קשיים רציניים לאחר החתונהמה עושים?

שלום,

אני נשואה כחצי שנה, ויש לי קשיים מטורפים.

זה התחיל עוד בתקופת האירוסין - הפריעו לי המון דברים בחתן - שהוא לא מספיק "צדיק" לטעמי, קצת אמירות שלדעתי היו חסרות טקט ועוד...

וממשיך בגדול לאחר החתונה - פתאום הוא נראה לי הרבה פעמים לא חכם בכלל, המראה שלו מציק לי, אפילו שהוא נחשב בגדול לבחור נאה, המשפחה שלא משכילה כמו המשפחה שלי... והכל מתעצם כשבאות לי השוואות מול העיניים - כל מיני אנשים מסביבתי שהם כן כל הדברים שהוא לא...

אני מרגישה שאני נקרעת, פוגעת בי ופוגעת בו, לא יודעת מה לעשות,

וכן - אני הולכת לייעוץ, עדיין לא עוזר...

מה עושים?

תודה מראש לכל העונים...

דבר ראשון לפני הכל תתייעצי עם רב לגבי מניעת היריון ואחר כך..יום בחצריך

פשוט לנסות ללמוד אותו ואת הצדדים הטובים שבו. ה' נתן לך מתנה נפלאה... איש..... בית.... מיליון בנות היו מתות להתחלף איתך.

אם הוא או המשפחה שלו משכילים או לא זה חשוב אך לא זה מה שיסב לך אושר בחיים. הסתכלי על האהבה שלו כלפייך, על המידות הטובות, הנימוס, הפירגון, היחס החם, העזרה, הכתף התומכת... על זה שהוא יאהב ויחבק את הילדים שלך...

אני ממש מאמינה בזה שאהבה היא דבר שנבנה ומעמיק במידה ומשקיעים...

חכמת נשים בנתה ביתה.

תיהי חכמה ותבני את ביתך בחכמה את בתחילת הדרך....

ואל תסתכלי על אחרים. את לא יודעת מה הולך להם בתוך הבית. אני אישית עברתי איזה משבר אישי (לא זוגי) במהלך הנישואים, משבר שבאמת אני לא מאחלת לאף אחד.... וכלפי חוץ הייתי מאושרת ושמחה וכולם חשבו שאנחנו יפים וצדיקים ומשפחה מתוקה ואף אחד לא ידע מה הולך לי בתוך הבית... ב''ה זה מאחורי ומאחורינו אבל זו דוגמא קטנה לכך שתסתכלי פנימה... לתוך ביתך... ותעשי הכל, כולל שינוי עצמי, אישי ומידותי כדי שיהיה לך ולאיש היקר שלך טוב בתוך הבית.

בהצלחה. 

אני מתלבטת...אבל..נשואים פלוס

הייתי שם!!בדיוק בנקודה שאת נמצאת...אמירות חסרות טקט.. חוסר הבנה לעיתים.. הרבה פחות שכל גם לעומת המשפחה שלי..

הכל.. כל מה שאת מתארת.. כולל זה שזה התחיל מיד אחרי האירוסין.

אבל.. לא בא לי לפתוח שוב הכל על גבי הפורום. אם את מעוניינת בשיחה עמוקה יותר תפני אלי באישי בכיף!!!!

אבל אני חייבת לא להסכים עם מניעת ההריון! ההריון שלי זה מה שהציל אותנו.. זה הכריח אותי להסיר מעל הפרק את אופציית הגירושין ולהתחיל להתמודד. כי הרי הסיבות הנל הם לא באמת סיבה לפרק בית.. רק דורשות עבודה עמוקה ויסודית יותר אצלינו..

ילד זה משהו מחבר.. ודווקא לפעמים, ילד מאפשר לגלות צדדים חיוביים נוספים בבעל שמוסיפים הערכה.

את מחזירה אותי בפלשבק שש שנים אחורה... לנקודת היאוש הזאת.. להלקאה העצמית על הבחירה הבלתי מוצלחת שלי.. סיווווט!!!!!!!!! אני באמת מזמינה אותך לשיחה אישית..

אוי ואבויkly3

למה צריך *להכריח* את עצמך להיות עם מישהו שאת לא רוצה? למה האובססיביות הזאת של לא להתגרש כשזה לא מתאים?

יותר טוב להוליד ילדים לתוך מציאות של תסכול סמוי ואומללות חבויה? זה ש"מכריחים" את עצמם להיות נשואים זה לדעתי יותר נזק מתועלת, כי הבעיות אולי ידחו אבל יצופו כל פעם מחדש. אם זה פעם בשבוע או פעם בעשור.

לא מתגרשים כל כך מהר..בהינף מקלדת אחתיעל מהדרום
את/ה נשוי/אה?עובד
זה ממש נשמע שלא..
מדבריה של הכותבת ניכר שעבודת מידות ביחד עם ייעוץ זוגי ותקשורת משופרת יכולים לעשות להם נפלאות-
מאיפה העזות לדבר על צעד קיצוני כ"כ כמו גירושין?!
לכולם יש עבודה בנישואין,
רובם עובדים על עצמם ומתקדמים וכמובן רואים תוצאות ושמחים ומאושרים ביחד!
מנסיון-
מהסיבה הפשוטהשוקולד לבן

שנראה שלפותחת יש בעיה אישית

של ביקורת גדולה כלפי מי שהכי קרוב אליה

הרי הם החליטו להתחתן מסיבה מסויימת,

אז מה קרה פתאום שכל האישיות שלו פסולה בעיניה?

הרי היא זאת שהחליטה להתחתן איתה (עם האישיות) מלכתחילה

העניין הוא שהרבה פעמים שקרובים לאדם מסויים מתחילים לראות בו דברים שליליים

רק כי מכירים אותו יותר לעומק, ויחד עם זה מתחילים להכיר גם את חסרונותיו (ולכל אדם יש חסרונות)

או אפילו כי יש קושי מסויים בעצם חיי הנישואים (קושי בהתחייבות, באינטימיות, בעבודות הבית תוך כדי עבודה)

וזו הדרך לנסות להתחמק מהמחוייבות הזאת בדרך הגיונית- כי הרי הוא לא מתאים לי

ולא, זאת לא הדרך הנכונה.

מי שמרגיש שיש לו בעיה כזאת, שהוא נותן ביקורת על דברים שטבועים באדם והוא ידע עליהם מלכתחילה (הרי הוא היה חכם באותה המידה כשהם נפגשו, וכנ"ל המראה שלו לא השתנה. היא לא סיפרה על תאונת דרכים או משהו כזה שעלולים לשנות אותו באמת) ומן הסתם בזמן הזה הוא לא השתנה ברמת הצדיקות שלו..

אז אדם כזה צריך קודם כל לטפל בעצמו, לרכוש עין טובה, להיות פחות ביקורתי, ואז סביר שהיחס ישתנה

וכן, צר לי לבאס אותך, אבל נישואין זה מחוייבות

ברגע שמחליטים להתחתן עם מישהו מחוייבים אליו לעשות לו הכי טוב שאפשר 

נכון שאם מנסים הכל ועדין לא מצליחים להגיע למצב של זוגיות טובה עדיף להיפרד,

אבל אי אפשר לעשות את זה בלי שהזוג ניסה הכל ולא הלך לא, כי המחוייבות גדולה מכדי לעזוב כי "לא בא לי"

ולסיום- מה אתה חושב, שאם היא תתגרש יהיה לה טוב יותר?

נכון לעכשיו שהבעיה עם זה שדברים בו מפריעים לה, שהיו קודם גם בזמן הפגישות ואז לא הפריעו לה,

סביר להניח שגם עם אדם אחר שהיא תחליט להתחתן איתו הם יצוצו מחדש..

אם לא מטפלים בבעיה שבגללה הזוג התגרש, היא תצוץ מחדש עם כל בן זוג אחר, כי היא עדין קיימת

(שלא לדבר על זה שגרושין זה ממש ממש לא דבר פשוט)

אני מגיב לעובד, ושוקולד לבן:kly3
נישואין צריכים להיות "על דרך המלך". כלומר, מתוך החלטה רציונלית ורגשית גם יחד אך שלמה. אם יש ספק אין ספק. היא כתבה שכבר since day one היו לה ספיקות לגבי החתן, ואני אומר שאם היו ספיקות אז לא היה צריך בכלל להתחתן. לא דומה ספיקות של לוגיסטיקה שאיתם אפשר להסתדר, לספיקות לגבי המשודכים עצמם. לכן, אני בדיעה שצריך להקדים תרופה למכה ולהתחתן מתוך בחירה שלמה של רצון. ואל תגידו לי שלכולם יש ספיקות של לפני כי זה קשקוש. מי שמתחתן מתוך רצון, רוב הסיכויים בעדו, מי שמתחתן בגלל תכתיב חברתי או בגלל "שצריך" או כי כבר מתחיל להיות "מאוחר" רוב הסיכויים נגדו.
ברור שלפני חתונה אסור להתחתן אם מרגישים ככה, אין שום שאלהשוקולד לבן

אבל להזכירך, היא עכשיו אחרי החתונה

ולכן אין עניין להעלות את השאלה 'מה היה אילו'

אלא להתמודד עם המציאות בצורה הכי טובה שיש

ולהתגרש בלי לנסות לעבוד קודם זה ממש לא הצורה הכי טובה שיש..

ומאותה הסיבה אין טעם להגיד דברים שלא קשורים לנושא השרשור

את הרעיונות האלה אתה מוזמן להעלות בפורום לנ"ו, פה הם פשוט לא קשורים

מה זה לנ"ו?kly3
ולמה זה לא קשור?
בכל מקרה, זו דעתי וככה נהגתי עד היום שהתחתנתי ואנהג גם עם הילדים שלי שיחיו...
לנ"ו זה פורום לקראת נישואים וזוגיותשוקולד לבן

ואני מקווה מאד שתחנך את ילדיך שלפני החלטה חשובה חושבים עד הסוף ושוקלים את ההחלטה מכל הכיוונים,

אבל אחרי החלטה מקבלים את ההחלטה ומנסים שהיא תהיה הכי מוצלחת שאפשר.

נכון שלפעמים גם אותה צריך לשנות, אם למרות השיקולים והחשיבה החלטת החלטה לא נכונה, או שהיו דברים חשובים וקריטים שלא ידעת עליהם לפני ההחלטה, אבל זה ממש לא האידיאלי ולא הדבר הראשון שעושים.

לצורך העניין, אם התחלת לימודים גבוהים ושילמת מראש עליהם בלי יכולת להחזיר את הכסף (40,000), גם אז כל כך בקלות תחליט שהם לא מתאימים לך, או שתנסה לראות אם בכל זאת הם מתאימים לך ותוכל לעשות איתם משהו, ורק אם ממש לא תפסיק אותם ותעבור ללימודים אחרים?

ואם תבצע עסקה רצינית שאם תבטל אותה תפסיד מליוני שקלים, גם אז תבטל כי לא מתאים?

(ונישואין הרבה הרבה יותר חמור מלימודים או הפסדת כסף!)

ספקות לפני זה אינדבידואליbattt
יש כאלה שהדרך לחתונה רצופה ספקות קשים, ויש כאלה שאין להם ספיקות בכלל.
מעניין שמחקרים (בחו"ל) מצאו שאחוזי הגירושין גבוהים יותר באופן משמעותי אצל אלה שלא! היו להם ספקות!!!
באופן כללי התחושות של זו שהעלתה את הנושא הן בדיוק "לפי הספר" ועבודה נכונה תעלה את הנישואין קומה. מצויין שהיא הולכת להתייעץ, כי אם במקרה נדיר הבעיות הן לא שגרתיות - יש מישהו מקצועי שיבדוק, ואם הבעיות הן שגרתיות- יש מי שיכוון איך לקדם את הנישואים ולא להתקע ולסבול סתם. המון הצלחה לכולנו כי כולנו כל כמה זמן חווים קשיים שאח"כ מגדלים אותנו
זה לא לגמרי מדוייק...מה עושים?

הדברים שמפריעים לי זה דברים שלא ראיתי בפגישות,

בפגישות הייתי בטוחה שהוא בחור מאוד מאוד חכם (זה גם מה שאמרו עליו בברורים, ובאמת במתמטיקה וכאלה הוא כן מוצלח, אני מדברת על החכמה של היומיום - שאתה מדבר עם הבנ"א, שבתחום הזה מפריע לי),

ולא ראיתי הרבה דברים נוספים, זה לא נכון שזה דברים שראיתי כבר לפני...

כאילו אני כתבתינונימי

מילה במילה

כולל הקטע עם ההריון!

והיום אני כ"כ שמחה בבחירה שלי

אני מוסיפה גם דברים שעזרו לינונימי

תמיד תמיד- להזכיר לעצמי למה אמרתי לו כן

מה אני אוהבת בו

מה המידות הטובות שלו וכו'

מאושרת בשבילך שההריון הציל את נישואיך.תמיד נשאר אני

עם זאת, חשוב מאד לדעת שיש הרבה זוגות שההריון שלהם לא הציל אותם.

להפך, הוא פשוט הוסיף למערכה ילד אומלל אחד או יותר, וסיבך את תהליך הגירושין המסובך גם כך.

בעיניי, מתגרשים כשיש סיבה טובה להתגרש, איש איש לפי שיקול דעתו ודעת יועציו. ולהפך, בוחרים להישאר יחד כשיש סיבה טובה להישאר יחד, כאמור - איש לפי רוחב דעתו. הימצאותם של ילדים בתמונה או היעדרם הם לא שיקול בעיניי. 

ולכן, אם אפשר למנוע מילדים להיכנס למערבולת הזאת, דווקא משום שהם לא מהווים שיקול - בעיניי חובה לעשות את זה. 

ללדת ילד כדי שאולי יעזור לזוג להישאר יחד (האם זוג שנשאר יחד כי יש לו ילד משותף הוא זוג מאושר?) נראה לי טעות חמורה. על גב הילד. 

זה מעניין מה שכתבת כוחות שמימיים
מה את חושבת שיקרה אם אנשים יחפשו סיבה טובה להשאר או סיבה טובה להפרד חלילה- מדברת על רוב הזוגות- ?

יכולה לחתום לך שבקלות העולם יתפרק מהעיצה הזו.

זה נשמע חכם, אבל מי שמכיר קצת את דרכיו של היצר הרע יודע שיש לכולם במוקדם או במאוחר סיבות להפרד. החל משטיפת כלים וכלה באי חיוך, ותהיי בטוחה שכל הסיבות מספיק טובות, עובדה שאנשים יכולים באמת להתעצבן אפילו משטויות.

לכל הזוגות יש תקופות של עלייה ותקופות של ירידה. וגם תקופות של מישור. אם חיי הזוגיות יהיו תלויים בכל סיבה שצצה אם היא חיובית או שלילית, זה מראה עם חוסר יציבות, על קשר זוגי חיצוני ולא עמוק נשמתי ופנימי.

סיבה זה תוצר המציאות.

והמציאות שהשם ברא לנו מזמנת לנו נסיונות, כל אחד כפי כוחו.

במציאות הזו השם שם אותנו כדי שניהפך ליותר טובים, יותר משופרים.

בהדרכת חתנים וכלות חשוב מאוד להכין את בני הזוג לתקופה של עבודה על המידות, נישואין זה לא רק כיף. זה גם קושי. ובעקבות המאמץ תהיה גם הרבה נחת ואושר.

שלום בית זה דבר שנבנה ונבנה, לאט לאט, עוד לבנה ועוד ויתור פה ועוד שינוי שם.

וכן, אם אין בעיה חמורה אין צורך למנוע כי בעזרת השם עובדים על המידות ומשתנים וכך העולם מתנהל.

שימי לב ששלב הבאת הילדים מתחיל בשלב מוקדם בחיים, למרות שהיה יכול להיות מאוד חכם שדווקא אנשים מבוגרים עם חכמת חיים יביאו ילדים

כנראה שהשם יתברך יודע יותר טוב מאתנו ובחר שדווקא התפקיד הזה יהיה לצעירים אף על פי שסיכוי גבוה שיעשו טעויות.

אני מבינה על מה התכוונת לכתוב שילד אינו צעצוע, ומסכימה איתך ברעיון, אבל נראה לי שזה לא מקרה חמור כל כך פה ספציפית..

כמובן שכל מה שכתבתי מדבר על רוב המקרים ולא על מקרים חריגים . לא עלינו...

בשורות טובות!
ילד הוא סיבה טובה להתאמץנשואים פלוס

ובעיני..אם אין אלימות או איזה סיבה טרגית..

חייבים להתאמץ!!

וכש'אף אחד' (ילד) לא קיים.. קשה יותר לעבוד על עצמי..

לא נשארים יחד כי יש ילד..עובדים ומתאמצים כי יש ילד!

ממליצהכוחות שמימיים
עבר עריכה על ידי כוחות שמימיים בתאריך י"א בכסלו תשע"ו 16:33

אולי זה יראה לך מוזר, אבל מנסיון גם בעוד תחומים הייתי ממליצה לך להגיד לו מחמאות.

מה זה אומר? על כל דבר בעיקר דברים קטנים. להאיר לו פנים, לחייך ולומר מילים טובות ומחממות, והדבר שהכי מפתיע, ואין לי הסבר לזה, זה להחמיא דווקא במקומות הקשים.

תתפלאי אבל שווה לנסות. את התוצאות תראי בעצמך, בגדול המציאות נהפכת למאירה שמחה וחמימה יותר.

קשה לי למצוא ספציפית אלייך דוגמא אבל זה יכול להיות מחמאה על מראה, מעשה, דמיון למשפחה, בדברים הכי קטנים ואפילו הכי מעצבנים.

איך למשל?

מראה- תמצאי משהו שמוצא חן בעינייך בו ותתמקדי בו ותחמיאי עליו לדוג' אף.

מעשה- שלא מצא חן בעינייך ומתחשק לך להעיר לו- לדוג' איחר הבייתה, ומתחשק לך להטיח דברים קשים אז לומר לו שאת ממש מעריכה שהוא מתעכב בבית כנסת וזה מראה על רצינות. זה ממש הזוי אבל העיקרון זה לומר ההפך ממה שבא לך וזה עושה משהו מיוחד. לא כולם יסכימו איתי אבל מה שקורה בפועל זה במקום לעשות פיצוץ מתרחש משהו ממש טוב שמוסיף אור למצב ומעלה חיוך על פני שניכם.

ברור שאם את במקום הזה של לשתוק זה גם טוב עד יחלוף זעם, ולחכות לרגע שאת תוכלי לומר את שלך בנחת והוא יהיה פנוי לשמוע ולשפר יהיה מצויין.

דמיון למשפחה- את אמנם לא התלהבת ממשפחתו אבל תני לו' פיצוי' על כך ותחמיאי לו במשהו טוב שהוא דומה להם.
בתת מודע המסרים שלך עוברים אליו וגם אם הוא לא מודע לזה זה בוודאי משפיע על הקשר שלכם. לטוב ולמוטב..

בגדול זאת עבודת חיים, אין קסמים..
ועוד משהו, כשהאדם שמולך ירגיש שאת מתבוננת בדברים הטובים שבו הוא ייהפך לטוב ומואר ומאיר. ואם זה להיפך ח'ו המציאות נהיית חשוכה ולא נעימה.

זה בידייך. תתבונני על הבעל הנפלא שלך תחזקי את עצמך בזה ותראי נפלאות.

הייתה לי פעם חברה שבתחילת הקשר ביננו הייתה נראית לי מאוד לא יפה. ככל שהקשר ביננו הלך והעמיק היא פשוט נהייתה יפהפיה בעיניי שלא הבנתי איך.
אחכ הבנתי שכשאתה מכיר אדם לעומק והקשר בינכם הולך ומעמיק אין יפה ממנו, במיוחד כשמדובר בחצי נשמתך.

המון בהצלחה יקרה!
והעיקר למצוא ולחזק את הנקודות הטובות שבזוגיות שלכם ולהתמקד כרגע רק בהן,
יש לכם בעזרת השם חיים שלמים להשתפר,
כדאי לנצל את ההתחלה בתור דבק ואחכ כבר הפינות מתיישרות....

נ.ב. לא הייתי ממליצה למנוע הריון כמו שכתבו לך פה, יתכן מאוד שילדים דוקא יחזקו את הקשר,אם היית אומרת שהתחתנת עם אדם רע ח' ו זה כבר עניין אחר אבל פה זה נראה כאילו הדשא של השכן ירוק יותר והייתי ממליצה על הנקודות שאמרתי לך.

בהצלחה במפעל חייך !
פעם קראתי סיפור באחד הספרים של חיים ולדר נדמה לי...בתאל1

על אשה אחת, בחורה יותר נכון, שהגיעה לפרקה וכל הצעה שהגיעה אליה לא מצאה חן בעיניה. 

ההוא ככה והזה ככה... עבר זמן והיא נהייתה רווקה מבוגרת, ההצעות התחילו להיות לא כ"כ מחמיאות..מן הסתם בגלל הגיל.

בסופו של דבר (זה הרי סיפור שלם..כן? ואני גם לא ממש זוכרת אותו בדיוק) היא התחתנה עם מישהו טוב אבל פשוט, פשוט מדי בשבילה, לא ברמה שלה. אבל התחתנה איתו. הוא היה עובד באיזה מפעל או משהו דומה. וכל החיים איתו היא ממש הייתה בבעסה שהיא התחתנה איתו ושהוא לא מתאים לה ולא ברמה שלה, היה מגיע לה מישהו הרבה יותר חכם, וכו' וכו'.

פעם אחת בעלה נפצע בתאונת עבודה, הוא היה ממש בסכנת חיים. היא באה להיות איתו בבית חולים והתחילה לבכות ולהתייסר...ואז התחילו המחשבות של- אוי, איזה אדם גדול איבדתי, תמיד הוא היה טוב אלי והחמיא לי ופירגן לי..ואני כלום...רק ביקורתית ומתנשאת..

קיצר בסוף הוא הבריא והיא חזרה בתשובה על מעשיה.

מסכנה? לחיות מההתחלה בענווה ובפרגון אחד לשני.

להאיר אחד את השני במילים טובות.

המחשבות האלה על - חכם או לא חכם.. זה סתם.. זה דמיונות.

גם לנו קורה שאנחנו נראים לפעמים לא חכמים בכל מיני סיטואציות..אבל את עצמנו אנחנו תמיד דנים לכף זכות..

אם תתייחסי אליו כמלך- את תהיי מלכה. זה ככה ממש באמת! מניסיון.

אולי יעזור שתקראי גם דברים בנושאים האלה. 

יש את חכמות נשים של הרב ארוש..לא זוכרת כמה זה קשור אבל בטוח יש איזה פרק או שניים שקשורים.

בהצלחה!

חבל מאד.ד.

יש דברים טובים שאת רואה?

יש לך השערה ממה זה בא?

[אני מניח שאת מודעת שכל "לא מספיק צדיק לטעמך", מתגמד מול "חוסר-הצדיקות" בלהשוות אותו לגברים אחרים]

ודבר ראשון - להפסיק טוטאלית, מיידית, לפגוע בו, ולהתנצל. כל מה שכתבת - זו בעיה אצלך, שצריך לראות האם יש לך אופן להתגבר עליה. וטוב שזה באמת איכפת לך. אבל בוודאי שהוא לא אשם - ולמה שייפגע כי פתאום המראה שלו לא נראה לך, או לא נראה לך חכם מספיק (קל וחומר המשפחה שזה בלי קשר בכלל..)

מוסיפהכוחות שמימיים
עוד משהו יפה שיכול לחזק אותך,

זה שאני מכירה משפחה ,

שאם תסתכלי עליהם בלי להכיר ולגמרי לגמרי מבחוץ ובחיצוניות ,
תוכלי לראות הרבה חסרונות;
הילדים לא נראים הכי יפים בלשון המעטה,
לכמה מבני המשפחה יש איזשהו מום,
אחד מהם איטי מדי בתנועותיו ובדיבורו
( וזה יכול לשגע פילים )
ובקלות הילדים האלה היו יכולים להיות 'החנונים של האיזור/ כיתה' וכו' .

רק מה? במציאות, זה יצא ההיפך הגמור ..

הילדים האלה נמצאים במרכז החברה,
נקיים מטופחים, אצל כולם היו ועדיין באים חברים וחברות והבית שלהם פתוח לכולם..
הם כולם יצאו אוהבי חברה ואהובים.

ומראה חיצוני? אחרי כל זה אפשר להבין שהם 'אין' .

איך אני מסבירה את זה?

בזכות האמא,

שבעלה וכל ילדיה שכבר גדלו וחתניה וכלותיה כל אחד הוא אוצר בשבילה.
וכל אחד שם גדל כאוצר ומרגיש אוצר וחשוב ,והנקיון והסדר והאהבה לאורחים עשו את שלהם לבד
והחברה מאוד אוהבת להמצא בקרבתם.

אני מאמינה שכמה שתייקרי את בעלך ואת ילדייך בעז' ה הם יתייקרו באמת.

והמציאות תשתנה בהתאם לעיצובך.

ואם קראת עד לפה מגיע לך חיבוק גדול! ! !

מקוה מאוד שבעוד כמה שנים תספרי לנו סיפור דומה .

יעוץ זה לא מספיק!!כאן ועכשיו

אם יש לך קשיים ודברים שאת סוחבת אתך מהעבר או בעצם האישיות שלך, לא יעזרו יועצים!  את צריכה לקבל טיפול פסיכולוגי מאיש מקצוע - פסיכולוג/ית, זאת אמנם דרך ארוכה ויקרה, אבל זאת כנראה הדרך היחידה, איך שיהיה, גם אם תתגרשי ח"ו, הבעיות שלך לא יפתרו מאליהן. בהצלחה.

נשמע שצריך לחזק את עניין העין הטובה,~א.ל

על ידי משיכת הלב, והמחשבה.

הייתי ממליצה לך לכתוב על דף את כל מה שאת מרגישה וחושבת

יחד עם הדברים הטובים שישנם, ומאמינה שיש..חיוך

קראי את הדברים ברגע של נחת,

בינך לבין עצמך,

נסי לקרוא את המכתב כמה פעמים ביום.

כך כל פעם מחדש.

לפעמים תצטרכי לכתוב מחדש את הדברים, תוך כדי התחדדות של מחשבות בעקבות מה שקראת

מקווה שיועיל לך..

בהצלחה!

האמת...מה עושים?

קודם כל - תודה רבה לכולכן! אתן מקסימות... חיוך

האמת...

אני יודעת שהרבה מאוד זה באמת נקודת המבט שלי, לכן אין לי כמעט שום מחשבה על גירושין, אפילו שאני בטוחה שהקשיים שלי מתעוררים ספציפית מולו ויש אנשים שזה לא היה קורה לי מולם, אבל אני גם מספיק ריאלית להבין שבפרק ב' לא יכול להיות הרבה יותר טוב (ושמעתי כבר על כאלה שהתגרשו ואמרו שהבעל הקודם היה יכול להיות מציאה עבורם בפרק ב'),

וגם אחרי הכל באמת יש לבעלי מידות טובות (יצא לי לראות את זה אחרי כל ההתפרצויות שהיו לי מולו, שאמרתי לו בדיוק מה מציק לי בו ולא קשה להבין שזה היה מאוד פוגע, במיוחד כשמדובר בגבר... עכשיו הכל כבר יותר רגיש כי הוא כבר לא סופג כמו בהתחלה, אבל אני מבינה שיש איזשהו סף...)

בקיצור, אני לא בכיוון של גירושין, ולכן באמת לא חושבת על מניעה... באמתילד נראה לי יכול רק לתרום...

ואגב, אני קוראת המון ספרים שאמורים לעזור ובאמת עוזרים קצת (החכם והתם של הרב ארוש שהרעיון זה שמח בחלקו וכו'...), אבל לפעמים זה כ"כ קשה... שוב, בעיקר כשעולות לי השוואות...

מתוקה תתעוררי אבל זריזדעה
בעלך לא מעניין אותי, אבל אין סיבה שגבר יספוג חוסר אהבה פרגון ותמיכה ועוד להיפך. יש אנשים שלא יודעים להעריך את מה שיש להם לא ממליצה לך להיות חלק מאותם אנשים.
ילדים ממש לא פותרים שום בעיות קל וחומר לא את שלך!
תחשבי איך הגעת למצב של חוסר הערכה?
אין כאן שום קשר לייעוץ זוגי ממליצה לך לטפל בעצמך.
התגובה שלך די פוגענית....ארץטרופיתיפה
אבל מאוד נכונהסדר נשים

אבל עדיין יש דרך להתנסח בכבוד...*סמיילית*

זאת התנסחות מאוד מכובדתה-מיוחד

ממש לאגליה...

אני חושבת שיש התנהגויותדעה
בזוגיות שהשואל צריך להבין שהוא בבעיה חמורה לפעמים בנים או בנות חושבים שלהתנהג לאשתי או לבעלי איך שבא לי זה לגיטימי!
ודעתי היא שזה חמור מאוד.
ולכן אין דרך לכתוב זאת יפה אם הייתי יועצת זוגית שמחפשת כסף הייתי כותבת סיפור נחמד.
בכל זאת מקווה בשבילך שדברי הקשים והדברים הרכים שנכתבו יגרמו לך להבין את טובת חייך בהצלחה!
אני לא הפותחת ובד''כ נהוג לומרארץטרופיתיפה
שדברים חכמים בנחת נשמעים

ואם את כותבת בצורה מעליבה אז היא לא בנחת והיא לא מסוגלת לשמוע אותך, שתדעי

באהבה ותודה בכל אופן
להשוות זה כ"כ לא טוב...בתאל1

זה גורם ממש לדברים לא טובים. הכי חשוב לך זה הקשר שלכם! ומה שמעניין אותך זה רק הוא.

מה אכפת לך מה קורה בחוץ? רק הוא ואת וזהו. רק אתם קיימים בעולם.

זה קשה לעשות את הסוויץ' הזה..אבל זה ממש הכרחי.

להקשיב לשני, להתסכל, להתבונן בשני, להבין מה הצרכים שלו, מי הוא. 

זה עבודה, וזה בסוף יוצא כ"כ טוב.

השוואותשירה515

כפי שכבר כתבו כאן, תזכירי לעצמך תמיד שבכל אדם, גם זה שנראה לך מושלם וצדיק, יש חסרונות שרואים רק מקרוב.

ומה שאת מתארת קורה לרוב הנשים (הייתי כותבת שלכולן, אבל אני לא בטוחה), ברמה כזו או אחרת, בשלבים שונים של חיי הנישואין. 

כדאי לזכור שבחרת באדם, עם יתרונות וחסרונות, שיועדו לך בדיוק. עם החסרונות האלה הקב"ה שלח אותך להתמודד! וגם לך יש חסרונות שאישך צריך להכיל.

ממליצה ממש לקבוע ערב בשבוע שבו אתם יושבים ופותחים מה שיושב על הלב, ברגישות ובלי לפגוע! לעשר השנים הקרובות לפחות. אני עם ותק של עשור ומפה זה בהחלט נראה אחרת. בהצלחה!

העצה שליe.z.b
פשוט לא להשוות. זה עבודה רצינית אבל קריטי. לי היו קשיים רבים בתקופת האירוסין שנבעו מהשוואות והאירו את עיני כמה זה מזיק. כשהייתי מודעת לבעיתיות ועבדתי על זה (וזה עבודה לא פשוטה) הרבה בעיות התגמדו.
אז לא נראה לי שזה יפתור הכל אבל זה יכול ממש לעזור.
בהצלחה
דבורה הנביאה אשתו של איזה לפידות...מלכה מהצפון

חז"ל  מתארים את דבורה הנביאה כאישה מרשימה מאד. יפה,אצילית,חכמה וחדת לשון. והנה..אותה בחורה מיוחדת התחתנה עם בחור מאד פשוט. לפידות קראו לו.בחור לא מי יודע מה חכם,לא מי יודע מה יפה... והנה אני מצטטת מתוך המדרש ממש: "ונקראה שמה אשת לפידות כיון שהיה בעלה של דבורה עם הארץ אמרה לו: בוא ואעשה לך פתילות ולך לבית המקדש אשר בשילה וכאשר תתעסק במצוה זו תקנה לך זכות עצומה לעולם הבא עם כל האנשים הכשרים..."עד כאן המדרש. ואני חושבת לעצמי-הרי היא היתה יכולה לרדת לחיייו-איזה טיפש אתה,מה אתה מבין בכלל,מה אני לעומתך, איפה אני ואיפה אתה...אבל היא מכבדת אותו ומעריכה אותו ובונה זוגיות נפלאה ועדינה.ובשכר זה שרתה עליה רוח הקודש. מעשי אמהות סימן לבנות....

ישר כח... אהבתי... מעבירה הלאה ברשותך...יום בחצריך

בטח כבר כתבו לך - לעשות רשימת צדדים טובים שבו, להיזכרl666

למה התחתנת דווקא אתו

הייתה התאהבות, משיכה, שיחות ארוכות? אם היה אז איפה כל אלו?

וגם ברמה שכלית האם היית מוכנה לפני חתונה או שלא היית שלמה?

ובקשר להשוואות - אז קראתי שבן אדם אחרי בחירה עובר מן תהליך של שכנוע עצמי שזאת הייתה בחירה הכי טובה בשבילו

מצד שני אני לא הייתי רוצה שבן זוג שלי יחיה אתי כשמראה שלי מפריע, שהוא חושב שאני לא צדיקה ולא חכמה, אז מה נשאר בעצם? מה כן בסדר? איך חיים עם זה? לי זה היה מוריד לי בטחון עצמי וכן הייתי מתגרשת

אולי הפוך ממה שאחרים ענואיש מרגיש

במקום להתמקד בו הייתי מתמקד בך.

הביקורתיות שלך כלפיו היא תופעה מוכרת,אבל אצלך זה קצת קיצוני.

כולנו ירדנו מה"היי" של ההיכרות אל  המציאות שלצידנו יצור בן תמותה ולא מלאך.

אבל אצלך זה בא מהר וקיצוני.

ייתכנו כאן שתי אפשרויות:

הראשונה שהחסרונות שלו מחפים בעצם על חסרונות שלך, ואת מחפה על שלך באלה שלו.

כלומר את מעדיפה להפיל עליו חסרונות כי קשה לך להתמודד עם אלה שלך. הדרך במקרה כזה היא לקבל ולהשלים עם החסרונות שלך.

(האפשרות הסבירה יותר)

השנייה היא שיש לך רגש התנשאות עליו ואז הדרך היא להנמיך מעט את הדימוי העצמי שלך.

להסתכל על החסרונות של עצמך לעומת היתרונות שלו בדברים מסויימים ולהגיד לו תודה

על שלמרות החסרונות שלך הוא בחר בך.

אם תרחיבי יותר אפשר יהיה לתת כיוון יותר ברור. 

לשאלון הזוגיות החדש היכנסו ל

http://zugiyut.co.il/

נשמע הגיוני באופן כלליכוחות שמימיים
וגם שאלה....איש מרגיש

האם הביקורתיות היא רק כלפיו או גם כלפי אנשים אחרים?

זאת באמת נקודה...מה עושים?

דווקא אני אחת שמאוד בקלות מתחברת לאנשים ומעריכה ממש כמעט כל אחד,

אבל לגבי דברים ששייכים לי אישית אני יותר ביקורתית...

אבל, איך זה שאני בטוחה במליון אחוז שעם מישהו אחר (כמובן לא כל אחד אחר אבל יש לי בראש כמה דוגמאות) - זה לא היה קורה לי?

סוג של יצר הרע...בת 30

את לא באמת יודעת מה היית מרגישה כלפי מישהו אחר, כי אף פעם לא חיית ככה עם אף אחד.

מתוקה...בלדרית
התחתנת. כדאי שתפנימי את זה.
אמרת שאת לא רוצה להתגרש. שאת רוצה ילדים. אז הגיע הזמן שתפסיקי להתלבט, זה היה שלב שעברת בתקופת החיפושים, עכשיו את איתו וכדאי לך בשביל שניכם לאהוב אותו. תנסי להיזכר מה גרם לך להתחתן איתו מלכתחילה... אולי זה יעזור.

אהבה זו עבודה. אולי חצי שנה לא מספיקה, אבל את אמורה כבר להתחיל להרגיש את זה.. שלא משנה איך הוא נראה, כמו שלא משנה איך הילד שלך נראה, כי זה הילד שלך ואת אוהבת אותו. ועזבי את המשפחה שלו- זה לא אמור להיות קשור לעניין.
עבודה דרך סיפוראיש מרגיש

יש סיפור מעניין על מישהו שהתלונן על אישתו 

שהיא מתארגנת כל כך באיטיות  שהם מגיעים

תמיד לחתונות באיחור של שעתיים.

ענה לו החבר שאם הוא היה מתחתן עם החברה של אישתו

הוא בכלל לא היה מגיע לחתונה

כי החברה הביקורתית היתה מבקרת אותו על כל מה שעשה באותו יום

ואז הם היו רבים במשך שלוש שעות ובכלל לא מגיעים לחתונה

וכך החבר בנה לו סיפור גם על החברה השניה והשלישית של אישתו כך

שעם כל אחת אחרת היה לו גרוע יותר

זה בדיוק חטא עץ הדעת להעצים את מה שאין לך ולחשוב ששם נמצא כל הטוב.

תתחילי לבנות לך סיפורים על אנשים אחרים שאת מכירה

תתבונני על השלילי שבהם

ותחשבי איך היה לך גרוע ועצוב עם התכונות השליליות שבהם.

תמציאי סיפורים בהם התכונות השליליות שבהם באות לידי בטוי בחיי היומיום ומצליחות למרר את חייך

ופשוט להוציא אותך מדעתך

תחשבי שחווה היתה ממציאה סיפור אימה על עץ הדעת שהוא גורם לעוויתות ופרכוסים וכו'- בטוח שהיא לא היתה נוגעת בו בכלל

בהצלחה!

(ללמוד איך לא לריב וגם לזכות בארוחה זוגית היכנסו לאתר zugiyut.co.il בלשונית"חידוני זוגיות")

זה שאת הולכת לייעוץ - כל הכבודה-מיוחד

ו.....

את מנסה ליישם את הייעוץ או מסתפקת בתיאוריה ?

עצה מעשית-בלדרית
אל תספרי לבעלך כמה את לא מרגישה שאת אוהבת אותו האחרים יותר טובים ממנו. מה את מצפה, שיהפוך ליותר חתיך וחכם? תפסיקי להתעלל בו. אלה בעיות שקשורות בך ולא ביחס ובהתנהגות שלו, אז תטפלי בהן עם עצמך... בהצלחה.
יכול להיות שהמצב יותר מורכב, אני לא מכירה את כל הסיפור אלא רק את מה שהעלית כאן... מצטערת מראש אם לא פירשתי נכון את העניין.
ועוד עצה מעשית.. (זהירות, ארוך)רננה*

תשבי עם עצמך ברוגע ובלי הפרעות, ותנסי לחשוב לעומק ובלי להדחיק מה היה עובר עליך, ואיך את היית מרגישה,

אם המצב היה הפוך, והוא היה זה ש-

את לא מספיק צדיקה לטעמו,

לא חכמה בכלל בעיניו,

המראה שלך מציק לו,

לדעתו המשפחה שלך לא מוצלחת כמו המשפחה שלו,

ושכל הנשים מסביב - בעיניו - יותר יפות, יותר חכמות, יותר מצליחות.

אני לא אומרת לך את זה בשביל להכאיב לך, למרות שאם תכנסי חזק לדמיון הזה - הוא ללא ספק יהיה כואב.

אלא בגלל שמה שלא תעשי, מה שלא תחליטי או כן תחליטי,

יש פה מולך אדם, שצריך להתייחס אליו ברגישות ובכבוד.

כמה זמן לוקח למחוק פגיעות כאלו!...

כמה את ואני וכל אחת אחרת לא היתה מוכנה לחיות עם זה יום אחד..

אין לי ספק שאת בעצמך חווה קריעה, צער וקושי רבים מאד.

כל הנ"ל לא בא להפחית מכך..

אבל קחי בשיקול דעת כבד ורב מאד כל עיקום אף וכל מילה שלך,

כי די בהרגשה! די בהרגשה, כשאחד מבני הזוג לא מעריך את רעהו,

או בז לו או נדחה ממראהו, בשביל שהשני יחוש בכך. (וירצה למות)

גם בהרגשה בלבד צריך לטפל ובדחיפות..

אבל במילים, במעשים, בפרצופים- - אוי כמה כואב!

והוא לא אשם, כך נשמע, בדברים שצצו פתאום בליבך. הרי החלטתם יחד להתארס ולהנשא,

והחלטה כזו אומרת לשני - אני בוחר/ת בך, אני אוהב/ת אותך כמו שאת/ה.

ופתאום קרה אצלך משהו.. ונשמע שאלו דברים לא ניתנים לשינוי

(כמו: הוא לא מספיק מתענין בי, הוא לא יודע להיות אחראי וכד')

כי מדובר ביופי, חכמה, משפחה, נתונים קיימים.

ואסור, אסור לפגוע בו על דברים כאלו במיוחד...

הרבה הרבה כוח וחכמה לדעת מה לעשות, מקווה שתגיעי לייעוץ נכון שיעזור לך לדעת איך לכוון את חייך!

סליחה על אורך הנאום, נגעת לליבי..

בהצלחה!!!!

כתבת ותיארתכוחות שמימיים
את מה שעובר על הצד השני כ'כ יפה! ממש מרגישים את הכאב..

ומתוך מה שכתבת פשוט יצא לי שיר קצרצר. .

נאחל לזוג היקר שמתוך הקשיים יצוף האושר,

שמתוך הביצה הירוקה והעמוקה יצמחו חבצלות המים

שמתוך הכאב והתסבוכת תצא לה שרשרת לתפארת

וכשיעברו הימים השבועות והשנים,

כשיבואו הילדים, הנכדים והנינים,

הכלות החתנים וההתמודדות עם כל מה שבינהם,

תתישבו בכורסא המרופדת,

פרי עמל של עשרות שנים,

תביטו זו בעיני זה,

מבט שאף אחד חוץ משניכם לא מבין,

תשלחו אחת לשני חיוך עמוק ומעמיק

ותדעו שכל הנחת, האושר, השמחה והאהבה

היא פרי עמלכם,

תוצאה של רצון טהור, של עמל ושל מבט עמוק לנשמה,

של שליחות שזכיתם לבצע בשלמות...

והבנה שאת כל ההתמודדות קיבלתם במתנה לזוגיות!

אמן כן יהי רצון!

כותבת לך דברים שעזרו לי- מלבד טיפול אישי בהתמדה רבהמתאמנת באמונה
עבר עריכה על ידי מתאמנת באמונה בתאריך י"ז בכסלו תשע"ו 02:14
עבר עריכה על ידי מתאמנת באמונה בתאריך י"ז בכסלו תשע"ו 02:04
הי.. שתדעי שאת לא היחידה שמתנסה בזה.
הגיוני שהוא דורך לך על הנקודות הכואבות שלך.בטח חשוב לך תמיד לצאת חכמה ומבריקה בעיני החברה , תמיד להיות מותאמת והוא משקף לך את עצמך.
מציעה לך לשמור על העיניים שלך. נשמע מצחיק לומר את זה לאישה אבל גם אנחנו נצטווינו ב"לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.." כמו שברור שאת מצפה מבעלך לא להסתכל על נשים אחרות, גם את אל תסתכלי על גברים. אל תהרהרי באנשים שאת פוגשת מיד הסיחי את המחשבות שקופצות לראש. היצר הרע מתלבש בהן כדי להרוס את חייך..
זה אפשרי.
אני גדלתי במקום עם ישיבה גדולה והתרגלתי להתבונן בבחורים ובאנשים. כשקלטתי את הנזק שאני מביאה על עצמי הבנתי שלעולם ימצא גבר יותר חכם/ שנון/ יפה/ גנטלמן/ עשיר/ צדיק/ בעל חוש הומור/ משקיע יותר מהאיש שעימו קשרתי את חיי..
למדתי להסיט את מבטי ולהסיר את המחשבה. זה יעיל וגואל אותי פעם אחר פעם.
עזר לי מאוד גם לא להכניס את עצמי מראש לסיטואציות שידעתי שיהיו לי מורכבות-לדוגמא מפגש עם שכן שבורך בכל המעלות שחסרו לי אצל בעלי (ובעצמי.. בצורה אחרת ויותר בדקות)
נקודה נוספת- חכמה זה מתנת שמיים שראיתי כבר בחיי שה' לקח בחזרה מאנשים. זה פקדון.כמו הרבה מתנות שבהן ה' חנן אותך. עוזר לי לזכור שלא בראתי את עצמי ואין לי במה להתגאות על חכמה יופי וטקט שבורכתי בו בשפע. ( מעניין שעל אף היותי בעלת טקט בחברה באופן יוצא דופן דווקא מול הבן זוג בקלות אני הופכת להיות חסרת טקט באמירותי הפוגעניות..)

ובנושא הצדיקות- בן אדם למקום זה בן אדם למקום! ולא למול חברו או אשתו. העולם הרוחני של בעלך הוא עניין שלו בלבד. אל תתערבי לו. את יכולה להתפלל על זה בלבד ולהשתדל לא להפריע. ככל שתהי לחוצה יותר על משהו הוא פחות יתקדם בו. מנסיון- שחררי.. את לא השוטרת הרוחנית שלו. וגם זה עלול לגרום לתוצאה הפוכה..
ובנוגע להשכלה- היום תארים זה דבר ממש לא קשה להשגה.
תדברי עם הרבה סטודנטים- בהרבה מקצועות אפילו אין נוכחות כדי להשיג את התואר. אני אישית עשיתי תואר ללא טיפת מאמץ ולכן אני לא חושבת שאני ראויה להערכה על זה. זה מדד חיצוני ואחיזת עיניים של העולם הזה. הרצון של האוניברסיטאות בכסף ממשיך להניע את הגלגל הזה. וגם הרבה פוזה.. ראיתי כבר הרבה מטומטמים בעלי תואר שלישי.
בהצלחה יקירתי.. את עוד תראי תוצאות של עמלך הפנימי ותלמדי שהוא העיקר בחיים.
מקסים! ! אין מילים!כוחות שמימיים
כל מילה!מדי פעם פה

בעניין ה'צדיקות'alyanni
הרב ראובן פיירמן, רמ במכון מאיר, ת'ח גדול, מספר שכשהתחתן, הוא ואשתו ניסו ללמוד ביחד תורה, אבל הוא לא הצליח. זה לא עניין אותו (יש לו גם דיסלקציה והוא עילג בשפה העברית...). אשתו, שהיא תלמידת חכמים בעצמה, החליטה 'לסגור את הספר' ולא ללמוד ולהתקדם לבד. ככה חיכתה לו עשר (!!!) שנים עד שלאט לאט הוא 'נכנס'לזה והיום, תראו מה יצא ממנו: מאות תלמידים גדלו על ברכיו. הוא גדול אבל אשתו גדולה ממנו.
יקרה... העבודה הקשה היא מול עצמך. כבר מדברייך נראהארלט

שבהחלט הבחור מוצלח- נאה, צדיק.. אבל לא מספיק..

גם המשפחה- אולי די משכילה.. אבל אנחנו יותר. 

כדאי לבדוק עם עצמך איפה הבעיה- האם את צריכה להוכיח משהו לחברה כדי להרגיש שווה? האם להרגיש שהמשפחה שלי שווה יותר גורם לך לחוזק? יש לך אומץ לבדוק במה המשפחה שלו שווה יותר?

כדאי כדאי לעשות חשבון נפש מהר לפני שהבחור יתייאש מהיחס שהוא מקבל ואז עלול להיות מאוחר מדי. חבל

ועוד דבר- זה שהוא סובל את הפגיעות מבלי להחזיר כבר מראה שהוא משכמו ומעלה

כמה נקודותציליגילימימי
1. לגבי ההשוואות, השוואה זה להשוות אח הפנימיות שלכם, את מה שקורה אצלכם בבית לחיצוניות של אחרים. את לעולם לא תדעי מה קורה באמת בתוך הבית אצל אלא שאת משווה...
זה מאוד קשה להפסיק מניסיון אבל פשוט תזכרי שלא בהכרח מה שאת רואה זה מה שקורה...

2. השקעה-כשמשקיעים במשהו או מישהו זה גורם לאהוב אותו. תחשבי איך את יכולה להשקיע בבעלך., איך את יכולה להשקיע בזוגיות....
תכיני ארוחות שהוא אוהב תקני דברים קטנים משמחים..
הצעה תחליטו על שמו משותף לכם שאתם יושביפ ומדברים כל יום בלי לוותר... ממש עוזר!
3. עוד הצעה שנראה לי כתבו לרשום לעצמךכל יום 10 דברים טובים בו ...
בהצלחה
מהמם!כוחות שמימיים
ומוסיפה שאת הדברים הטובים אפשר לכתוב במכתב יפה וורוד לבעל הנפלא ביותר בעולם!

וזה ממש לא גוזמא, את במו ידייך הופכת אותו לכזה!
ואל תשכחי לחתום מהאישה המאושרת ברחבי תבל....

אם הפותחת מסוגלת אשריהציליגילימימי
אבל אני אישית חושבת שזה קשה מאוד ובכוונה כתבתי תכתבי לעצמך...
זה קשה בשלב הזה לכתוב את זה כמכתבי אהבה לבעל קודם שתחזק את הדברים אצלה
נכון,כוחות שמימיים
ובכל זאת הייתי ממליצה לה את זה.

למה?

כי היא תראה את פניו הנוהרות של בעלה מהמכתב המרגש.

היא תראה את זה וייחמץ לה הלב על מה שהוא עובר.

היא תראה את זה ורק תרצה להיסב לו אושר .

היא תראה את זה ותבין מה שנגרם לו בעטיה.

היא תראה את זה ותדע שאפילו שהיא כותבת מבחוץ לבפנים,

קורה מזה רק דברים טובים.

ודברים טובים זה מה שצריך בבית הזה.

רק דברים טובים!

רק אושר, מילים טובות, חיזוקים ומחמאות!
תשובה בסגנון אחר..מומלץ בחום לכולם!יחי יחי המלך
הגברת חנה שארפשטיין נזכרת באחת היחידיות הראשונות הפרטיות שלה כאישה צעירה בשנות העשרים המוקדמות שלה:

"זו היתה היתה הפעם השניה או השלישית, אינני זוכרת – הרבי החל לשאול אותי על עסקי שידוכים. חיפשתי אז שידוך, ועניתי רק 'כן, נפגשתי כבר עם כמה'. ואז הוא שאל אותי על בחור מסוים , אני אכן פגשתי את הבחור הזה וחשבתי לעצמי 'זה מעניין, שהוא שואל אותי על בחור שפגשתי'. ועניתי, 'כן פגשתי אותו. בחור טוב מאוד, בחור נחמד מאוד, אבל הוא לא בשבילי'.
הרבי חייך ואמר 'בסדר' ושאל אותי על בחור נוסף שגם אותו פגשתי. חשבתי לעצמי: 'זה מעניין, הרבי חשב על שני בחורים שפגשתי!' ושוב אותה התשובה: 'כן, הוא נחמד מאוד, אבל הוא לא ממש בשבילי'.
אולי הוא שאל למה.. ואולי פירטתי את הסיבות… ואז הרבי עבר לבחור שלישי, רביעי, חמישי…. התחלתי כבר לחוש שלא בנח. מנין יודע הרבי להעלות דווקא את שמות כל הבחורים שפגשתי?
השאלה לא היתה בסגנון 'האם חשבת על בחור פלוני?' או 'האם אי פעם שמעת עליו?' ואני הייתי המומה לחלוטין מכך שהוא מעלה רק שמות של בחורים שנפגשתי איתם.
לאחר שהוא עבר על הרשימה, ואני נותרתי בשלי, הוא נתן לי הסבר נפלא על אהבה. שאותו חלקתי מאז ואילך עם אנשים רבים. הדברים, כמובן, מעולם לא הודפסו, מכיון שהרבי אמר לי אותם באופן אישי.
ביחידות הקודמת ספרתי לרבי על כך שאני אוהבת לקרוא ספרים, הייתי תולעת ספרים. אהבתי לקרוא המון.
והרבי אמר לי 'אני יודע שאת אוהבת לקרוא',
אמרתי 'בהחלט'.
'איזה סוג של ספרים את מעדיפה לקרוא?'
אמרתי, 'אני אוהבת לקרוא ספרי עלילה'.
והרבי אמר 'ספרי עלילה הם בדיות בעלמא, והבדיות הללו אינן אמיתיות – הן מצוצות מהאצבע. מה שאת קוראת בספרי העלילה, זו רק העמדת פנים. זה לא מתאר את החיים האמיתיים. במציאות, כששני אנשים נפגשים, אין מדובר על התחושה הגדולה, המסונוורת, הסוערת הזאת..
לא זוהי אהבה אמיתית, לא אלה הם החיים האמיתיים'
והוא המשיך, 'שני אנשים נפגשים, ויכול להירקם ביניהם חוט של הבנה הדדית, כמו להבה קטנטנה. ואז כששני האנשים הללו קושרים את חייהם זה בזה ומחליטים לבנות בית יחד ולהקים משפחה, אזי באמצעות מעשים קטנים שבכל יום, באמצעות האכפתיות והשתתפות באמצעות המחויבות ההדדית – הלהבה הקטנה הופכת אט אט לשלהבה גדולה, עד ששני האנשים הללו שהיו בתחילה זרים זה לזה, מגיעים לנקודה מסויימת בה אף אחד מהם אינו יכול לחשוב על חיים בלעדי השני'.
והוא אמר, 'זוהי אהבה אמיתית. אלו המעשים הקטנים המתרחשים על בסיס יומיומי, שגורמים לכך שבמקום אתה ואני, יש אנחנו!'
ועוד משהו קטן וחשוב,יחי יחי המלך
מהנסיון שלי,
אם את יודעת שזאת בעי׳ה שלך ולא שח״ו הבן אדם שאת נשואה לו הוא לא טוב,כמו בכל דבר קשה צריך
קשה בחיים צריך פשוט כוחות להתמודדות.אז בנתיים שאין לכם ילדים ויש לך יותר זמן ממליצה לך בחום לגשת לבית חבד או באינטרנט וללמוד את ספר התניא.זה יוסיף לך המון כוחות ועבודה נכונה.
ומאוד ממליצה גם אם את לא חבדניקית תכתבי לרבי מלך המשיח באגרות קודש!!אני עושה את זה המון ופשוט לא תאמיני כמה הכל יכול להשתנות לטובה!!בהצלחה ושמחה!
הנסיונות הקטנים/גדולים האלה בהקמת הבית
היהודי בדור שלנו זה בגלל שאנחנו עומדים לפני הנישואים עם הקב״ה.מניעות מהשטן שבכל דרך מנסה ובעז״ה לא יצליח!למנוע את בנין בית המקדש נאו!
אהבה עוורתsuper mama

נשמע שאת אישה פרפקציוניסטית מאוד. וזה לא דבר רע בכלל, אם יודעים לנתב אותו לכוון הנכון.

אם מההתחלה התארסת עם הבחור כנראה שיש לו מעלות שמצאו חן בעיניך, וגם שהייתה פה התאמה כלשהי.

את רגישה מספיק וחכמה להבין שאת בבעיה. את מרגישה קרועה ורע עם עצמך. לכן אני מקווה שתביני את הדברים שלי שנכתבים מלב אוהב בשבילך-

תגידי לי בכנות- האם את מושלמת? האם יש בכלל אדם מושלם בעולם כולו?

תחשבי עם עצמך, תחשבי מה קשורה ההשכלה של המשפחה שלו לאהבה שלכם? תחשבי למה את חושבת מחשבות עליו כמו "הוא לא מספיק צדיק צדיק?" ולמה את שמה את עצמך במקום בורא עולם?

את כותבת כל כך הרבה דברים שנראים לך כחסרונות אצל בעלך. אבל לא כתבת כלום על היחסים ביניכם. זוגיות זה לא אם הוא חכם או צדיק. זוגיות זה הקשר ביניכם, האהבה, ההכלה, הקשר. זה מה שחשוב בבני זוג!

אני חושבת על בעלך ומרחמת עליו. לא קל לחיות עם אדם שחושב שהוא פי אלף ממך. מי אתה בכלל? אפס ממשפחה לא משכילה, טיפש, ורשע. ככה זה נשמע שאת מרגישה כלפיו.

מציעה לך להתמקד בעצמך. ובאהבה ביניכם. בעלך הוא לא מוצר בשוק עם תג מחיר. בעלך הוא אדם עם נפש ונשמה שרצה להתחתן עם אשה אוהבת.

כבדי אותו. כאדם. כאחד שאהב אותך ובחר אותך לאישה כדי להעניק לה את אהבתו.

ועוד משהו חשוב-

ילדים משותפים מעצימים.

אם הקשר טוב מלפני כן-הוא יהיה עוד יותר טוב אחרי.

אבל אם היה מקרטע לפני כן-הוא יהיה עוד יותר מקרטע אחרי כן.

באהבה.

באמת באמת תודה רבה לכולכםמה עושים?

תודה על התגובות, עזרתם לי...

אבל...

כשאני קוראת קל לי מאוד להסכים עם כל מילה, אבל כשאני מגיעה לעלם המעשה קשה לי עד בלתי אפשרי.

יש לכם אולי בן אדם שאתם יודעים שכל מה שהוא יעשה/יאמר יעצבן אתכם?

היו לי כמה כאלה בחיים (לא הרבה בכלל), ועכשיו אני מרגישה ככה כלפיו, וזה פשוט נורא...

(היתה לי כזאת תחושה גם בתקופת האירוסין, במוקטן בהרבה כמובן, ואני ממש מצטערת שלא ידעתי להביע את עצמי ככה אז, אולי הייתי חוסכת כמה דברים... מה שכן, אני לא מעיזה לחשוב על גירושין, אפילו שכ"כ קשה לי במצב הזה... אז אל תציעו לי כזה דבר...)

בנוסף, קשה לי מאוד לא להשוות, במיוחד שמושא ההשוואה הוא מאוד קרוב, והוא בעיני הרבה יותר בהכל -

הוא חוצניק ואני מאוד רציתי חוצניק (אנגלית וכו'), בעלי ישראלי... הוא בעל הרבה יותר טקט וחוש הומור בעיני, מראה, חכמה, הערכה... הכל...

איך אפשר לא להשוות כשזה כ"כ קרוב?????

אני פשוט נקרעת. ואני יודעת גם שאני פוגעת גם בו ושלא תחשבו שאני אטומה וזה קל לי, אבל אני פשוט לא עומדת בזה...

רק רוצה לברוח לישון כל היום...

אני יודעת שזה נשמע אומלל, ואני לא אוהבת להישמע ככה, אבל זו המציאות...

זה תלוי בהחלטה שלך!נשואים פלוס
וזה כנראה צריך להגיע מתוך כפיה פנימית ולא מתוך הבנה.
לא חושבת על הבחור הקרוב ההוא!! נמנעת מלהתקל בו!! עושה כל שביכולתם כדי להסיט מחשבה כשהוא עולה בה!!

זה בשלב הראשון..

בשלב השני.. זה פשוט לתת לו אהבה ומחמאות טכניות..! אם את לא מצליחה עם כל הלב.. אז לעשות את זה מתוך שלא לשמה..

אני חושבת שהיכולת לא לפזול לצדדים קשורה לכל דבר בחיים.. גם אצל ילדים זה קורה וזה נוראי! לכן כדאי לך ללמוד זאת מעכשיו
הגבתי לך במסר. תבדקי אם קיבלת.. פשוט בשיחה אישית אני מסתבכתנשואים פלוס

עניתי מה שעלה לי בראש. . בהצלחה יקירה!כוחות שמימיים
לא כל כך יודעת באיזה מציאות חיים את חיה, אבל נראה לי הכי פשוט

דבר ראשון- סור מרע. תתרחקי מהמצבים האלה שאת נפגשת עם גברים זרים .

אם מפגש עם המשפחה מביא אותך להשוואות כדאי להתרחק גם מהם.

ועוד גבולות שאת בחוכמתך יכולה להציב לעצמך...

דבר שני- אני אגלה לך סוד- אחרי שהתרחקת מהגורמים החיצוניים נשאר לך להתמודד עם היצר שבתוכך, ואותו לא תוכלי להבריח אלא אם כן תהיי עסוקה בעשיית דברים טובים.

עשה טוב. תתמקדי בלעשות טוב נטו נטו נטו! !! את לא הולכת לראות תוצאות בקרוב! !

אבל, התוצאות שיגיעו יהיו בעז'ה נצחיות. שלך.

כלל בחיים- מה שמגיע בלי עבודה הולך.
מה שמגיע בעבודה נשאר שלך לנצח ואין ליצר הרע רשות לשלוט בו.

זה ייקח אולי כמה שנים, אל תדאגי זה מן הסתם לא יהיה רצוף ותזכו לחוות רגעי נחת זה מזו וזו מזה, וגם המצב ילך וישתפר כל הזמן!

מה לעשות?

ההמלצות שלי...

מה שכתבתי לך קודם עם המכתבים-
כמה שיותר להתמיד בזה! לשים מכתב על הכרית על השולחן מקרר דלת ועוד! ותשקיעי בזה!

לומר מילים טובות.

תסתכלי בדברים קודמים שכתבתי

להשקיע באוכל שאוהב, ולצרף משפט שהשקעת ושאת יודעת שאת זה הוא הכי אוהב בלה בלה בלה כרצונך..משתנה

להשקיע בקיפול הבגדים שלו ובגיהוצם. על ידי המעשים נמשכים הלבבות. כמו כן סידור המצעים.

להפתיע אותו במתנה קטנה ומשמחת או סתם שוקולד

להשתדל להסתכל רק עליו ולהפנים את העובדה שאין פשוט אין עוד גברים בעולם חוץ ממנו. כולם נמוגים.

קצת מצחיק אבל תרגיל נחמד, במיוחד אם את רוחנית .. אז יש עצה שיכולה לעזור. לדמיין אותך ואת כל העולם בצורת נשמות. משהו רוחני כזה שהגוף מאבד את הצורה המרשימה. כעת דמייני את כל הנשמות עם תפקיד בעולם. ואז אותך ואותו. כל השאר נעשה זניח. נכון. כולם מדהימים. אבל בפשטות זה פשוט לא שייך אחרת, רק שניכם. עם תפקיד אחר מכולם. אף אחד לא מפריע..
מקווה שהובנתי

משהו במראה יכול להשתפר לטעמך? שתפי אותו ברצונותייך ובהיותך בן אדם את זקוקה להשתדלות מצדו אם הוא מוכן לשפר כמה דברים בקצב שלו בשבילך. מאמינה בך שתמצאי את המילים הנכונות בזמן הנכון. אם זה ביגוד סידור הזקן פיאות אם יש/ אין וכו'

התמדה בעשייה ונתינה הזו

תני חיוך לעצמך במראה. תני חיוך לבעלך לסביבה לעולם להשם, וכולם ישיבו לך בחיוך

אם את מתאמללת בעקבות הנשואים שלך,alyanni
וגם יעוץ לא עוזר לך (כנראה התקבעת בעמדה שלך שעם מישהו אחר, יהיה יותר טוב), מה שמראה על חוסר בגרות, אני לא הייתי שולל גירושין. נכון שכולם יקפצו עלי ויגערו בי על העצה, אבל נראה לי שבן אדם שאינו בוגר נפשית נכנס למערכת שמאמללת אותו, והעבודה העצמית גדולה עליו בכמה מידות, הוא כנראה עדיין לא בשל לסוג של קשר. דרך אגב, עם אף בן זוג אחר, גם עם אותו אחד שאת נושאת אליו את עינייך. לו היית מתחתנת איתו היית מאמללת גם אותו וסובלת בעצמך.
היהדות לא אוסרת גירושין, ואחרי שמאמצייך עולים בתהו, טוב לו וטוב לך שתחתכי את זה בזמן. לפני הבאת ילדים, אז זה יהיה קשה פי כמה. אין שום סיבה לחיות באומללות. ניסית לעזור לעצמך ע"י יעוץ, ואת עדיין רוצה לישון כל היום (סימני דיכאון ברורים), ואין לך מוצא - תורת ישראל מראה שיש במצבי קיצון, פתרון. אני לא מאלה שטוענים שבכל מחיר צריך לשמר את הנישואין. אנחנו לא קתולים.
מי שפוזלת החוצה לא נמצאת במצבי הקיצון הנל!!נשואים פלוס
התורה נתנה גירושין אבל גם אמרה שהמטבח מוריד דמעות.. לנו נותרה הבחירה החופשית.
ולא! משהי שנמצאת במקום של זלזול בבעל על לא עוול בכפו לא נכנסת בקטגוריית התחייבות להתגרש אלא בקטגוריית התחייבות ניעור עצמי רציני!

זה בעיה שלא נפתרת עם גירושין. אלא אם כן את/ה טוען/ת שהיא לא צריכה להתחתן לעולם
לא כולם יקפצו עליך בעקבות העצהkly3

לפחות לא אני. גירושין זו מילה כל כך גסה שאנשים מעדיפים להשאר אומללים ובלבד שלא להתגרש.

אני גם חושב שהפותחת הנכבדה לא צריכה לדחות את זה על הסף. זכותה לאושר וגם לא הוגן כלפי הבעל שגם זכותו לאושר.

לדעתי, זה אפילו פגם מוסרי להשאר נשואים לפעמים אם זה מאמלל את הבעל, את האשה, את הילדים, את המשפחה.

לדעתי זה פגם מוסרי לעשות זאתכוחות שמימיים
בלי לעשות שינוי ועבודה על המידות.

זה עוול גדול לבן זוג שהתחתן מתוך אמונה שבת זוגו תעשה הכל למענו וכנל הפוך. ופתאום בן הזוג מדבר על דבר כזה.

מה הוא אשם? וצריך למצוא עצמו חלילה לבד וגרוש וחשוד שאולי יש סיבה טובה?

אפשר לחשוב, לכולם יש נסיונות. אז ממשיכים בחיים, מתעסקים בשגרה ובעזרת עבודה משותפת עובר. מי אמר שצריך לחיות כל הזמן בריגושים ואורות? צריך גם כלים להכיל את האורות והכלים זה זמן העבודה.

הזמן האפור.

אני בכוונה לא משתמשת במילה הזו והיא לא בלקסיקון שלי בכלל.

חוץ מזה שפירוד זה נצחון למלאך המוות.

כל מה שהוא רוצה בעולם זה לא להחטיא אלא להשיג את הפירוד.

של האדם מבוראו, של הגשם מהאדמה, של איש ואשתו.

כך כתוב בספרים, לא מאמין- תבדוק.
אם את הולכת לייעוץ וזה לא עוזריזהר

תחליפי יועצ/ת. יעוץ אמור לעזור, בנקודות המהותיות של הקשר. אם הוא לא עוזר, ולא מתקדם לנקודות המהותיות, כנראה צריך יועץ אחר.

כולם כותבים עצות כל כך חכמותרגשית

וזה עושה את זה עוד יותר מתסכל לא להצליח !!

כל העצות פשוט  מדהימות, אבל נראה שקודם כל

את צריכה להבין למה יש לך עין כזו מאד חינוכית שמעוניינת לשנות אותו?

ולהבין למה כל מפגש ביניכם במקום להיטיב לו את מצערת אותו ואת עצמך כל כך.

זה ברור שכשאת פוגעת בו את קודם כל פוגעת בעצמך ובדימוי עצמי שלך. אבל רק ייעוץ אמיתי יוכל לעזור לך!

אני יכולה לספר שהלכתי לייעוץ בגלל בעיה דומה וממש שנאתי את עצמי. והתברר שהיה משהו בהתנהגות 

של בעלי שהיה לא רגיש ונפגעתי שוב ושוב ולא שמתי לב לזה בכלל שאני מגיבה לפגיעות חשאיות ושקטות כאלה. 

רק בעזרת הייעוץ הצלחנו לצאת  ממחול השדים הזה ולהתחיל לחיות

לפני שמדברים בהיגיון...אמונה באהבה
אני קורא פה הרבה עצות נכונות ויפות ויעילות(מניסיון!!) אבל....
קודם כל שתדעי שזה דבר שיכול לקרות ואת בן אדם וגם אם זה יצר הרע או צורך בעבודת המידות עדיין זה אנושי ולא אומר שאת אדם ח״ו רע שפגעת ברצון באדם שהכי קרוב אלייך!! לפעמים ההתמודדות והקשיים מרגישים ׳גדולים עלינו׳.. זה נקרא ׳מופעלות׳

כשאדם מרגיש שהוא מגיב לא כמו שהוא רוצה או בצורה קיצונית או חסרת פרופורציות זה סימן שהוא כרגע מופעל (לא אומר את זה כדי להוריד את האחריות שלנו אבל כדי שנבין את עצמינו)

גם לי היו (ותמיד יהיו בכל מיני רמות כי ככה צומחים) קשיים בזוגיות והגעתי למצבים ממש קיצוניים של בכי וצער גדול מאוד! ומחשבות כואבות שאין מפלט מלבד גירושים!!! וזה גם נבע מהרבה ביקורת על תכונות, התנהגיות והרגלים שנורא הפריעו לי ומהרבה ציפיות שהיו לי או מדברים שלא יודע למה נורא הפריעו לי או פגעו בי.. וכל זה מבלי שאשתי התכוונה או הבינה שהיא בכלל עושה. ואז ואמא שלי אמרה לי משפט - ׳קודם תדע להיות פחות ביקורתי כלפי עצמיך ואח״כ גם תצליח להיות פחות ביקורתי כלפי אחרים׳

עצם זה שאת מעלה את הבעיה והולכת לייעוץ מראים שאת במקום טוב - מתמודד!! וזה לא שאת אשמה אלא שכרגע הקב״ה מצמיח ומגדל אותך (ואותכם) דרך ההתמודדות הזאת!
ולכן חשוב כל הזמן להאמין בעצמך וביכולת שלך להתגבר ולצמוח מהמשבר הזה!! את אדם טוב שרוצה טוב!!

אז הנה סוד קטן - אנחנו בוחרים כבן זוג (ויש בתהליך הזה הרבה השפעה מהתת מודע) דווקא את האדם שנוגע ׳ומפעיל׳ אותנו בנקודות הכי כואבות ורגישות שלנו! למה? כי שם צריך לבוא ריפוי והוא מגיע רק אם יש פגיע או נגיעה באותה נקודה שאחריה מצליחה לבוא חוויה מתקנת.. כלומר למרות שיש פה משהו רגיש ופוגע אז מצליחים למצוא את הדרך - זה הריפוי המלא אותו אנחו מחפשים דרך בן הזוג. וזה יכול לקרות דווקא כי שם יש קושי! אם לא היה קושי - אז גם לא היה תיקון הכל היה ממשיך כרגיל אבל אותה נקודה הייתה נשארת חסרת תיקון בתוכנו! והקב״ה מזמן לנו את הבן זוג שביחד כל אחד עוזר לשני לעשות התקדמות. ולכן בכל שלב בחיים יהיו נקודות אחרות לפי ההתקדמות והצורך עכשיו לעבוד על משהו אחר....

הארכתי יותר מידי אבל אלה באמת דברים חשובים!!
2עצות מעשיות הקשורות אחת לשניה -
1. לקרוא באינטרנט על שיטת ׳האימגו׳.
2. לקרוא את הספר של מי שהמציא את השיטה - הארוויל הנדריקס, בספר - ׳לבסוף מוצאים אהבה׳ זה ספר מדהים שלא רק מסביר ועוזר אלא יש בו המון תרגילים מעשיים שעוזרים מאוד! (הסופר עצמו מטפל זוגי שהתגרש, ולהפתעתו גילה שאותם דברים שהפריעו לו בגרושתו קיימים שוב באשתו השניה ומתוך כך פיתח את השיטה..)

שיהיה בהצלחה ענקית!!!
יכול להיות שהתגובה שלי תפגע בך אבלנכנסת לפעמים
אני פשוט חיבת לכתוב אותה. מי את בכלל שיש לך זכות לשפוט את בעלך? לך אין חסרונות? את מושלמת? גם אם את מרגישה שאת יותר חכמה. חכמה זה לא הכל יש הרבה מעבר. אני כותבת לך חריף כי את פשוט מאמללת את בעלך על לא עוול בכפו. עם כל מיני דמיונות שווא, לא יעזור שתלכי לכל היועצים הכי דגולים אם את עדין מתעקשת במחשבה שעם ההוא יהיה לך יותר טוב...
את חושבת שהלתגרש זה לא הפתרון וגם אני חושבת כך,
את פשוט חייבת להוציא לך את כל המחשבות מהראש ואם את לא תעשי את זה אף אחד אחר לא יעשה את זה.
ותחשבי שאם ח"ו תתגרשו, ביעלך יהיה היחיד שירוויח מיזה כי שום בנ'א לא מושלם. ואם את חושבת עליו ככה את תחשבי גם על הבא בתור אפילו שעכשיו הוא נראה לך מווושלם!
כי הכל זה בראשששששש ואת פשוט צריכה ניעור רציני וחזק ואם את לא רוצה להפסיק להשוות אז פשוט תתגרשי רק בשביל שבעלך לא יסבול כי עכשיו הוא פשוט סובל.
גבר צריך להיות מלך בבית ואם אשתו משווה אותו לאחד המשרתים אז אין יותר מסכנים מהם אני מקווה שניערתי אותך קצת, ואולי גם נפגעת, וזה יעזור לך להתעורר מהעיוורון הרציני שלקית בו.בהצלחה רבה
שלום למה עושים. קראתי אותך לאורך השירשור ומאוד נראה לי שהבעיהברווז המכוער

שהבעיה היא אצלך ובכלל לא אצל בעלך.

ואת בעצמך מתארת אותה במפורש אבל את מפחד לקרוא לה בשמה המפורש ואני אעשה זאת בשבילך.

הסיפור הוא פשוט...

את מאוהבת בגבר זר\אחר ואת משווה את בעליך לאותה פנטזיה שרצה לך בראש על אותו "אביר על הססו הלבן" עם דרכון תוצרת חוץ שכביכול היית יכולה להפליג איתו לעולמות מופלאים ובמקום זאת את תקועה עם ישראלי נעאבך לא יוצלח...

וכשאת (לא רק את,כמובן) מאוהבת בגבר אחר את מתחילה לתעב ולא לסבול את בעלך... יותר נכון... לסבול מנוכחות בעלך ואז את גם הבזה לו.

וכך את עצמך כותבת באחת מתגובותייך:

"בנוסף, קשה לי מאוד לא להשוות, במיוחד שמושא ההשוואה הוא מאוד קרוב, והוא בעיני הרבה יותר בהכל -

הוא חוצניק ואני מאוד רציתי חוצניק (אנגלית וכו'), בעלי ישראלי... הוא בעל הרבה יותר טקט וחוש הומור בעיני, מראה, חכמה, הערכה... הכל...

איך אפשר לא להשוות כשזה כ"כ קרוב?????

אני פשוט נקרעת. ואני יודעת גם שאני פוגעת גם בו ושלא תחשבו שאני אטומה וזה קל לי, אבל אני פשוט לא עומדת בזה...

רק רוצה לברוח לישון כל היום...

אני יודעת שזה נשמע אומלל, ואני לא אוהבת להישמע ככה, אבל זו המציאות..."...

אם כן הבעיה היא את ואצלך והיא שאת מאוהב בגבר זר ואת " פשוט נקרעת" ואת "לא עומדת בזה" ואת " רק רוצה לברוח לישון כל היום"   ואת "נשמעת אומללה" (וכנראה גם מרגישה אומללה) ולא אכפת לך מכלום ו"את יודעת שאת פוגעת בו" זאת אומרת שאת מתנהגת באטימות מוחלטת ואבל את כותבת:  "ושלא תחשבו שאני אטומה" (יעני הפוך) ....

הרי לך כל הסימפטומים של אהבה\התאהבות...

גם אני לא אוהב להישמע ככה אבל ככה את נשמעת וזו המציאות !!!...

אז ראשית "לא כול הנוצץ הוא זהב" ו"הדשה של השכן לא תמיד יותר ירוק".

שנית, "טובה ציפור אחת ביד משתיים בצמרת"...

סבא שלי עליו השלום לימד אותי איזו תפילה קטנה לאמור:

אדוניי אלוהיי ואלוהי אבותיי

שומרני נא מיד אויביי

ומלטני נא מכף שונאי

ועוד יותר מאלה שמור נפשי מאוהביי

וכשאיני מבחין מי הוא מי

הצילני יהוה מעצמי.

כנראה שאת נמצאת בשתי השורות האחרונות ממש

ואני  בכלל "לא מקנא בך".

בהצלחה.

תגובה לא במקום.תמיד נשאר אני

גם אם נניח שאתה צודק, יש דרך לפנות לאדם כאוב כל כך. 

מה שבטוח שזה מנער..כוחות שמימיים
זה לא דבריי שמכאיבים לההברווז המכוער

זו המציאות, שבא היא חיה ושאותה היא עצמה תארה כאן, שמכאיבה לה, רק שקשה לה לקרוא לילד בשמו ואין טעם לטפל ב"יוחנן" כשהבעיה היא בעצם "יונתן" ובטח שלא ללכת סחור סחור ולקרוא לילד "יונננם".

וכידוע לכולנו הרי שחמישים אחוז (לפחות) מפתרון הבעיה היא הכרה במציאות, זיהויי הבעיה והגדרתה באופן ברור.

ואין מה לעשות אבל כשהמציאות הכבדה אז גם האמת לא קלה ולפעמים צריך לומר אותה.

"לֹא-תִשְׂנָא אֶת-אָחִיךָ, בִּלְבָבֶךָ; הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת-עֲמִיתֶךָ, וְלֹא-תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא."

גם לי יש קשיים מטורפים... בעלי לא יודע מה זו אהבהנשואה מבולבלת
לא משקיע בקשר. אדיש. ושתלטן. איך זה נשמע לך ? לא מתעניין בי. מהרגע שהתחתנו הוא לא התרגש . לא רוצה יחסי אישות פתוחים . וגם לא מחמיא ולא אמר לי םעם אחת יפה או אוהב אותך. איך זה נשמע ????
נשואים רק 7 חודשנשואה מבולבלת
אני חיה עם גבר שחי עם עצמונשואה מבולבלת
ואיך זה קשור לכאן?נשואים פלוס
המקרה שלך הפוך מהמקרה של הפותחתשוקולד לבן

המקרה שלך מציג אדם רע, או במקרה הפחות גרוע אדם שצריך טיפול דחוף

(וכבר אמרו לך אינספור פעמים שבמקרה כזה את חייבת ללכת לטיפול ובו לבדוק אם יש דרך להציל את הנישואין או שאת צריכה לברוח. את בטוחה שאת רוצה לברוח אחרי שיהיה לך ילד ואז יהיו בעיות עם תשלום מזונות ויתכן שיקחו ממך את הילד שלך? אם אכן צריך גירושין הרבה יותר פשוט להתגרש בלי ילד שצריך לדאוג לו. מאד לא קל להיות אם חד הורית במדינה הזאת)

ואילו הפותחת הציגה בעל נפלא שלה קשה איתו כי היא משווה אותו לאחר

ולכן הטיפול חייב להיות בה

חסר רקעkly3

הפותחת הסבירה יפה את המצב שלה, ועל בסיס ההסבר כל אחד הביע דעתו. אצלך אין שום הסבר. מאיפה זה בא? מה השורש? ממתי זה התחיל? התחתנתם מרצון או בעקבות לחץ חברתי? אולי הבעיה אצלך? או אצלו?

קצת רקע...

לא בכל מצב צריך לפנות לגירושים כמו שכתבתי לפותחת, שאצלה זה לדעתי מתבקש. אצלך אולי זה לא מתבקש כמו אצלה.

את/ה בטוח/ה שאצלי זה מתבקש?מה עושים?

וארם אני יעשה את - מה יהיה איתי אחרי...?

פרק ב' הרבה יותר גרוע מפרק א', זה ידוע, ועם היצע הרבה פחות טוב,

וכבר שמעתי שיש הרבה גרושים שאומרים שהם היו קופצים על שידוך כמו הזיווג הראשון שלהם - בתור זיווג שני...

יש לי עיצה לא כ''כ צדיקה...ארץטרופיתיפה
אז מי שצדיק שלא יקרא...

אני במקומך הייתי חושבת באופן אגואיסטי:
נגיד שאת מתגרשת, נגיד שאין לך ילדים ואת מחפשת מישהו צדיק, משכיל, בעל טקט וכל המעלות.
את חושבת שהוא יתחתן עם גרושה, שהתגרשה כי עיניה היו במחוזות אחרים?
אם היית חילונית, אז לא היתה לך בעיה, אבל אצל דתיים קשה לי להאמין שתמצאי כזה מישהו שלא ישפוט אותך.
לכן לדעתי עלייך לעשות את המירב כדי לאהוב את בעלך, לחיות איתו בשמחה אמיתית ו אולי גם להפוך אותו להצדיק, משכיל, בעל טקט וכו'- אם הוא בכלל רוצה.
בהצלחה.
העצות פה בפורום זה לא נבואה מהשמים..שוקולד לבן

זה שמישהו פה החליט שמה שאת צריכה זה להתגרש לא מחייב אותך לעשות את מה שהוא הציע

(אגב, את לעולם לא יודעת מה מסתתר מאחורי ניקים, יכול להיות שעצה מסוימת באה ממישהו שיש לו בעיה כמו נרקיסיזם, עדין היית מקבלת ממנו עצה? לא אומרת שיש פה מישהו כזה, רק אומרת לקחת בערבון מוגבל עצות שניתנות בפורום)

ורוב העצות פה היו דווקא לכיוון הטיפול העצמי- לבנות בך הסתכלות שונה על האחר ולהתרחק ממושא ההשוואה

(ובכל אדם יש מה להעריך אם מחליטים להעריך אותו, גם אם יש דברים שלא ראית קודם וחבל)

אז חבל להיתפס לעצה בודדת שמי שכתב אותה גם לא יקח אחריות על דבריו, את זו שתצטרכי לחיות לבד 

וגם אם שום דבר לא יצליח וכן תחליטו להיפרד, לפחות תדעי שניסית הכל לפני כן

ברור, לא התכוונתי להתלות על העיצה הזאתמה עושים?

רק רציתי להבהיר שזה לא פשוט לזרוק לי כזאת עיצה - צריך ראיה קצת יותר רחבה על הסיכויים והסיכונים שיש לעיצה כזאת בעתיד...

אני ממש לא מתכוונת לרוץ לגירושין בידיים פתוחות.... 

צודקת. ולכן בדיוק צריך לקחת את הפורום בערבון מוגבלשוקולד לבןאחרונה

ומומלץ להתייעץ עם מישהו מקצועי

אין דבר כזה "בטוח"kly3

הדברים היחידים שהם בטוחים זה המוות ותשלומי מיסים קורץ 

מי שמכיר אותך הכי טוב זו את ואת בלבד. דעתי היא על בסיס מה שכתבת בפתיחה. אני, ושוב, זה רק אני, הייתי נוהג על פי העצה שנתתי. לא הייתי ממהר לעשות ילדים עם מי שאני לא מרגיש ש"זה זה".

וגם פותח בהליך גירושין.

עכשיו, את יודעת עוד דברים מן הסתם שאת יודעת ואנחנו לא, עליך ועל בעלך.

למשל, אולי ההשוואות שלך אל אחרים ימשיכו לקפוץ לעיניים שלך גם אחרי שתמצאי בעל אמריקאי, עשיר, חתיך עוצר נשימה וכיפי. ואולי גם לא. את צריכה להיות כנה עם עצמך. ואת זה רק את יודעת. אני יודע על עצמי שאני לא משווה את עצמי או את אישתי לאחרים. ואם הייתי לא מרגיש מאוהב בה כן הייתי משווה לאחרות ואחרי שהייתי מתחתן בשנית עם אישה שאני כן אוהב, הייתי מפסיק את ההשוואות.

למה גירושים???מקופלת
מה המקצוע שלך שבכזו קלות ראש אתה מתיר את הגירושים? ככה לפרק בית?? ממה שמתארת הפותחת ממש לא מתבקשים כאן גירושים. סה"כ היא צריכה להתעלות על המחשבות והרצונות שלה. יצר הרע נטו. הרי ניכר מדבריה שבעלה טוב, היא רק צריכה להתבונן ולהתרכז בזה.
ניגשים לתהליך גירושים לאחר תהליך ובירור עמוק שזה אכן הפיתרון המתאים. אך זה צריך לעמוד בסוף סדר העדיפויות.

זה נורא. מקרי הגירושים במדינתנו שוברים שיא כל פעם מחדש...
זו לא חוות דעת מקצועיתkly3

זו דעה. הבהרתי את עצמי כמה פעמים. כך אני הייתי נוהג. אין דברים בטוחים בחיים. אני בטוח שהפותחת לא תיישם את העיצה שלי על בליינד, אלא תעשה מכלול שיקולים.

לי זה נשמע הפוךסדר נשים

שלנשואה מבולבלת זה מתבקש ןלפותחת ממש לא

כי אצל נשואה מבולבלת הבעיה (כנראה) אצל בעלה ולא נראה שהוא מתכוון להשתנות

ואצל הפותחת הבעיה בה והבעיה הזאת נשמעת בהחלט ניתנת לפיתרון

אבן עזרא והבחור החוצניק......איש מרגיש

שאלות כמו שלך חוזרות שוב ושוב בפורום

יש מישהו  שם בחוץ שנראה לנו כל כך קורץ עד שמה שיש לנו ביד נראה חיוור לעומתו

הבעייה לא התחילה מהיום.האבן עזרא כבר שואל איך אפשר לצוות על "לא תחמוד"?

האם בידי לא לחמוד את מה שאני חפץ בו? הרי זה תלוי בלב ובלבי איני שולט.....

התשובה שלו היתה צריכה לזכות אותו בפרס נובל לפסיכולוגיה

הוא טען שאדם אינו נמשך למה שבוודאות אינו ריאלי.

אם לאדם יהיה ברור לחלוטין ומוסכם שדבר מסויים לא יגיע אליו הוא יפסיק לחמוד אותו.

אני יודע שזה נראה הזוי אבל אם מעמיקים רואים שהדמיון אינו כוח שפועל עצמאית, הוא מושפע מהשכל!!!!

תוכלי לעיין באורות הקודש של הרב קוק ולראות איך מחוברים כוחות הנפש דמיון- רצון-שכל- רגש

היום גם מדברים על כך שהרגש אינו דבר שמנותק מהשכל. קוראים לזה שכל שברגש .

חלק מהמשיכה שלך החוצה בא מכך שלא בררת עד הסוף שכלית כמה האופציה של אותו בחור חוצניק איננה ריאלית!!!

באיזה שהוא תא במוח את עדיין מדמיינת אותך ואותו חיים יחד וכו'..............

קחי לעצמך שבוע ניסיון. תכתבי את כל הסיבות שאת יכולה מדוע החיבור איתו אינו ריאלי.

למשל: הוא בכלל לא מעוניין בך, ההורים שלו יתנגדו וכו' וכו'

אם תתמידי בכך יתברר לך לתדהמתך שהמחשבות שלך יתמעטו באופן משמעותי מאד.

הוא יהפוך להיות דמיון רחוק ותו לא.

אחר כך "פני לביתך",תשקיעי שם את כל מה שיש לך ותבני עם בעלך בית לתפארת....

מעדיף כותרת חדשה: איך נשמרים מ"לא תחמוד"איש מרגיש

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך