרב קרליבך ויעבור על איסור דאורייתא זה יהיה באשמתך המלאה.
ובנוסף- אני מכיר כמה וכמה אנשים שזו האידיאולוגיה שלהם.
אני כ מכיר אנשים שעושים את זה ולעיתים נתלים ברב קרליבך. הם לא יונקים ממנו אלא הוא תירוץ שלהם, ולרוב אפילו זה לא.
זה לא יהיה באשמתי המלאה אלא באשמתו כי היה לו ללמוד ולא למד. אני לא אמור להפיץ רעל על אנשים מתוך הנחה שזה יציל אנשים מלהסתמך עליהם אלא אם מדובר במקרים חמורים מאוד. כמו שבתאי צבי.
לא נראה גדול יותר מהסיכון שמישהו שעד היום לא שמע על הדברים האלה, ישמע עליהם בגללך, ויסתמך עליהם.
ואני לתומי חשבתי, שתמתין עד שאחזור!בת אדם-אין קשר לתוכן השרשור-
בס"ד
המון זמן חפשתי מורה רוחני ולא מצאתי מישו
והבנתי שזה לא השיטה שנכונה לי
החלטתי לראות בכל אדם את הטוב שאני יכולה ללמוד ממנו
מר' קרליבך יש הרבה טוב ללמוד
והרע?
רע יש בכל אדם ויש בי מספיק בשל עצמי לא רואה ערך בלעשות חשבון נפש בשביל אנשים אחרים
בס"ד
אז נדלג על אביי כל פעם שהוא מוזכר בגמרא
וזה השאלה שלי
בס"ד
אני לא מכיר ולכן לא הבעתי דעה בשרשור, אבל היא טוענת שיש טוב (כנראה אחר).
אני שואל האם דרך כזאת היא נכונה כעיקרון?
בס"ד
יש לי דרך משלי שמרכיבה טוב שאספתי בהרבה מקומות
מצווה הבאה בעבירה- עבירה
או שהוא עתיר זכויות?
איפה החלוקה?
עיין בשרשור ותבין איפה השאלה שלי
כל כולו היה מסירות ואהבה-כל כולו!
הוא היה אומר, :"כשלמישהו יש התקף לב- לא מתחילים לעשות לא פדיקור! מטפלים בלב!"
והלב... הלב כואב... לב שבור...
אתם יודעים כמה לבבות שבורים בעולם? אינסוף!
אנחנו צריכים אהבה כמו אוויר, והיא חסרה היום...
והרב שלוימה הקדוש, פשוט הלך ברחובות כל העולם ופיזר אהבה בלי סוף!
כל רצונו היה לקרב יהדים לה', אחד לשני, לתת כבוד לה', הוא לא עבר על ההלכה "בסבבה"- רק כשהיה נצרך!
יש סיפור געוולדיק שמישהו שהיה מתלווה אליו לפעמים סיפר, שכשהרב שלמה היה מתארח אצל אנשים לא דתיים, והיה כיבוד, הרי זה לא פשוט...
אז הוא היה שואל את בעל הבית "איזה עוגה נהדרת! היא נראית העוגה הכי טובה בעולם! איפה קנית אותה?"
אם היה שומע שם של קום שהוא מכיר ככשר, היה אוכל (כשהו לא מפסיק להודות להם על הזכות שלו לאכול אצלם כמובן)
ואם שמע שם של מקום שלא הכיר...?
אז היה אומר "ידידי היקר! אתה רוצה לעשות לי את הטובה הגדולה בעולם? אני כל כך צמא! אני ממש ממש אשמח אם תביא לי בבשקשה כוס מים"... ואז היה אומר אחרי ששתה "תודה רבה! אני פשוט כל כך הייתי צמא... עשית לי את הטובה הכי גדולה בעולם!"...
רבינו היה גאון עצום עצום בתורה, עילוי ממש...
אש של תורה, אהבת ישרא, הבריות, העולם, השבת, ישרושלים, הניגון, ועוד ועוד...
ומה עם האיסורים מדאורייתא שהוא עבר עליהם?
והנשים הרבות שהעידו שהוא ניפה לפתותן שישכבו עמו?
אני יודע בוודאות שהוא חיבק נשים ומחבלות גם כשהנשים לא הסכימו לו לחבק אותן
זה מעשה רשעות.
ברגע שיש דברים שאני יודע עליהם בוודאות
(שהוא חיבק נשים נשואות ומחבלות, ונשים שלא רצו שיגע בהן)
אני לא אהיה מופתע אם הוא גם ניסה לפתות נשים.
כדי שאני אעמוד מאחורי זה עד רמת הוויכוח אני חייב לשמוע את זה ממקור ראשון.
תמחק אות אחת מן התורה ואל יתחלל שם שמים ברבים, היתר שגרם לדוד המלך ולרצפה בת איה לעשות מעשים אסורים לפי ההלכה.
יבמות עט א. ובספר המטרה מקדשת את האמצעים של נחום רקובר
לא יודע למה אבל יש לי תחושת בטן חזקה ששם היה מדובר על דין מלך
או שזה בגלל שניסו לרצוח אותו אבל נראה
חילול ה'
רבי שלוימה נכנס לעולם קר. מנוכר. עצוב ובודד, והראה לו אחווה, מתיקות, קדושה ושמחה.
שוב, כשמו שאמר, כשלמישהו יש התקף לב, מטפלים ישר בלב...
וכל כולו היה לב...
לגבי השמועות, הם חסרות ביסוס...
רב אחא מרכיב לה אכתפיה ומרקד אמרי ליה רבנן אנן מהו למיעבד הכי אמר להו אי דמיין עלייכו ככשורא לחיי ואי לא לא - כתובות יז א
ותראה מה אומרים לו התלמידים ומה הוא עונה להם..
תוכיח שכאן זה לא כך.
בין רב אחא שראה בזה לא יותר מאשר קרש,
לעומת אדם שעדויות רבות ממקור ראשון (אספתי כבר מעל 3)
שהוא הטריד נשים וחיבק נשים ללא רשות?
אתה באמת משווה בין דבר שהוא נטו מגע של חיבה לבין דבר שהוא שמחה של מצוה ועלול להיות נגיעה של חיבה?
הוא היה בתקופה של כל ילדי הפרחים ואיכשהוא הנקודות שהוא הביא נשקו לכל הפיס אנד לאו שהיה אז בארה"ב, אבל אם תקרא את הספרים בסדרת "לב השמיים" אתה תראה שהיו לו המון שיעורים ושיחות שהוא העביר שהיו עמוקים מאוד מאוד, לא פיס ולא לאו. תורות עמוקות ורחבות- שבהן ניכרת הבקיאות וההבנה העמוקה שלו בכל ספרי החסידות ולא רק בהם.
וחוצמזה- שכל הנוער היהודי האובד בשנות ה60 בארה"ב- זה בדיוק מה שהיה להם חסר. יהדות באהבה. ואת זה ר2 שלמה השפיע עליהם בכמויות גדולות. ורבים השיב מעוון.
זה אכן נושא רציני לדיון, אבל הנה כמה נקודות חשובות:
- תשקלו כל מילה לפני שתשלחו את ההודעה, ותעברו שוב. לשון הרע ופגיעה ברגשות של אנשים באים מאוד בקלות, לפעמים בלי לשים לב.
- לא כל דבר צריך להיאמר, גם אם הוא נכון, וכל דבר שצריך להיאמר צריך לנסח בצורה המתאימה. "דברי חכמים בנחת נשמעים".
- כאשר אתם דנים בדברים הנוגעים בהלכה: אם זה מבוסס - צטטו מקורות\דעות באופן מלא.
אם זו דעתכם האישית בלבד - ציינו והדגישו את זה.
- אף אחד פה לא פוסק הלכתי (עד כמה שידוע לי
), ולכן - אל תקחו מפה דבר להלכה, תשאלו רב. בנוסף - פסק הלכתי שנשאל ע"י אדם ספציפי הוא לאותו אדם, אלא אם זה נאמר באופן גורף.
דיון פורה 
התפיסה שלו בהחלט מעוותת אבל היא לא הופכת אותו לרשכ.
מי זה אחמד יאסין?
מדובר בטעות.
טעות נוראית אפילו.
אך ממש לא רשעות.
גם אני שמחתי כשהוא נפטר.
הייתי ברמת מגרון ואני ועוד אחד צווחנו בקריאות גיל ושמחה.
אבל מאיר אטינגר כן כן "הקיצוני" ההוא שיושב במעצר מנהלי היה בשוק ממנו וגרם לי לבדוק את הנושא ורק אז הגעתי למסקנה הזאת.
זה עניין הרבה יותר עקרוני.
נפתלי הדגאני טענתי שיש להם נקודה דומה.
ואני לא מבין מה הבעיה שלך עם זה.
הרב פרומן, כשתלמיד התגייס לצבא, בירך אותו בצורה מאוד חד משמעית. לא אכתוב כאן מה, אבל משמעות הברכה היתה- תהרוג כמה שיותר. חד וחלק.
ואוסיף - ב"ה, זכינו להיות בדור שאנחנו יכולים יותר לקבל מתורתו של הרב קרליבך ופחות נצרכים לשאלות הבאמת קשות הללו.
דמויות קיצוניות, הזויות לעיתים, נצרכות כדי להתניע שינויים גדולים. אני חושב שהדמויות האלה טועות, אבל טוב שהן קיימות.
אוהבת את מלכנו
אח"כ אם זוכרים אותך 
אולי בהודעה הנעוצה של נוג"ה יש משו על סרטים
הייתי איתה ביחד
ל המשוגע היחידיפי מאה....
אבל כן, מערכון נחמד .....
זה בדיקה אם הקישור של אמצע הסרטון עובד...
תפתחי את הסרטון הראשון בתוך ההודעה.
מעניין אם זה עובד
מעניין אם זה יעבוד

ישקפיץחייב דחוף.