קשיים רציניים לאחר החתונהמה עושים?

שלום,

אני נשואה כחצי שנה, ויש לי קשיים מטורפים.

זה התחיל עוד בתקופת האירוסין - הפריעו לי המון דברים בחתן - שהוא לא מספיק "צדיק" לטעמי, קצת אמירות שלדעתי היו חסרות טקט ועוד...

וממשיך בגדול לאחר החתונה - פתאום הוא נראה לי הרבה פעמים לא חכם בכלל, המראה שלו מציק לי, אפילו שהוא נחשב בגדול לבחור נאה, המשפחה שלא משכילה כמו המשפחה שלי... והכל מתעצם כשבאות לי השוואות מול העיניים - כל מיני אנשים מסביבתי שהם כן כל הדברים שהוא לא...

אני מרגישה שאני נקרעת, פוגעת בי ופוגעת בו, לא יודעת מה לעשות,

וכן - אני הולכת לייעוץ, עדיין לא עוזר...

מה עושים?

תודה מראש לכל העונים...

דבר ראשון לפני הכל תתייעצי עם רב לגבי מניעת היריון ואחר כך..יום בחצריך

פשוט לנסות ללמוד אותו ואת הצדדים הטובים שבו. ה' נתן לך מתנה נפלאה... איש..... בית.... מיליון בנות היו מתות להתחלף איתך.

אם הוא או המשפחה שלו משכילים או לא זה חשוב אך לא זה מה שיסב לך אושר בחיים. הסתכלי על האהבה שלו כלפייך, על המידות הטובות, הנימוס, הפירגון, היחס החם, העזרה, הכתף התומכת... על זה שהוא יאהב ויחבק את הילדים שלך...

אני ממש מאמינה בזה שאהבה היא דבר שנבנה ומעמיק במידה ומשקיעים...

חכמת נשים בנתה ביתה.

תיהי חכמה ותבני את ביתך בחכמה את בתחילת הדרך....

ואל תסתכלי על אחרים. את לא יודעת מה הולך להם בתוך הבית. אני אישית עברתי איזה משבר אישי (לא זוגי) במהלך הנישואים, משבר שבאמת אני לא מאחלת לאף אחד.... וכלפי חוץ הייתי מאושרת ושמחה וכולם חשבו שאנחנו יפים וצדיקים ומשפחה מתוקה ואף אחד לא ידע מה הולך לי בתוך הבית... ב''ה זה מאחורי ומאחורינו אבל זו דוגמא קטנה לכך שתסתכלי פנימה... לתוך ביתך... ותעשי הכל, כולל שינוי עצמי, אישי ומידותי כדי שיהיה לך ולאיש היקר שלך טוב בתוך הבית.

בהצלחה. 

אני מתלבטת...אבל..נשואים פלוס

הייתי שם!!בדיוק בנקודה שאת נמצאת...אמירות חסרות טקט.. חוסר הבנה לעיתים.. הרבה פחות שכל גם לעומת המשפחה שלי..

הכל.. כל מה שאת מתארת.. כולל זה שזה התחיל מיד אחרי האירוסין.

אבל.. לא בא לי לפתוח שוב הכל על גבי הפורום. אם את מעוניינת בשיחה עמוקה יותר תפני אלי באישי בכיף!!!!

אבל אני חייבת לא להסכים עם מניעת ההריון! ההריון שלי זה מה שהציל אותנו.. זה הכריח אותי להסיר מעל הפרק את אופציית הגירושין ולהתחיל להתמודד. כי הרי הסיבות הנל הם לא באמת סיבה לפרק בית.. רק דורשות עבודה עמוקה ויסודית יותר אצלינו..

ילד זה משהו מחבר.. ודווקא לפעמים, ילד מאפשר לגלות צדדים חיוביים נוספים בבעל שמוסיפים הערכה.

את מחזירה אותי בפלשבק שש שנים אחורה... לנקודת היאוש הזאת.. להלקאה העצמית על הבחירה הבלתי מוצלחת שלי.. סיווווט!!!!!!!!! אני באמת מזמינה אותך לשיחה אישית..

אוי ואבויkly3

למה צריך *להכריח* את עצמך להיות עם מישהו שאת לא רוצה? למה האובססיביות הזאת של לא להתגרש כשזה לא מתאים?

יותר טוב להוליד ילדים לתוך מציאות של תסכול סמוי ואומללות חבויה? זה ש"מכריחים" את עצמם להיות נשואים זה לדעתי יותר נזק מתועלת, כי הבעיות אולי ידחו אבל יצופו כל פעם מחדש. אם זה פעם בשבוע או פעם בעשור.

לא מתגרשים כל כך מהר..בהינף מקלדת אחתיעל מהדרום
את/ה נשוי/אה?עובד
זה ממש נשמע שלא..
מדבריה של הכותבת ניכר שעבודת מידות ביחד עם ייעוץ זוגי ותקשורת משופרת יכולים לעשות להם נפלאות-
מאיפה העזות לדבר על צעד קיצוני כ"כ כמו גירושין?!
לכולם יש עבודה בנישואין,
רובם עובדים על עצמם ומתקדמים וכמובן רואים תוצאות ושמחים ומאושרים ביחד!
מנסיון-
מהסיבה הפשוטהשוקולד לבן

שנראה שלפותחת יש בעיה אישית

של ביקורת גדולה כלפי מי שהכי קרוב אליה

הרי הם החליטו להתחתן מסיבה מסויימת,

אז מה קרה פתאום שכל האישיות שלו פסולה בעיניה?

הרי היא זאת שהחליטה להתחתן איתה (עם האישיות) מלכתחילה

העניין הוא שהרבה פעמים שקרובים לאדם מסויים מתחילים לראות בו דברים שליליים

רק כי מכירים אותו יותר לעומק, ויחד עם זה מתחילים להכיר גם את חסרונותיו (ולכל אדם יש חסרונות)

או אפילו כי יש קושי מסויים בעצם חיי הנישואים (קושי בהתחייבות, באינטימיות, בעבודות הבית תוך כדי עבודה)

וזו הדרך לנסות להתחמק מהמחוייבות הזאת בדרך הגיונית- כי הרי הוא לא מתאים לי

ולא, זאת לא הדרך הנכונה.

מי שמרגיש שיש לו בעיה כזאת, שהוא נותן ביקורת על דברים שטבועים באדם והוא ידע עליהם מלכתחילה (הרי הוא היה חכם באותה המידה כשהם נפגשו, וכנ"ל המראה שלו לא השתנה. היא לא סיפרה על תאונת דרכים או משהו כזה שעלולים לשנות אותו באמת) ומן הסתם בזמן הזה הוא לא השתנה ברמת הצדיקות שלו..

אז אדם כזה צריך קודם כל לטפל בעצמו, לרכוש עין טובה, להיות פחות ביקורתי, ואז סביר שהיחס ישתנה

וכן, צר לי לבאס אותך, אבל נישואין זה מחוייבות

ברגע שמחליטים להתחתן עם מישהו מחוייבים אליו לעשות לו הכי טוב שאפשר 

נכון שאם מנסים הכל ועדין לא מצליחים להגיע למצב של זוגיות טובה עדיף להיפרד,

אבל אי אפשר לעשות את זה בלי שהזוג ניסה הכל ולא הלך לא, כי המחוייבות גדולה מכדי לעזוב כי "לא בא לי"

ולסיום- מה אתה חושב, שאם היא תתגרש יהיה לה טוב יותר?

נכון לעכשיו שהבעיה עם זה שדברים בו מפריעים לה, שהיו קודם גם בזמן הפגישות ואז לא הפריעו לה,

סביר להניח שגם עם אדם אחר שהיא תחליט להתחתן איתו הם יצוצו מחדש..

אם לא מטפלים בבעיה שבגללה הזוג התגרש, היא תצוץ מחדש עם כל בן זוג אחר, כי היא עדין קיימת

(שלא לדבר על זה שגרושין זה ממש ממש לא דבר פשוט)

אני מגיב לעובד, ושוקולד לבן:kly3
נישואין צריכים להיות "על דרך המלך". כלומר, מתוך החלטה רציונלית ורגשית גם יחד אך שלמה. אם יש ספק אין ספק. היא כתבה שכבר since day one היו לה ספיקות לגבי החתן, ואני אומר שאם היו ספיקות אז לא היה צריך בכלל להתחתן. לא דומה ספיקות של לוגיסטיקה שאיתם אפשר להסתדר, לספיקות לגבי המשודכים עצמם. לכן, אני בדיעה שצריך להקדים תרופה למכה ולהתחתן מתוך בחירה שלמה של רצון. ואל תגידו לי שלכולם יש ספיקות של לפני כי זה קשקוש. מי שמתחתן מתוך רצון, רוב הסיכויים בעדו, מי שמתחתן בגלל תכתיב חברתי או בגלל "שצריך" או כי כבר מתחיל להיות "מאוחר" רוב הסיכויים נגדו.
ברור שלפני חתונה אסור להתחתן אם מרגישים ככה, אין שום שאלהשוקולד לבן

אבל להזכירך, היא עכשיו אחרי החתונה

ולכן אין עניין להעלות את השאלה 'מה היה אילו'

אלא להתמודד עם המציאות בצורה הכי טובה שיש

ולהתגרש בלי לנסות לעבוד קודם זה ממש לא הצורה הכי טובה שיש..

ומאותה הסיבה אין טעם להגיד דברים שלא קשורים לנושא השרשור

את הרעיונות האלה אתה מוזמן להעלות בפורום לנ"ו, פה הם פשוט לא קשורים

מה זה לנ"ו?kly3
ולמה זה לא קשור?
בכל מקרה, זו דעתי וככה נהגתי עד היום שהתחתנתי ואנהג גם עם הילדים שלי שיחיו...
לנ"ו זה פורום לקראת נישואים וזוגיותשוקולד לבן

ואני מקווה מאד שתחנך את ילדיך שלפני החלטה חשובה חושבים עד הסוף ושוקלים את ההחלטה מכל הכיוונים,

אבל אחרי החלטה מקבלים את ההחלטה ומנסים שהיא תהיה הכי מוצלחת שאפשר.

נכון שלפעמים גם אותה צריך לשנות, אם למרות השיקולים והחשיבה החלטת החלטה לא נכונה, או שהיו דברים חשובים וקריטים שלא ידעת עליהם לפני ההחלטה, אבל זה ממש לא האידיאלי ולא הדבר הראשון שעושים.

לצורך העניין, אם התחלת לימודים גבוהים ושילמת מראש עליהם בלי יכולת להחזיר את הכסף (40,000), גם אז כל כך בקלות תחליט שהם לא מתאימים לך, או שתנסה לראות אם בכל זאת הם מתאימים לך ותוכל לעשות איתם משהו, ורק אם ממש לא תפסיק אותם ותעבור ללימודים אחרים?

ואם תבצע עסקה רצינית שאם תבטל אותה תפסיד מליוני שקלים, גם אז תבטל כי לא מתאים?

(ונישואין הרבה הרבה יותר חמור מלימודים או הפסדת כסף!)

ספקות לפני זה אינדבידואליbattt
יש כאלה שהדרך לחתונה רצופה ספקות קשים, ויש כאלה שאין להם ספיקות בכלל.
מעניין שמחקרים (בחו"ל) מצאו שאחוזי הגירושין גבוהים יותר באופן משמעותי אצל אלה שלא! היו להם ספקות!!!
באופן כללי התחושות של זו שהעלתה את הנושא הן בדיוק "לפי הספר" ועבודה נכונה תעלה את הנישואין קומה. מצויין שהיא הולכת להתייעץ, כי אם במקרה נדיר הבעיות הן לא שגרתיות - יש מישהו מקצועי שיבדוק, ואם הבעיות הן שגרתיות- יש מי שיכוון איך לקדם את הנישואים ולא להתקע ולסבול סתם. המון הצלחה לכולנו כי כולנו כל כמה זמן חווים קשיים שאח"כ מגדלים אותנו
זה לא לגמרי מדוייק...מה עושים?

הדברים שמפריעים לי זה דברים שלא ראיתי בפגישות,

בפגישות הייתי בטוחה שהוא בחור מאוד מאוד חכם (זה גם מה שאמרו עליו בברורים, ובאמת במתמטיקה וכאלה הוא כן מוצלח, אני מדברת על החכמה של היומיום - שאתה מדבר עם הבנ"א, שבתחום הזה מפריע לי),

ולא ראיתי הרבה דברים נוספים, זה לא נכון שזה דברים שראיתי כבר לפני...

כאילו אני כתבתינונימי

מילה במילה

כולל הקטע עם ההריון!

והיום אני כ"כ שמחה בבחירה שלי

אני מוסיפה גם דברים שעזרו לינונימי

תמיד תמיד- להזכיר לעצמי למה אמרתי לו כן

מה אני אוהבת בו

מה המידות הטובות שלו וכו'

מאושרת בשבילך שההריון הציל את נישואיך.תמיד נשאר אני

עם זאת, חשוב מאד לדעת שיש הרבה זוגות שההריון שלהם לא הציל אותם.

להפך, הוא פשוט הוסיף למערכה ילד אומלל אחד או יותר, וסיבך את תהליך הגירושין המסובך גם כך.

בעיניי, מתגרשים כשיש סיבה טובה להתגרש, איש איש לפי שיקול דעתו ודעת יועציו. ולהפך, בוחרים להישאר יחד כשיש סיבה טובה להישאר יחד, כאמור - איש לפי רוחב דעתו. הימצאותם של ילדים בתמונה או היעדרם הם לא שיקול בעיניי. 

ולכן, אם אפשר למנוע מילדים להיכנס למערבולת הזאת, דווקא משום שהם לא מהווים שיקול - בעיניי חובה לעשות את זה. 

ללדת ילד כדי שאולי יעזור לזוג להישאר יחד (האם זוג שנשאר יחד כי יש לו ילד משותף הוא זוג מאושר?) נראה לי טעות חמורה. על גב הילד. 

זה מעניין מה שכתבת כוחות שמימיים
מה את חושבת שיקרה אם אנשים יחפשו סיבה טובה להשאר או סיבה טובה להפרד חלילה- מדברת על רוב הזוגות- ?

יכולה לחתום לך שבקלות העולם יתפרק מהעיצה הזו.

זה נשמע חכם, אבל מי שמכיר קצת את דרכיו של היצר הרע יודע שיש לכולם במוקדם או במאוחר סיבות להפרד. החל משטיפת כלים וכלה באי חיוך, ותהיי בטוחה שכל הסיבות מספיק טובות, עובדה שאנשים יכולים באמת להתעצבן אפילו משטויות.

לכל הזוגות יש תקופות של עלייה ותקופות של ירידה. וגם תקופות של מישור. אם חיי הזוגיות יהיו תלויים בכל סיבה שצצה אם היא חיובית או שלילית, זה מראה עם חוסר יציבות, על קשר זוגי חיצוני ולא עמוק נשמתי ופנימי.

סיבה זה תוצר המציאות.

והמציאות שהשם ברא לנו מזמנת לנו נסיונות, כל אחד כפי כוחו.

במציאות הזו השם שם אותנו כדי שניהפך ליותר טובים, יותר משופרים.

בהדרכת חתנים וכלות חשוב מאוד להכין את בני הזוג לתקופה של עבודה על המידות, נישואין זה לא רק כיף. זה גם קושי. ובעקבות המאמץ תהיה גם הרבה נחת ואושר.

שלום בית זה דבר שנבנה ונבנה, לאט לאט, עוד לבנה ועוד ויתור פה ועוד שינוי שם.

וכן, אם אין בעיה חמורה אין צורך למנוע כי בעזרת השם עובדים על המידות ומשתנים וכך העולם מתנהל.

שימי לב ששלב הבאת הילדים מתחיל בשלב מוקדם בחיים, למרות שהיה יכול להיות מאוד חכם שדווקא אנשים מבוגרים עם חכמת חיים יביאו ילדים

כנראה שהשם יתברך יודע יותר טוב מאתנו ובחר שדווקא התפקיד הזה יהיה לצעירים אף על פי שסיכוי גבוה שיעשו טעויות.

אני מבינה על מה התכוונת לכתוב שילד אינו צעצוע, ומסכימה איתך ברעיון, אבל נראה לי שזה לא מקרה חמור כל כך פה ספציפית..

כמובן שכל מה שכתבתי מדבר על רוב המקרים ולא על מקרים חריגים . לא עלינו...

בשורות טובות!
ילד הוא סיבה טובה להתאמץנשואים פלוס

ובעיני..אם אין אלימות או איזה סיבה טרגית..

חייבים להתאמץ!!

וכש'אף אחד' (ילד) לא קיים.. קשה יותר לעבוד על עצמי..

לא נשארים יחד כי יש ילד..עובדים ומתאמצים כי יש ילד!

ממליצהכוחות שמימיים
עבר עריכה על ידי כוחות שמימיים בתאריך י"א בכסלו תשע"ו 16:33

אולי זה יראה לך מוזר, אבל מנסיון גם בעוד תחומים הייתי ממליצה לך להגיד לו מחמאות.

מה זה אומר? על כל דבר בעיקר דברים קטנים. להאיר לו פנים, לחייך ולומר מילים טובות ומחממות, והדבר שהכי מפתיע, ואין לי הסבר לזה, זה להחמיא דווקא במקומות הקשים.

תתפלאי אבל שווה לנסות. את התוצאות תראי בעצמך, בגדול המציאות נהפכת למאירה שמחה וחמימה יותר.

קשה לי למצוא ספציפית אלייך דוגמא אבל זה יכול להיות מחמאה על מראה, מעשה, דמיון למשפחה, בדברים הכי קטנים ואפילו הכי מעצבנים.

איך למשל?

מראה- תמצאי משהו שמוצא חן בעינייך בו ותתמקדי בו ותחמיאי עליו לדוג' אף.

מעשה- שלא מצא חן בעינייך ומתחשק לך להעיר לו- לדוג' איחר הבייתה, ומתחשק לך להטיח דברים קשים אז לומר לו שאת ממש מעריכה שהוא מתעכב בבית כנסת וזה מראה על רצינות. זה ממש הזוי אבל העיקרון זה לומר ההפך ממה שבא לך וזה עושה משהו מיוחד. לא כולם יסכימו איתי אבל מה שקורה בפועל זה במקום לעשות פיצוץ מתרחש משהו ממש טוב שמוסיף אור למצב ומעלה חיוך על פני שניכם.

ברור שאם את במקום הזה של לשתוק זה גם טוב עד יחלוף זעם, ולחכות לרגע שאת תוכלי לומר את שלך בנחת והוא יהיה פנוי לשמוע ולשפר יהיה מצויין.

דמיון למשפחה- את אמנם לא התלהבת ממשפחתו אבל תני לו' פיצוי' על כך ותחמיאי לו במשהו טוב שהוא דומה להם.
בתת מודע המסרים שלך עוברים אליו וגם אם הוא לא מודע לזה זה בוודאי משפיע על הקשר שלכם. לטוב ולמוטב..

בגדול זאת עבודת חיים, אין קסמים..
ועוד משהו, כשהאדם שמולך ירגיש שאת מתבוננת בדברים הטובים שבו הוא ייהפך לטוב ומואר ומאיר. ואם זה להיפך ח'ו המציאות נהיית חשוכה ולא נעימה.

זה בידייך. תתבונני על הבעל הנפלא שלך תחזקי את עצמך בזה ותראי נפלאות.

הייתה לי פעם חברה שבתחילת הקשר ביננו הייתה נראית לי מאוד לא יפה. ככל שהקשר ביננו הלך והעמיק היא פשוט נהייתה יפהפיה בעיניי שלא הבנתי איך.
אחכ הבנתי שכשאתה מכיר אדם לעומק והקשר בינכם הולך ומעמיק אין יפה ממנו, במיוחד כשמדובר בחצי נשמתך.

המון בהצלחה יקרה!
והעיקר למצוא ולחזק את הנקודות הטובות שבזוגיות שלכם ולהתמקד כרגע רק בהן,
יש לכם בעזרת השם חיים שלמים להשתפר,
כדאי לנצל את ההתחלה בתור דבק ואחכ כבר הפינות מתיישרות....

נ.ב. לא הייתי ממליצה למנוע הריון כמו שכתבו לך פה, יתכן מאוד שילדים דוקא יחזקו את הקשר,אם היית אומרת שהתחתנת עם אדם רע ח' ו זה כבר עניין אחר אבל פה זה נראה כאילו הדשא של השכן ירוק יותר והייתי ממליצה על הנקודות שאמרתי לך.

בהצלחה במפעל חייך !
פעם קראתי סיפור באחד הספרים של חיים ולדר נדמה לי...בתאל1

על אשה אחת, בחורה יותר נכון, שהגיעה לפרקה וכל הצעה שהגיעה אליה לא מצאה חן בעיניה. 

ההוא ככה והזה ככה... עבר זמן והיא נהייתה רווקה מבוגרת, ההצעות התחילו להיות לא כ"כ מחמיאות..מן הסתם בגלל הגיל.

בסופו של דבר (זה הרי סיפור שלם..כן? ואני גם לא ממש זוכרת אותו בדיוק) היא התחתנה עם מישהו טוב אבל פשוט, פשוט מדי בשבילה, לא ברמה שלה. אבל התחתנה איתו. הוא היה עובד באיזה מפעל או משהו דומה. וכל החיים איתו היא ממש הייתה בבעסה שהיא התחתנה איתו ושהוא לא מתאים לה ולא ברמה שלה, היה מגיע לה מישהו הרבה יותר חכם, וכו' וכו'.

פעם אחת בעלה נפצע בתאונת עבודה, הוא היה ממש בסכנת חיים. היא באה להיות איתו בבית חולים והתחילה לבכות ולהתייסר...ואז התחילו המחשבות של- אוי, איזה אדם גדול איבדתי, תמיד הוא היה טוב אלי והחמיא לי ופירגן לי..ואני כלום...רק ביקורתית ומתנשאת..

קיצר בסוף הוא הבריא והיא חזרה בתשובה על מעשיה.

מסכנה? לחיות מההתחלה בענווה ובפרגון אחד לשני.

להאיר אחד את השני במילים טובות.

המחשבות האלה על - חכם או לא חכם.. זה סתם.. זה דמיונות.

גם לנו קורה שאנחנו נראים לפעמים לא חכמים בכל מיני סיטואציות..אבל את עצמנו אנחנו תמיד דנים לכף זכות..

אם תתייחסי אליו כמלך- את תהיי מלכה. זה ככה ממש באמת! מניסיון.

אולי יעזור שתקראי גם דברים בנושאים האלה. 

יש את חכמות נשים של הרב ארוש..לא זוכרת כמה זה קשור אבל בטוח יש איזה פרק או שניים שקשורים.

בהצלחה!

חבל מאד.ד.

יש דברים טובים שאת רואה?

יש לך השערה ממה זה בא?

[אני מניח שאת מודעת שכל "לא מספיק צדיק לטעמך", מתגמד מול "חוסר-הצדיקות" בלהשוות אותו לגברים אחרים]

ודבר ראשון - להפסיק טוטאלית, מיידית, לפגוע בו, ולהתנצל. כל מה שכתבת - זו בעיה אצלך, שצריך לראות האם יש לך אופן להתגבר עליה. וטוב שזה באמת איכפת לך. אבל בוודאי שהוא לא אשם - ולמה שייפגע כי פתאום המראה שלו לא נראה לך, או לא נראה לך חכם מספיק (קל וחומר המשפחה שזה בלי קשר בכלל..)

מוסיפהכוחות שמימיים
עוד משהו יפה שיכול לחזק אותך,

זה שאני מכירה משפחה ,

שאם תסתכלי עליהם בלי להכיר ולגמרי לגמרי מבחוץ ובחיצוניות ,
תוכלי לראות הרבה חסרונות;
הילדים לא נראים הכי יפים בלשון המעטה,
לכמה מבני המשפחה יש איזשהו מום,
אחד מהם איטי מדי בתנועותיו ובדיבורו
( וזה יכול לשגע פילים )
ובקלות הילדים האלה היו יכולים להיות 'החנונים של האיזור/ כיתה' וכו' .

רק מה? במציאות, זה יצא ההיפך הגמור ..

הילדים האלה נמצאים במרכז החברה,
נקיים מטופחים, אצל כולם היו ועדיין באים חברים וחברות והבית שלהם פתוח לכולם..
הם כולם יצאו אוהבי חברה ואהובים.

ומראה חיצוני? אחרי כל זה אפשר להבין שהם 'אין' .

איך אני מסבירה את זה?

בזכות האמא,

שבעלה וכל ילדיה שכבר גדלו וחתניה וכלותיה כל אחד הוא אוצר בשבילה.
וכל אחד שם גדל כאוצר ומרגיש אוצר וחשוב ,והנקיון והסדר והאהבה לאורחים עשו את שלהם לבד
והחברה מאוד אוהבת להמצא בקרבתם.

אני מאמינה שכמה שתייקרי את בעלך ואת ילדייך בעז' ה הם יתייקרו באמת.

והמציאות תשתנה בהתאם לעיצובך.

ואם קראת עד לפה מגיע לך חיבוק גדול! ! !

מקוה מאוד שבעוד כמה שנים תספרי לנו סיפור דומה .

יעוץ זה לא מספיק!!כאן ועכשיו

אם יש לך קשיים ודברים שאת סוחבת אתך מהעבר או בעצם האישיות שלך, לא יעזרו יועצים!  את צריכה לקבל טיפול פסיכולוגי מאיש מקצוע - פסיכולוג/ית, זאת אמנם דרך ארוכה ויקרה, אבל זאת כנראה הדרך היחידה, איך שיהיה, גם אם תתגרשי ח"ו, הבעיות שלך לא יפתרו מאליהן. בהצלחה.

נשמע שצריך לחזק את עניין העין הטובה,~א.ל

על ידי משיכת הלב, והמחשבה.

הייתי ממליצה לך לכתוב על דף את כל מה שאת מרגישה וחושבת

יחד עם הדברים הטובים שישנם, ומאמינה שיש..חיוך

קראי את הדברים ברגע של נחת,

בינך לבין עצמך,

נסי לקרוא את המכתב כמה פעמים ביום.

כך כל פעם מחדש.

לפעמים תצטרכי לכתוב מחדש את הדברים, תוך כדי התחדדות של מחשבות בעקבות מה שקראת

מקווה שיועיל לך..

בהצלחה!

האמת...מה עושים?

קודם כל - תודה רבה לכולכן! אתן מקסימות... חיוך

האמת...

אני יודעת שהרבה מאוד זה באמת נקודת המבט שלי, לכן אין לי כמעט שום מחשבה על גירושין, אפילו שאני בטוחה שהקשיים שלי מתעוררים ספציפית מולו ויש אנשים שזה לא היה קורה לי מולם, אבל אני גם מספיק ריאלית להבין שבפרק ב' לא יכול להיות הרבה יותר טוב (ושמעתי כבר על כאלה שהתגרשו ואמרו שהבעל הקודם היה יכול להיות מציאה עבורם בפרק ב'),

וגם אחרי הכל באמת יש לבעלי מידות טובות (יצא לי לראות את זה אחרי כל ההתפרצויות שהיו לי מולו, שאמרתי לו בדיוק מה מציק לי בו ולא קשה להבין שזה היה מאוד פוגע, במיוחד כשמדובר בגבר... עכשיו הכל כבר יותר רגיש כי הוא כבר לא סופג כמו בהתחלה, אבל אני מבינה שיש איזשהו סף...)

בקיצור, אני לא בכיוון של גירושין, ולכן באמת לא חושבת על מניעה... באמתילד נראה לי יכול רק לתרום...

ואגב, אני קוראת המון ספרים שאמורים לעזור ובאמת עוזרים קצת (החכם והתם של הרב ארוש שהרעיון זה שמח בחלקו וכו'...), אבל לפעמים זה כ"כ קשה... שוב, בעיקר כשעולות לי השוואות...

מתוקה תתעוררי אבל זריזדעה
בעלך לא מעניין אותי, אבל אין סיבה שגבר יספוג חוסר אהבה פרגון ותמיכה ועוד להיפך. יש אנשים שלא יודעים להעריך את מה שיש להם לא ממליצה לך להיות חלק מאותם אנשים.
ילדים ממש לא פותרים שום בעיות קל וחומר לא את שלך!
תחשבי איך הגעת למצב של חוסר הערכה?
אין כאן שום קשר לייעוץ זוגי ממליצה לך לטפל בעצמך.
התגובה שלך די פוגענית....ארץטרופיתיפה
אבל מאוד נכונהסדר נשים

אבל עדיין יש דרך להתנסח בכבוד...*סמיילית*

זאת התנסחות מאוד מכובדתה-מיוחד

ממש לאגליה...

אני חושבת שיש התנהגויותדעה
בזוגיות שהשואל צריך להבין שהוא בבעיה חמורה לפעמים בנים או בנות חושבים שלהתנהג לאשתי או לבעלי איך שבא לי זה לגיטימי!
ודעתי היא שזה חמור מאוד.
ולכן אין דרך לכתוב זאת יפה אם הייתי יועצת זוגית שמחפשת כסף הייתי כותבת סיפור נחמד.
בכל זאת מקווה בשבילך שדברי הקשים והדברים הרכים שנכתבו יגרמו לך להבין את טובת חייך בהצלחה!
אני לא הפותחת ובד''כ נהוג לומרארץטרופיתיפה
שדברים חכמים בנחת נשמעים

ואם את כותבת בצורה מעליבה אז היא לא בנחת והיא לא מסוגלת לשמוע אותך, שתדעי

באהבה ותודה בכל אופן
להשוות זה כ"כ לא טוב...בתאל1

זה גורם ממש לדברים לא טובים. הכי חשוב לך זה הקשר שלכם! ומה שמעניין אותך זה רק הוא.

מה אכפת לך מה קורה בחוץ? רק הוא ואת וזהו. רק אתם קיימים בעולם.

זה קשה לעשות את הסוויץ' הזה..אבל זה ממש הכרחי.

להקשיב לשני, להתסכל, להתבונן בשני, להבין מה הצרכים שלו, מי הוא. 

זה עבודה, וזה בסוף יוצא כ"כ טוב.

השוואותשירה515

כפי שכבר כתבו כאן, תזכירי לעצמך תמיד שבכל אדם, גם זה שנראה לך מושלם וצדיק, יש חסרונות שרואים רק מקרוב.

ומה שאת מתארת קורה לרוב הנשים (הייתי כותבת שלכולן, אבל אני לא בטוחה), ברמה כזו או אחרת, בשלבים שונים של חיי הנישואין. 

כדאי לזכור שבחרת באדם, עם יתרונות וחסרונות, שיועדו לך בדיוק. עם החסרונות האלה הקב"ה שלח אותך להתמודד! וגם לך יש חסרונות שאישך צריך להכיל.

ממליצה ממש לקבוע ערב בשבוע שבו אתם יושבים ופותחים מה שיושב על הלב, ברגישות ובלי לפגוע! לעשר השנים הקרובות לפחות. אני עם ותק של עשור ומפה זה בהחלט נראה אחרת. בהצלחה!

העצה שליe.z.b
פשוט לא להשוות. זה עבודה רצינית אבל קריטי. לי היו קשיים רבים בתקופת האירוסין שנבעו מהשוואות והאירו את עיני כמה זה מזיק. כשהייתי מודעת לבעיתיות ועבדתי על זה (וזה עבודה לא פשוטה) הרבה בעיות התגמדו.
אז לא נראה לי שזה יפתור הכל אבל זה יכול ממש לעזור.
בהצלחה
דבורה הנביאה אשתו של איזה לפידות...מלכה מהצפון

חז"ל  מתארים את דבורה הנביאה כאישה מרשימה מאד. יפה,אצילית,חכמה וחדת לשון. והנה..אותה בחורה מיוחדת התחתנה עם בחור מאד פשוט. לפידות קראו לו.בחור לא מי יודע מה חכם,לא מי יודע מה יפה... והנה אני מצטטת מתוך המדרש ממש: "ונקראה שמה אשת לפידות כיון שהיה בעלה של דבורה עם הארץ אמרה לו: בוא ואעשה לך פתילות ולך לבית המקדש אשר בשילה וכאשר תתעסק במצוה זו תקנה לך זכות עצומה לעולם הבא עם כל האנשים הכשרים..."עד כאן המדרש. ואני חושבת לעצמי-הרי היא היתה יכולה לרדת לחיייו-איזה טיפש אתה,מה אתה מבין בכלל,מה אני לעומתך, איפה אני ואיפה אתה...אבל היא מכבדת אותו ומעריכה אותו ובונה זוגיות נפלאה ועדינה.ובשכר זה שרתה עליה רוח הקודש. מעשי אמהות סימן לבנות....

ישר כח... אהבתי... מעבירה הלאה ברשותך...יום בחצריך

בטח כבר כתבו לך - לעשות רשימת צדדים טובים שבו, להיזכרl666

למה התחתנת דווקא אתו

הייתה התאהבות, משיכה, שיחות ארוכות? אם היה אז איפה כל אלו?

וגם ברמה שכלית האם היית מוכנה לפני חתונה או שלא היית שלמה?

ובקשר להשוואות - אז קראתי שבן אדם אחרי בחירה עובר מן תהליך של שכנוע עצמי שזאת הייתה בחירה הכי טובה בשבילו

מצד שני אני לא הייתי רוצה שבן זוג שלי יחיה אתי כשמראה שלי מפריע, שהוא חושב שאני לא צדיקה ולא חכמה, אז מה נשאר בעצם? מה כן בסדר? איך חיים עם זה? לי זה היה מוריד לי בטחון עצמי וכן הייתי מתגרשת

אולי הפוך ממה שאחרים ענואיש מרגיש

במקום להתמקד בו הייתי מתמקד בך.

הביקורתיות שלך כלפיו היא תופעה מוכרת,אבל אצלך זה קצת קיצוני.

כולנו ירדנו מה"היי" של ההיכרות אל  המציאות שלצידנו יצור בן תמותה ולא מלאך.

אבל אצלך זה בא מהר וקיצוני.

ייתכנו כאן שתי אפשרויות:

הראשונה שהחסרונות שלו מחפים בעצם על חסרונות שלך, ואת מחפה על שלך באלה שלו.

כלומר את מעדיפה להפיל עליו חסרונות כי קשה לך להתמודד עם אלה שלך. הדרך במקרה כזה היא לקבל ולהשלים עם החסרונות שלך.

(האפשרות הסבירה יותר)

השנייה היא שיש לך רגש התנשאות עליו ואז הדרך היא להנמיך מעט את הדימוי העצמי שלך.

להסתכל על החסרונות של עצמך לעומת היתרונות שלו בדברים מסויימים ולהגיד לו תודה

על שלמרות החסרונות שלך הוא בחר בך.

אם תרחיבי יותר אפשר יהיה לתת כיוון יותר ברור. 

לשאלון הזוגיות החדש היכנסו ל

http://zugiyut.co.il/

נשמע הגיוני באופן כלליכוחות שמימיים
וגם שאלה....איש מרגיש

האם הביקורתיות היא רק כלפיו או גם כלפי אנשים אחרים?

זאת באמת נקודה...מה עושים?

דווקא אני אחת שמאוד בקלות מתחברת לאנשים ומעריכה ממש כמעט כל אחד,

אבל לגבי דברים ששייכים לי אישית אני יותר ביקורתית...

אבל, איך זה שאני בטוחה במליון אחוז שעם מישהו אחר (כמובן לא כל אחד אחר אבל יש לי בראש כמה דוגמאות) - זה לא היה קורה לי?

סוג של יצר הרע...בת 30

את לא באמת יודעת מה היית מרגישה כלפי מישהו אחר, כי אף פעם לא חיית ככה עם אף אחד.

מתוקה...בלדרית
התחתנת. כדאי שתפנימי את זה.
אמרת שאת לא רוצה להתגרש. שאת רוצה ילדים. אז הגיע הזמן שתפסיקי להתלבט, זה היה שלב שעברת בתקופת החיפושים, עכשיו את איתו וכדאי לך בשביל שניכם לאהוב אותו. תנסי להיזכר מה גרם לך להתחתן איתו מלכתחילה... אולי זה יעזור.

אהבה זו עבודה. אולי חצי שנה לא מספיקה, אבל את אמורה כבר להתחיל להרגיש את זה.. שלא משנה איך הוא נראה, כמו שלא משנה איך הילד שלך נראה, כי זה הילד שלך ואת אוהבת אותו. ועזבי את המשפחה שלו- זה לא אמור להיות קשור לעניין.
עבודה דרך סיפוראיש מרגיש

יש סיפור מעניין על מישהו שהתלונן על אישתו 

שהיא מתארגנת כל כך באיטיות  שהם מגיעים

תמיד לחתונות באיחור של שעתיים.

ענה לו החבר שאם הוא היה מתחתן עם החברה של אישתו

הוא בכלל לא היה מגיע לחתונה

כי החברה הביקורתית היתה מבקרת אותו על כל מה שעשה באותו יום

ואז הם היו רבים במשך שלוש שעות ובכלל לא מגיעים לחתונה

וכך החבר בנה לו סיפור גם על החברה השניה והשלישית של אישתו כך

שעם כל אחת אחרת היה לו גרוע יותר

זה בדיוק חטא עץ הדעת להעצים את מה שאין לך ולחשוב ששם נמצא כל הטוב.

תתחילי לבנות לך סיפורים על אנשים אחרים שאת מכירה

תתבונני על השלילי שבהם

ותחשבי איך היה לך גרוע ועצוב עם התכונות השליליות שבהם.

תמציאי סיפורים בהם התכונות השליליות שבהם באות לידי בטוי בחיי היומיום ומצליחות למרר את חייך

ופשוט להוציא אותך מדעתך

תחשבי שחווה היתה ממציאה סיפור אימה על עץ הדעת שהוא גורם לעוויתות ופרכוסים וכו'- בטוח שהיא לא היתה נוגעת בו בכלל

בהצלחה!

(ללמוד איך לא לריב וגם לזכות בארוחה זוגית היכנסו לאתר zugiyut.co.il בלשונית"חידוני זוגיות")

זה שאת הולכת לייעוץ - כל הכבודה-מיוחד

ו.....

את מנסה ליישם את הייעוץ או מסתפקת בתיאוריה ?

עצה מעשית-בלדרית
אל תספרי לבעלך כמה את לא מרגישה שאת אוהבת אותו האחרים יותר טובים ממנו. מה את מצפה, שיהפוך ליותר חתיך וחכם? תפסיקי להתעלל בו. אלה בעיות שקשורות בך ולא ביחס ובהתנהגות שלו, אז תטפלי בהן עם עצמך... בהצלחה.
יכול להיות שהמצב יותר מורכב, אני לא מכירה את כל הסיפור אלא רק את מה שהעלית כאן... מצטערת מראש אם לא פירשתי נכון את העניין.
ועוד עצה מעשית.. (זהירות, ארוך)רננה*

תשבי עם עצמך ברוגע ובלי הפרעות, ותנסי לחשוב לעומק ובלי להדחיק מה היה עובר עליך, ואיך את היית מרגישה,

אם המצב היה הפוך, והוא היה זה ש-

את לא מספיק צדיקה לטעמו,

לא חכמה בכלל בעיניו,

המראה שלך מציק לו,

לדעתו המשפחה שלך לא מוצלחת כמו המשפחה שלו,

ושכל הנשים מסביב - בעיניו - יותר יפות, יותר חכמות, יותר מצליחות.

אני לא אומרת לך את זה בשביל להכאיב לך, למרות שאם תכנסי חזק לדמיון הזה - הוא ללא ספק יהיה כואב.

אלא בגלל שמה שלא תעשי, מה שלא תחליטי או כן תחליטי,

יש פה מולך אדם, שצריך להתייחס אליו ברגישות ובכבוד.

כמה זמן לוקח למחוק פגיעות כאלו!...

כמה את ואני וכל אחת אחרת לא היתה מוכנה לחיות עם זה יום אחד..

אין לי ספק שאת בעצמך חווה קריעה, צער וקושי רבים מאד.

כל הנ"ל לא בא להפחית מכך..

אבל קחי בשיקול דעת כבד ורב מאד כל עיקום אף וכל מילה שלך,

כי די בהרגשה! די בהרגשה, כשאחד מבני הזוג לא מעריך את רעהו,

או בז לו או נדחה ממראהו, בשביל שהשני יחוש בכך. (וירצה למות)

גם בהרגשה בלבד צריך לטפל ובדחיפות..

אבל במילים, במעשים, בפרצופים- - אוי כמה כואב!

והוא לא אשם, כך נשמע, בדברים שצצו פתאום בליבך. הרי החלטתם יחד להתארס ולהנשא,

והחלטה כזו אומרת לשני - אני בוחר/ת בך, אני אוהב/ת אותך כמו שאת/ה.

ופתאום קרה אצלך משהו.. ונשמע שאלו דברים לא ניתנים לשינוי

(כמו: הוא לא מספיק מתענין בי, הוא לא יודע להיות אחראי וכד')

כי מדובר ביופי, חכמה, משפחה, נתונים קיימים.

ואסור, אסור לפגוע בו על דברים כאלו במיוחד...

הרבה הרבה כוח וחכמה לדעת מה לעשות, מקווה שתגיעי לייעוץ נכון שיעזור לך לדעת איך לכוון את חייך!

סליחה על אורך הנאום, נגעת לליבי..

בהצלחה!!!!

כתבת ותיארתכוחות שמימיים
את מה שעובר על הצד השני כ'כ יפה! ממש מרגישים את הכאב..

ומתוך מה שכתבת פשוט יצא לי שיר קצרצר. .

נאחל לזוג היקר שמתוך הקשיים יצוף האושר,

שמתוך הביצה הירוקה והעמוקה יצמחו חבצלות המים

שמתוך הכאב והתסבוכת תצא לה שרשרת לתפארת

וכשיעברו הימים השבועות והשנים,

כשיבואו הילדים, הנכדים והנינים,

הכלות החתנים וההתמודדות עם כל מה שבינהם,

תתישבו בכורסא המרופדת,

פרי עמל של עשרות שנים,

תביטו זו בעיני זה,

מבט שאף אחד חוץ משניכם לא מבין,

תשלחו אחת לשני חיוך עמוק ומעמיק

ותדעו שכל הנחת, האושר, השמחה והאהבה

היא פרי עמלכם,

תוצאה של רצון טהור, של עמל ושל מבט עמוק לנשמה,

של שליחות שזכיתם לבצע בשלמות...

והבנה שאת כל ההתמודדות קיבלתם במתנה לזוגיות!

אמן כן יהי רצון!

כותבת לך דברים שעזרו לי- מלבד טיפול אישי בהתמדה רבהמתאמנת באמונה
עבר עריכה על ידי מתאמנת באמונה בתאריך י"ז בכסלו תשע"ו 02:14
עבר עריכה על ידי מתאמנת באמונה בתאריך י"ז בכסלו תשע"ו 02:04
הי.. שתדעי שאת לא היחידה שמתנסה בזה.
הגיוני שהוא דורך לך על הנקודות הכואבות שלך.בטח חשוב לך תמיד לצאת חכמה ומבריקה בעיני החברה , תמיד להיות מותאמת והוא משקף לך את עצמך.
מציעה לך לשמור על העיניים שלך. נשמע מצחיק לומר את זה לאישה אבל גם אנחנו נצטווינו ב"לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.." כמו שברור שאת מצפה מבעלך לא להסתכל על נשים אחרות, גם את אל תסתכלי על גברים. אל תהרהרי באנשים שאת פוגשת מיד הסיחי את המחשבות שקופצות לראש. היצר הרע מתלבש בהן כדי להרוס את חייך..
זה אפשרי.
אני גדלתי במקום עם ישיבה גדולה והתרגלתי להתבונן בבחורים ובאנשים. כשקלטתי את הנזק שאני מביאה על עצמי הבנתי שלעולם ימצא גבר יותר חכם/ שנון/ יפה/ גנטלמן/ עשיר/ צדיק/ בעל חוש הומור/ משקיע יותר מהאיש שעימו קשרתי את חיי..
למדתי להסיט את מבטי ולהסיר את המחשבה. זה יעיל וגואל אותי פעם אחר פעם.
עזר לי מאוד גם לא להכניס את עצמי מראש לסיטואציות שידעתי שיהיו לי מורכבות-לדוגמא מפגש עם שכן שבורך בכל המעלות שחסרו לי אצל בעלי (ובעצמי.. בצורה אחרת ויותר בדקות)
נקודה נוספת- חכמה זה מתנת שמיים שראיתי כבר בחיי שה' לקח בחזרה מאנשים. זה פקדון.כמו הרבה מתנות שבהן ה' חנן אותך. עוזר לי לזכור שלא בראתי את עצמי ואין לי במה להתגאות על חכמה יופי וטקט שבורכתי בו בשפע. ( מעניין שעל אף היותי בעלת טקט בחברה באופן יוצא דופן דווקא מול הבן זוג בקלות אני הופכת להיות חסרת טקט באמירותי הפוגעניות..)

ובנושא הצדיקות- בן אדם למקום זה בן אדם למקום! ולא למול חברו או אשתו. העולם הרוחני של בעלך הוא עניין שלו בלבד. אל תתערבי לו. את יכולה להתפלל על זה בלבד ולהשתדל לא להפריע. ככל שתהי לחוצה יותר על משהו הוא פחות יתקדם בו. מנסיון- שחררי.. את לא השוטרת הרוחנית שלו. וגם זה עלול לגרום לתוצאה הפוכה..
ובנוגע להשכלה- היום תארים זה דבר ממש לא קשה להשגה.
תדברי עם הרבה סטודנטים- בהרבה מקצועות אפילו אין נוכחות כדי להשיג את התואר. אני אישית עשיתי תואר ללא טיפת מאמץ ולכן אני לא חושבת שאני ראויה להערכה על זה. זה מדד חיצוני ואחיזת עיניים של העולם הזה. הרצון של האוניברסיטאות בכסף ממשיך להניע את הגלגל הזה. וגם הרבה פוזה.. ראיתי כבר הרבה מטומטמים בעלי תואר שלישי.
בהצלחה יקירתי.. את עוד תראי תוצאות של עמלך הפנימי ותלמדי שהוא העיקר בחיים.
מקסים! ! אין מילים!כוחות שמימיים
כל מילה!מדי פעם פה

בעניין ה'צדיקות'alyanni
הרב ראובן פיירמן, רמ במכון מאיר, ת'ח גדול, מספר שכשהתחתן, הוא ואשתו ניסו ללמוד ביחד תורה, אבל הוא לא הצליח. זה לא עניין אותו (יש לו גם דיסלקציה והוא עילג בשפה העברית...). אשתו, שהיא תלמידת חכמים בעצמה, החליטה 'לסגור את הספר' ולא ללמוד ולהתקדם לבד. ככה חיכתה לו עשר (!!!) שנים עד שלאט לאט הוא 'נכנס'לזה והיום, תראו מה יצא ממנו: מאות תלמידים גדלו על ברכיו. הוא גדול אבל אשתו גדולה ממנו.
יקרה... העבודה הקשה היא מול עצמך. כבר מדברייך נראהארלט

שבהחלט הבחור מוצלח- נאה, צדיק.. אבל לא מספיק..

גם המשפחה- אולי די משכילה.. אבל אנחנו יותר. 

כדאי לבדוק עם עצמך איפה הבעיה- האם את צריכה להוכיח משהו לחברה כדי להרגיש שווה? האם להרגיש שהמשפחה שלי שווה יותר גורם לך לחוזק? יש לך אומץ לבדוק במה המשפחה שלו שווה יותר?

כדאי כדאי לעשות חשבון נפש מהר לפני שהבחור יתייאש מהיחס שהוא מקבל ואז עלול להיות מאוחר מדי. חבל

ועוד דבר- זה שהוא סובל את הפגיעות מבלי להחזיר כבר מראה שהוא משכמו ומעלה

כמה נקודותציליגילימימי
1. לגבי ההשוואות, השוואה זה להשוות אח הפנימיות שלכם, את מה שקורה אצלכם בבית לחיצוניות של אחרים. את לעולם לא תדעי מה קורה באמת בתוך הבית אצל אלא שאת משווה...
זה מאוד קשה להפסיק מניסיון אבל פשוט תזכרי שלא בהכרח מה שאת רואה זה מה שקורה...

2. השקעה-כשמשקיעים במשהו או מישהו זה גורם לאהוב אותו. תחשבי איך את יכולה להשקיע בבעלך., איך את יכולה להשקיע בזוגיות....
תכיני ארוחות שהוא אוהב תקני דברים קטנים משמחים..
הצעה תחליטו על שמו משותף לכם שאתם יושביפ ומדברים כל יום בלי לוותר... ממש עוזר!
3. עוד הצעה שנראה לי כתבו לרשום לעצמךכל יום 10 דברים טובים בו ...
בהצלחה
מהמם!כוחות שמימיים
ומוסיפה שאת הדברים הטובים אפשר לכתוב במכתב יפה וורוד לבעל הנפלא ביותר בעולם!

וזה ממש לא גוזמא, את במו ידייך הופכת אותו לכזה!
ואל תשכחי לחתום מהאישה המאושרת ברחבי תבל....

אם הפותחת מסוגלת אשריהציליגילימימי
אבל אני אישית חושבת שזה קשה מאוד ובכוונה כתבתי תכתבי לעצמך...
זה קשה בשלב הזה לכתוב את זה כמכתבי אהבה לבעל קודם שתחזק את הדברים אצלה
נכון,כוחות שמימיים
ובכל זאת הייתי ממליצה לה את זה.

למה?

כי היא תראה את פניו הנוהרות של בעלה מהמכתב המרגש.

היא תראה את זה וייחמץ לה הלב על מה שהוא עובר.

היא תראה את זה ורק תרצה להיסב לו אושר .

היא תראה את זה ותבין מה שנגרם לו בעטיה.

היא תראה את זה ותדע שאפילו שהיא כותבת מבחוץ לבפנים,

קורה מזה רק דברים טובים.

ודברים טובים זה מה שצריך בבית הזה.

רק דברים טובים!

רק אושר, מילים טובות, חיזוקים ומחמאות!
תשובה בסגנון אחר..מומלץ בחום לכולם!יחי יחי המלך
הגברת חנה שארפשטיין נזכרת באחת היחידיות הראשונות הפרטיות שלה כאישה צעירה בשנות העשרים המוקדמות שלה:

"זו היתה היתה הפעם השניה או השלישית, אינני זוכרת – הרבי החל לשאול אותי על עסקי שידוכים. חיפשתי אז שידוך, ועניתי רק 'כן, נפגשתי כבר עם כמה'. ואז הוא שאל אותי על בחור מסוים , אני אכן פגשתי את הבחור הזה וחשבתי לעצמי 'זה מעניין, שהוא שואל אותי על בחור שפגשתי'. ועניתי, 'כן פגשתי אותו. בחור טוב מאוד, בחור נחמד מאוד, אבל הוא לא בשבילי'.
הרבי חייך ואמר 'בסדר' ושאל אותי על בחור נוסף שגם אותו פגשתי. חשבתי לעצמי: 'זה מעניין, הרבי חשב על שני בחורים שפגשתי!' ושוב אותה התשובה: 'כן, הוא נחמד מאוד, אבל הוא לא ממש בשבילי'.
אולי הוא שאל למה.. ואולי פירטתי את הסיבות… ואז הרבי עבר לבחור שלישי, רביעי, חמישי…. התחלתי כבר לחוש שלא בנח. מנין יודע הרבי להעלות דווקא את שמות כל הבחורים שפגשתי?
השאלה לא היתה בסגנון 'האם חשבת על בחור פלוני?' או 'האם אי פעם שמעת עליו?' ואני הייתי המומה לחלוטין מכך שהוא מעלה רק שמות של בחורים שנפגשתי איתם.
לאחר שהוא עבר על הרשימה, ואני נותרתי בשלי, הוא נתן לי הסבר נפלא על אהבה. שאותו חלקתי מאז ואילך עם אנשים רבים. הדברים, כמובן, מעולם לא הודפסו, מכיון שהרבי אמר לי אותם באופן אישי.
ביחידות הקודמת ספרתי לרבי על כך שאני אוהבת לקרוא ספרים, הייתי תולעת ספרים. אהבתי לקרוא המון.
והרבי אמר לי 'אני יודע שאת אוהבת לקרוא',
אמרתי 'בהחלט'.
'איזה סוג של ספרים את מעדיפה לקרוא?'
אמרתי, 'אני אוהבת לקרוא ספרי עלילה'.
והרבי אמר 'ספרי עלילה הם בדיות בעלמא, והבדיות הללו אינן אמיתיות – הן מצוצות מהאצבע. מה שאת קוראת בספרי העלילה, זו רק העמדת פנים. זה לא מתאר את החיים האמיתיים. במציאות, כששני אנשים נפגשים, אין מדובר על התחושה הגדולה, המסונוורת, הסוערת הזאת..
לא זוהי אהבה אמיתית, לא אלה הם החיים האמיתיים'
והוא המשיך, 'שני אנשים נפגשים, ויכול להירקם ביניהם חוט של הבנה הדדית, כמו להבה קטנטנה. ואז כששני האנשים הללו קושרים את חייהם זה בזה ומחליטים לבנות בית יחד ולהקים משפחה, אזי באמצעות מעשים קטנים שבכל יום, באמצעות האכפתיות והשתתפות באמצעות המחויבות ההדדית – הלהבה הקטנה הופכת אט אט לשלהבה גדולה, עד ששני האנשים הללו שהיו בתחילה זרים זה לזה, מגיעים לנקודה מסויימת בה אף אחד מהם אינו יכול לחשוב על חיים בלעדי השני'.
והוא אמר, 'זוהי אהבה אמיתית. אלו המעשים הקטנים המתרחשים על בסיס יומיומי, שגורמים לכך שבמקום אתה ואני, יש אנחנו!'
ועוד משהו קטן וחשוב,יחי יחי המלך
מהנסיון שלי,
אם את יודעת שזאת בעי׳ה שלך ולא שח״ו הבן אדם שאת נשואה לו הוא לא טוב,כמו בכל דבר קשה צריך
קשה בחיים צריך פשוט כוחות להתמודדות.אז בנתיים שאין לכם ילדים ויש לך יותר זמן ממליצה לך בחום לגשת לבית חבד או באינטרנט וללמוד את ספר התניא.זה יוסיף לך המון כוחות ועבודה נכונה.
ומאוד ממליצה גם אם את לא חבדניקית תכתבי לרבי מלך המשיח באגרות קודש!!אני עושה את זה המון ופשוט לא תאמיני כמה הכל יכול להשתנות לטובה!!בהצלחה ושמחה!
הנסיונות הקטנים/גדולים האלה בהקמת הבית
היהודי בדור שלנו זה בגלל שאנחנו עומדים לפני הנישואים עם הקב״ה.מניעות מהשטן שבכל דרך מנסה ובעז״ה לא יצליח!למנוע את בנין בית המקדש נאו!
אהבה עוורתsuper mama

נשמע שאת אישה פרפקציוניסטית מאוד. וזה לא דבר רע בכלל, אם יודעים לנתב אותו לכוון הנכון.

אם מההתחלה התארסת עם הבחור כנראה שיש לו מעלות שמצאו חן בעיניך, וגם שהייתה פה התאמה כלשהי.

את רגישה מספיק וחכמה להבין שאת בבעיה. את מרגישה קרועה ורע עם עצמך. לכן אני מקווה שתביני את הדברים שלי שנכתבים מלב אוהב בשבילך-

תגידי לי בכנות- האם את מושלמת? האם יש בכלל אדם מושלם בעולם כולו?

תחשבי עם עצמך, תחשבי מה קשורה ההשכלה של המשפחה שלו לאהבה שלכם? תחשבי למה את חושבת מחשבות עליו כמו "הוא לא מספיק צדיק צדיק?" ולמה את שמה את עצמך במקום בורא עולם?

את כותבת כל כך הרבה דברים שנראים לך כחסרונות אצל בעלך. אבל לא כתבת כלום על היחסים ביניכם. זוגיות זה לא אם הוא חכם או צדיק. זוגיות זה הקשר ביניכם, האהבה, ההכלה, הקשר. זה מה שחשוב בבני זוג!

אני חושבת על בעלך ומרחמת עליו. לא קל לחיות עם אדם שחושב שהוא פי אלף ממך. מי אתה בכלל? אפס ממשפחה לא משכילה, טיפש, ורשע. ככה זה נשמע שאת מרגישה כלפיו.

מציעה לך להתמקד בעצמך. ובאהבה ביניכם. בעלך הוא לא מוצר בשוק עם תג מחיר. בעלך הוא אדם עם נפש ונשמה שרצה להתחתן עם אשה אוהבת.

כבדי אותו. כאדם. כאחד שאהב אותך ובחר אותך לאישה כדי להעניק לה את אהבתו.

ועוד משהו חשוב-

ילדים משותפים מעצימים.

אם הקשר טוב מלפני כן-הוא יהיה עוד יותר טוב אחרי.

אבל אם היה מקרטע לפני כן-הוא יהיה עוד יותר מקרטע אחרי כן.

באהבה.

באמת באמת תודה רבה לכולכםמה עושים?

תודה על התגובות, עזרתם לי...

אבל...

כשאני קוראת קל לי מאוד להסכים עם כל מילה, אבל כשאני מגיעה לעלם המעשה קשה לי עד בלתי אפשרי.

יש לכם אולי בן אדם שאתם יודעים שכל מה שהוא יעשה/יאמר יעצבן אתכם?

היו לי כמה כאלה בחיים (לא הרבה בכלל), ועכשיו אני מרגישה ככה כלפיו, וזה פשוט נורא...

(היתה לי כזאת תחושה גם בתקופת האירוסין, במוקטן בהרבה כמובן, ואני ממש מצטערת שלא ידעתי להביע את עצמי ככה אז, אולי הייתי חוסכת כמה דברים... מה שכן, אני לא מעיזה לחשוב על גירושין, אפילו שכ"כ קשה לי במצב הזה... אז אל תציעו לי כזה דבר...)

בנוסף, קשה לי מאוד לא להשוות, במיוחד שמושא ההשוואה הוא מאוד קרוב, והוא בעיני הרבה יותר בהכל -

הוא חוצניק ואני מאוד רציתי חוצניק (אנגלית וכו'), בעלי ישראלי... הוא בעל הרבה יותר טקט וחוש הומור בעיני, מראה, חכמה, הערכה... הכל...

איך אפשר לא להשוות כשזה כ"כ קרוב?????

אני פשוט נקרעת. ואני יודעת גם שאני פוגעת גם בו ושלא תחשבו שאני אטומה וזה קל לי, אבל אני פשוט לא עומדת בזה...

רק רוצה לברוח לישון כל היום...

אני יודעת שזה נשמע אומלל, ואני לא אוהבת להישמע ככה, אבל זו המציאות...

זה תלוי בהחלטה שלך!נשואים פלוס
וזה כנראה צריך להגיע מתוך כפיה פנימית ולא מתוך הבנה.
לא חושבת על הבחור הקרוב ההוא!! נמנעת מלהתקל בו!! עושה כל שביכולתם כדי להסיט מחשבה כשהוא עולה בה!!

זה בשלב הראשון..

בשלב השני.. זה פשוט לתת לו אהבה ומחמאות טכניות..! אם את לא מצליחה עם כל הלב.. אז לעשות את זה מתוך שלא לשמה..

אני חושבת שהיכולת לא לפזול לצדדים קשורה לכל דבר בחיים.. גם אצל ילדים זה קורה וזה נוראי! לכן כדאי לך ללמוד זאת מעכשיו
הגבתי לך במסר. תבדקי אם קיבלת.. פשוט בשיחה אישית אני מסתבכתנשואים פלוס

עניתי מה שעלה לי בראש. . בהצלחה יקירה!כוחות שמימיים
לא כל כך יודעת באיזה מציאות חיים את חיה, אבל נראה לי הכי פשוט

דבר ראשון- סור מרע. תתרחקי מהמצבים האלה שאת נפגשת עם גברים זרים .

אם מפגש עם המשפחה מביא אותך להשוואות כדאי להתרחק גם מהם.

ועוד גבולות שאת בחוכמתך יכולה להציב לעצמך...

דבר שני- אני אגלה לך סוד- אחרי שהתרחקת מהגורמים החיצוניים נשאר לך להתמודד עם היצר שבתוכך, ואותו לא תוכלי להבריח אלא אם כן תהיי עסוקה בעשיית דברים טובים.

עשה טוב. תתמקדי בלעשות טוב נטו נטו נטו! !! את לא הולכת לראות תוצאות בקרוב! !

אבל, התוצאות שיגיעו יהיו בעז'ה נצחיות. שלך.

כלל בחיים- מה שמגיע בלי עבודה הולך.
מה שמגיע בעבודה נשאר שלך לנצח ואין ליצר הרע רשות לשלוט בו.

זה ייקח אולי כמה שנים, אל תדאגי זה מן הסתם לא יהיה רצוף ותזכו לחוות רגעי נחת זה מזו וזו מזה, וגם המצב ילך וישתפר כל הזמן!

מה לעשות?

ההמלצות שלי...

מה שכתבתי לך קודם עם המכתבים-
כמה שיותר להתמיד בזה! לשים מכתב על הכרית על השולחן מקרר דלת ועוד! ותשקיעי בזה!

לומר מילים טובות.

תסתכלי בדברים קודמים שכתבתי

להשקיע באוכל שאוהב, ולצרף משפט שהשקעת ושאת יודעת שאת זה הוא הכי אוהב בלה בלה בלה כרצונך..משתנה

להשקיע בקיפול הבגדים שלו ובגיהוצם. על ידי המעשים נמשכים הלבבות. כמו כן סידור המצעים.

להפתיע אותו במתנה קטנה ומשמחת או סתם שוקולד

להשתדל להסתכל רק עליו ולהפנים את העובדה שאין פשוט אין עוד גברים בעולם חוץ ממנו. כולם נמוגים.

קצת מצחיק אבל תרגיל נחמד, במיוחד אם את רוחנית .. אז יש עצה שיכולה לעזור. לדמיין אותך ואת כל העולם בצורת נשמות. משהו רוחני כזה שהגוף מאבד את הצורה המרשימה. כעת דמייני את כל הנשמות עם תפקיד בעולם. ואז אותך ואותו. כל השאר נעשה זניח. נכון. כולם מדהימים. אבל בפשטות זה פשוט לא שייך אחרת, רק שניכם. עם תפקיד אחר מכולם. אף אחד לא מפריע..
מקווה שהובנתי

משהו במראה יכול להשתפר לטעמך? שתפי אותו ברצונותייך ובהיותך בן אדם את זקוקה להשתדלות מצדו אם הוא מוכן לשפר כמה דברים בקצב שלו בשבילך. מאמינה בך שתמצאי את המילים הנכונות בזמן הנכון. אם זה ביגוד סידור הזקן פיאות אם יש/ אין וכו'

התמדה בעשייה ונתינה הזו

תני חיוך לעצמך במראה. תני חיוך לבעלך לסביבה לעולם להשם, וכולם ישיבו לך בחיוך

אם את מתאמללת בעקבות הנשואים שלך,alyanni
וגם יעוץ לא עוזר לך (כנראה התקבעת בעמדה שלך שעם מישהו אחר, יהיה יותר טוב), מה שמראה על חוסר בגרות, אני לא הייתי שולל גירושין. נכון שכולם יקפצו עלי ויגערו בי על העצה, אבל נראה לי שבן אדם שאינו בוגר נפשית נכנס למערכת שמאמללת אותו, והעבודה העצמית גדולה עליו בכמה מידות, הוא כנראה עדיין לא בשל לסוג של קשר. דרך אגב, עם אף בן זוג אחר, גם עם אותו אחד שאת נושאת אליו את עינייך. לו היית מתחתנת איתו היית מאמללת גם אותו וסובלת בעצמך.
היהדות לא אוסרת גירושין, ואחרי שמאמצייך עולים בתהו, טוב לו וטוב לך שתחתכי את זה בזמן. לפני הבאת ילדים, אז זה יהיה קשה פי כמה. אין שום סיבה לחיות באומללות. ניסית לעזור לעצמך ע"י יעוץ, ואת עדיין רוצה לישון כל היום (סימני דיכאון ברורים), ואין לך מוצא - תורת ישראל מראה שיש במצבי קיצון, פתרון. אני לא מאלה שטוענים שבכל מחיר צריך לשמר את הנישואין. אנחנו לא קתולים.
מי שפוזלת החוצה לא נמצאת במצבי הקיצון הנל!!נשואים פלוס
התורה נתנה גירושין אבל גם אמרה שהמטבח מוריד דמעות.. לנו נותרה הבחירה החופשית.
ולא! משהי שנמצאת במקום של זלזול בבעל על לא עוול בכפו לא נכנסת בקטגוריית התחייבות להתגרש אלא בקטגוריית התחייבות ניעור עצמי רציני!

זה בעיה שלא נפתרת עם גירושין. אלא אם כן את/ה טוען/ת שהיא לא צריכה להתחתן לעולם
לא כולם יקפצו עליך בעקבות העצהkly3

לפחות לא אני. גירושין זו מילה כל כך גסה שאנשים מעדיפים להשאר אומללים ובלבד שלא להתגרש.

אני גם חושב שהפותחת הנכבדה לא צריכה לדחות את זה על הסף. זכותה לאושר וגם לא הוגן כלפי הבעל שגם זכותו לאושר.

לדעתי, זה אפילו פגם מוסרי להשאר נשואים לפעמים אם זה מאמלל את הבעל, את האשה, את הילדים, את המשפחה.

לדעתי זה פגם מוסרי לעשות זאתכוחות שמימיים
בלי לעשות שינוי ועבודה על המידות.

זה עוול גדול לבן זוג שהתחתן מתוך אמונה שבת זוגו תעשה הכל למענו וכנל הפוך. ופתאום בן הזוג מדבר על דבר כזה.

מה הוא אשם? וצריך למצוא עצמו חלילה לבד וגרוש וחשוד שאולי יש סיבה טובה?

אפשר לחשוב, לכולם יש נסיונות. אז ממשיכים בחיים, מתעסקים בשגרה ובעזרת עבודה משותפת עובר. מי אמר שצריך לחיות כל הזמן בריגושים ואורות? צריך גם כלים להכיל את האורות והכלים זה זמן העבודה.

הזמן האפור.

אני בכוונה לא משתמשת במילה הזו והיא לא בלקסיקון שלי בכלל.

חוץ מזה שפירוד זה נצחון למלאך המוות.

כל מה שהוא רוצה בעולם זה לא להחטיא אלא להשיג את הפירוד.

של האדם מבוראו, של הגשם מהאדמה, של איש ואשתו.

כך כתוב בספרים, לא מאמין- תבדוק.
אם את הולכת לייעוץ וזה לא עוזריזהר

תחליפי יועצ/ת. יעוץ אמור לעזור, בנקודות המהותיות של הקשר. אם הוא לא עוזר, ולא מתקדם לנקודות המהותיות, כנראה צריך יועץ אחר.

כולם כותבים עצות כל כך חכמותרגשית

וזה עושה את זה עוד יותר מתסכל לא להצליח !!

כל העצות פשוט  מדהימות, אבל נראה שקודם כל

את צריכה להבין למה יש לך עין כזו מאד חינוכית שמעוניינת לשנות אותו?

ולהבין למה כל מפגש ביניכם במקום להיטיב לו את מצערת אותו ואת עצמך כל כך.

זה ברור שכשאת פוגעת בו את קודם כל פוגעת בעצמך ובדימוי עצמי שלך. אבל רק ייעוץ אמיתי יוכל לעזור לך!

אני יכולה לספר שהלכתי לייעוץ בגלל בעיה דומה וממש שנאתי את עצמי. והתברר שהיה משהו בהתנהגות 

של בעלי שהיה לא רגיש ונפגעתי שוב ושוב ולא שמתי לב לזה בכלל שאני מגיבה לפגיעות חשאיות ושקטות כאלה. 

רק בעזרת הייעוץ הצלחנו לצאת  ממחול השדים הזה ולהתחיל לחיות

לפני שמדברים בהיגיון...אמונה באהבה
אני קורא פה הרבה עצות נכונות ויפות ויעילות(מניסיון!!) אבל....
קודם כל שתדעי שזה דבר שיכול לקרות ואת בן אדם וגם אם זה יצר הרע או צורך בעבודת המידות עדיין זה אנושי ולא אומר שאת אדם ח״ו רע שפגעת ברצון באדם שהכי קרוב אלייך!! לפעמים ההתמודדות והקשיים מרגישים ׳גדולים עלינו׳.. זה נקרא ׳מופעלות׳

כשאדם מרגיש שהוא מגיב לא כמו שהוא רוצה או בצורה קיצונית או חסרת פרופורציות זה סימן שהוא כרגע מופעל (לא אומר את זה כדי להוריד את האחריות שלנו אבל כדי שנבין את עצמינו)

גם לי היו (ותמיד יהיו בכל מיני רמות כי ככה צומחים) קשיים בזוגיות והגעתי למצבים ממש קיצוניים של בכי וצער גדול מאוד! ומחשבות כואבות שאין מפלט מלבד גירושים!!! וזה גם נבע מהרבה ביקורת על תכונות, התנהגיות והרגלים שנורא הפריעו לי ומהרבה ציפיות שהיו לי או מדברים שלא יודע למה נורא הפריעו לי או פגעו בי.. וכל זה מבלי שאשתי התכוונה או הבינה שהיא בכלל עושה. ואז ואמא שלי אמרה לי משפט - ׳קודם תדע להיות פחות ביקורתי כלפי עצמיך ואח״כ גם תצליח להיות פחות ביקורתי כלפי אחרים׳

עצם זה שאת מעלה את הבעיה והולכת לייעוץ מראים שאת במקום טוב - מתמודד!! וזה לא שאת אשמה אלא שכרגע הקב״ה מצמיח ומגדל אותך (ואותכם) דרך ההתמודדות הזאת!
ולכן חשוב כל הזמן להאמין בעצמך וביכולת שלך להתגבר ולצמוח מהמשבר הזה!! את אדם טוב שרוצה טוב!!

אז הנה סוד קטן - אנחנו בוחרים כבן זוג (ויש בתהליך הזה הרבה השפעה מהתת מודע) דווקא את האדם שנוגע ׳ומפעיל׳ אותנו בנקודות הכי כואבות ורגישות שלנו! למה? כי שם צריך לבוא ריפוי והוא מגיע רק אם יש פגיע או נגיעה באותה נקודה שאחריה מצליחה לבוא חוויה מתקנת.. כלומר למרות שיש פה משהו רגיש ופוגע אז מצליחים למצוא את הדרך - זה הריפוי המלא אותו אנחו מחפשים דרך בן הזוג. וזה יכול לקרות דווקא כי שם יש קושי! אם לא היה קושי - אז גם לא היה תיקון הכל היה ממשיך כרגיל אבל אותה נקודה הייתה נשארת חסרת תיקון בתוכנו! והקב״ה מזמן לנו את הבן זוג שביחד כל אחד עוזר לשני לעשות התקדמות. ולכן בכל שלב בחיים יהיו נקודות אחרות לפי ההתקדמות והצורך עכשיו לעבוד על משהו אחר....

הארכתי יותר מידי אבל אלה באמת דברים חשובים!!
2עצות מעשיות הקשורות אחת לשניה -
1. לקרוא באינטרנט על שיטת ׳האימגו׳.
2. לקרוא את הספר של מי שהמציא את השיטה - הארוויל הנדריקס, בספר - ׳לבסוף מוצאים אהבה׳ זה ספר מדהים שלא רק מסביר ועוזר אלא יש בו המון תרגילים מעשיים שעוזרים מאוד! (הסופר עצמו מטפל זוגי שהתגרש, ולהפתעתו גילה שאותם דברים שהפריעו לו בגרושתו קיימים שוב באשתו השניה ומתוך כך פיתח את השיטה..)

שיהיה בהצלחה ענקית!!!
יכול להיות שהתגובה שלי תפגע בך אבלנכנסת לפעמים
אני פשוט חיבת לכתוב אותה. מי את בכלל שיש לך זכות לשפוט את בעלך? לך אין חסרונות? את מושלמת? גם אם את מרגישה שאת יותר חכמה. חכמה זה לא הכל יש הרבה מעבר. אני כותבת לך חריף כי את פשוט מאמללת את בעלך על לא עוול בכפו. עם כל מיני דמיונות שווא, לא יעזור שתלכי לכל היועצים הכי דגולים אם את עדין מתעקשת במחשבה שעם ההוא יהיה לך יותר טוב...
את חושבת שהלתגרש זה לא הפתרון וגם אני חושבת כך,
את פשוט חייבת להוציא לך את כל המחשבות מהראש ואם את לא תעשי את זה אף אחד אחר לא יעשה את זה.
ותחשבי שאם ח"ו תתגרשו, ביעלך יהיה היחיד שירוויח מיזה כי שום בנ'א לא מושלם. ואם את חושבת עליו ככה את תחשבי גם על הבא בתור אפילו שעכשיו הוא נראה לך מווושלם!
כי הכל זה בראשששששש ואת פשוט צריכה ניעור רציני וחזק ואם את לא רוצה להפסיק להשוות אז פשוט תתגרשי רק בשביל שבעלך לא יסבול כי עכשיו הוא פשוט סובל.
גבר צריך להיות מלך בבית ואם אשתו משווה אותו לאחד המשרתים אז אין יותר מסכנים מהם אני מקווה שניערתי אותך קצת, ואולי גם נפגעת, וזה יעזור לך להתעורר מהעיוורון הרציני שלקית בו.בהצלחה רבה
שלום למה עושים. קראתי אותך לאורך השירשור ומאוד נראה לי שהבעיהברווז המכוער

שהבעיה היא אצלך ובכלל לא אצל בעלך.

ואת בעצמך מתארת אותה במפורש אבל את מפחד לקרוא לה בשמה המפורש ואני אעשה זאת בשבילך.

הסיפור הוא פשוט...

את מאוהבת בגבר זר\אחר ואת משווה את בעליך לאותה פנטזיה שרצה לך בראש על אותו "אביר על הססו הלבן" עם דרכון תוצרת חוץ שכביכול היית יכולה להפליג איתו לעולמות מופלאים ובמקום זאת את תקועה עם ישראלי נעאבך לא יוצלח...

וכשאת (לא רק את,כמובן) מאוהבת בגבר אחר את מתחילה לתעב ולא לסבול את בעלך... יותר נכון... לסבול מנוכחות בעלך ואז את גם הבזה לו.

וכך את עצמך כותבת באחת מתגובותייך:

"בנוסף, קשה לי מאוד לא להשוות, במיוחד שמושא ההשוואה הוא מאוד קרוב, והוא בעיני הרבה יותר בהכל -

הוא חוצניק ואני מאוד רציתי חוצניק (אנגלית וכו'), בעלי ישראלי... הוא בעל הרבה יותר טקט וחוש הומור בעיני, מראה, חכמה, הערכה... הכל...

איך אפשר לא להשוות כשזה כ"כ קרוב?????

אני פשוט נקרעת. ואני יודעת גם שאני פוגעת גם בו ושלא תחשבו שאני אטומה וזה קל לי, אבל אני פשוט לא עומדת בזה...

רק רוצה לברוח לישון כל היום...

אני יודעת שזה נשמע אומלל, ואני לא אוהבת להישמע ככה, אבל זו המציאות..."...

אם כן הבעיה היא את ואצלך והיא שאת מאוהב בגבר זר ואת " פשוט נקרעת" ואת "לא עומדת בזה" ואת " רק רוצה לברוח לישון כל היום"   ואת "נשמעת אומללה" (וכנראה גם מרגישה אומללה) ולא אכפת לך מכלום ו"את יודעת שאת פוגעת בו" זאת אומרת שאת מתנהגת באטימות מוחלטת ואבל את כותבת:  "ושלא תחשבו שאני אטומה" (יעני הפוך) ....

הרי לך כל הסימפטומים של אהבה\התאהבות...

גם אני לא אוהב להישמע ככה אבל ככה את נשמעת וזו המציאות !!!...

אז ראשית "לא כול הנוצץ הוא זהב" ו"הדשה של השכן לא תמיד יותר ירוק".

שנית, "טובה ציפור אחת ביד משתיים בצמרת"...

סבא שלי עליו השלום לימד אותי איזו תפילה קטנה לאמור:

אדוניי אלוהיי ואלוהי אבותיי

שומרני נא מיד אויביי

ומלטני נא מכף שונאי

ועוד יותר מאלה שמור נפשי מאוהביי

וכשאיני מבחין מי הוא מי

הצילני יהוה מעצמי.

כנראה שאת נמצאת בשתי השורות האחרונות ממש

ואני  בכלל "לא מקנא בך".

בהצלחה.

תגובה לא במקום.תמיד נשאר אני

גם אם נניח שאתה צודק, יש דרך לפנות לאדם כאוב כל כך. 

מה שבטוח שזה מנער..כוחות שמימיים
זה לא דבריי שמכאיבים לההברווז המכוער

זו המציאות, שבא היא חיה ושאותה היא עצמה תארה כאן, שמכאיבה לה, רק שקשה לה לקרוא לילד בשמו ואין טעם לטפל ב"יוחנן" כשהבעיה היא בעצם "יונתן" ובטח שלא ללכת סחור סחור ולקרוא לילד "יונננם".

וכידוע לכולנו הרי שחמישים אחוז (לפחות) מפתרון הבעיה היא הכרה במציאות, זיהויי הבעיה והגדרתה באופן ברור.

ואין מה לעשות אבל כשהמציאות הכבדה אז גם האמת לא קלה ולפעמים צריך לומר אותה.

"לֹא-תִשְׂנָא אֶת-אָחִיךָ, בִּלְבָבֶךָ; הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת-עֲמִיתֶךָ, וְלֹא-תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא."

גם לי יש קשיים מטורפים... בעלי לא יודע מה זו אהבהנשואה מבולבלת
לא משקיע בקשר. אדיש. ושתלטן. איך זה נשמע לך ? לא מתעניין בי. מהרגע שהתחתנו הוא לא התרגש . לא רוצה יחסי אישות פתוחים . וגם לא מחמיא ולא אמר לי םעם אחת יפה או אוהב אותך. איך זה נשמע ????
נשואים רק 7 חודשנשואה מבולבלת
אני חיה עם גבר שחי עם עצמונשואה מבולבלת
ואיך זה קשור לכאן?נשואים פלוס
המקרה שלך הפוך מהמקרה של הפותחתשוקולד לבן

המקרה שלך מציג אדם רע, או במקרה הפחות גרוע אדם שצריך טיפול דחוף

(וכבר אמרו לך אינספור פעמים שבמקרה כזה את חייבת ללכת לטיפול ובו לבדוק אם יש דרך להציל את הנישואין או שאת צריכה לברוח. את בטוחה שאת רוצה לברוח אחרי שיהיה לך ילד ואז יהיו בעיות עם תשלום מזונות ויתכן שיקחו ממך את הילד שלך? אם אכן צריך גירושין הרבה יותר פשוט להתגרש בלי ילד שצריך לדאוג לו. מאד לא קל להיות אם חד הורית במדינה הזאת)

ואילו הפותחת הציגה בעל נפלא שלה קשה איתו כי היא משווה אותו לאחר

ולכן הטיפול חייב להיות בה

חסר רקעkly3

הפותחת הסבירה יפה את המצב שלה, ועל בסיס ההסבר כל אחד הביע דעתו. אצלך אין שום הסבר. מאיפה זה בא? מה השורש? ממתי זה התחיל? התחתנתם מרצון או בעקבות לחץ חברתי? אולי הבעיה אצלך? או אצלו?

קצת רקע...

לא בכל מצב צריך לפנות לגירושים כמו שכתבתי לפותחת, שאצלה זה לדעתי מתבקש. אצלך אולי זה לא מתבקש כמו אצלה.

את/ה בטוח/ה שאצלי זה מתבקש?מה עושים?

וארם אני יעשה את - מה יהיה איתי אחרי...?

פרק ב' הרבה יותר גרוע מפרק א', זה ידוע, ועם היצע הרבה פחות טוב,

וכבר שמעתי שיש הרבה גרושים שאומרים שהם היו קופצים על שידוך כמו הזיווג הראשון שלהם - בתור זיווג שני...

יש לי עיצה לא כ''כ צדיקה...ארץטרופיתיפה
אז מי שצדיק שלא יקרא...

אני במקומך הייתי חושבת באופן אגואיסטי:
נגיד שאת מתגרשת, נגיד שאין לך ילדים ואת מחפשת מישהו צדיק, משכיל, בעל טקט וכל המעלות.
את חושבת שהוא יתחתן עם גרושה, שהתגרשה כי עיניה היו במחוזות אחרים?
אם היית חילונית, אז לא היתה לך בעיה, אבל אצל דתיים קשה לי להאמין שתמצאי כזה מישהו שלא ישפוט אותך.
לכן לדעתי עלייך לעשות את המירב כדי לאהוב את בעלך, לחיות איתו בשמחה אמיתית ו אולי גם להפוך אותו להצדיק, משכיל, בעל טקט וכו'- אם הוא בכלל רוצה.
בהצלחה.
העצות פה בפורום זה לא נבואה מהשמים..שוקולד לבן

זה שמישהו פה החליט שמה שאת צריכה זה להתגרש לא מחייב אותך לעשות את מה שהוא הציע

(אגב, את לעולם לא יודעת מה מסתתר מאחורי ניקים, יכול להיות שעצה מסוימת באה ממישהו שיש לו בעיה כמו נרקיסיזם, עדין היית מקבלת ממנו עצה? לא אומרת שיש פה מישהו כזה, רק אומרת לקחת בערבון מוגבל עצות שניתנות בפורום)

ורוב העצות פה היו דווקא לכיוון הטיפול העצמי- לבנות בך הסתכלות שונה על האחר ולהתרחק ממושא ההשוואה

(ובכל אדם יש מה להעריך אם מחליטים להעריך אותו, גם אם יש דברים שלא ראית קודם וחבל)

אז חבל להיתפס לעצה בודדת שמי שכתב אותה גם לא יקח אחריות על דבריו, את זו שתצטרכי לחיות לבד 

וגם אם שום דבר לא יצליח וכן תחליטו להיפרד, לפחות תדעי שניסית הכל לפני כן

ברור, לא התכוונתי להתלות על העיצה הזאתמה עושים?

רק רציתי להבהיר שזה לא פשוט לזרוק לי כזאת עיצה - צריך ראיה קצת יותר רחבה על הסיכויים והסיכונים שיש לעיצה כזאת בעתיד...

אני ממש לא מתכוונת לרוץ לגירושין בידיים פתוחות.... 

צודקת. ולכן בדיוק צריך לקחת את הפורום בערבון מוגבלשוקולד לבןאחרונה

ומומלץ להתייעץ עם מישהו מקצועי

אין דבר כזה "בטוח"kly3

הדברים היחידים שהם בטוחים זה המוות ותשלומי מיסים קורץ 

מי שמכיר אותך הכי טוב זו את ואת בלבד. דעתי היא על בסיס מה שכתבת בפתיחה. אני, ושוב, זה רק אני, הייתי נוהג על פי העצה שנתתי. לא הייתי ממהר לעשות ילדים עם מי שאני לא מרגיש ש"זה זה".

וגם פותח בהליך גירושין.

עכשיו, את יודעת עוד דברים מן הסתם שאת יודעת ואנחנו לא, עליך ועל בעלך.

למשל, אולי ההשוואות שלך אל אחרים ימשיכו לקפוץ לעיניים שלך גם אחרי שתמצאי בעל אמריקאי, עשיר, חתיך עוצר נשימה וכיפי. ואולי גם לא. את צריכה להיות כנה עם עצמך. ואת זה רק את יודעת. אני יודע על עצמי שאני לא משווה את עצמי או את אישתי לאחרים. ואם הייתי לא מרגיש מאוהב בה כן הייתי משווה לאחרות ואחרי שהייתי מתחתן בשנית עם אישה שאני כן אוהב, הייתי מפסיק את ההשוואות.

למה גירושים???מקופלת
מה המקצוע שלך שבכזו קלות ראש אתה מתיר את הגירושים? ככה לפרק בית?? ממה שמתארת הפותחת ממש לא מתבקשים כאן גירושים. סה"כ היא צריכה להתעלות על המחשבות והרצונות שלה. יצר הרע נטו. הרי ניכר מדבריה שבעלה טוב, היא רק צריכה להתבונן ולהתרכז בזה.
ניגשים לתהליך גירושים לאחר תהליך ובירור עמוק שזה אכן הפיתרון המתאים. אך זה צריך לעמוד בסוף סדר העדיפויות.

זה נורא. מקרי הגירושים במדינתנו שוברים שיא כל פעם מחדש...
זו לא חוות דעת מקצועיתkly3

זו דעה. הבהרתי את עצמי כמה פעמים. כך אני הייתי נוהג. אין דברים בטוחים בחיים. אני בטוח שהפותחת לא תיישם את העיצה שלי על בליינד, אלא תעשה מכלול שיקולים.

לי זה נשמע הפוךסדר נשים

שלנשואה מבולבלת זה מתבקש ןלפותחת ממש לא

כי אצל נשואה מבולבלת הבעיה (כנראה) אצל בעלה ולא נראה שהוא מתכוון להשתנות

ואצל הפותחת הבעיה בה והבעיה הזאת נשמעת בהחלט ניתנת לפיתרון

אבן עזרא והבחור החוצניק......איש מרגיש

שאלות כמו שלך חוזרות שוב ושוב בפורום

יש מישהו  שם בחוץ שנראה לנו כל כך קורץ עד שמה שיש לנו ביד נראה חיוור לעומתו

הבעייה לא התחילה מהיום.האבן עזרא כבר שואל איך אפשר לצוות על "לא תחמוד"?

האם בידי לא לחמוד את מה שאני חפץ בו? הרי זה תלוי בלב ובלבי איני שולט.....

התשובה שלו היתה צריכה לזכות אותו בפרס נובל לפסיכולוגיה

הוא טען שאדם אינו נמשך למה שבוודאות אינו ריאלי.

אם לאדם יהיה ברור לחלוטין ומוסכם שדבר מסויים לא יגיע אליו הוא יפסיק לחמוד אותו.

אני יודע שזה נראה הזוי אבל אם מעמיקים רואים שהדמיון אינו כוח שפועל עצמאית, הוא מושפע מהשכל!!!!

תוכלי לעיין באורות הקודש של הרב קוק ולראות איך מחוברים כוחות הנפש דמיון- רצון-שכל- רגש

היום גם מדברים על כך שהרגש אינו דבר שמנותק מהשכל. קוראים לזה שכל שברגש .

חלק מהמשיכה שלך החוצה בא מכך שלא בררת עד הסוף שכלית כמה האופציה של אותו בחור חוצניק איננה ריאלית!!!

באיזה שהוא תא במוח את עדיין מדמיינת אותך ואותו חיים יחד וכו'..............

קחי לעצמך שבוע ניסיון. תכתבי את כל הסיבות שאת יכולה מדוע החיבור איתו אינו ריאלי.

למשל: הוא בכלל לא מעוניין בך, ההורים שלו יתנגדו וכו' וכו'

אם תתמידי בכך יתברר לך לתדהמתך שהמחשבות שלך יתמעטו באופן משמעותי מאד.

הוא יהפוך להיות דמיון רחוק ותו לא.

אחר כך "פני לביתך",תשקיעי שם את כל מה שיש לך ותבני עם בעלך בית לתפארת....

מעדיף כותרת חדשה: איך נשמרים מ"לא תחמוד"איש מרגיש

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך