אז...יפה זה לא סיבה
למשיחאריק מהדרום
למרצ.
אם נצביע...צריך עיון
לאף אחדפשושון
^ אולי באמת..dora
בפעם האחרונה ש"סה-מיוחד
נשברתי ![]()
לפני זה מרזל\בן ארי
מעניין איזה מפלגות יקומו אז ואם אלי ישי יחזורכמעין הנובע
המפלגה המלכונית בית דודיוני
פייגלין (זהות)אקורדיון
פחחחו
יוני
אני תמיד אלך עם בן ארי / מרזלהמרקד
בתקווה שמתישהו אנשים יתפשו שכל, יעזבו את הלוזרים ביבי-בנט ויתנו את קולם לימין האמיתי היחיד.
עד אז אני לא מתייאש, אני אמשיך להצביע להם, בסוף נעבור את אחוז החסימה (כמו שכבר קרה בעבר כשבן ארי נכנס לכנסת).
ותעשו טובה, אל תתחילו עכשיו עם הקטע הזה של זריקת קולות לפח וכו', מאסתי מוויכוחים על זה.
עלה ירוקאל הר המוריה
אבל אני מקווה שהבחירות מספיק רחוקות כדי שליצמן יסדיר את עניין הקנאביס הרפואי. אני די בונה עליו..
בוא ללוד. שמה כבר קיבלו אישוריםה-מיוחד
אני אישהאל הר המוריה
קנאביס רפואי לא מקבלים לפי אזורים.
מקבלים לפי בעיה רפואית, ולפי ההנחיות של משרד הבריאות, בתקווה שהרופא המטפל בתחום של הבעיה שלך יסכים למלא בקשה, ואז מי שמחליט זה משרד הבריאות.
(עם השמטות של כמה יסורים בדרך)
אוammyy admin
לפי 120 לגרם.. (-:
דבר חשוב בעניין!המרקד
אין לי דעה בשאלה אם קנאביס זו תרופה שטוב להשתמש בה או שהיא מסוכנת, אינני בקיא בעניין.
אבל דבר אחד אני יודע בוודאות: עישון, מכל סוג שהוא, מזיק לבריאות וגורם לסרטן ולמוות מוקדם ולכל מיני פורענויות.
לכן, אם בוחרים לקחת קנביס רפואי: לא לקחת אותו בסיגריה!
עד כמה שאני יודע ישנם כדורים של קנאביס וניתן להגיש בקשה לקבל אותם במקום סיגריה.
סיגריה מזיקה מעצם פעולת שאיפת העשן, גם אם בתוכה נמצאים חומרים לא מזיקים.
לכן אם לוקחים קנאביס רפואי, אז רק בכדורים.
כתבת שאתה לא בקי בעניין, אז טוב שלא תכתובאל הר המוריה
לא מקבלים אותו כסיגריה בכל מקרה, אלא צריך לגלגל מה שנקרה.
ויש באידוי.
קראת את כל מה שכתבתי?המרקד
לא דיברתי על הקנאביס אלא על עצם שאיפת העשן.
כל עישון של כל חומר בעולם, גם של פטרוזיליה, הוא מסוכן מאוד ועשוי להביא לכל מיני מיתות משונות.
זה לא משנה מה הסגולות שכביכול יש לקנאביס, עצם פעולת שאיפת העשן היא סכנה חמורה לבריאות. נקודה.
כל עוד מעשנים את הקנאביס זה מסוכן מאוד וזה לא משנה כמה הקנאביס בפני עצמו מועיל.
את זה לא אני אמרתי את זה אמרו כל מומחי הבריאות.
אני לא יודע מה זה אידוי, אני רק הגבתי כלפי לקיחת הקנאביס בעישון, כלומר בשאיפת העשן.
אני אשמח לגלות שאת הקנאביס לא לוקחים בעישון, אך אם כן לוקחים את הקנאביס בעישון - על זה דברי אמורים.
יש שלוקחים בעישון ויש באידוי ויש בשמן ויש שאוכליםאל הר המוריה
יש כ"כ הרבה אפשרויות.
ולכל תרופה יש תופעות לוואי, בעיקר התרופות שנותנים לנו, התופעות לוואי קשות יותר.
(איך זה לקרוא בתופעות לוואי של תרופה שאתה לוקח שאחת התופעות לוואי הן מוות??)
פה לא מדובר בתופעת לוואי, אלא בסכנה וודאיתהמרקד
שאיפת עשן זה דבר מסוכן מאוד לגוף שמביא להמון צרות.
תופעת לוואי זה משהו שרוב הסיכויים שבכלל לא יקרה, לכן זה ממש לא אותו דבר.
שאיפת עשן זו סכנה וודאית לחלוטין.
ולגבי מה שרשום בתרופות: הם בדרך כלל ירשמו את כל הסכנות שיש איזשהו סיכוי, גם אם הקלוש שבקלושים, שיקרו. זה בעיקר נועד כדי שלא יתבעו אותם.
אך פה לא מדובר בסיכוי קלוש, מדובר בסכנה וודאית לחלוטין.
אוקי, תביא מחקריםאל הר המוריה
לדג' בין עישון סיגריה מוכנה, לעישון בנרגילה, לעישון בסיגריה בהכנה עצמית.
ובין חומרים. טבק ברור שזה פוגע בריאות.
ושוב, לא לוקחים קנאביס רק בעישון, אלא גם באידוי, ואז אין לך מה להגיד.........
ואתה עושה צחוק מעצמך, יש הבדל בין תופעות לוואי של אקמול לתרופות נרקוטיות.
אקמול זה סתם זבל, תרופות נרקוטיות לדוגמא, שנותנים לכאב, זה סמים, וזה בהחלט עושה תופעות לוואי מסוכנות מאוד.
אין לי כוח לוויכוחים המטופשים האלההמרקד
כל המחקרים מראים שעצם שאיפת העשן היא הגורם העיקרי לסכנה שבעישון.
אין לי עניין עכשיו להתווכח על דבר שהוא די מובן מאליו מבחינתי או לעשות חיפושים מתישים ברשת כדי למצוא ריאיות מספקות.
אני זוכר בעבר וויכוחים מטופשים שכאלה שלא נגמרו, אין לי עניין להתחיל מחדש וויכוח כזה.
כל עוד אפשר לקחת את הקנאביס שלא בעישון, זה מה שצריך לעשות, זה כל מה שאמרתי.
ואם לדעתך יש תרופות שיותר מסוכנות לחולה שלוקח אותם מעישון, אז תעשי לי טובה.
תרופות מרשם בוודאי שיכולות לתת השפעה של סמים, ולכן מקבל אותם רק מי שהרופא קבע שהתרופה מתאימה בשבילו. אבל את טוענת שאפילו מי שהרופא קבע שהתרופה מיועדת בשבילו, גם לו זה כמו סמים, וזאת כבר דעה הזויה.
אין לי כל עניין לדון עם אנשים עם דעות כאלה הזויות. מניסיון אני יודע בדיוק לאן זה מוביל.
עשיתי טעות שבכלל פתחתי את זה, שכחתי שיש כאן אנשים שלא מבינים את נזקי העישון וטוענים כל מיני טענות משונות.
לכן עכשיו אתקן את הטעות, וכדי שזה לא יתפתח לדיון מעצבן שלא נגמר, אני מבחינתי מסיים כאן את הדיון.
את מוזמנת להגיד שאני מתחמק מדיון כי אני יודע שאת צודקת או שאני בור או שאני עושה מעצמי צחוק, זה לא אכפת לי.
אני יודע את האמת למה אני לא מוכן לדון. אני יודע לאן זה יוביל. אני זוכר דיונים מתישים עם אנשים כמוך בעלי דעות שכאלה ואני יודע שזה לא ייגמר ויהיה ארוך ומתיש.
אז כל טוב.
עצרו ניצלוש!צעיר רענן
תלוי בעוצמת נהירת הערבים לקלפי.שום וחניכה
פעם הבאה פשוט נקים מפלגה אחת נורמליתלבב

אולי שנפסיק לסמוך על אנשים?!ה-מיוחד
תכלס... כל פעם קם לנו מושחת חדשפשושון
וואי ממשכמעין הנובע

זה משו אנושי לסמוך על אנשים.. אז קצת בעיהלבב
לרחם זה יותר אנושי, וגם בזה לא תמיד מומלץ להשתמשפשושון
איך אתה מצליח לחיות במדינה שאתה לא סומךלבב
אני סומך על ה'..פשושון
השאלה הגדולה היא...איך אתה מצליח לסמוך על המדינה? ![]()
נגיד את זה ביותר ברורה-מיוחד
אנחנו מצליחים לחיות כאן למרות המדינה ולא בזכותה.
ששומעים רמטכ"לים, קצינים בכירים,, במוסד, בשב"כ במשטרה מתבטאים בענייני ביטחון אין לי הסבר הגיוני איך הערבים לא מצליחים לחסל את כולנו
וואו אתם פסימים במיוחדלבב
וכמו שכתוב "מגללגלים זכות ע" י.." ימשיך כבודו-
זהות או ליכודשמש אא
אני חושב שצריך פשוט להוריד את ראש הנחש.אברי
לא שזה קשורכמעין הנובע
אין ספק שהוא דמות, הוא יודע לדבר ומראה יכולות מדהימות ואפילו מאמינה שעם היכולות שלו יוכל להגיע להיות ראש ממשלה. לא מעט חילונים (גם כופרים) מצביעים לו.
הכעס לדעתי נובע יותר שהיי, יש לך כיפה, בוא תהיה לצידנו וזה לא כך- ושוב, לפי דעתי היה כ"כ ברור.
וכן, הלוואי שתקום מפלגה של בית יהודי אמיתי, ובאמת תוכיח את עצמה ותצליח להשפיע ולפעול. אבל קשה לי להאמין שיקרה אפילו אם תכנס לכנסת כזו. לבנט יש כוחות רבים מידיי
לא.. זה נובע מאברי
הוא לא כזה שמאלני. הוא פשוט קודם דואג לאינטרסים שלו ואז הואכמעין הנובע
חשוב, לא?
לננחים. או בכלל לאדורשת קרבתך
הננחים רציניים בכלל?המרקד
יש לי תחושה שהם מתמודדים כי הם יודעים מראש שהם לא יעברו את אחוז החסימה, רק בשביל לעשות קצת פרסומת לננחים.
אם נגיד הם יצליחו לעבור את אחוז החסימה, מה הם יעשו?
הם באמת מוכנים להיכנס לכנסת ולחוקק חוקים? יש להם דעות פוליטיות?
ממה שאני שמעתי הם זורקים ססמאות כמו "נכניס שמחה לכנסת", מה זה אומר בכלל?
לי זה נראה כמו ההתמודדות של גיל קופאטש בבחירות בזמנו. אנשים שמתמודדים מתוך מטרה לא להיכנס לכנסת, רק בשביל הפרסום בתקופת הבחירות.
מעדיפה אתזה מכל מפלגה אחרתדורשת קרבתך
חיפשתי מפלגה טובה יותר, לא מצאתי..
תגידו, אתם רציניים?!?דניאל55
ברור שזהות!!!
עד שקמה תנועה נורמאלית שרובכם חותמים על רובה
השואפת להנהגה אמונית ולבניין המקדש
אתם מתלבטים בכלל?!? מה נסגר??
אני לא בטוח שרובנו חותמים על רובההמרקד
קראתי ריאיון בו פייגלין אומר שהוא בעד לסגור את הרבנות הראשית ולאפשר תחבורה ציבורית בשבת.
בכל הנוגע לענייני דת ומדינה הדעות שלו הם לא בדיוק המיינסטרים בציבור שלנו.
אנשים מתייחסים רק לדעות שלו בעניינים המדיניים ביטחוניים ושוכחים שיש עוד עניינים חשובים לא פחות.
על כל פנים, זה ממש לא בסדר שהוא לא מוכן להתאחד עם בן ארי ומרזל, הוא רוצה בכוח לשרוף מנדטים.
אני רואה לפני את התוצאות האפשריות: זהות עם 4 מנדטים, בן ארי ומרזל עם 4 מנדטים ואולי גם תקומה עם 2 מנדטים. כולם לא עוברים את אחוז החסימה, בעוד אם היו ביחד היו יכולים להגיע לעשרה מנדטים.
הוא רוצה להקים מדינת הלכה? לגמרי?צריך עיון
להפךהמרקד
לפי מה שהבנתי הוא רוצה לאפשר כמה שיותר חופש דת במדינה.
הוא טוען ש"יהדות = חירות" (טענה די הזויה) ולכן כשהוא מדבר על מדינה יהודית הוא אומר דברים דומים למה שאומרים אלה שדוגלים בהפרדת הדת מהמדינה.
לדוגמא: הוא בעד תחבורה ציבורית בשבת.
מבחינתו מדינה יהודית זו מדינה שמאפשרת חופש דת, בדיוק ההפך ממה שרוב הציבור שלנו מתכוון כשהוא אומר מדינה יהודית.
אני לא מבין בפוליטיקה ולא מזדהה עם שום מפלגה, אבלחסדי הים
אבות ו, ב: "אל תקרא "חרות" אלא "חירות", שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתלמוד תורה."
ועיין עוד ב:
מדרש תנחומא כי תשא טז, ובשמות רבה לב ז
השאלה מה מוגדר חירותצריך עיון
^^^המרקד
העניין הוא שכשפייגלין אומר חירות הוא מדבר על המשמעות המקובלת של המילה, כמו "חירות הפרט" וכדומה, כלומר חופש לחיות את חייך איך שאתה רוצה בלי שהמדינה תתערב לך.
טוב. יכול להיות שאתה צודק בכוונתו. כאמור אני לאחסדי הים
רק הבאתי שיש מושג תורני כזה.
^^^^^^^!!!!דניאל55
ואגב פייגלין, מגיע לו מילה טובההמרקד
נכון לכרגע*, הוא לא נטל חלק במקהלת הגיוניים על סרטון החתונה.
אולי הוא מבין שהסרטון פורסם כדי להרוס את המחאה נגד העינויים שעוברים הנערים (שאין להם שום קשר לסרטון) ולתת לגיטימציה לאלימות השב"כ ולכן כל גינוי רק מסייע ביד השב"כ להשתיק את המחאה ולאפשר את עינויים של הנערים.
*במידה ויגנה, אני חוזר בי מכל מה שאמרתי עליו עכשיו.
גם אני מגנה את הסרטוןמודעת
זה לא קשור אחד לשני...
מעשים מכוערים (ובעיני גם לא כ"כ יהודיים) וחבל שהם לא חשבו על ההשלכות של מעשים כאלה.
אנחנו לא נמצאים במדינה אידאלית, וחבל שעכשיו כל מי שתמך בהם בלב שלם, מושפע מזה.
זה מזעזע אותי לראות יהודים מתנהגים ככה, וזה באמת מחשיד שיש להם קשר למעשה.
והשב"כ שמתעללים בכמה ילדים יהודים רק בשביל למצוא יהודי אחד שקשור לזה (כשאין שום ראיה כזאת שזה אכן הם, חוץ מסרטון שמראה זיקה למעשים כאלה, גם אם זה לא הם ממש)
וכשערבים שידוע בברור שפגעו, מגיע להם מלון 5 כוכבים + תואר בחינם, כבוד מהמשפחה. ושלא נדבר על ילד בן 13 שרצח קטין ששחררו אותו בשל העובדה שהוא קטין.
אבל פה זה לגיטימי, הכי קל לריב ולהוציא את האגרסיות במשפחה.
מי שמרחם על אכזרים ____________________
לא הופתעתי, אבל קשה לשאת את זה שככה יהודים מתנהגים.
קודם כל, לנערים המעונים אין קשר לסרטוןהמרקד
הם היו במעצר בזמן החתונה ההיא.
שנית, בוא לא ניתמם, יש סיבה שדווקא עכשיו הוציאו את הקלטת וכל גינוי רק מסייע לשב"כ לקבל לגיטימציה להמשיך לענות את הנערים.
מדובר בספין מכוער של השב"כ וכל ה"ימין" משתף עם זה פעולה.
שלא נדבר על זה שכל יום, כולל אתמול, נרצחים יהודים בלי סוף ואת זה אף אחד לא מגנה. כך שמי שמגנה אירועי תג מחיר משחק לידיים של השמאל. זה שהמעשה חמור לא אומר שכל הציבור צריך לגנות.
תגידי, כל פעם שיש איזה רצח במדינה או איזה פשע חמור אחר, מישהו מגנה בכלל?!
הגינוי משמעותו בעצם לכופף ראש וכביכול להתנצל על משהו.
מחול הגינויים נעשה רק כאשר מדובר בתג מחיר, מתוך מטרה להשחיר את פני המתנחלים ולגרום להם לכופף ראש.
אבל קל וחומר עכשיו כשכל פרסום הסרטון הוא ספין של השב"כ במטרה להכשיר את עינוי הנערים. לכן כל מי שמגנה נעשה שותף לעינוי הנערים.
צודקתסיר חרפה מעיר
פרסום הסרטון, מבחינה בטחונית,ד.
גרוע מהזבל שיש בו (לא צפיתי, כי לא רואה דברים כאלו, אבל הבנתי במה מדובר).
שם זה כמה נערים, כבר קראתי דברים גרועים מאלו ממקביליהם בשמאל הקיצוני. מאד לא נעים - אבל נקווה שהגיל יעשה את שלו. אין להם תפקיד של אחריות ממלכתית.
אבל לפרסם כעת דבר כזה, שכל העולם כמובן ישתמשו בו, בשקר, "נגד היהודים", "נגד המדינה", "נגד המתנחלים" - זה יכול לעלות בקרבנות, יותר מאשר חשש מכמה נערים שממילא עוצרים מנהלית כשרוצים.
ואם הדבר המופקר הזה נעשה בגרמת השב"כ, כדי להנמיך ביקורת כלפיו על תועבת העינויים, אז מה להם שילינו על כאלה ש"מסכנים את ביטחון המדינה"... מי אמור להיות פה "האיש המבוגר"?..
לכן, מי שרוצה להביע תיעוב כלפי מה שבסרט, אין בעיה. אבל באותה נשימה, ויותר (בגלל העיתוי ה"פתאומי"), תיעוב כלפי פרסום שכנראה נועד להכשיר שרץ-עינויים, וכלפי ההפקרות לשמה של המדינה והסיכון הבטחוני ליהודים, בשביל, כנראה, "למנוע ביקורת" על מישהו..
כל העולם גם ככה בטוחים בזה,l666
ובכל זאת.ד.
וראיתי כעת שהשב"כ טוען שהדיווחים על העינויים זה שקר.
הלוואי..
ברור שזה מה שהשב"כ טוען. מה נראה לך, שהוא יודע בעינויים?המרקד
מי מאמין למחלקה היהודית של השב"כ?
הם בלחץ מהמחאה אז הם מפרסמים שאין עינויים ושהכל בסדר, אבל למה שמישהו יאמין להם?
הם טוענים שמדובר במחבלים שלא רק ביצעו את הרצח בדומא אלא אף תכננו לבצע פיגועים רבים נוספים.
מעניין... לי ידוע שהם עדיין לא הצליחו למצוא ראיות משפטיות לצורך הגשת כתב אישום ולכן העינויים כדי להוציא הודאה, אז מניין הביטחון לאנשי השב"כ שמדובר במחבלים שביצעו את הרצח בדומא ותכננו פיגועים נוספים? אם זה כל כך וודאי, למה הם לא מצליחים לסיים את החקירה ולהגיש כתבי אישום?
כשאני קראתי את מה שהשב"כ כתבו הבנתי שני דברים:
1. מדובר על בטוח בהפללה. העובדה שהשב"כ מודה שהוא כבר החליט שהם אשמים עוד מבלי שהשיג ראיות וודאיות לכתב אישום מוכיחה מעל לכל ספק שתפרו להם תיק. איפה שמעתם שתוך כדי חקירה, כשטרם הוגש כתב אישום, החוקרים מודיעים לתקשורת שהחשודים על בטוח אשמים?!
2. שהשב"כ בלחץ וזה טוב. צריך להמשיך להיאבק, המאבק נושא פרי.
אין מה לקוות "הלוואי"מודעת
העם לא טיפש, והם מזלזלים באינטיליגנציה שלנו.
יבוא יום, וה' ישלם שכר טוב לכל מי שמגיע לו...
הפרסום של זהמודעת
מה שחבל זה שהנערים האלה לא חושבים על השלכות כאלה של מעשים כאלה... הם נותנים פתח לדברים כאלה שיקרו.
אני לא יודעת מי זה "אף אחד לא מגנה" אני מגנה ועוד איך... וזה לא סותר אחד את השני.
כל מי שמרגיש שזה מעשה מגונה, יכול ואפילו צריך לגנות.
א"א לומר רק חצי אמת ולצפות שהיא תתקבל.
זה מעשה מגונה, אני מודה, ועדיין מה שהשב"כ עושה, מגונה הרבה יותר.
אם לא נגנה את זה, זה יכשיר את מעשי השב"כ שצודקים שזה מעשה מגונה.
אם נאמר את האמת כולה, "זה מגונה ולא קשור" זה יעזור הרבה יותר לדעתי.
ואני חייבת לומר שהסרטון הזה מזעזע אותי, ומצער אותי שהם שמים רגל לעצמם! טיפשות גדולה.
יש הבדל בין להיות נגד זה לבין לצאת בפומבי ולגנותהמרקד
מי שמגנה בפומבי פשוט משחק לידיים של השב"כ.
אני לא מבין איך אפשר להיתמם.
אני באמת לא מיתממת. אין לי שום אינטרס להיתמםמודעת
מה שנסגר הוא שהציבור הדתי לאומי הוא קומוניסטישמש אא
רק לא למפד"לצעיר רענן
אם ישי לא ירוץ, ופיגלין לא יבוא לי טוב בעין, כנראה לאגודה או בכלל לא להצביע.
אני שוקל גם להצביע לשמאל - רק לא ממשלת ימין, שבענו מספיק מרורים מהם, עדיף לדעת שאתה מול מישהו שנלחם בך ולא אייתך.
בבחירות הבאות תקומה תהיה לא רלוונטית, בית יהודי קטן,יוני
זהו לבוקר זה
בן ארי ומרזל הם שוחרי אחדות, הם מעוניינים באחדות עם פייגליןהמרקד
זה פייגלין שלא מעוניין כי הגאווה עלתה לו לראש, הוא בטוח שהוא לוקח את אחוז החסימה בהליכה איטית, הוא בטוח שהוא ירוויח איזה 15 מנדטים או יותר ובבחירות שלאחר מכן כבר יהיה ראש הממשלה. שמישהו יעיר אותו לפני שיהיה מאוחר מדי.
כך שאם ח"ו לא תהיה אחדות ושתי המפלגות לא יעברו את אחוז החסימה זאת תהיה אשמתו של פייגלין בלבד. בן ארי רוצה אחדות, כל הזמן בן ארי מנסה להשיג אחדות ככל שניתן. גם בפעם הקודמת עם יחד, בן ארי מההתחלה היה מעוניין באחדות ועבורה הוא היה מוכן לוותר על הרבה דברים. הסאגה סביב האחדות עם יחד נמשכה ונמשכה בשל הקשיים שהערימו ביחד, בן ארי מצידו היה מוכן להתאחד מההתחלה ולא הערים שום קשיים על האחדות.
חוץ מזה, השערה מעניינת. נראה מה יהיה בסוף.
אתה יודע, הדבר הכי צפי בפוליטיקה זה שהיא אף פעם לא צפויה.
לך תדע כמה שינויים יהיו במערכת הפוליטית עד הבחירות.
לך תדע מתי בכלל יהיו הבחירות.
תרגע, אה? תשאיר משהו לבחירות באמת...יוני
ובכלל זה שהם שניהם דתיים והם נראים מתאימים זה לא אומר שהם באמת מתאימים. הם לא.
|לא בטוח אם לנ"ו או צמ"ע|
פייגלין אמר שהוא לא מעוניין לצאת בכללהמרקד
כלומר, הוא לא בדיוק אמר מפורש "אני לא מתאחד", אבל כשמישהו שאל אותו מה עם אחדות עם בן ארי הוא אמר לו שזהות תרוויח איזה 15 מנדטים או יותר בבחירות (לא זוכר את המספר הבומבסטי שהוא נתן) ושבבחירות שלאחר מכן פייגלין יקבל את ראשות הממשלה. זה די אומר הכל. הוא לא מעוניין ללכת עם בן ארי כי הוא בטוח שהוא הולך להיות הצלחת ענק. אני מקווה שישנה את דעתו עד הבחירות.
ואתה צודק שהם ממש לא מתאימים, אבל יש הרבה אנשים שתומכים במקביל בשניהם ודי בטוח שריצה של שניהם בנפרד תגרום לכך ששתי המפלגות לא יצלחו את אחוז החסימה.
לכן צריך לעשות מה שנקרא בלוק טכני, איחוד רק לזמן הבחירות. זה מה שנעשה עם יחד. אלא שלצערי באיחוד עם יחד לא שמנו לב שנכנסנו למיטה חולה. הסכסוך בין דרעי לישי גרר הרבה מעשים מגעילים שבגללם לא עברנו את אחוז החסימה, כך שאולי לא היה נכון להתאחד עם ישי.
דרך אגב-כמעין הנובע
אחרת אני מאמינה ששאלי ישי היה מקבל 4 מנדטים
אכן, הפחד של אנשים מ"שלטון השמאל" מעביר אותם על דעתםהמרקד
הם לא עוצרים רגע לחשוב במה ביבי בכלל שונה מהרצוג, הם לא קולטים שמי שמתמנה להיות ראש ממשלה זה מי שמקבל הכי הרבה המלצות ולא בהכרח מי שעומד בראש המפלגה הגדולה ביותר. הם לא חושבים על כלום.
כמו עדר הם רצים וצועקים: "רק ביבי! רק לא בוז'י!"
כן, אני יודע שלא אוהבים לשמוע את זה, אבל מה לעשות, ההצבעה ההמונית לביבי הייתה מאוד עדרית, אף אחד לא טרח לחשוב בכלל.
הבהרה: אין במילה "עדר" אל שלל הטיותיה כוונה להשוות לאיזשהו בעל חיים, הכוונה לביטוי שמשמעותו נהירה של המונים בלי לחשוב בכלל למה.
זה לא כ"כ נכון. זה ברור שיהיה המלצות על ביבי ולא יפסלו אתכמעין הנובע
וזה ברור שריבלין יתמוך יותר בבוז'י אבל גם בביבי
ריבלין כפוף להמלצות, הוא לא עושה מה שהוא רוצההמרקדאחרונה
ריבלין מטיל את הרכבת הממשלה על מי שסך כל הח"כים של המפלגות שהמליצו עליו הכי גדול, כלומר הכל הולך לפי גוש הממליצים ולא לפי המפלגה הכי גדולה.
זה לא משנה מה נטיית ליבו של ריבלין, הוא יטיל את הרכבת הממשלה על בעל הגוש הכי גדול ולא על יו"ר המפלגה הכי גדולה. הוא לא מחליט למעשה כלום, יש נוהל והוא ינהג על פיו. (אמנם שמעתי פעם שעל פי החוק היבש הנשיא רשאי להטיל את הרכבת הממשלה על כל אחד שירצה מבין 120 חברי הכנסת הנבחרים, אבל עד היום לא קרה שהנשיא הפר את הנוהג והטיל את הרכבת הממשלה שלא על בעל גוש הממליצים הגדול)
למעשה, יתכן ואם יחד הייתה עוברת את אחוז החסימה היה לביבי גוש ממליצים יותר גדול. צריך לעשות חישוב ולבדוק למי היו יורדים מנדטים במידה ויחד היו נכנסים, יש בהחלט סיכויים שהיו יורדים מנדטים ממפלגות מהגוש של הרצוג.
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
אמתין עד סוף התוארבין הבור למים
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
יפהזיויק
קודם כלנקדימון
מסקרןזיויק
להשקיעמשה
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
לא?
ברורמשה
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
🤭טיפות של אוראחרונה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע
אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.
אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.
"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.
חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.