יש משהו שאולי מציק לה? שיניים שמתחילות לצאת למשל?
אני לא יודעת מה קורה אצל כולם, אבל אצלי דפוסי השינה בלילה עדיין משתנים בגיל הזה לפעמים. נכון שיש תינוקות שישנים רצוף מגיל צעיר אבל רוב התינוקות עוברים כמה שלבים עד שהם מגיעים לשלב השינה של לילה שלם או כמעט שלם.
נראה לי שהדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה להבין מה גורם לה להתעורר, ולפי זה לפעול.
כי אם יוצאות לה שיניים אז אין מה לעשות- לנסות להקל בעזרת נשכנים או אקמול וכד', ולחכות שזה יעבור והשיניים יצאו.
אם היא רעבה- אז אולי לתת ארוחת ערב משביעה יותר, ומצד שני- אם את בטוחה שהיא לא רעבה אז אולי את לא צריכה להניק אותה כשהיא מתעוררת. (עם שתי הגדולות שלי- בגיל 9 חודשים היו מתעוררות, יונקות ונשארות ערות לשעתיים בערך. אז הפסקתי להניק אותן בלילה כי הבנתי שזה לא התעוררות מרעב וממילא ההנקה לא עזרה..)
אם זה ענין של מחזורי שינה- שכשהיא עוברת לשינה קלה היא מתעוררת ולא מצליחה להרדם בחזרה- כדאי "לתפוס" את הרגע הזה ולהרדים אותה חזרה לפני שהיא מתעוררת לגמרי- בנדנוד וכד'.
ולגבי ההרדמה- זה נורמלי לגמרי שהיא נרדמת בהנקה אבל אם את חושבת שזה מפריע לה לישון טוב בלילה, או שמסיבה אחרת את רוצה שהיא תרדם גם בדרך אחרת- אז תתחילי להרגיל אותה לדרך אחרת. בהתחלה קצת קשה אבל הם מתרגלים מהר. אולי עם בקבוק מים חמימים, אולי בנדנוד המיטה, כשאת שוכבת לידה עד שהיא נרדמת, או בכל דרך אחרת שאת חושבת עליה.
אצלי ימי שישי עמוסים עזרו להן להרדם לבד....נשמע מצחיק אבל כשהילדה היתה עייפה פשוט שמתי אותה במיטה (בגיל 8 חודשים בערך) ואמרתי לה ללכת לישון. מיהרתי לסיים את הדברים לשבת ולמרות שהיא בכתה דקה או שתיים היא נרדמה וככה למדה להירדם לבד...
בהצלחה, ובאופן כללי אני לא חושבת שאת צריכה להתייחס למציאות הזו כאל "בעיות". ההתנהגות שלה היא של תינוקת בריאה ונורמלית, וטוב שכך. נכון שזה גורם לך לקושי, אבל מבחינתה- היא לא בעייתית.