אומנם זה פורום צמ"ע וכולנו כאן בוגרים,ותן טל

אבל עדיין מותר להיזכר בעבר... השבת שבת אירגון של בני עקיבא - וחשבתי, למרות שכמובן זה כבר לא רלוונטי, השם החדש כבר נקבע, ובכל מקרה הסיכוי שזה היה נעשה הוא קטן - שהיה נחמד מאוד אם לשבט החדש היו קוראים "יהונתן". ביום שישי פולארד משוחרר מהכלא בעזרת ה', בצעד היסטורי, אחרי 30 שנות כליאה אכזריות. לקרוא את שם השבט על שמו היה מחווה עצומה אפשרית. אבל כמדומני שעקרונית לא קוראים יותר שמות שבטים על שם בני אדם, חיים או מתים, ובכל מקרה זה לא היה אחד מהשמותה אפשריים אם אני לא טועה...

#סתם הרהורים של לילה, אל תתייחסו (וזה עוד כאשר הכותב לא היה פעיל אף פעם באמת בבני עקיבא, ועדיין...)

רעיון יפה, אבל בלי ה-ה'. נראה לי ששמו יונתן.הוד קדומים
לדעתי יהונתן.ותן טל

בויקיפדיה ובהרבה מקומות הוא מופיע ללא ה'. גם אשתו קוראת לוהוד קדומים
כך
בויקיפדיה הוא מופיע גם וגם. וזה דיון שם, אגב...ותן טל

בכל מקרה בהמון מקומות שראיתי בקשות תפילה לרפואתו הוא מופיע בשם "יהונתן"

נכון כי דתיים חשים חובה לדחוף ת'-ה' לשם הזההוד קדומים
ולא רק דתיים. זה קטע מוזר אצל אנשים.
ככל הנראה זה קשור קשר ישיר להיסטוריה התנ"כית של השם.ותן טל

בתנ"ך יהונתן הידוע, בנו של שאול - מופיע לעיתים ככה ולעיתים ככה.

ולדעתי ברור שיהונתן הרבה יותר ראוי - זה עם שם השם... הוספת ה' בשם של אנשים זה דבר מקובל בתנ"ך, ש"משדרג" את האדם (אברם - אברהם, שרי - שרה...)

למה?די"מ
כי הוא נדפק?
על אלי כהן יש שם?
עם כל הכבוד לפולארד לא צריך להגזים.
(דרך אגב, מאז הויכוח הקודם על פולארד קראת קצת בנושא? או שעדיין כל מה שאתה מכיר זה הגרסא שהמטה לשחרור פולארד מציג?)
אתה נגד פולארד? אתה מזכיר לי את הלברטל.הוד קדומים
ואת טומי לפיד מימיו בפופוליטיקה. חייב להציג דעה שונה בכל נושא. בארץ יש קונצנזוס מוחלט באשר לטיב
מעשיו של פולארד - וכולם מסכימים שהוא הציל את ישראל. אבל...אתה חייב להיות בצד השני.
ברור. נראה לך סתם קוראים לי גם דוב?די"מ
חוץ מזה, שאצלנו בבית זה לא קונצנזוס (כשעלו שמועות על כך שיקראו לשבט החדש על שם פולארד אבא שלי דיבר עם דני הירשברג והוא הסכים איתו ואמר שלא יקראו לשבט בשם פולארד).

ולשאלתך- לא.
אני לא נגד פולארד.
אני בסך הכל אומר שהוא לא כזה צדיק כמו שמציירים אותו.
קראתי הרבה בנושא... לכאן ולכאן.ותן טל

ולא "כי הוא נדפק" אלא כי הוא סמל ישראלי מוכר מאוד ב30 השנים האחרונות. כי בניגוד לאלי כהן, נערך מאבק למענו המון המון שנים. נכון, המאבק לא צלח, אבל באופן היסטורי הוא משוחרר, ואני חושב שזה היה יכול להיות יפה, להנציח את זה בשם השבט, בטח כשזה סמוך מאוד...
לכאורה אפשר לשאול על המון המון "למה אותו כן.. ואותו לא...?" - אבל זה לא הגון... אחרת לעולם לא יהיה אפשר לעשות דברים כאלה.

אולי זה הסיבה שבעיקרון לא קוראים על שם מישהו.די"מ
אני לא בטוח. כי בעבר קראו.ותן טל

לדעתי הסיבות הן אחרות. אבל שיהיה... בכל מקרה עדיין אני חושב שזה היה יכול להיות מחווה יפה, מה גם שבאופן מעניין, מעולם עד הום לא היה את השם הזה כשם של שבט בבני עקיבא...

מדהים כמה אפשר להיות כפויי טובה.הוד קדומים
השם האחרון על שם מישהו היה "אביחי" ע"ש הרב צוקרמןדי"מ
אבל אם תלך אחורה תראה שזה מאוד נדיר.
ואני לא חושב שזה נעשה מאז שזה הוחלט (אני לא יודע באיזה שנה זה הוחלט) והרב צוקרמן היה קשור מאוד לבנ"ע ולכן חרגו.
ברור. אמרתי את זה. ולכן אמרתי שבכל מקרה גם אם עדיין לא היוותן טל

קובעים את השם, עדיין ברור לי שהסיכוי שזה היה רלוונטי היה קטן - בדיוק בגלל הסיבה הזאת, שלא קוראים על שם אנשים.

סתם ציינתי שזה היה יכול להיות רעיון יפה. גם שם יפה, גם מתאים לשבט של בני עקיבא, וגם טיימינג מעולה...

מעניין אם מישהו שם בהנהלת בני עקיבא בכלל חשב על הנושא הזה...

(ואני יכול להוסיף כאן קוריוז, למרות שזה לא בגלל זה - שבאריאל קראו את שם השבט החדש על שם אחד מהנרצחים בחודשי הטרור האחרונים - לביא... - אבל כמוש אמרתי זה סתם קוריוז, וברור שזה לא על שמו של הרב לביא)

ממה שהבנתי כן הייתה מחשבה כזאת.די"מ

ואם כבר הזכרת את השם של אריאל..

שמעתי שהשם החדש של בנ"ע הולך להיות "אללה"- אסור לעלות להר הבית 

<צ>

רעיון יפהחסדי הים
רצו לקרוא לשבט ככה אבל המשפחה התנגדה...אמבא
סוף סיפור (סמיילי מבאס)
היא התנגדה? מאיפה שמעת?כמעין הנובע
אני מבינה שהמצב מאוד עדין והם מאוד חוששיםלב אמיץ

מ"פסטיבלים" סביבו. יתכן שזה עלול לסבך אותו מחדש.

ככה אני מבינה מהכתבות בעניינו.

רגע - באמת? יש לך מקור לזה?ותן טל

כי אם כן - אז באסה, אני לא הראשון שזיהה אבל בהחלט מגניב אם זה באמת היה במחשבה... בטח לאחר מה שכתבתי שבאופן כללי כבר לא קוראים על שמות אנשים...

(תארו לעצמכם שבט בשם "פולארד" רק המחשבה... )

לא ראוי לקרוא על שם אדם,בודאי שלא על שם חילונייעקב דדא

עם כל התמיכה בפולארד , צריך לזכור שהוא לא סיכן עצמו למעננו אלא היה עובד בשכר תמורת עבודה מסוכנת , כשהסיכון מעצר ממושך ואולי אפילו מות .

בכל מקרה שם שבט מסמל משהו ערכי , ואם נותנים על שם חילוני זה אומר שבסדר לגמרי להיות חילוני.

בכלל כשהתחילו לתת על שמות אנשים , זה נהיה מהר מאוד עסק קטנוני . קראו על שמות עסקנים קטנים , ולא על שמות ענקי תורה או ענקי-מעשה !  מצאתי באינטרנט דיוון בזה.

היה שבט בשם "החלוץ"  הסבירו שזה על שם חלוצי המושבים והקיבוצים הדתיים ומישהו אמר שלא , זה רק על האבא שלי שהיה בנקאי התל אביב אבל התארח איזה שנה שנתיים  במושב ולכן הדבקנו לו את הכינוי אדמור חלוץ.

הערה קטנה - יהונתן פולארד דתי (חזר בתשובה בכלא).אדם כל שהוא

יעקב דדא, גם לשקר, גם להוציא שם רע וגם להיות כפוי טובה?י"ד
אתה חי פה בזכותו, הוא דתי לא פחות ממך, ואולי הרבה יותר, והוא לא עשה את מעשיו תמורת כסף
אלא תוך סיכון עצמי ומתוך מסירות נפש. דבריך מבישים.
נא הבהר דבריך.יעקב דדא

מישהו כאן כתב שפולרד קיבל עליו תורה ומצוות . אם כך אז ברור שהחלק הזה בדברי בטל ומבוטל. הייתי בסדר, בגלל שהנחתי על סמך חזקה שאדם נשאר כשהיה אלא אם כן ידוע אחרת . אם זה רציני שחזר בתשובה אז עכשיו ידוע אחרת .

אז איפה הבעיה.

כשאתה מקשקש "אתה חי בזכותו"  אין לך חצי מושג מה אני עשיתי למען המדינה. ואתה משקר , מוציא שם רע וכפוי טובה כלפי! 

דבריך מבישים!

נא הראה מקור שפעל ללא תמורה .

בענין תמורה, ראה ויקיפדיה "יונתן פולרד" , מניעים .יעקב דדא

אם  תהיה הגון ותבחן את עצמך בלי רצון לסתכל רק על מה שלא נודע לך . תראה שם שזה שקפצת ולכלכת עלי זה " שקר, הומאה של שם רע, וכפיות טובה.

אין לי שיח אם שמאלן כפוי טובה כמוך.י"ד
שמשמיץ יהודי צדיק וירא שמים, שמסר מידע שארה"ב הייתה מחוייבת למוסרו, ועזר לא רק
לישראל אלא בעקיפין גם לארה"ב, לא תמורת
כסף אלא אך ורק מתוך אהבת ישראל צרופה.

גם החברים שלך בשב"כ ובצה"ל שמגרשים יהודים, עוצרים אותם ללא משפט ומחרימים מהם נשקים מקבלים על כך כסף. גם עליהם תגיד שהם פועלים תמורת בצע כסף? תתבייש לך, מוציא שם רע.
עם*י"ד
קצת על פרשת הצדיק יונתן פולארד:י"ד
י"ד . לא הסתכלת בויקיפדיה , ואתה מחליט אני שמאלן רשע.יעקב דדא

גם ימני לא חייב להיות אטום

המידע היה חשוב ובודאי שכל אדם טוב היה צריך להעביר אותו אלינו.

שאלה נפרדת זה אם פעל ממניע מוסרי , או שפעל ממניע כלכלי

איני מעריך קצין צה"ל שעבד במתפרה צהלית , יותר מאשר מנהל מתפרהאזרחית .

הכסף שמקבלים אנשי שב"כ וצה"ל תמורת גרוש יהודים , מעצרים ללא משפט של יהודים טובים בהתישבות, ושל מחרימי נשק כדי שלערבים יהיהקל לרצוח מתישבים הם רשעים מרושעים , בלי שום קשר לכסף.

תתבייש לך מוציא שם רע.

אני לא מסתמך על ויקיפידיה שהיא הרבה פעמים שמאלניתי"ד
מי שמסוגל לטעון על אדם שסיכן את עצמו למעננו וישב שלושים שנה בכלא, שהוא פעל
למען בצע כסף, הוא אדם בזוי בעיניי. סורי.
ואם נניח אותו אדם עשה זאת תמורת כסף גם למדינה אחרת?יעקב דדא

צריך ללכת אחר האמת , גם אם שוטפי מוחות לא מרשים

לפי הדרך העקומה של י"ד אסור לדעת שאין לימיןם שום קשר לרמח רביןץ

למה א=סור לדעת  כי השמאל לא מרשה!!

אתה מסתמך באופן עיוור על ויקיפדיה.י"ד

הרב מרדכי אליהו זצ,ל שביקר את פולארד שמונה פעמים בכלאו, כנראה לא חשב כמוך.

לא אתחיל להביא לפה מקורות מידע על הנושא. הן מצויות באינטרנט לאלפיהם.

ובאמת לא הבנתי איך קישרת לפה את רצח רבין. אני סבור שיגאל עמיר ניסה להרוג את רבין

אך בפועל לא הצליח בכך ורבין נהרג בידי השב"כ, כנראה, כפי שכבר כתבתי פה בעבר.

הרב אליהו יכול לטעותצריך עיון
אסור ללכת כמו עיוורים אחרי רבנים, ע"ע 'הרב מהצפון' (שהרב אליהו סמך עליו, אגב)

ככלל, ברור שאנחנו צריכים לנסות להגיע לאמת בעצמנו. במקרה הנוכחי נראה שלשתי האג'נדות יש אינטרסים מאחוריהן אז קשה עד בלתי אפשרי להבין מה בדיוק היה שם, והיות ואין לי נפק"מ ישירה מזה אני מנסה לא להכנס מזה יותר מדי.
גם אתה יכול לטעות. אבל:י"ד

אם כל המקורות מראים ואומרים דבר אחד, ורק אנטישמים ושמאלנים אומרים דבר אחר - מי שבוחר להאמין לאנטישמים הוא כנראה אנטישמי בעצמו או סתם הזוי.

כל המקורות?צריך עיון
כל המקורות *שאתה מסכים לדון בהם*...
בינתיים לא ענית בצורה עניינית, אתה רק תוקף
אני לא מקבל את הטענה הזאת.די"מ

אלא אם כן תראה התייחסות שהרב אליהו מתייחס להאשמות נגד פולארד ופורך אותן.

כל עוד לא ראיתי אף התייחסות שלו לנושא הנקודת הנהחה שלי היא שהוא בכלל לא ידע על העניין הנושא הזה די מושתק בישראל וגם אם לא היה אם הוא לא התייחס לעניין אין שום סיבה שזה שהוא תמך אומר שהוא ידע על האשמות ובדק והחליט שהן לא נכונות.

תראה עם כל הכבוד אתה חושב שהחכמים סתםיו
לא דיברו עם אנשים בכלל והם כזה חיים בעולם אחרת (כמו שאמרת שחכם עובדיה ע״ה לא ידע את מחלוקתם של אלה שאסרו פפשדו) אחי, הרבנים בד״כ יודעים טוב נא מה קורא וגם אנשים הרבה שואלים אותם שאילות כאלה.
לא נכון.די"מ

זה לא דבר כזה ידוע ומפורסם.

וגם אם כן- אין לדיין אלא מה שעיניו רואות. אם הוא לא התייחס לזה אין סיבה שאני יניח שהוא ראה ולא ידע.

הרמב"ם כותב את זה באחד מהתשובות או האגרות שלו.

אולי הוא כן התיחס אולי תשאל את בנו חכם שמואליו
אם אתה מכיר התייחסות אשמח שתביא.די"מ
לא מכיר ובשביל זה אמרתי שאם אתה מעונייןיו
בדבר אולי תשאל את בנו חכם שמואל איך אביו היה מתייחס לזה
זהו, שהוא לא. נפלת שבי בקונספירציות האמריקניות גם שניםותן טל

אחרי שהוכח שהן בדיות מוחלטות ונועדו כדי למנוע אהדת ציבור רבה מידי לפולארד.

כל שקר עלכך שפולארד ניסה/מכר בפועל את המידע לעוד מדינות - הוא שקר. והעובדה היא שאף גוף מגופי הביטחון בארה"ב או בכלל, לא הצליחו להוכיח את זה/הראו את זה בפועל. 

מה שכן קרה, שמידע שהם טענו שהוא העביר שגרם לחשיפת סוכנים רבים של ארה"ב בארצות אחרות - היה מידע שהעביר דווקא סוכן סמוי רוסי, אחד המרגלים בעמדות הכי חשובות שהיו לרוסיה בארה"ב - הוא זה שהעביר את המידע הזה לרוסיה וגרם בכך לחשיפת סוכנים סמויים של ארה"ב,ולא פולארד כמו שנטען בשלבים מסויימים כדי להכפיש אותו עוד יותר. בעקבות העובדה הפשוטה שהתברר בסוף שאין שום קשר בין פולארד לפרשייה ההיא, ברור מאליו שזה ממוטט את אמינות טענותיהם של הגורמים הביטחוניים שם, כאילו פולארד ניסה להעביר את המידע לעוד מדינות תמורת כסף - זה שטות מוחלטת, והעובדה היא שבדל ראייה לזה לא היה להם. כל מטרתם הייתה לגרום לעונש חמור מאוד לפולארד, אף שלכאורה על פי חוקי ארצות הברית, מרגל שמרגל למען מדינה ידידותית, ממש ממש לא צריך לקבל עונש כזה חמור כמו שקיבל בפועל פולארד - אבל הם החליטו להיכנס בו בכל הכוח, ועל כן הפילו עליו עוד ועוד דברים שקריים.

וגם אתה, נפלת ברשת שלהם. בושה.

מה גם - שעדיין לא ענית על השאלות הפשוטות שהצבתי מטה. מה הקשר בין זה שפולארד קיבל כסף תמורת המידע שהעביר לישראל, לבין זזה ש"בגלל זה הוא לא אידיאולוג ולא סיכן את חייו למען עם ישראל" - הרי זאת שטות להגיד את זה, כמעט כאילו תגיד שקצינים בקבע בצבא שמקבלים שכר, אם ימותו במהלך שירותם, נגיד בלבנון - אז זה לא נחשב שסיכנו חייהם למען עם ישראל אלא למען הכסף והשכר שלהם... בושה וחרפה אפילו לחשוב דבר כזה, קל וחומר שלכתוב...

זה לא מדוייק.די"מ

אני לא יודע בקשר לחשיפת סוכן אבל הוא העביר הרבה מידע על ברה"מ לישראל שהעבירו את זהלברה"מ תמורת שחרור שרנסקי ואחרים וזו בתקופה שברה"ה הייתה ה-אוייב של ארה"ב.

הבעיה היא לא שהוא קיבל כסף אלא שאם הוא עשה את זה בשביל הכסף הוא לא כזה צדיק כמו שמנסים להציג אותו.

זה כמובן לא אומר שהוא רשע אבל מכניס את העניין לקצת פופורציות.

מה זה "מי שמסוגל לטעון על אדם שסיכן את..."?השאלה האם זה נכוןדי"מ

המקור הראשוני של ולארד העיד שהוא פנה אליו מיוזמתו, מתחושתותן טל

חרדה על מה שיכול לקרות לישראל אם לא ידעו את המידע שקשור אליה (ולא פוגע בביטחון ארה"ב). גם אם בהמשך קיבל על זה שכר כלשהו - זה הגיוני וסבבה לגמרי. כמו שאלי כהן קיבל שכר על עבודתו בדמשק, עד שנרצח. אין פסול בלקבל כסף - אבל השליחות שלו והנכונות שלו לסכן את עצמו הם אמיתיים.

אגב, האמריקאים וחלק מהישראלים ממש השתדלו להציג אותו כחמדן ותאב בצע כדי להשחיר את שמו וכדי למנוע עוד יותר את האפשרות לשחררו. האמת היא לא ככה ולכן הם כל כך חוששים שפולארד ידבר ויחשוף את האמת. יש כאן הרבה מאוד ליכלוך שמוחבא מאחורי מעטה כבד מאוד של סודיות - כן, גם מצד ישראל. לכן שנים רבות היו כאן בכירים רבים שסירבו בכלל להקשיב או לדבר בעניינו - הם הבינו שזה ייכנס בהם בסוף...

גם איתן, מפעילו וזה שאישר את הפעלתו, רק בזקנותו כשזה פחות יכול לפגוע בו, הסכים סוף סוף לפתוח את הפה למענו, וגם זה חלקית בלבד.

יש פה גם הרבה מאוד מסתורין.די"מ

בסופו של דבר מדובר פה בעולם הביון והריגול שבו רב הנסתר על הנגלה.

יש דברים שאין עליהם עוררין. זה שניסו להפיל עליו את תיק חשיפתותן טל

הסוכנים האמריקאים ברוסיה - זה מוכח - וזה שלא היה להם ראיות, גם זה מוכח - וזה שבסוף התגלה מי באמת עשה את זה - גם זה מוכח...

כל זה אומר דרשני על הרצון של האמריקאים בכוח להכפיש כמה שניתן את שמו של פולארד הרבה מעבר למה שבאמת עשה...

גם לישראלים (לממשלה הישראלית) יש אינטרס להאשים את האמריקאיםדי"מאחרונה
כי אז כולם יתמקדו בכמה הם רשעים ולא יעצרו לרגע לחשוב שרפי איתן רשע הרבה יותר.
וכל התנהלות של מדינת ישראל שהתנערה והתכחשה בהתחלה נוראית ובוגדנית (האופיינית ע"ע מדחת יוסף).
ציונות במיטבה.
ככה קמה המדינה (לקחו את השואה) וככה היא ממשיכה להתקיים.
אז לדבריך כל הקצינים שמקבלים משכורת נאה מצה"ל (לא שירותותן טל

חובה אלא קבע) ומתים בתפקידם - לא סיכנו את עצמם למעננו אלא עבדו בשכר תמורת עבודה מבוכנת?

אתה יכול להגיד משהו יותר טיפשי מזה, בבקשה?

בנוסף, לגבי החילוני - אכן בצעירותו, וכשנתפס, אז עדיין לאותן טל

הגדיר את עצמו דתי, אבל זאת עובדה ידועה מאוד שמזמן כבר חזר בתשובה בתוך הכלא והתחזק מאוד ביהדות.

ככה שאם אין לך הרבה ידע על הפרשה, כדאי שתיזהר כאשר אתה משמיץ...

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך