אשמח לעזרה.
מישהו פה מבין בכתיבת ערכים בויקיפדיה?די"מ
לא צריך להבין.שירוש16
פשוט באים ועורכים. אין בקרה על איכות או מהימנות.
אם אני כותב ערך אני רוצה שהוא יהיה טוב כדי שלא ימחקו אותו.די"מ
תלוי באיזה נושא מדובר.שירוש16
ברוב המקרים אנשים לא ייטרחו לערוך שוב אם התיקון נכתב ברמת משלב סבירה ומשדרת אמינות.
הבעיה זה לא שישנו.די"מ
אלא שימחקו את הערך.
וחוץ מזה שאני זוועה בלנסח באופן רשמי ונטרילי.
מדוע שיימחקו את הערך?שירוש16
כמדומני שהסיכויים דומים לסיכוי של פייסבוק להסיר דף משתמש מסוים.
בהצלחה.
ממש לא נכון.די"מ
אם הערך שאני כותב יראה כמו פרסומת הם בהחלט ימחקו...
באמת? מוזר...שירוש16
בכל מקרה- יש מספיק חברות שטרחו להשקיע לתקן את הערך שלהם בויקיפדיה למרות שמדובר באלף-בית של פרסומת.
אבל ככל הנראה כאן מדובר בערך שונה.
ברור.די"מ
צריך לדעת איך לעשות את זה בחכמה.
בויקיפדיה מקפידים שהערכים יהיו מאוזנים על פי הקריטריוניםותן טל
שלהם. הם למשל לא מוכנים שיטו את הערכים ימינה מידי או שמאלה מידי - גם אם זה ממש מה שכמה משתמשים ימניים/שמאלניים רוצים... - עריכות כאלו ישוחזרו, ובמקרי קיצון המשתמשים/כתובת האי-פי של העורכים תיחסם לזמן מה מעריכות.
בגדול מה שקובע אצלם בויקיפדיה זה הנוהג המקובל בישראל/בעולם - ולא מה שקבוצות מסויימות רוצות לכתוב. מה "הנוהג המקובל" - על זה יש מריבות אינספור בדפי שיחה של ויקיפדיה, אכן - בסופו של דבר, צריך איכשהו "להוכיח" שערך מסויים או משפט מסויים צריך להיכתב ככה ולא אחרת, או שעושים הצבעה בין המשתמשים ואז קובעים...
(יש כל מיני ויכוחים בויקיפדיה - דתיים, לאומיים, ועוד ועוד... - לפעמים אני נהנה נטו לקרוא את הויכוחים בדפי השיחה שהם מעניינים יותר מהערך עצמו הרבה פעמים
)
יש בויקיפדיה צנזורה מחמירהזית שמן ודבש
הם מוחקים הרבה ערכים והרבה עריכות.
אתה צריך לכתוב ערך שיש לו ביקוש ובנוסף להביא אסמכתאות לערך שלך וקישורים נוספים.
בקיצור: אתה צריך להיות מרובע.
אכן
די"מ
זאת הסיבה שאיני ממליץ לחבריי לכתוב שםזית שמן ודבש
איך אני אמור לדעת אם יש לו ביקוש?די"מ
אין לי רעיון. סורי.זית שמן ודבש
אם הוא יהיה ערך רציני מספיק, לא ימחקו אותו סתם ככה.ותן טל
תראה רצינות, אל תפרסם אותו כל עוד הוא לא מעובה ומראה רצינות וכתיבה ברמה טובה, בלי טעויות שטותיות...
וככל שיש יותר מקורות רציניים זה גם מראה על "חשיבות" הערך.
את הכל תעשה קודם בארגז החול, ורק בסוף, תעלה את זה ליצירת ערך אמיתי.
את הצעד הראשון - של פתיחת משתמש באתר - עשית כבר?
מה זה "ארגז החול"?די"מ
נתנו לי שבוע.
ארגז החול זה "זירת הניסויים" של משתמשים בויקיפדיה.ותן טל
שם הם בודקים את הערכים שלהם לפני שהם מפרסמים אותו בפועל... שם הם מנסים את הכלים השונים ורואים אם הערך מופיע כמו שהם התכוונו...
נראה לי שאני יודע על מה אתה מדבר רק לא ידעתי שקוראים לזה ככהדי"מ
אם אתה מנסה לחפש ערך שלא קיים, אתה מופנה לדף שבו מציעים לךותן טל
ליצור את הדף, ואחת מהאפשרויות שמוצעות שם נקראת "ארגז החול" (שייכת בעיקר למי שיש לו משתמש. אבל לא בדקתי, ייתכן שגם לסתם מחשב שנכנס בלי משתמש יש אפשרות להיכנס לארגז החול על פי כתובת האי-פי).
פעם קראו לזה ארגז חול. היום השם הוא טיוטה.יזהר
לכאורה השם הוא עדיין ארגז החול. בדקתי כעת שוב ליתר ביטחון.ותן טלאחרונה
יש גם ארגז חול ציבורי וגם ארגז חול פרטי. אולי התכוונת לדף הפרטי שמקרא באמת "טיוטה" (או גם, לפי מה שבדקתי עכשיו, סוג של "דף משנה"). אכן, הציבורי נועד לבדיקות יותר קצרות טווח, והמידע שם יוכל להימחק מהר, וה"ארגז" הפרטי הוא כשמו, פרטי...
זה לא בדיוק תלוי בביקוש, אלא ב"חשיבות".אדם כל שהוא
שנושא הערך חשוב מספיק כדי לכתוב עליו ערך.
יש כל מיני קריטריונים שנקבעו, ויש גם הרבה מקום לשיקול דעת, וליכולת של כותב הערך להסביר לעורכים האחרים את חשיבותו.
לכאורה לערך של די"מ יש חשיבות.ותן טל
הוא עוסק במשהו אקטואלי, ובמשהו שיש לו פוטנציאל לגדול לתת קטגוריה שלמה עם עוד ערכים בנושא (שאחרים/הוא יצטרכו ו/או יוכלו לכתוב...)
אבל אכן כמו שאמרת, זה תלוי בחשיבות. לא על כל דבר בעולם יש אנציקלופדיה (אם כי אין להכחיש שעצם היותה של הויקיפדיה מיזם אינטרנטי מאפשר הכנסת ערכים רבים הרבה יותר ומגוונים הרבה יותר ממה שהיו מרשים עורכי אנציקלופדיות אמיתיות בספים וכו', להכניס לאנציקלופדיה שלהם... אפשר להגיד שהיום ויקיפדיה גנבה את מקומם של רוב האנציקלופדיות, ובנוסף הוסיפה עוד מאגר ענק של ידע אנציקלופדי שבעבר לא היה נכנס לשום אנציקלופדיה. ויצאנו נשכרים משני הכיוונים...
)
זה ממש לא נכון.יזהר
רציתי ללכת לקורס בנושא, אבל לא יכולתי...כתר הרימון
גם אבא שלי רצה ולא יכל...די"מ
אני מניח שזה אותו קורס..
(קורס בחינם מי לא ירצה? אם הייתי יודע על זה אולי גם הייתי הולך)
מניסיוןtoraneto
10 קישורים זה מספיק?
די"מ
אפילו 1 אמור להספיקtoraneto
הערך צריך להיות לא פרסומי.ותן טל
אלא מכיל מידע רלוונטי, ואובייקטיבי - כלומר, בלי הטיות כלשהן של הכותב. אחרת יערכו/ימחקו את הערך.
בנוסף, עיקר הערך צריך להיות מידע מפורט על נשוא הערך - כאשר הדגש הוא על מידע, איך נקרא לזה, "קבוע" - ו]פחות על מידע "מבוסס זמן" - כלומר, מידע שמפרט "בזמן זה קרה ככה.. ובזמן זה קרה ככה.." - זה פחות מתאים לערכים בויקיפדיה, אלא אם כן מדובר בערך על דבר היסטורי, וגם אז, זה צריך להיות מידע רציני ולא איזו שורה חסרת משמעות...
וכמובן כמו שאמרו - קישורים רציניים למידע שאתה מביא (כתבה אינטרנטית באתר מוכר ו"רציני" - תחשב בהחלט כקישור רלוונטי).
התמונות שמעלים לאתר צריכות להיות תמונות ששיכות לך/שיש לך אישור חתום להשתמש בהם (ויקיפדיה מקפידים על זה כדי שלא יתבעו אותם. תראה שם את הדף על מדיניות זכויות היוצרים ומדיניות העלאת תמונות) - ואתה צריך לדעת מהי המדיניות של הזכויות על תמונות שאתה מעלה לאתר (בגדול - העלאת התמונות לאתר ברובה, היא בהרשאה לשימוש חופשי בתמונה תוך מקסימום נתינת קרדיט לצלם/בעל התמונה).
את הערך כדאי לחלק למספר "פסקאות" של סעיפים רלוונטיים. צריך לדעת איך לבנות את הערך ואיך להכין את תוכן העניינים, ואת ה"תיבות מידע" שיש בערך - לצורך זה ניתן להיעזר בארגז החול או בפירוט של ויקפדיה לגבי בניית הערכים - ואפשר גם בדרך מעניינת, של פתיחת ערכים קיימים וראייה פשוטה איך הם בנויים, "להעתיק" את המבנה שלהם ופשוט לשנות את הפרטים שיתאימו לאתר שלך...
תודה!די"מ
בבקשה
ותן טל
נשמע שאתה בקי. אתה משתמש פעיל?יזהר
בעיקר בעריכות פה ושם, לא ביצירת ערכים חדשים.ותן טל
זה גדול עלי בנתיים, כאשר יהיה לי יותר זמן פנוי, ויותר ידע ספציפי על ערך שלא קיים - יש מצב שאנסה את כוחי ביצירת ערך חדש לגמרי.
אבל ויקיפדיה זה תחביב גם אם לא עורכים/יוצרים ערך - לשוטט שם, לקרוא גם את דפי השיחה, הדיונים, דרכי העבודה בויקיפדיה ועוד...
אין ספק שזה לדעתי מיזם המידע הגדול ביותר שנוצר אי פעם, לשימוש חופשי. אין משהו דומה לזה בכל העולם, ככל הנראה בכל הדורות (אבל זה לא חוכמה כאשר אנחנו בעידן הכפר הגלובלי).
בכיף,מוטיבציה
בגדול -
לא פרסומות, לספר כמה שיותר על הערך עצמו בהרחבה ובלי נגיעה אישית או דעות של הכותב, להוסיף קישורים,
לחלק לסעיפים ותתי סעיפים לפי סדר לוגי / כרונולוגי הגיוני.
מאוד משתנה בין ערך לערך; ערך שהוא יותר מעניין או חם עכשיו (או באופן כללי) יהיה חשוף ליותר ביקורות.
המדיניות היא יחסית נוקשה.
בהצלחה ואם יש עוד משהו - בכיף.
כמו שחשבתי בתחילהיזהר
לאסתם לא חיכה את השבוע ונקט במדיניות של מחיקה מהירה. מהלך הגיוני בהתחשב בדיונים הארוכים שהיו על קריטריונים לערכי מאחזים.
אני ממליץ לך להכניס את המידע הרלוונטי על רמת מגרון בתוך הערך רשימת מאחזים.
אבל אין שם מקום למספיק מידע.די"מ
אז תתמצת. הריבוע יכול לגדול.יזהר
אממבקצרה

ואני חשבתי שזכיתי בציור
די"מ
לציורים יש כותרת קבועה..בקצרה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל