מי ער?אורה2x
מחזירים עטרה לשינה

ולמה?
אנישירוש16

שאלה טובה...

אנוכיאילתי
בגלל שטויות..
ערהנולאית
בס"ד

אני בשוק!!
באמת האורחים משאירים למלצרים בחתונה טיפים?????????????????
מהמהמהמהמהה?
תמיד אני חוששת להיות מידי נחמדה למלצרית,שמן פשתן

שמא היא תצפה שאשאיר לה טיפ בסוף.

אז... בסוף אני משאירה לה קצת מילים מחמיאות.

מקווה שזה משמח אותה לא פחות.

בתור מלצרית לשעבראורה2x
מילים יפות ויחס בכלל זה מאוד משמח!

אבל נהוג לתת טיפ גם.. למה לא??
למה לא?אל הר המוריה
כי מלצרית מקבלת כסף על העבודה שלה.
בדיוק כמו מטפלת במעון, וקופאית בסופר. רק שלהן, שעובדות לא פחות קשה, לא מביאים טיפים.
בתור אישה שבעלה מורה של ממלצריםלב אמיץ

בעיקר באולמות אירועים, הסכומים שמלצר מקבל על עבודה שבה המוזמנים מרגישים בנוח לטרטר אותו בכל מיני בקשות, הם פעוטים.

הטיפ הוא עבור הטירטורים. והחיוך שובה הלב ביותר לא יוכל לפצות באופן הוגן על כך. 

לא תמיד, אבל הרבה פעמים מדובר בנערים ונערות שבאים ממשפחות קשות יום, ואפילו אנשים מבוגרים שטורחים לצורך פרנסתם.

משום מה בציבור שלנו לא מודעים לחשיבות במתן טיפ למלצרים.

אני מודה שגם אנחנו לא היינו מודעים לכך. 

^ תודה!אורה2x
זה ממש ציפייה שלא ציפיתי שיצפו ממנינולאית
בס"ד

זה לא שאני הולכת מעצמי לאיזה מסעדה להתפנק ויכולה להרשות לעצמי עכשיו בנוסף למה שאני מזמינה לצ'פר על הדרך.
מזמינים אדם לאירוע, לרוב הוא מכסה את התשלום על האוכל, הוא לא בא לאכול-שאם כן הוא היה הולך למסעדה רגילה, אז להפיל עליו גם את התשלום של הארוחה(ולרוב עוד קצת בשביל סתם ככה לשמח חתן וכלה)
וגם את שכר המלצרים? נשמע לי ממש מופרך
בעיקר כשזה בתקופות של הרבה חתונות באותו זמן.

ועכשיו אני יכולה להבין למה הרגשתי שמתחנפים- כי הם באמת התחנפו, ממש לא נעים
את צודקת. זו בעיה מובנית וחוסר הוגנות של בעלי האולמותלב אמיץ

במידה מסויימת או אפילו במידה רבה. אבל בשורה התחתונה המלצרים אם אלה שמשלמים את המחיר.

מצד שני, אם תחשבי על זה - מלצר מקבל שכר על עריכה, פינוי, הגשה, סדר ונקיון. הוא מתחיל את המשמרת הרבה לפני שהאירוע מתחיל ומסיים הרבה אחרי שהאירוע מסתיים. על כל מה שהאורחים פונים בבקשה מעבר לסידור העבודה הבסיסי הזה, זו טירחה שהוא טורח למענם בלי לקבל עליה שכר.

מה שהרגשת שהתחנפו - יש מקומות שבהם מקובל להבטיח למלצר סכום יפה מצד האורחים כדי ש"יפנק" אותם במיוחד. 

אבל גם בלי זה - תארי לך שאת עובדת במקום עבודה מסויים, משתדלת לרצות את המעביד, והוא בתורות משתדל לא להיות נחמד מדי כדי שלא תפתחי ציפיות....

בסוף היום המעביד מתגמל אותך במילים חמות ובחיוך ותו לא...

לא חייבים להשאיר סכומים מי יודע מה. מספיק לאסוף מכל סועד סביב אותו שולחן אפילו שנים-שלושה שקלים, זה כבר יפה.

*המלצרים הם אלהלב אמיץ

*בתורולב אמיץ

מלצר ממלצר, זאת העבודה שלו.יוני
כמו שכתבת, לערוך, להגיש, לפנות, לסדר ולנקות
העבודה של המלצר זה ללכת למלא את בקבוק המיץ שהתרוקן ולהביא לחמניות כי עומד להיגמר.. להביא קולה או בירה מהמטבח ולקחת צלחת מלוכלכת...

הוא עובד מ4 עד 12? אחלה משמרת! זה לא שהוא בן משפחה באירוע שצריך גם לנוח ולרקוד, זה העבודה שלו! בדיוק כמו שאני עובד מ8 עד 4..

איזה אקסטרה כבר יכולים לבקש ממנו?!

אני מבין את זה שסתם ככה חברה צעירים עובדים בזה וגם ככה קשה להם להרוויח כסף אבל אם הם רוצים שישימו כוס זכוכית על הבר כמו בתחנת דלק ושיבקשו טיפ בשביל הטיול הגדול.. שיתנו לי להחליט אם בא לי לתת להם לאיזושהי מטרה או לא.
אבל להפוך את זה למשהו שהוא חובה זה לא ראוי כלפי האנשים ואפילו לא חינוכי לדעתי כלפי הצעירים שלומדים שאם הם יחייכו או יפנקו את בעל הארנק הם יקבלו יותר מהשכר שלהם.. ובטח שזה כולל הוצאה של דהרים מהמטבח בלי אישור בעל הבית או בעל השמחה...
ואגב, די עם השטות הזאת של "זה המשכורת שלהם"יוני
אם אתם שומעים ממלצר כזה דבר, יותר ממה שיעזור לו הכמה שקלים שתביאו לו, תביאו לו טיפ ללכת להגיד תלונה במשטרה על המעסיק שלו.

ואם הוא עובד עם חוזה קבלנות אז כבר בעיה שלו, שיתמודד עם הבחירה הגרועה שלו..
אתה לא חייב לתת, ועם זאת, יש ענין לתת.לב אמיץ

השכר שמקבל מלצר הוא 120-140 ש"ח ללילה. עבור כל אותן שעות שציינת.

השכר מגלם בתוכו את האפשרות שהמלצר ירוויח גם טיפ.

המלצרים שאני מכירה לא חוסכים לטיול הגדול. ולהציע למלצר כזה להגיש תלונה במשטרה נגד המעסיק שלו, זה לכרות את מקור הפרנסה הזמין הכמעט יחיד של אותו נער ממלצר.

כמו שהסברתי, לדעתי יש עניין שלא לתתיוני
אם הוא מקבל פחות משכר מינימום שיתלונן. אפחד לא אמור לשלם לו את המשכורת חוץ מהמעסיק שלו...

ואני חושב שאת טועה והם מרוויחים כפול מזה
בדוק.נכון ללפני שלושה חודשים.לב אמיץ

אוווו סוף סוף מישהו שחושב כמוני!!כמעין הנובע
אני גם נגד לשים למלצרים טיפים מתוך עיקרון, וכמה שהתווכחתי על זה עם אנשים- כולם חושבים שזה ממש חובה.

כבר חשבתי שאני היחידה..
כן תיכננת להוציא כסף בזה שבאת לאירועאורה2x
וחלק מההוצאות לאירוע הם גם דלק וטיפ..
וזה חלק מהציפייה שמצפים ממך סורי
זאת שטותיוני
טיפ זה לא חלק משום דבר, זה תלוי ברצון הטוב של נותן הטיפ וזה יכול להיות לכל אחד בכל סיטואציה ולא קשור לנותני שירות דווקא.
סוריאל הר המוריה
קופאית בסופר היא גם בד''כ מעלובי החיים, וגם אותה מטרטרים.
מה לעשות, זה העבודה.
איך מטרטרים קופאית בסופר, ערב שלם?לב אמיץ

צועקים, מתעצבנים, משתמשים במילים ףוגעותנולאית
בס"ד
כמה עולה המוצר הזה? והזה? והזה? באמצע פתאום מחליטים שלא בא להם מוצר מסויים או אחרי שהיא סיימה את החשבון מוסיפים עוד מוצר, תורות ענקיים בערבי חגים וסתם ככה בימי שישי וחמישי, לחץ מטורף
לפעמים יש עומס, לפעמים אנשים לא נעימים,לב אמיץ

אבל הטרטורים לא מאפיינים את רוב עבודתה. 

לא בדקתי, אבל יש מצב שעל משמרות לחוצות מקבלים בונוס. בטוח מקבלים על שעות נוספות.

ממש לא מקבלים בונוסים על משמרות לחוצות..שוברת גלים

אוהו..אל הר המוריה
תורות מפה ועד אמריקה, לכולם בלחץ ללכת הביתה וצועקים.
אח''כ- תבדקי לי את המוצר הזה, והזה, מה המחיר?
ושמים את המוצרים צמוד לקודם, ואז העברת בטעות, ואז שניהם צועקים עלייך, וצריך לחכות לאחראית קו קופות שתבטל.
ומתלוננים על כל מה שאפשר.
וא''א לצאת לשירותים מרוב עומס.
וזה עוד כשלא עבדתי בחגים, אלא רק לפני, ובחגים יש עומס בלתי נורמאלי.

וגם אם היתה משמרת קשה זה נראה לך מעלה במחיר? מה פתאום??!?
כן, יש שעות נוספות על פי חוק, לא שקל אחד יותר. גם למלצרים זה אמור להיות.

ואז מה שהמלצרים לפעמים צריכים ללכת להביא דברים כי נגמר.
זה בדיוק חלק בלתי נפרד מהעבודה שלהם.
מה הבעיה?חרותיק
עובדת יחידה בחנות
אמורה לקבל משלוחים, לפרק אותם, לתמחר אותם
(לשים מדבקות מחיר)
להסביר לאנשים איפה נמצא כל דבר,
לסדר מדף שהתפרק
לדאוג שהמדפים באופן כללי ייראו כמו שצריך ולא ערימת בלאגן
להביא לזקנים מה שהם צריכים מלמעלה כי הם לא יכולים לעלות
להוריד לילדים קטנים ממדפים גבוהים
לנקות אם נשפך משהו
ובין כל אלו להעביר מוצרים בקופה, להשאר סבלנית לכל הלקוחות על כל סוגיהם וגווניהם,
עם כל הפשלות/החזרות שהם עושים.
להשיג עודף איכשהו מקבצנים, כי הוא נגמר..*

טיפ? שכר מינימום וזהו. על יותר מזה אין זמן לחלום..

רוצה לשאול שוב איך מטרטרים קופאית?

*יש סיכוי ששכחתי עוד כמה תעסוקות שיוצא לי לעשות.
שכר מינימום את מקבלת? אשרייך.לב אמיץ

כי היא מעל 18 וזה החוק.אל הר המוריה
לא מענין חוק בהקשר הזה. מענין הטירטורים והתגמול עליהם.לב אמיץ

הרי על זה כל הדיון.

הלוואיחרותיק
הוא מתקמצן על עוד עובדים, לכן כל נופל עלי,
אז אין תקווה בכלל לצ׳ופרים או העלאה קבועה..

למרות שהוא אמר לי שמתישהו הוא מעלה את השכר, 4 חודש זה כבר ותק מספיק?
|נאנח מכל לב| נשמע ממש לא הוגן.לב אמיץאחרונה

אולי לחפש מקום אחר עם יותר עובדות?

מתפללת עליך על עבודה טובה, עם אנשים טובים, ופרנסה טובה.

בתור מלצר לשעבר...פשושון

למי אכפת מיחס ומילים טובות...?

לא לקבל טיפ זה באסה רצינית.  השכר הבסיסי לא שווה את הטירטורים

במשפחה שלי נהוג שבעלי השמחה נותנים טיפ למלצרים בסוף הארוע.שמן פשתן

והאורחים - מי שרגיל בכך ומי שנדבו ליבו.

אישית, יצא שהשארתי טיפ בארוע (10,20 ש''ח) במקרים שביקשתי טובה/בקשה מיוחדת. לא סתם.

זה נהוג כמעט בכל אולם אירועיםאורה2x
לא רק במשפחתך..
פשוט מה שקורה בהרבה מקומות זה שהטיפ הוא השכר היחיד של המלצרים.
אז בסה"כ לתת 10 שח בנוסף למילה טובה (כשמגיע)
מה זאת אומרת 'השכר היחיד'?שמן פשתן

כפי הידוע לי, מלצרים במסעדות, הטיפים הם על חשבון המשכורת היומית שלהם.

כך שהם לא מרוויחים מהטיפים אלא אם סך הטיפים עולה על המשכורת היומית. אז הם מרוויחים את התוספת.

מי שמרוויח הוא בעל המסעדה, שהוצאות המשכורת שלו קטֵנות.

והוא מרוויח בגדול על חשבוננואל הר המוריה
כאילו לא שילמו לוזה פשוט חוסר צדק משווע, שאין לי שום עניין להיות חלק בו, במיוחד שלי עצמי אין מספיק כסף לעצמי.
כמו שאני תמיד אומרת לכל המתרימים- אני חולה במחלה כרונית ואין לי כסף לממן את הטיפול בה. אולי תוכלו לעזור גם לי? (וזה משתיק אותם. ואני לא סומכת על זה, וחוסמת את המספר, שלא יבלבלו לי במוח)
בנוהל...ארוון
אני כמעין הנובע
איך נצליח לקום עוד 3 שעות?!
מה ניהייה???אייי
מה אתם רציניים?? מה יקרה עם תיתנו למלצר טיפ??
אף אחד לא ימות אם הוא יתן למלצר טיפ..המלצר משקיע בישבלכם עובד קשה מאד כדי שיהייה לכם כל מה שצריך אז כולה תיתנו לו כמה שקלים.
תפסיקו ליהיות כאלה קמצנים!!
תגובה כלבביפשושון

לא קשור לקמצנותיוני
אני ממש לא קמצן אבל לא החברה תגיד לי על מה לבזבז את הכסף שלי..
למשל אם כבר דיברו על חתונות, אני יכול לתת לחבר שמתחתן אלף שקל ולמלצר לא לתת שקל.

המלצר משקיע בשביל עצמו ועובד קשה בשביל המשכורת שלו.
בדיוק כמו שאני נותן שירות אני לא מצפה לקבל מהלקוח תוספת על המשכורת שאני מקבל מהמעסיק שלי כך גם אני לא חושב שהוא אמור לקבל..
ולפעמים קרעתי את עצמי פיזית ונפשית בשביל לתת שירות ללקוח, דברים שאף מלצר אף פעם לא יעשה...
אז מה, אתם אומרים לנער בן 17 "תחייך ותקבל אקסטרה" במקום ללמד אותו לתת שירות כי זה העבודה שלו..

מי אמר לך?אל הר המוריה
אולי כן נמות?
אולי לא לכל אחד יש כסף בשביל המציאות המעוותת גם ככה?
ועוד תחשוב שיצאתי לחתונה, אס יש גם דלק, ומתנה, גם ככה התאוששתי, ולא, בחיים זה לא שווה את בארוחת ערב שקיבלתי.
אני בחיים לא הולכת למסעדות, והתרבות הזאת מזעזעת, במילא הוא לא יקבל יותר ממה שהגיע לו מראש.
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך