אקדים ואומר - ייתכן ויש הבדל בין בנים לבנות בעניים הזה. אני כותב מספר דברים שנדמה לי שיכולים לעזור, אבל זה כפי מה שנראה לי שהיה עוזר ומועיל לי, ייתכן ואצלך זה יהיה שונה.
ובכל אופן..
מספרים על רבי מאיר שהייתה לו יכולת מיוחדת ״תוכו אכל קליפתו זרק״. כלומר - כל חכמה חיצונית שהיה לומד, היה יודע לקחת את העיקר שבה - שהוא חכמה אמיתית אבל את כל התוספות וההבלים שהתערבבו בה - היה זורק ולא מקבל. ידע לסנן.
את אחרי קשר ארוך. מבחינתך החלטת שאת לא חוזרת אליו. כלומר, אם אני מבין נכון - החלטת שזה לא נכון לחזור.
לענ״ד, בעניין התכונות - את צריכה לשבת עם עצמך
ולחשוב מה למדת מהקשר הזה עם הבחור, אולי באמת גילית תכונות שטובות לך ושאת צריכה שיהיו בבעלך. אל תצטערי על כך אלא תשמחי בזה מאוד! זה יוכל להיות לך לעזר בהמשך. מצד שני, תגדירי איזה תכונות הפריעו לך אצלו שבגללם לא התחתנתם. כך - זה לא יתערבב לך, תדעי לסנן ולומר - זה לא שאני רוצה את כל האישיות הזאתי, אני רוצה תכונה כזו וכזו. כשהדברים מוגדרים ולא מעורבבים - הרבה יותר קל לדעת להגדיר מה מחפשים ולא לומר שאת מחפשת בחור ״כמוהו״, מה שמיד משייך את התכונה הזו אליו ומזכיר לך את האישיות כולה.
דבר שני, להתנתק מכל קשר אליו, תנתקי כל קשר עם דברים שמזכירים לך אותו והמנעי מיצירת קשר. כל דבר כזה - מעלה ומציף את מה שהיה - בעיקר התחושות וההרגשות. ויותר מזה - כרגע את לא בתוך הקשר ולכן מתגעגעת - אבל כשאנו מתגעגעים זה בד״כ לדברים החיוביים והמשמחים ולא השליליים. לכן כשאת נזכרת בו עולה הרגש שמציף בעיקר את הדברים החיוביים ופחות את השליליים. מה שהופך למן געגוע ערטילאי שפחות מחובר למציאות ולאישיות השלימה של הבחור כמו שהוא על כל צדדיו. קחי את זה בחשבון, זה יכול לתעתע ולהשלות.
דבר שלישי - אל תשקעי במחשבות, אל תהיי לבד. תעשי דברים שכיף לך ושאת אוהבת ותהיי עסוקה בדברים חיוביים שיציפו את המחשבות. לטווח הארוך - יתכן וזה יעזור להשכיח ולהבין שיש עוד טוב בעולם שלא מופיע רק דרך הבחור הזה.
דבר רביעי ואחרון - סבלנות. אל תמהרי להיפגש. גם לא צריך לחכות יותר מדיי. אבל אם את מרגישה שאת צריכה קצת זמן לנוח מהבחור ההוא - תעשי חסד עם עצמך ועם הבחור הבא ותחכי תקופה מסויימת של התנקות שלאחריה תוכלי לחזור ביתר שאת ובשמחה רבה לקשר הבא שבעז״ה יהיה עם בעלך.
בהצלחה רבה!