יש לי הרגשה שכל החסידויות האלה קצת שכחו שיש בורא עולם הקב"ה
לעניות דעתי התשובה היא כך..פשושון
אף אחד לא שכח את הקב"ה חס ושלום...
יש פסוק במלאכי שאומר "זכרו תורת משה עבדי" כותב המדרש שכיוון שניתנה התורה על ידו נקראת על שמו...
כך גם פה... רבינו השקיע את כל חייו כדי לגלות עצות שיעזרו לעם ישראל להתקרב לה'
ולבסוף זכה וגילו לו משמים עצות ודרך בעבודת ה' שאותם הוא גילה לנו..
לכן מן הראוי שאותה דרך בעבודת ה' (שמכונה בשם "תורה") תקרא על שמו.
תחושה מוטעיתבת 30
ר' נחמן הוא העיקרי ששולח את כולם לשדות לדבר ישירות עם ה'....
המושג "תורת רבינו" זה כמו שהסבירו לך פה יפה מעלי.
אולי זה יותר כמו שאומרים "משנתו של הרב X". יעני- מה הוא חידש בעולם התורה, בעולם עבודת ה', מה היחוד שלו, מה העקרונות שלו.
כל האומר דבר בשם אומרו וכו'זקוק לגאולה
הגר"א כתב שחידושי תורה הם כמו נבואה. וכמו שנבואה נקרית ע"ש הנביא, כך גם החידוש (זהו גילוי הנשמה שלו בעולם הזה).
ישנה תורת ברסלב ויש תורות אחרותvodki
יש בורא לעולם וזה לא קשור.
הפותחת-אנונימי (פותח)
זה יותר מזה...אז ברסלב כשהם רוצים להתפלל נוסעים נוסעים לאומן (שעל המקום הזה שמעתי יותר מדיי דיבורים שהם לא רק תפילה וזה נושא בפני עצמו), כשבעצם מה יותר קדוש מהכותל מהבית של הקב"ה?!
וחב"ד לדוגמא, גם...בזכות המשיח המשיח המשיח...
שמים לי תמונה שלו במקום בס"ד או בנוסף ..
נו באמת!!!!
נראה לי שלקחת את זה רחוק מידי..מבקש אמונה
קודם כל, לא כל פעם שרוצים להתפלל הולכים לאומן... רוב הזמן אנחנו מתפללים בבית כנסת בשכונה.
בראש השנה (ויש כאלה שעוד כמה פעמים) טסים לאומן.. כדי להתפלל על קברו של הצדיק ר' נחמן.
ומה כל כך תמוה בזה? ללכת על קבר של צדיק ולהתפלל שם?
הרי רשום במסכת סוטה
אמר רבי חמא ברבי חנינא: מפני מה נסתתר קברו של משה מעיני בשר ודם?
מפני שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד בית המקדש ליחרב ולהגלות את ישראל מארצם. שמא יבאו לקבורתו של משה באותה שעה ויעמדו בבכיה ויתחננו למשה ויאמרו לו: משה רבינו עמוד בתפלה בעדנו! ועומד משה ומבטל את הגזירה.
(ואם הוא היה מבטל את החורבן, הקב"ה היה נאלץ לכלות את זעמו על ישראל)
תראי גם ברש"י על הפסוק "ואקברה שם" יעקב אומר ליוסף שהוא קבר את רחל בבית לחם על פי הדיבור, כדי שבזמן שיצאו לגלות ע"י נבוזראדן יעברו דרך קברה והיא תבקש עליהם רחמים.
מבואר בפירוש שיש מקרים שאדם צריך את הצדיק שיתפלל עליו.. וכן ר' נחמן הבטיח שהוא ילחם על הנשמה של מי שבא אליו
כמובן בתנאי שאותו אדם יתן כתף וגם הוא ילחם על עצמו.
אין בכך שום פגם, ואף אחד לא שכח את הקב"ה חס ושלום... כי כל מה שאנחנו מאמינים בכוח הצדיקים זה אך ורק בגלל היותם קרובים לקב"ה יותר ממנו. ובטח שאף אחד לא טען שכותל פחות קדוש...
תסלחי לי על מה שאכתוב לך...בת 30
אבל ממה שאת טוענת או שואלת עולה דבר אחד בברור: את לא מכירה. נקודה.
את ניזונה מטיפה פה וטיפה שם ששמעת או שראית ומזה את מנסה לבנות תמונה שלמה של מה זה ברסלב ומה זה חב"ד או חסידות.
אם באמת את רוצה להבין- אז תעמיקי. תשמעי שיעורים, תלמדי, תבררי.
נראה לי שאם תעשי את זה כבר לא יהיו לך טענות כאלו.
(אגב- מה שיותר קדוש מהכותל הוא מה שמאחוריו...לכותל אין קדושה בפני עצמו מעבר לקדושת בית כנסת.)
יש דבר שאני מסכים איתך...מבקש אמונה
לפעמים אנשים מנסים בכוח לקרב מישהו לרבי שלהם ע"י חפירות עליו... וזה גורם יותר ריחוק וסתם מעצבן...
העיקר זה לדבר על אמונה ועל הקב"ה. כל אחד שיתחבר איך שהוא רוצה (במסגרת התורה כמובן)
אבל חסידים בינם לבין עצמם כן מרבים לדבר על הרבי שלהם... לא חס ושלום בתור אלוהים,
אלא כיוון שהם רוצים ללכת בדרכו הם פשוט חוזרים הרבה על מה שהוא אמר, מנסים להבין מה הוא התכוון..
מספרים עליו סיפורים.. כי יש עניין גדול לספר סיפורי צדיקים (עייני שער החסידות במסילת ישרים) ובכך גם הם מחזקים את האמונה בדרכו.. ע"י שמספרים כמה הוא היה צדיק...
וזהו... זה כל סיפור 
מקווה שעזרתי לך
מבקש אמונה לגבי מה שאמרתאנונימי (פותח)
אין לי שום בעיה עם סיפורי צדיקים ואני מאוד אוהבת יש לי בעיה עם קבוצות של אנשים שעושים רב קצת ל'גורו' שלהם...ולא, אלוקים יש רק אחד

בת 30, לברסלב אני כן יותר 'מתחברת' מלחב"ד אבל גם שם יש דברים לא מובנים...
וכן, עליהם אני קוראת, מקשיבה ומנסה להבין..
עוד משהו חשוב... לעניין כוחו של הצדיק...מבקש אמונה
שתדעי שעם ישראל תמיד צריך צדיק שיקרב אותם לקב"ה
אני לא חושב שאפשר להקיף את העניין הזה על רגל אחת...
אבל אני אתן לך כמה נקודות\שאלות שתחשבי עליהן
מדוע הקב"ה צריך לבקש ממשה שבוע שלם(!!!) שיסכים ללכת לגאול את ישראל?
למה בכלל לבקש ממישהו? שהקב"ה יגאל בעצמו...
ואם הוא לא מסכים.. שיקח מישהו אחר מה הבעיה?
איך משה רבינו מבקש מה' שיסלח על עוון העגל אם הוא עצמו לא היה שותף למעשה?
למה עם ישראל נפלו במלחמה נגד העי רק בגלל שיהושע לא יצא איתם למלחמה?
איך דוד המלך הוציא את בנו אבשלום מגהינום והכניס אותו לגן עדן ע"י שאמר "בני בני" 8 פעמים?
אז...אולי תכתבי מה לא מובן לךבת 30
כמובן שלא את כל התשובות תקבלי כאן בפורום, אבל אולי כן תקבלי כיוון.
אז היום כנראה שלא במקרה ;) בשיעור של בעלי דיברו על ברסלבאנונימי (פותח)
שזה בערך מה שחלקכם ניסתם להסביר וקצת במילים עוקצות....לסיכום: ה' הוא המלך אין עוד מלבדו!
שבת שלום לכולם

ישר כוחמבקש אמונהאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!