משבוע שעבר מתבשלת לי הבנה בראש, מתנסחת בצורה כזאת ובצורה אחרת. ועד שחזרתי למחשב - השרשור בצמ"ע כבר דיי גלש לו לאחור באלגנטיות.. אז במקום להקפיץ אני באה לפה לשפוך את הבנתי כי אולי זה באמת לא נוצרי. ז"א, זה כן. אבל זה יהודי.
כי יש את הרע, שכולנו שונאים. וזה בסדר, תמיד יש רע.. עד כאן הכל ניטרלי.
אבל אז מגיעה טרילוגיית הפריקוול ומספרת לנו שדארת' ויידר הוא בעצם הנבחר. ויותר מזה - אין לו אבא [וכאן אני מורידה 2 נקודות על דידקטיות. (שזה גזר הדין שאנחנו קיבלנו בבגרות
) זה היה יכול להיות כל סיפור "אין אבא בתמונה" אחר.] והוא בכלל ג'דאיי. והוא טוב.
עד שהוא עוזב.
ואז רודפים אותו.
עד כאן ניתוח שיושב לי בראש כבר המון זמן
[יומיים?
]
עריכה.
עברו כמה שעות, אז יש לי תובנות חדשות. [המאששות את התיאוריה שלי, כמובן.]
אולי דארת' ויידר הוא ימ"ש. ורודפים אותו. אז הוא נהיה האנטי-כרייסט [אני לא יודעת אם הוא עצמו יכול להיות האנטי של החזרה השניה שלו עצמו. אני בכ"מ לא מאמינה בזה אז זה לא באמת משנה. אבל אם יהיה באלי לפתח את הנושא (אחרי שאני אמצא איך זה קשור לעבודה שאני צריכה להגיש. זה כבר מתחיל להתבהר לי..) זה יידרוש לימוד קצת יותר מעמיק על עקרונות הנצרות החדשה. אניווי, הלאה.] והוא מזרה מלחמה נגד כל האוייבים. והם אוייבים למרות שהם הטובים בסיפור כי הם בעצם היהדות [כאן אפשר לפתח את נושא הלבוש של הג'דאיי, קצת נוודי? נלחמים בכח האור? אהא. אפשר להגיד שזה מגדיר את היהודי. לא? כן. אחלה. הלאה.] כי כבר אמרתי שלענ"ד זה היהודים, בעייני הנוצרים. או משהו כזה.
ואז הבן שלו, הוא לוחם ג'דאיי. הוא בעצם ה'סקנד-קאמינג' [לא יודעת ולא רוצה לדעת איך מתרגמים את זה
] שמנצח. הוא זה שכולנו אוהבים.
עד כאן לעכשיו.
עכשיו אני רק צריכה 14 שעות פנויות כדי לצפות ברצף ולהביא עוד הוכחות לתזה שלי

למה לא?
- לקראת נישואין וזוגיות