יש בחנויות תערובות מוכנות מכל מיני סוגים לתיבול אורז, אם זה מענין אותך.
אני מכינה עם פרוסות בצל, כמה שיני שום, כמה גבעולי סלרי - עם העלים, ואפשר גם פרוסות מראש סלרי. מוסיפה רק מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. זה יוצא נייטרלי כזה.
אפשר גם לאדות/להזהיב מעט קוביות גזר,גמבה אדומה ובצל, ועל זה להוסיף את האורז עם מלח, פלפל, שמן. בסוף להוסיף עלי כוסברה.
אפשר סתם לזרוק פנימה - בערך בחצי הבישול - גרגירי אפונה ירוקה קפואה - זה לוקח את האורז לכיוון אחר ומעשיר את הטעם.
אצלנו הילדים מאוד בררנים ואלו הכיוונים היחידים שהם מסכימים לאכול.
תבשיל ירקות: עם בצל, פלפלים וחתיכות קישוא וכדאי גם חתיכות עגבניה - קודם מאדים/מזהיבים בשמן קצת את הבצל והפלפל (רצועות, קוביות או חתיכות - איך שאוהבים), אח"כ מוסיפים את הקישוא.
מתבלים במלח,פלפל, פפריקה (מתוקה ו/או חריפה) וכורכום. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבליעים פנימה כף רסק עגבניות (אם אוהבים). מבשלים עד שמתרכך ומוכן.
יוצא מן תבשיל שאפשר לאכול עם לחם או להוסיף לאורז.