איזה טוב ה' יתברך.שִׁירָה

אדם בלי חבר זה כמו שמאל בלי ימין.

משהו כזה.אבל זה כמו שמאל בלי ימין.

והגבר צריך שיהיה לו חבר שיוכל לספר לו הכל והוא ייעץ לו ויעזור לו.

פלא יועץ זה אחד הספרים היפים והטובים.

מצד שני טוב לחסות בה' מבטח באדם.

ואיך אפשר לסמוך עליה? וכבר אין אמון כמעט באפחד. וממש נורא שאפילו בה אינלי אמון.

ובעצם בכ"ז אני עדיין אומרת לה דברים.

יאו.אולי מחר נעשה תענית דיבור?

אופ אבל איפשר.

ואולי בכלל אסור להתייאש עכשיו כי בדיוק ה' יתברך מתחיל איזה מהלך ובסופ שלו הכל יסתדר הכי טוב שיש ובינתיים אני צריכה רק להתפלל?

פעם היא אמרה תתפללי כל יום.אולי היא התחרטה אבל?

ובכלל,על מה להתפלל?

צריכה שמישהו יעזור לי לנסח תפילה שאומרת תעשה מה שאתה רוצה אבל שיהיה נעים וארגיש שזה טוב ושבסופו של דבר אראה איך הכל מסתדר לטובה אבל בזמן הקרוב ובבקשה גם שזה יהיה בעדי.

אבל מי אמר שמה שטוב זה שזה יהיה בעדי דוקא?

אולי דוקא אם היא תלך איתה זה יהיה לי טוב יותר?

אז אותה תפילה שלמעלה רק בלי החלק האחרון.

רבונו של עולםםם!!

איזה טוב ה' יתברך!! היתה שבת מזה מעולה.

חח ולכל שבת יש מוצאי שבת..חח..

אבל מכפת לי.העיקר שבשבת היה טוב.

ומה עוד היה טוב השבוע?אה.ראשון שני.היה כיפ.

ובשלישי שחזרנו.ולמדנו בערב אחרי אלפיים שנות אור. אוח נו זה כל כך מבלבל!

וליאל לימדה אותנו את כל המילים של רוצה כיוון.וזה ככה מילים בככה זמן.

רק לא בזאפטה איומה עדיף באיזה ליטוף רך.

רוצה לראות ת'יופי בכל מה שסביב לזכות למצוא ת'אור גם בתחנה המרכזית בתל אביב.

חח ואז הסתבכנו איך כותבים זעפתה. נראלי זאפטה אבל.

ורביעי גם למדנו.והשניה הגיעה יותר מאוחר.

ואז בלילה הלכתי לחפש שקיות אשפה והם דיברו שם. ישתבח ה'.

אה,וברביעי גם החלפתי מיטה והיה ממש נחמד ב"ה

ובחמישי..לוידעת.הגעתי הביתה מהר. וקיבלתיהודעה משמחת ממישהי מתוקה.

שישי-ה' יתברך נתן כח ובשבת היה נפלא.

ובשחרית של שבת המון מילים בעמידה הזכירו לי את העצורים.ה' ישמור אותם.

איזה טוב ה'!!=)

שבוע טוב..

יהי רצון שיבוא עלינו השבוע הבא לאמונה שלימה אמונת חכמים לאהבת חברים ולדבקות הבורא ברוך הוא להאמין בשלושה עשר עיקרים שלך ובגאולה קרובה במהרה בימינו..ריבונו של עולם!!אתה נותן ליעף כח תן כח!!גם לילדיך רחומיך..להלל שמך ולעבוד אותך לבדך!!והשבוע הבא יבוא עלינו.. אמן.

זפתה!פינג.

ולמה צריך לנסח לך תפילה כזאת? ניסחת אותה מעולה.

איזה ברכות נפלאות. אמן כן יהי רצון

אין כמו התפילה של ר' לוי יצחק.ירא ורך לבב

אבל למה היא עברה עיוות?

גם לי נראה זאפטה.

והמילים של רוצה כיוון כתובות כבר.

והוא שר את זה ממש לאט ומובן.

אופס מה,איזה עיוות?שִׁירָה

אה שכתבתי- אתה נותן ליעף כח תן כח גם לילדיך רחומיך..להלל שמך ולעבוד אותך לבדך והשבוע הבא יבוא עלינו..

ולא- אַתָּה הִנְּךָ הַנּוֹתֵן לַיָּעֵף כֹּחַ, תֵּן גַּם לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲהוּבֶיךָ כֹּחַ, לְהוֹדוֹת לְךָ, וְרַק אֹתְךָ לַעֲבֹד, וְלֹא לְאַחֵר חָלִילָה. וְשֶׁהַשָּׁבוּעַ, הַחֹדֶשׁ וְהַשָּׁנָה יָבֹא לנו ?

אם לזה התכוונת אז מסתבר שיש כמה גרסאות/נוסחים..כי ככה אני זוכרת את זה.

ופינג,זפתה זה ממש מוזר! חייב ליות איזה א' איפשהו באמצע.

ואיפה כתובות המילים של רוצה כיוון?

זה לא כמה נוסחים זה פשוט תרגומים שונים של התפילה מאידיש.ירא ורך לבב

העיוותים שאני התכוונתי:

שהתחלת את זה ביהי רצון שיבוא עלינו השבוע הבא, וזה מתחיל: "אלקי אברהם אלקי יצחק ואלקי יעקב,שמור והצל את עמך ישראל אהוביך מכל רע למען תהילתך, כאשר שבת קודש האהוב עובר, יבואו עלינו השבוע החודש והשנה, לאמונה שלימה וכו'.

ושוב לא השבוע הבא אלא השבוע החודש והשנה..

זה המקוריירא ורך לבב

גָאט פוּן אַבְרָהָם אוּן פוּן יִצְחָק אוּן יַעֲקֹב בֶּעהִיט דַיין לֵיבּ פָאלְק יִשְׂרָאֵל פוּן אַלֶעם בֵּייזֶען אִין דַיינֶעם לוֹיבּ, אַז דֶער לִיבֶּער שַׁבָּת קֹדֶשׁ גֵייט, אַז דִי װָאךְ אוּן דֶער חֹדֶשׁ אוּן דֶער יָאר, זָאל אוּנְז צוּא קוּמֶען צוּ אֱמוּנָה שְׁלֵמָה, צוּ אֱמוּנַת חֲכָמִים, צוּ אַהֲבַת חֲבֵרִים, צוּ דְּבֵקוּת הַבּוֹרֵא בָּרוּךְ הוּא, מַאֲמִין צוּ זַיין בִּשְׁלֹשׁ עֶשְׂרֵה עִקָּרִים שֶׁלָּךְ, ובִּגְאוּלָה קְרוֹבָה בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ, וּבִתְחִיַּת הַמֵּתִים, וּבִנְבוּאַת מֹשֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלוֹם:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם דּוּ בִּיזְט דָאךְ הַנּוֹתֵן לַיָּעֵף כֹּחַ, גִיבּ דַיינֶע לִיבֶּע אִידִישֶׁע קִינְדֶערְלִיךְ אוֹיךְ כֹּחַ דִּיר צוּ לוֹיבֶּען אוּן נָאר דִיךְ צוּ דִינֶען אוּן קֵיין אַנְדֶערְן חָלִילָה נִישְׁט, אוּן אַז דִי װָאךְ אוּן דֶער חֹדֶשׁ אוּן דֶער יָאר זָאל אוּנְז קוּמֶען צוּ גֶעזוּנְד אוּן צוּ מַזָּל אוּן צוּ בְּרָכָה וְהַצְלָחָה אוּן צוּ חֶסֶד אוּן צוּ בָּנֵי חַיֵּי אֲרִיכֵי וּמְזוֹנֵי רְוִיחֵי וְסִיַּעְתָּא דִּשְׁמַיָּא לָנוּ וּלְכָל יִשְׂרָאֵל וְנֹאמַר אָמֵן:

זה המקוריירא ורך לבב

גָאט פוּן אַבְרָהָם אוּן פוּן יִצְחָק אוּן יַעֲקֹב בֶּעהִיט דַיין לֵיבּ פָאלְק יִשְׂרָאֵל פוּן אַלֶעם בֵּייזֶען אִין דַיינֶעם לוֹיבּ, אַז דֶער לִיבֶּער שַׁבָּת קֹדֶשׁ גֵייט, אַז דִי װָאךְ אוּן דֶער חֹדֶשׁ אוּן דֶער יָאר, זָאל אוּנְז צוּא קוּמֶען צוּ אֱמוּנָה שְׁלֵמָה, צוּ אֱמוּנַת חֲכָמִים, צוּ אַהֲבַת חֲבֵרִים, צוּ דְּבֵקוּת הַבּוֹרֵא בָּרוּךְ הוּא, מַאֲמִין צוּ זַיין בִּשְׁלֹשׁ עֶשְׂרֵה עִקָּרִים שֶׁלָּךְ, ובִּגְאוּלָה קְרוֹבָה בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ, וּבִתְחִיַּת הַמֵּתִים, וּבִנְבוּאַת מֹשֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלוֹם:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם דּוּ בִּיזְט דָאךְ הַנּוֹתֵן לַיָּעֵף כֹּחַ, גִיבּ דַיינֶע לִיבֶּע אִידִישֶׁע קִינְדֶערְלִיךְ אוֹיךְ כֹּחַ דִּיר צוּ לוֹיבֶּען אוּן נָאר דִיךְ צוּ דִינֶען אוּן קֵיין אַנְדֶערְן חָלִילָה נִישְׁט, אוּן אַז דִי װָאךְ אוּן דֶער חֹדֶשׁ אוּן דֶער יָאר זָאל אוּנְז קוּמֶען צוּ גֶעזוּנְד אוּן צוּ מַזָּל אוּן צוּ בְּרָכָה וְהַצְלָחָה אוּן צוּ חֶסֶד אוּן צוּ בָּנֵי חַיֵּי אֲרִיכֵי וּמְזוֹנֵי רְוִיחֵי וְסִיַּעְתָּא דִּשְׁמַיָּא לָנוּ וּלְכָל יִשְׂרָאֵל וְנֹאמַר אָמֵן:

חחחח אומרים את זה כל שבוע לפני ההבדלהיומנים נשרפים
זה לא רק של ספרדים?יומנים נשרפים

לא!ירא ורך לבב

זה נכתב ע"י ר' לוי יצחק בן שרה סאשה מברדיצ'ב, בעל ה'קדושת לוי'.

נכתב באידיש בכלל...

אההה חחח נכוןיומנים נשרפים
מה?ברור.לא התחלתי מההתחלה.התחלתי מהאמצעשִׁירָהאחרונה

וכן נו מה שכתבת..

הי שירה,את שקוראת ולא מגיבה,מקוה שתראי אתזה-שִׁירָה

קראתי עכשיו את מה שלמעלה ולא הבנתי מה יפה בזה.או לא יפה,אבל מה שהתכוונת. שכחתי איך אמרת אתזה.

וחוצמזה בכלל(בלי קשר) יצאו לי הפעם המון שאלות..=| טוב נו..

ואם זה נשלח פעמיים זה כי אירעה שגיאה בעת משלוח ההודעה.

ואם הכותרת שונה בשתי הפעמים זה כי שכחתי מה כתבתי

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך