@אגוז מוסקט אתה מדבר על מציאות שיכלה באמת להיות נוראית אם לא היה רגש בכלל והיינו עובדים רק בצורה טכנית, אז כן כל ה"טעם" היה יורד מהאוכל..
אבל האמת שאני כן חושבת שאנחנו במצב שעדיין המינון מוגזם, וסליחה ובהכללה, יותר אצל הבנים..
מזדהה ממש עם @תיסכול גדול כי עלתה אצלי הרבה, מתוך תסכול גדול
..ואם יש לך תשובה אני אשמח!
דווקא היצר הזה מבלבל ונותן הרגשה הרבה פעמים שהמטרה היא לא הנתינה, שהשמחה והסיפוק יהיו משם, שזה מה שאמור להיות, מצד היצר הטוב, וזו המציאות שתיארת, אלא קבלה מסוג אחר, שמאבדת את המטרה האמיתית.
האם לא יכולנו להגיע לאותה תוצאה, של הבאת ילדים, כי היא המטרה האמיתית, ללא היצר הזה? אם יכולנו, בלי להתפשר על הרגש והקשר הנפשי בזוגיות.. זה היה חוסך הרבה..
חושבת שכן יכולה להיות, ושנגיע לשם בעז"ה, מציאות שעיקר הרצון והרגש, (שלא יעלמו!) יהיו נפשיים, לשתי המטרות- הקשר הזוגי והבאת ילדים, וכך כל הקשר לא ירד בכלל מבחינה הנאה רגשית, נפשית וכן, גם פיזית, אבל כתוספת..
לא שנפעל בצורה טכנית אלא שבאמת נרגיש שהמטרה הראשונית והעיקרית שלנו היא יצירה והבאת חיים לעולם
וממילא כוח המשיכה הזה יהיה במינון הנכון ומכוון רק למישהו אחד ולמטרה הנכונה.
ובינתיים... אנחנו לא שם.. א-ב-ל יש יתרון אחר, כמו שכתבת..
כמו כל המציאות של ההתמודדות עם היצר כשהוא עדיין רע
(שלפי איך שאני רואה את זה, הוא פשוט לא במינון הנכון ומסתיר את המטרה האמיתית)
שמחה בעובדה שהכוח הזה משמש למטרה טובה, שהוא לא רק רע מוחלט, שאם הוא "יעבוד" אצל היצר הטוב, בשליחות המטרה הנכונה, הוא גורם למשהו שיוצר טוב, ומשרת את הטוב.
עבודה שכלית ונפשית - להזכיר ולזכור מהי המטרה, אני עושה את זה קודם כל לא בשביל עצמי וההנאה האישית שלי, אבל כשאני אשתמש למטרה הנכונה וגם אהנה מזה, זה מעולה, למה לא..
זה אומר, ולענ"ד, כמו עבודת המידות, עבודה תמידית באמת חושבת שבנושא הזה העבודה מתבטאת בשטח אבל מתחילה בראש, כדי להוריד את המינון, להגיע לנק' המדויקת, כל אחד לפי המרחק שלו, לא להעלים אותו כמובן, יש דברים טובים שהגרעין שלהם בריא, שיכולים ללכת לאיבוד ויש להם מקום, אך להתקדם עד שיגיעו לכמות הנכונה וישרתו את המטרה.
שמחה בהתמודדות שמגדלת אותך, שאתה עובד על לנתב אותה ומצליח להתקדם, כל התקדמות קטנה מחזקת אותך, "הנסיון הזה הוא לא פשוט כזה" ובחרת נכון, ככל שתתקדם ב"סור מרע" ו"עשה טוב" בלראות מה אתה נותן ומהי המטרה, ועם כל התקדמות שלך, תראה עם הזמן את הדרך שעשית, שהרווחת בעמל ויגיעה.. ואחרון חביב "לפום צערא אגרא"
בהצלחה לכולנו!