אולי המורה הוא לא אדם כל כך חכם ?
סתם שאלה.. יכול להיות שזה לא קשור בכלל
אני הייתי קצת כזו.. כמו הבן שלך
הייתה לי מחנכת שבכלל לא הייתה מורה,
אלא סייעת, וקיבלה תעודת הוראה רק על סמך וותק כסייעת במשרד החינוך ועוד איזו השתלמות בסיסית ביותר
(דברים משנות השבעים... מזל שהיום זה כבר לא ככה)
והיא הייתה טיפשה, וזו הגדרה עדינה, ועם מידות של נחש.
הייתי מחוננת ועם תעוזה רבה , ותמיד עניתי בתעוזה שגבלה בחוצפה, או חוצפה של ממש, למורה הזו
והרבה פעמים בשנינות ובחכמה שאיימו על ה"מורה " הזו .
המורה תמיד הייתה אנטי והייתה מתקשרת לאמא שלי להתלונן על כל פיפס, כי איימתי על המעמד שלה עם זה שתפסתי אותה על טעויות בשיעור וצחקתי על דברים .
המורות החכמות או ה"בסדר" אהבו את אותי והעריכו אותי מאוד, כי היא לא איימתי על המעמד שלהן .
אם זה הסיפור עם המורה, שהילד שלכם מזלזל בו כי הוא לא נראה לו מספיק מוצלח,
צריך ממש להבהיר לו, שגם אם המורה טועה בשיעור בחומר, או גם אם הוא לא אוהב את המורה,
הוא חייב לכבד אותו, או שלפחות יראה לו שהוא מכבד אותו, גם אם בפנים זה אחרת.
גם אם זה נראה שזה לא מזיז לו, כשאומרים לילד שהוא מעליב , פוגע או עושה נזק לאדם מבוגר, אם
הילד נורמלי, הוא אמור להרגיש לא נעים עם עצמו ולהיעצב . גם אם זה ל5 דקות.
גם אם זה לא ישפיע בהתחלה, לפחות זה יקנה לו מושגים של כבוד למבוגרים.
כשלי טחנו שלמרות ש המורה H היא לא האדם הכי חכם בעולם, אמא שלי אמרה לי את זה תכל'ס,
אני לא יכולה לעשות צחוק ממנה ומהשיעור לפני כל הכיתה, כי היא אדם מבוגר, והיא המורה .
3 שנים ביסודי טחנו לי את זה, בתיכון כבר התנהגתי כמו בן אדם עם כל המורים.
להורים עשיתי סרטים. אבל בבית ספר לא הפרעתי בכיתה אף פעם. בהתחשב בזה ש50% מהזמן לא הייתי בה.
גם התבגרתי, ופיתחתי איזשהן אמות מוסר של איך מתנהגים למבוגרים גם אם הם ממש לא נראים לי.
וכן . את שני הכרכים של עלובי החיים / ויקטור הוגו קראתי בכיתה י"א מתחת לשולחן. המורה עשתה כאילו היא לא רואה.
שיקרא אם משעמם לו. זה עדיף בהרבה מלהפריע.
בדיעבד לא התנהגתי יפה.. אבל בסוף זה הסתדר , סיימתי תיכון בציונים טובים מאוד,
לא בהצטיינות, כי לא הייתה לי סבלנות לשבת ללמוד (HDAD , ADD , וכל החבורה.. יש עוד כל מיני ) העדפתי לטייל ולקרוא ספרים על הדשא בתיכון . אבל ממש לא הייתי מורדת או בעייתית אף פעם. כשביקרתי בכיתה התנהגתי
בנימוס המתבקש .
נכון שהרבה פעמים הורים סתם מאשימים את המורה ועושים נזק , אבל עדיין, צריך לבדוק
אם המורה לא מפיל עליו "אקסטרות" או דברים שעשו ילדים אחרים, או מגזים,
אם המורה בסדר, אז צריך בצורה יפה ונעימה, לעשות איתו שיחות נפש יומיומיות בנוסח שהציע ר' ד' מלפני.