מישהו מוכן להסביר ליהרוזן!
מה, למען ה', עובר על משפחת פוטיפר??
האישה עושה מהלך על יוסף בשביל שיהיה איתה, הבעל זורק אותו לכלא בחמת זעם - אבל מסתבר שגם הוא חושק ביוסף (רש"י, מ"א מ"ה, ד"ה "פוטי פרע")?!
ובסוף שניהם נותנים לו את הבת שלהם (פרק מ"א פס' מ"ה)...
אני בטוח שהם לא שכחו מה שיוסף כביכול "עשה". איך הם הסכימו? איך הבת עצמה הסכימה? עד כדי כך מעשים מגונים היו נפוצים במצרים העתיקה?...
ואיך יוסף הסכים לקבל את הבת של שני אלה??
אוי זה נשמע פתאום גרוע יותראוריה,
הוא הומלך על מצריים באותו הזמן אז השאלה יותר איך הוא הסכים..
היי! שאלתי את עצמי גם חלק מהשאלות שלך שבת..כמעין הנובע
לגבי השאלה שלך על יוסף עצמו ושנתנו לו את הבת שלהם- יכול להיות שבתחילה אשת פוטיפר שיקרה לפוטיפר ולאחר מכן כן אמרה לו את האמת. למדתי פעם שפוטיפר ידע שיוסף לא עשה באמת מה שאישתו טענה..
ואם כך, וודאי שירצו לתת לאדם שכזה את ביתם, וודאי שהיא תרצה אותו.
אתה יודע שהיא לא באמת הייתה הבת שלהם אלא הבת של דינהותן טל
ושמעון, כן? ככה לפחות אנחנו למדים מהמדרש...
סליחה תיקון...ותן טל
התבלבלתי. דינה אכן התחתנה עם שמעון אחרי המעשה עם שכם, אבל מי שיצא מהם על פי המסורות הוא "שאול בן הכנענית"
לעומת זאת אסנת יצאה מדינה ו...שכם, לא עלינו... אבל לפחות האמא היא ישראלית אז זה מספיק
לאחים למחצה מותר להינשא?ענבל
איזה מחצה?ארוון
שמעון ודינה שניהם הילדים של לאה כך שמדובר באחים גמורים חחח

ונישואי אחים למחצה זה נפוץ בתנ״ך... אברהם קורא לשרה אחותי ומבארים שהיא בת אביו אך לא אמו...
אז בכלל...ענבל
בס"ד

ואוקיי, חידשת לי, תודה
זה היה לפני נתינת התורה, היום ודאי אסורשוקולד לבן

כיום ודאי שלא (אחים מאמא. אחים רק נאבא נראה ליותן טל
שכן יש היתר - כמו אמנון ותמר למשל שהיא אמרה לו שאם יבקש מדוד הוא יסכים לו...).

אבל ברור לכולנו שאנחנו לא יכולים להכניס ראשנו בין ענקי העולם שם - הרי יעקב עצמו נשא שתי אחיות...

(אמנון ותמר לא היו אחים בכלל)חרותיק
תמר אחות של אבשלום רק מאמא
ואמנון אח של אבשלום רק מאבא
אין קשר דם ביניהם.
על פי מה שזכור לי גם אמנון וגם תמר הם ילדים שלותן טל
דוד. אני אבדוק את זה כשאגיע לבית, בנסיעה זה גורם לי לכאב ראש לקרוא הרבה.
מחלוקת רש"י תוספות אם אני זוכר נכוןalezish

היא בת יפת תואר

השאלה היא אם זה מדוד שבא עליה

או שהיתה ככה עוד לפני זה

[השאלה היא אם מותר לבוא על אשה יפת תואר לפני הגרות]

פרשת כי תצא...ה-מיוחד

תורה זה לצעירים alezish

גמרא בסנהדרין אי שם בפרק שני דף כא נראלי

עריכה:

גמ: אמר רב יהודה אמר רב תמר בת יפת תואר היתה שנאמר (שמואל ב יג, יג) ועתה דבר נא (על) המלך כי לא ימנעני ממך ואי ס"ד בת נישואין הואי אחתיה מי הוה שריא ליה אלא שמע מינה בת יפת תואר היתה

רש"י : תמר - אחות אבשלום בת יפת תואר היתה קודם שנתגיירה בלב שלם מעכה אמו ילדה לו לדוד את תמר והיתה אצלו בתורת יפת תואר:

תוס': 

[דאי ס"ד בת נישואין הואי אחתיה מי הוה שרייה ליה. מכאן קשה לפ"ה שפירש בפ"ק דקידושין (דף כב.) והבאתה אל תוך ביתך מלמד שלא ילחצנה במלחמה פי' שלא יבא עליה במלחמה ומשמע מתוך פי' הקונטרס דאפילו ביאה ראשונה אסורה במלחמה עד לאחר כל המעשים כולן וא"כ לא בא דוד על מעכה רק לאחר שנתגיירה וא"כ בת נישואין היא והיכי שריא תמר לאמנון אחתיה היא ועוד דהא אמרינן (שם דף כא.) דלא דברה תורה אלא כנגד יצר הרע משמע שבמלחמה ביאה ראשונה הואי לכך פירש ר"ת . התם שלא ילחצנה במלחמה לבא עליה ביאה שניה ומחלוקת בירושלמי בין רב ושמואל מן הפי' דרב אמר אינה מותרת במלחמה אלא ביאה ראשונה ושמואל אמר אף לא ביאה ראשונה ולא ביאה שניה וזה לשון הירושלמי תרתי מילין אתון אמרין משמיה דרב וליתא הכא אתון אמרין משמיה דרב אסור לבא עליה ביאה שניה ואני אומר לא ביאה ראשונה ולא ביאה שניה וא"כ קשיא לשמואל הך דהכא כדפרישית ]

על כן נראה למימר דתמר לא היתה בת דוד שאמה כבר היתה מעוברת כשבאת למלחמה והא דכתיב (שמואל ב יג) כי כן תלבשנה בנות המלכים מעילים מתוך שגדלה בחיקו של דוד קרי לה בת מלך:

אחרי מתן תורה ודאי שלא.אדם כל שהוא

"אחותך בת אביך או בת אמך.. לא תגלה ערותן" (ויקרא פרק יח).

לפני מתן תורה - אם הם אחים רק מאב מותר, ואם רק מאם אסור.

רמב"ם הלכות מלכים פרק ט - [ה] שש עריות אסורות על בני נוח--האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאימו, וזכור, ובהמה:  שנאמר "על כן, יעזוב איש, את אביו" (בראשית ב,כד), זו אשת אביו; "ואת אימו" (שם), כמשמעה; "ודבק באשתו" (שם), ולא באשת חברו; "ודבק באשתו", לא בזכור; "והיו לבשר אחד" (שם), להוציא בהמה חיה ועוף שאין הוא והם בשר אחד; ונאמר "אחותי בת אבי היא--אך, לא בת אימי; ותהי לי, לאישה" (בראשית כ,יב).

(נראה לי שהמדרש על שמעון שנשא את דינה הוא על פי דעה אחרת בחז"ל לגבי האיסורים לבני נוח, שלא נפסקה להלכה, אך איני זוכר בוודאות].

לא מהניק שלי..יראת גאולה
שמעון ודינה אחים גם מאב וגם מאם.
וזה אסור גם לבני נוח.
ההסבר היחיד שמצאתי לזה הוא בליקוטי שיחות, שכאשר דינה נחטפה היא נחשבת כמו שפחה שאין לה יחוס. כלומר, היא מאבדת את היחוס למשפחה שלה.
זה דוחה בכל מקרה לדעתי.נולאית
בס"ד

ואני לא זוכרת שהיה מרומז משהו על זה בפרקים שדיברו על גל העניין, אבל מאיפה בכלל חז"ל פירשו שמישהו מאחי דינה התחתן איתה ולמה דווקא שמעון?
מובא במדרש. ששמעון נשבע שיישאנה. אין לי מקור לפניי.אשתדל בלננפש חיה.
למצוא.
זכור לי שלמדתי את המדרש הזה.
בראשית רבא... ומובא גם ברש"יפשושון

בראשית פרק מו פסוק י'

ובני שמעון ימואל וימין ואהד ויכין וצחר ושאול בן הכנענית:

רש"י:

בן הכנענית. בן דינה שנבעלה לכנעני. כשהרגו את שכם, לא היתה דינה רוצה לצאת עד שנשבע לה שמעון שישאנה

(ב"ר פ, יא.):

בראשית רבא פרק פ' יא

וַיִּקְחוּ אֶת דִּינָה (בראשית לד, כו), רַבִּי יוּדָן אָמַר גּוֹרְרִין בָּהּ וְיוֹצְאִין.

אָמַר רַב הוּנָא הַנִּבְעֶלֶת לְעָרֵל קָשֶׁה לִפְרשׁ.

אָמַר רַב הוּנָא אָמְרָה וַאֲנִי אָנָה אוֹלִיךְ אֶת חֶרְפָּתִי, עַד שֶׁנִּשְׁבַּע לָהּ שִׁמְעוֹן שֶׁהוּא נוֹטְלָהּ, הֲדָא הוּא דִכְתִיב (בראשית מו, י): וְשָׁאוּל בֶּן הַכְּנַעֲנִית, בֶּן דִּינָה שֶׁנִּבְעֲלָה לַכְּנַעֲנִי.

זה דוחה רק כי את לא רגילה לזה...בהגיון פשוט אין שום הבדל בין אשה מהרחוב לאחות

בהיגיוןפשוט?נולאית
בס"ד

איפה ההיגיון??? איכס
השירשורים כאן ובלנ"ו (כן אני מסתכלת שם מדי פעם) שקשורים בנישואים פשוט מבחילים אותי
אני לא מבינה איפה הרבנים שלכם כשאתם צריכים אותם, עם כל הכבוד לשכל ולידיעת התורה יש כאן משהו מאוד מעוות ובאמת שכדאי שתלכו לרב ותעשו איתו שיחה פנים מול פנים
לא הבנתי על מה הכעס ומה הקשר לרבנים שלנו.פשושון

כל ילד יודע שאסור להתחתן עם אחות.  (אגב, בגלל זה נאמר בגמרא שלפני שאומרים דבר חכמה הוא צריך להיות ברור כאחותך שאסורה עליך ורק אז אפשר לומר) 

אבל את אומרת על זה "איכס".  אולי תסבירי מה מגעיל בזה?

סתם לידיעה כללית.. אני מתאר לעצמי שגם המלאכים רואים גבר נמשך לאישה הם אומרים איכססס

וגם הגמרא אמרה (אמנם בלשון אחרת.)  איכס על משיכה לנשים...  ככה שאיכס זה לא סיבה.

מתחתנים בשביל תיקון המידות..שלמות האדם... ובשביל לקיים "לא תוהו בראה" (קרי- לפרות ולרבות)

עכשיו תסבירי לנו למה זה בעיה עם אחות... בלי איכס ופיכס... הגיון!

מצאתי כמה הסברים..אדם כל שהוא

(מועתק מתשובת הרב בנימין שמואלי באתר הידברות וממאמר של הרב יהושע פפר באתר דין).

בפירוש מושב זקנים מבעלי התוספות על התורה, הקשה על דברי רש”י: “ותימה, איך נשא שמעון את אחותו, והלא אחותו מן האם אסורה לבני נח. אלא יש לומר שעיקר הריון של דינה בבטן רחל היה וזהו שייסד הפייט [שחרית של ראש השנה] טבע בכלי יוצר העביר“.

כן מובא בספר התוספות השלם על התורה (בראשית מו, י) בשם ריב”א: “ובני שמעון ימואל וימין ואהד ויכין וצחר ושאול בן הכנענית – ותימה גדולה בעיני, איך נשאה שמעון, הלא אחותו היא מן האב ומן האם. ויש לומר דעיקר הורתה היה בבטן רחל“.

בספר מזרחי כתב כך

דרשו בבראשית רבה (פרשה פ' אות יא) רבי יודן אומר גוררין היו אותה ויוצאין, ואמר רבי חוניא שהיתה אומרת אנה אוליך את חרפתי ולא רצתה לצאת, עד שנשבע לה שמעון שישאנה, הוכרח לפרש כן. אך קשה איך נשאה שמעון שהיא אחותו מאב ומאם, בשלמא לשאר השבטים שנשאו התאומות שנולדו עם כל שבט ושבט אליבא דרבי יהודה (ב"ר פרשה ב' אות ח'), איכא למימר שבני לאה נשאו תאומות השבטים של שאר האמהות, והשבטים של שאר האמהות נשאו תאומות השבטים של בני לאה, אלא שמעון היאך נשא את דינה שהיא אחותו מאב ואם. יש לומר דרבי חוניא שדרש זאת האגדה לא סבר לה להא דרבי אליעזר דאמר (סנהדרין נח א') אחותו מן האם אסורה לבני נח, אלא כר' עקיבא דאמר אחותו בין מן האב בין מן האם מותרת, שכל ערוה שאין ב"ד ממיתין עליהן אין בן נח מוזהר עליה, כדאיתא בסנהדרין פרק ארבע מיתות (שם)

ובדרך פיקודיך כתב כך

הא דאמרו רז"ל [ב"ר פ יא] דשמעון נשא את דינה, והרי קיימו כל התורה עד שלא ניתנה, וצ"ל כיון דלא נצטוו האבות עדיין על התורה להם ולבניהם אחריהם הגם דהם מעצמם קיבלום עליהם ולמדו כן לבניהם, כל בן שנולד להם וקיבל על עצמו התורה הוה כגר שנתגייר, ואין קירבות מן התורה בגר שנתגייר ואח נושא אחותו.

רש"י עצמו כותבפאי פקאן

"... שראתה באצטרולוגין שלה שעתידה להעמיד בנים ממנו, ואינה יודעת אם ממנה אם מבתה." על בראשית לט, א

לגבי מה פוטיפר חשב..אדם כל שהוא

כתב הרמב"ן-

"והנה מאהבת אדוניו את יוסף לא הרגו או שהיה נס מאת השם או שנסתפק בדבריה מדעתו צדקת יוסף וכן אמרו בבראשית רבה (פז י) אמר לו ידע אנא דלית הוא מינך אלא שלא לערב פסולת בבני"

כתוב בילקוט שמעוניאחד אחד

שבהתחלה פוטיפר רצה להרוג את יוסף, וביתו של פוטיפר ניסתה לשכנע אותו שלא יהרוג אותו עד שבסוף גילתה לו בסוד מה באמת קרה שם..

אשכרה שרשור ללנ"ו!יוני
מחפשת מקורותנולאית
בס"ד

אני זוכרת ששמעתי או קראתי דבר תורה, על אוסנת ויוסף
שהמשיכה הראשונית של אשת פוטיפר ליוסף הייתה כמעיין 'רוח הקודש'.
כי כביכול היה ידוע בעולמות העליונים שאוסנת בת פוטיפר אמורה להינשא ליוסף, אבל בגלל שאוסנת עדיין לא נולדה או משהו, אשת פוטיפר כאילו 'ידעה' מעבר להימשכות,
שילדי יוסף צריכים להיות גם צאצאים שלה.
ואני זוכרת שנתנו עוד כמה דוגמאות לאותו עניין של דברים שכביכול 'לא נכונים' או 'לא בסדר' שקרו בתנ"ך אבל בסופו של דבר רואים שכך הם היו אמורים להיות והיה בזה סוגשל נבואה או רוח הקודש בלתי מודעת.

ושוב, יש פירושים לכאן ופירושים לשם ואי אפשר באמת 'לדעת' או להביא את 'התשובה האמיתית'.

מובא ברש"י פרשת וישבפשושון

ויוסף הורד. חוזר לענין ראשון, אלא שהפסיק בו כדי לסמוך ירידתו של יהודה למכירתו של יוסף, לומר לך שבשבילו הורידוהו מגדולתו. ועוד, כדי לסמוך מעשה אשתו של פוטיפר למעשה תמר, לומר לך, מה זו לשם שמים אף זו לשם שמים,

שראתה באצטרולוגין שלה שעתידה להעמיד בנים ממנו, ואינה יודעת אם ממנה אם מבתה.

במאמר מוסגר...לומדים מזה מוסר גדול.. 

זה ההבדל בין "לשם שמים" של צדקת (תמר) לבין "לשם שמים" של רשעה (אשת פוטיפר)

תמר הייתה מוכנה להשרף ולא להלבין פנים, אפילו שידעה ברוח הקודש שצריך לצאת ממנה צדיקים ומלכים

ואשת פוטיפר הייתה מוכנה להרוס ליוסף את החיים בשביל לקיים מצווה (לדעתה)

"מצווה"... נפש חיה.

נולאית
בס"ד

לא התכוונתי לזה אבל בסדר, התכוונתי שאני זוכרת דבר תורה שהסביר את הקשר של אשת פוטיפר ליוסף ואחר כך את הקשר של הבת שלהליוסף.
כן כן הבנתי אותך... "צדיקה גדןלה"אשת פוטיפר....נפש חיה.
לא צדיקה ולא בטיחנולאית
בס"ד

זה פשוט היה הסבר ללמה דברים קרו
לא הבנתינולאית
השדכן לחץחכחעחילםכ
לא מסתבכים עם שדכן עורף ראשים...
... אהה....נפש חיה.
תכלסאגוז מוסקט
עבר עריכה על ידי אגוז מוסקט בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 20:46

בס"ד

פרעה קבע את זה.

ומי היה מוכן לערער על החלטה הזאת.

בעצם לא היתה למשפחתה בחירה.

ולגבי יוסף הוא כנראה ידע שאוסנת מתאימה לו.

בדיוק בעלי הסביר לי על פי הפרשניםהריוןראשון
בס"ד

לצערי, אני לא זוכרת או לא יודעת מי הפרשנים, אבל זה הולך ככה-

אסנת היתה הבת של דינה ושכם מהמעשה הנורא.
האחים של דינה רצו להרוג אותה עקב המעשה, אבל יעקב לא הרשה ונתן לה תליון שיהיה קמע שישמור עליה.

פוטיפר בכלל לא יכל להביא ילדים ולמעשה, הוא ואשתו אימצו את אסנת (לא יודעת איך היא הגיעה למצרים..).

כשיוסף היה אמור להתחתן- הנשים זרקו אליו חפצים ותכשיטים על מנת למושכו ואסנת- שהיה עליה את התליון מיעקב אבינו זרקה אותו. יוסף הרים את התליון, הבין שזאת בת דינה והתחתן איתה.

מקווה שיותר ברור ושהבנתי וכתבתי נכון את הדברים.

ובדיוק למדתי עם בעלי גם על פילגש בגבעה.. אין ספק שהתורה הקדושה וספרי הנביאים מלאים בסיפורים קשים ועצובים שצריך ללמוד מהם.
נכון. יש באמת מדרש כזה. מכירה את הסיפור הזהנפש חיה.

זה תליון שיעקב הביא לה...ארוון

מתרגומו של יונתן בן עוזיאל:

וקרא פרעה שמיה דיוסף גברא דטמירן מפרסם ויהב ליה ית אסנת דילידת דינה":
"יצאה דינה לראות בבנות הארץ המשחקות, ושללה [שכם] ושכב עמה, והרתה וילדה את אסנת, ואמרו בני ישראל להורגה, שאמרה [דינה]: עכשו יאמרו בכל הארץ שיש בית זנות באהלי יעקב. הביא [יעקב] שרץ של זהב, שם הקדש כתוב בו, ותלה על צוארה [של אסנת] ושלחה והלכה, והכל צפוי לפני הקב"ה וירד מיכאל המלאך, והורידה למצרים לבית פוטיפרע... והיתה אשתו של פוטיפרע עקרה וגדלה עמה כבת."

מעניין שהתרגום אומר שאשתו הייתה עקרהיזהר

כי בפשט, הוא היה סריס.

משמע שרק אח"כ הוא נהיה סריס.. בגלל שהוא חמד את יוסףפשושוןאחרונה

כך מובא ברש"י (וגם בגמרא)

פוטי פרע. הוא פוטיפר, ונקרא פוטי פרע על שנסתרס מאליו, לפי שחמד את יוסף למשכב זכר (סוטה יג: ):

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימוןאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך