ראשית - תודה לפותחת השרשור. כל סיפור וסיפור הוא מדהים. תזכורת נחוצה שהקב"ה מנהל את עולמו.
אמנם כל לידה הוא נס, ובכל זאת, יש ניסים שיותר ניכרים.
ההריון השישי שלנו היה תקין לחלוטין, ב"ה. הבעיה התחילה כשההריון נמשך ונמשך, ולא הראה שום סימן להתקדם לקראת לידה. אנו אמנם רגילים ללדת באמצע ואף מעבר לכך של החודש העשירי, אבל גם את התאריכים האלה עברנו - ואין תהליך של לידה. הסיבה ללידה באמצע העשירי היא כי למרות שהמחזור שלי הוא 30-32 ימים, הביוץ הוא בסביבות היום ה- 24-25. זאת אומרת, שצריך להוסיף לפחות 10 ימים לתאריך המשוער שמקבלים מכל סרגלי חישוב לידה כדי להגיע ליום המשוער שלנו.
עברתי את האריך המתוקן שלי, ועוד שבוע ועוד שבוע הרופא יעץ לי ללדת בקיסרי. אבל לידות 2 ו- 3 היו בקיסרי (אחד עקב התערבות לא נכונה של המיילדת שתקע את הלידה. השני כי חבל הטבור היה כרוך פעמיים סביב צווארו של החמוד), ונלחמתי כדי ללדת את 4 ו- 5 בלי ניתוח, ולא הסכמתי להתנדב לניתוח. לא הציעו לתת לי זירוז עקב שני הניתוחים שעברתי.
הלכתי מאחד לשני , לשלישי, לרביעי... בבית, מהגדול לקטן, ובקשתי את ברכתם\רשותם ללדת. הרגשתי שיש אנרגיה "מונעת לידה" בבית, כי לא רצו לוותר על אמא, לא לוותר לזמן הלידה ולא לוותר על אמא לאחר החזרה הביתה, כשאמא צריכה יותר לנוח ולטפל בתינוק.
ואמנם, הנס הראשון היה שהתחילו צירים. הצירים התחילו יומיים לתוך החודש ה-11 (כן, אחת עשרה) לפי התאריך המתוקן. מבחינת התאריך הרגיל - יותר משבועיים לתוך החודש ה- 11. ב"ה הרופא המיילד ידע שיתכן שהתינוק יהיה זקוק לסיוע חיצוני מיד לאחר הלידה. בחר הלידה היה רופא ילודים עם אינקובטור מוכן.
ב"ה התינוק נולד (עם קצת ואקום), והיה נראה תינוק מושלם. רק שהוא היה מכוסה במעטה דקיק של מקוניום והוא לא נשם. רופא הילודים ניסה להנשים אותו, אבל אויר לא נכנס. אז הרופא נאלץ לשטוף לו את הראות. להחדיר לראות נוזל (תמיסת מלח), לשאוב את הנוזל החוצה עם המקוניום (הקקי הראשוני של תינוקות. אצל תינוקות בשלים מדי, פעולת המעיים מתחילה עוד לפני הלידה.).
סיפור של 90 שניות (ראיתי כל שניה ושניה מתקתקת בשעון הקיר בחדר הלידה), ואז הוא בכה בקול גדול וכל מי שהיה בחדר חזר לנשום גם הוא! חוץ מלעשות לו הרבה אמבטיות כדי לשטוף את המקוניום (אפילו סרקו את שערותיו עם מסרק סמיך כדי לנקות את השער שלו!). ולהחליף לו הרבה חיתולים מלוכלכים ביומיים הראשונים, הכל בחסדי שמיים, בסדר גמור.
היום הבחור כבר מדריך בבני עקיבא ומתנדב במד"א. ב"ה יום יום.
וזו הסיבה שרופאים מתחילים להילחץ כשההריון נמשך יתר על המידה.
אגב, בהריון הבא גיליתי את נפלאות טיפולי הכירופרקטיקה. הלידה היתה בתום תשעה ירחי לידה (כמו בשיר ;) ), לפי הלו"ז האישי שלי (מתוקן לפי הביוץ). נודע לי שמי שמטופלת לאורך ההריון בכירופרקטיקה, נוטה ללדת בתחילת התשיעי. אז הפעם ילדתי יום יומיים לתוך העשירי - תאריך סביר לחלוטין. (הכירופרקטור, לעומת זאת, היה היסטרי שאהיה מוכנה עם תיק כבר מתחילת התשיעי!)
בשורות טובות לכל עם ישראל,
ושנזכה לראות את הנס בכל דבר, גם בדברים הלכאורה פשוטים ושגרתיים.