מומחה מרוויח 70 ומעלה..
מי בא איתי ללמוד רפואה עכשיו??
רופא זה לעבוד כמו חמור ולהרוויח לא הרבה
אא"כ מעדיפים את העבודה על החיים..
ואז יש עבודה שמכניסה הרבה אבל אין חיים..
(ובהייטק יש הרבה יותר כסף אם עובדים באופן כזה)
א.זה מוסדות ציבוריים.
זה אומר שהם התחילו בשכר מועט.
תוציא במגזר הפרטי את אותה אנרגיה שהם הוציאו עד שהגיעו לשכר הזה תקבל פי כמה וכמה
"הכל סובב את האשכנזים". ![]()

ארווןאתה בטוח תהנה, לך למד"א או משהו....
[צחקת על זה שאנשים שהכרתי מתו באיזה לילה...]
הפוליטיקה שם מאד מאד מסריחה!
כמו שנאמר אנחנו במד"א
למרות מד"א
בשביל להציל חיים
הוא יהנה לצחוק על אקסים וכאלה, זה טוב לאנשים כאלה.....
אין רגש/ לב = אין בעיות...
או לפחות אין בעסה אח"כ.
למרות שבפועל כנראה הוא כנראה יעביר קשישים בין בתי אבות ובתי חולים וכאלה....
doraזה בסדר כזה...
תבדקי ככה בקטנה כמה מרוויחים מהנדסים, קצינים, מורים, אחיות, אדריכלים, סטאזרים בהייטק, עובדי עיריות, וכו' וכו'
הרבה יותר...) זה יוצא 10 אלף שקלים לחודש - זה משמעותית יותר מהשכר החציוני בישראל...גם אם זה לא שכר גבוה מאוד (מה גם שכמוש אמרתי, בטח רופאים, עובדים יותר מ200 שעות בחודש וכך הם גם מקבלים שכר גבוה יותר...).
אני לא מכיר הרבה עובדים שעל תחילת העבודה שלהם (כשכירים) יוכלו לקבל משכורות כאלו...
זה לא סותר את העובדה שזאת עבודה קורעת, מתישה, "מסוכנת" ברמה מסויימת, ושואבת זמן, בטח בזמנים לא שגרתיים לעבודה כמו שבתות וחגים. אבל השכר הוא לא רע, זה בטוח...
ממש לא גבוה, סביר כזה, אפשר לחיות מזה...
מה שכן הייתי מתבאסת לעבוד 200 שעות בשביל זה כשאני עובדת פחות בשביל זה, ולא, אין לי ותק של 10 שנים ומעלה... ולא, העבודה שלי לא נחשבת אחת "מכניסה"...
ועדיין המשכורות שלהם הרבה יותר יפות משל מתמחים...
כנ"ל רופא היחידה ועוד כמה תפקידים כאלה.
לא שייך להתמרמר כאילו תנאי העבודה זו חזות הכל
ושביתות הרופאים שקורות לעיתים די קרובות יוכיחו
לא בגלל חשבון בנק שלא מספיק מפוצץ..
מבחינה חוקית אסור לרופא/אחות לעבוד יותר מ8 שעות ברציפות. משמרת של 16 שעות אמורה להתחלק ל-2 עם הפסקה של 4 שעות ביניהם.
וכשזה (בדר"כ) לא קורה מתרחשים טעויות. חלקן קריטיות וחלקן פחות.
גם אם היו מעבידים בנ"א אחר בעבודה פיזית קשה לא פחות הוא היה בורח אחרי יום-יומיים.
רופא/מנתח לא מבזבז קרוב ל10 שנים של לימודים+התמחות כדי לארוך שביתה על דברים שוליים כמו כסף וכדומה.
קוראים לזה מיון. או טיפול נמרץ (אבל זו מחלקה אחרת).
בסיסי....
(אני מדברת על רופאים בבי"ח. קופ"ח זו בדיחה...)
לא באים בשביל הכסף. ומי שכן- שיהיה לו לבריאות...
השאלה מהוא המניע.
וכן, רופאים זה עם שעובד קשה.
ואם יגואר בא כפיצוי על כ10 שנות לימודים/התמחות מפרכות- זה מגיע לו ביושר.
חלק גדול הולך
לפנסיה
ביטוחי מנהלים
קרן השתלמות
החזרים אלו או אחרים וכו וכו
15 אלף שקל בבנק - זה הסכום החודשי שמפרישה המדינה לחשבון הבנק של ראש הממשלה בנימין נתניהו. תלוש השכר של נתניהו פורסם בדף הפייסבוק של ראש הממשלה.
לפי התלוש, נתניהו אמנם גורף כ-44 אלף שקל בחודש, מתוכן דמי כלכלה בשווי 1,330 שקל, ו-635 שקל אש"ל. אולם מס שולי בגובה 45% שמסתכם ב-18 אלף שקל, לצד ניכוי לביטוח לאומי בגובה 3,700 שקל וביטוח בריאות בגובה 2,770 שקל מקצצים את השכר הסופי בדרמטיות. בסופו של דבר מרוויח נתניהו רק 15 אלף שקל נטו לחודש. בתלוש נכתב, אגב, שראש הממשלה עובד 42.5 שעות שבועיות בלבד.
לשכת ראש הממשלה פרסמה בצמוד לתלוש גם השוואה לתלושים של מנהיגים אחרים בעולם. לדבריהם, שכרו של נתניהו נמוך משמעותית ממקביליו. כך, בין השאר, ראש ממשלת סינגפור מרוויח 2.47 מיליון דולר בשנה, ראש ממשלת הונג קונג מקבל 516 אלף דולר בשנה, נשיא ארה"ב מקבל 400 אלף דולר בשנה, ונשיא צרפת מקבל 318 אלף דולר בשנה וראש ממשלת גרמניה, 303 אלף דולר.
כמו כן, מהתלוש מתבהר כי נתניהו מנוי ל-4 עיתונים. זקיפת העיתונים שוות ערך מבחינת מס ל-114 שקל לחודש. אחזקת הסלולרי והטלפון של נתניהו שווה ל-191 שקל, אבל ההוצאה העיקרית של נתניהו היא על כלי התחבורה - זקיפת הרכב של נתניהו היא בגובה 11,590 שקל בחודש.
במשרד ראש הממשלה הדגישו הערב כי לא מדובר בשכר נמוך או חריג בהשוואה לחודשים קודמים. לדבריהם, באחד החודשים בשנה שעברה השכר אף עמד על 13 אלף שקל נטו בלבד.
במשמרות של 24 שעות ויותר....
גם אני למדתי 6 שנים, ויש לי הרבה וותק, והעבודה שלי לא קלה-
ובואו נודה כולם- שגם אם רופא במיון תיאורטית יכול לתפוס תנומה קלה באמצע משמרת-
לא רבים מאיתנו היו שורדים את זה.
שלא לדבר על כובד האחריות והלימודים הבלתי אפשריים שלהם. (ו7 שנים זה מינימום כדי להיות רופא לשום דבר מוגדר. כל התמחות הכי פשוטה מוסיפה מינימום 3 שנים ...)
דווקא בטבלה של שיאני השכר- שכר הרופאים הכי פחות מפריע לי.
שמנהלי חברת ביטוח שעושקים את הציבור ומוצאים תמיד תירוצים איך לא לשלם את מה שמגיע משלמים לבכיריהם עשרות אלפי שקלים,
שכל מיני עובדים בנמל שזכו בעבודה כי סבא שלהם בקום המדינה תפס שם ג'וב, ויש להם השכלה של 12 שנות לימוד, מקבלים משכורות עתק,
שכל מיני מנהלים בגופים ציבוריים שלא עושים הרבה, מקבלים כאלה משכורות-
אלו הדברים שמרגיזים באמת.
תפסו כמה דוגמאות של מומחים בכירים.
אם זה היה מקצוע כ"כ מכניס- אני בטוחה שהנהירה אליו היתה גדולה.
הנהירה גדולה עד כדי כך שאנשים הולכים ללמוד באירופה רפואה כי פה מגבילים את המקומות (וחלקם ל"ע נשארים שם אחר כך)
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי