ההמלצות לא שלי, ולא של מומחים בתחום- אלו המלצות של שאימהות שמחתלות בבד.
מכל חיתול יש המון סוגים וגזרות- יש אפשרות לקנות דרך משווקות בארץ, יש חנות בת"א שעכשיו פתחו , יש אפשרות לקנות דרך עליאקספרס או אייבי, יש אפשרות יד שנייה- ולעשות חיטוי עם אקנומיקה
הכי טוב- למצוא מישהי שמחתלת בבד וללכת לראות ולהרגיש את החיתולים ולראות אייך זה עובד.
יש מלא סרטונים באינרטנט שמסבירים- אנוצ'קה מיוטיוב מסבירה על המון סוגים.
תמיד אפשר לקנות אחד- שניים מכל סוג ולראות מה הכי מתאים לילד שלי. (מקסימום נשמר לילד הבא)
יש חיתולים עם תיתקים- מה אומר שהילד לא יצליח לפתוח את זה בטעות, ויש סקוצ'- שזה מאוד נוח לגננות ולאחרים שמחתלים את הילד, מצד שני- צריך לזכור לסגור אותו לחלק הייעודי לפני הכביסה שלא יתפס בבגדים אחרים ויהרס מהר, לסקוצ' בד"כ בלאי גבוהה יותר מתיתק
שמות מומלצים-
*הבהרה- לכל אחת מתאים משהו אחר ויש עוד המון מומלצים, אני חדשה בתחום ורק חולקת מה שאני יודעת ומכירה*
צ'רלי בננה- יש להם שירות פה בארץ, חיתולי AI1, מתאימים מאוד לחסרי פולקעס,יפים , ונחשבים מחיר ממוצע, הם מגיל לידה עד גמילה, חומרים איכותיים ואחלה שירות,סגירה עם תיתקים, - יש כאלה שמסתבכות עם השינוי מידה ולא נוח,- http://charlie-banana.co.il/
גחליליות-
יש שיווק פה בארץ, מגיל לידה עד גמילה, חיתולי ai2- אבל את הרפידה הפנימית מחברים עם תיקתק מה שמאוד מקל על העניין (מאוד דומה לצ'רלי) לא נחשבים ליקרים, חומריים איכותיים ואחלה שירות- http://www.oshoposho.com/
גרוביה-(חוות דעת לא שלי!לי יש רק צ'רלי ואני מרוצה)
גרוביה (Grovia) היא חברת חיתולי בד אמריקאית עם סוגים שונים של חיתולי בד ולא מעט מוצרים משלימים. חברה ידועה, איכותית ומאוד מומלצת ומוצלחת. הגרוביה ההיברידי (Ai2) היה אחד הבחירות הראשונות שלי כשהתחלתי לחתל בבד.
הכיסוי של גרוביה נקרא Shell, והרפידות Soaker Pads והם נמכרים בנפרד במחיר ממוצע של 17$ לכיסוי / 16-18$ לשתי רפידות. בתחתית כל הרפידות של גרוביה יש TPU - בדומה לבד של הכיסוי, שמשמש כמגן נוסף בין הנוזלים לבין הכיסוי עצמו ומאפשר הרבה יותר החתלות פר כיסוי אחד. לכל הרפידות יש ״לג-גאסט״ - אקסטרא בד בצדדים ש״כולא״ בפנים את הלכלוך ומונע מהחיתול לדלוף. בגב הרפידה שני תיקתקים לחיבור לכיסוי.
הכיסוי של גרוביה מגיע בגרסת תיקתקים או סקוץ׳. החלק העמיד לנוזלים שלו הוא TPU. לפי היצרן הוא מתאים ממשקל 4 ק״ג ועד 15 ק״ג. בחלקו הפנימי הוא מצופה ממאש סינטטי נעים. בפנים הכיסוי שני תיקתקים לחיבור הרפידות.
אז לענייננו:
עמידות - למעט בלאי מבאס של הסקוץ׳ (שהופיע אצלי אחרי שנה של שימוש אינטנסיבי) החיתול על כל חלקיו הוא אחד העמידים והנעימים לאורך זמן שפגשתי. האלסטיות, המש, הרפידות, התפרים - הכל סופר דופר.
נוחות והתאמה - כיסוי One Size במבנה צר יחסית, יתרון כשמדובר בניובורן ותינוקות נטולי פולקעס עם מבנה ארוך. את תקופת הכרס-פולקעס שהגיעה אצלנו בגיל 8-10 חד׳ הוא לא צלח. חזר להתאים כשהגמד התחיל ללכת והפולקעס והכרס נרגעו קצת. גרסת התיקתקים ידידותית למשתמש ונוחה להתאמה ובעיקר במקרה של גרוביה מוציאה את עניין הבלאי של הסקוץ׳ מהמשוואה והופכת אותו לחיתול מושלם. אז מי שמתקתקת ונהנית מזה - שלא תפזול בכלל לסקוצ׳ים.
רפידות - לכיסוי שני תיקתקים שהרפידות מתחברות אליהם בקלות ובנוחות ויושבות בחיתול פרפקט.
AI2 - אז כאמור הכיסוי של גרוביה והרפידות הולכים הכי טוב ביחד. הגרוביה פחות סלחני לזרים, אבל זה עדיין עובד. הוא יחסית צר וזה ניכר. בשימוש עם הרפידות שלו העברתי בכיף יומיים עם 2 כיסויים באלטרנציה ואוורור בין לבין (רק פיפי).
לילה - לא אצלנו. החיתול צר ויושב פחות טוב כשהוא ״מפוצץ״. נכון שהרפידות שלו עושות עבודה מעולה במהלך היום ולרוב אין צורך לתגבר. אבל ללילה הוא מעולם לא היה אופציה מבחינתי. מבחינת תגבור אגב - הרפידה מחולקת ל-2 (מקל על ניקוי וזמן ייבוש), ובין שני החלקים האלה אפשר לתגבר בקלות עם פלנל מקופל שהופך את החיתול למגה סופג במינימום מאמץ.
מחיר - לכיוון היקר. למרות שאם לוקחים בחשבון שעל כל כיסוי יש בפוטנציאל 4-5 החתלות זה קצת מרכך את המכה. בחו״ל - בכל חור. בארץ - בפופקה.
שורה תחתונה:
חיתול איכותי, מאוד יפה, עמיד, בגזרה צרה ומחמיאה, עובד מעולה עם הרפידות של עצמו, הסקוצ׳ים נוטים לצאת מדעתם אחרי שימוש של פלוס מינוס שנה, כל שאר החלקים סופר עמידים. ממליצה לכל מחב״ד להתארגן על Shell ורפידה של גרוביה ולעשות סיבוב. יש לו מקום בכל סטאש (למעט כזה של מתאבקי סומו), בעיני חובה לפחות לנסות. הוא מייצר מערכת החתלה קלאסית של Ai2 והוא סופר ידידותי למחתל המתחיל
כיסוי אימג'ן.(שוב, לא חוות דעת שלי)
הוא קטן יחסית והטוסיק לא נראה בו מנופח. דאבל גאסט ועם גומי מעולה מאחורה שלא עושה סימן אך גם לא נותן גם לפיגועי קקי לברוח.
הכיסוי זול יחסית .אין לו פלאפס להחזיק את הרפידה אך היא לא זזה בכלל.
לשימוש עם רפידה או פריפולד בטריפולד(=רפידה שמקפלים לשליש) .
ולא פחות חשוב שירות מעולה. שלחו לי לארץ כיסוי חדש בגלל פאדיחה שלהם למרות שקניתי בארה"ב ושילחתי עצמאית.
ווינק all in one (שוב, לא חוות דעת שלי)
חיתול ווינק aio מגיע עם רפידת במבוק דקה במיוחד התפורה לחיתול בשתי קצוותיו, כשבאמצע יש רפידת המפ לצורך תגבור שניתן לשלוף החוצה, בכביסה רפידת ההמפ משתחררת לבד ואין צורך להוציא עם היד.
רפידת הבמבוק טיפה ארוכה יותר ואפשר לקפל אותה בחלק הקדמי לצורך הגברת הספיגה.
החיתול מגיע רק בתיקתקים
חיתול וואן סייז מתאים למידות 4-16 ק״ג בערך. השכבה האטומה עשויה מבד tpu הידוע כאוורירי, רך ונושם יותר מהPUL, בנוסף נוצר בשיטה אקולוגית יותר.
יתרונות החיתול:
1. סופג בצורה בלתי רגילה, לאחר 2 ניסיונות שרד גם לילה והקטנה התעוררה יבשה יבשה יבשה! החיתול לא מוציא טיפת רטיבות החוצה.
2. יושב בצורה מושלמת, דק, צר וחתיך. ממש כמו חד״פ רק הרבה יותר יפה.
3. במקרה הצורך אפשר לתגבר עם רפידה בחלק החיצוני או הפנימי. (לא קרה לי שהייתי צריכה לתגבר)
4. התיקתקים לסגירת החיתול צמודים אחד לשני מאוד מה שמקל על סגירה זריזה ונוחה והתאמה מדויקת.
5. מעולה לחובבי הבדים הטבעיים.
6. מחיר בבוז׳ולינו- הגרסא הישנה - 65₪ , גרסא חדשה- 85₪, מחיר מצוין לחיתול מצוין! (לי יש 2 מהגרסא הישנה ואחד מהגרסא החדשה, נהנית מכל רגע)
7. לא קניתי אותו בחו״ל מעולם אבל המחיר בארץ הוא בערך אותו דבר כמו בחו״ל, ועדינה המשווקת מקסימה
חסרונות:
1. בגלל שהרפידות ארוכות לפעמים קצת מבאס לסדר אותן בחיתול.
2. לדעתי פחות מתאים למסגרת במיוחד אם התינוק לא מפסיק לזוז בזמן ההחתלה.
3. לרפידות לוקח קצת יותר זמן להתייבש מאשר רפידות סינתטיות, מאחר ומדובר בבדים טבעיים בלבד.
4. לא בהכרח חיסרון אבל הרפידה התפורה היא במבוק ולכן משאירה תחושת רטיבות, יש אפשרות לשים ליינר פליז לפתרון הבעיה ואפילו להשתמש בחיתול בלילה.
*ליינר- שכבה חד"פ מבד או מדף אורז שנשטף במים, שמים בחיתול ופשוט זורקים לפח\אסלה- כמו מגבון ייבש* ממולצץ בעיקר לקקי מוצקים .
ליטל בלום VS הפי פלוט (כיס סקוצים)
מבחינת נוחות שימוש:
שניהם מעולים , לא ראיתי הבדל בינם לבין חיתולים יקרים, לא דולפים, יושבים טוב
הגזרה שלהם ממש SAME SAME והיא מתאימה גם לפולקעס קטנים , לא נפוחים בכלל (זה תלוי רפידות, אבל אין להם נפח עצמי)
הבדלים : להפי פלוט בדגם הסקוטש הרחב יש דאבל גאסט שזה דבר נחמד ומפחית דליפה של קקי נוזלי, לליטל בלום יש שתי מעלות: הסטי דריי שלו רך וקטיפתי שפשוט כיף לגעת בו, ובמקום סקוצים פנימיים לסגירה לפני כביסה - יש לו בד פטנט רך שהסקוצ נתפס עליו והוא נעים למגע לעור התינוק. (אבל נשחק לאורך זמן - כך לפי עדויות של בנות)
מבחינת קניה:
שניהם זולים מאד, עם הבדל לטובת הליטל בלום, ההפי פלוט עלו לי בערך מ4 ב100
והליטל בלום בערך 6 ב100 (זה תלוי דגמים, ועם רפידה / בלי)
לשניהם יש המון דגמים יפים.
מבחינת גימור ואיכות:
פה טמון הכלב בהקשר של החיתולים הסיניים, זה דבר שרק מבחן השנים יכול להוכיח, ולי אין את הנסיון ארוך הטווח.
בכל אופן, שניהם נראים איכותיים מבחינת הבדים והגימור , תפירה טובה ובדים נוחים.
הסקוצים שלהם - אני מאמינה שלא יחזיקו הרבה זמן , בפרט הסקוצ' הצר שלא נראה מי יודע מה איכותי ונוטה להתעגל עם הזמן. בלי השוואה לסקוצים של חברות טובות .
אבל - זה חסרון שאפשר לקחת אותו בחשבון ביחס למחיר, ומקסימום להחליף סקוצים.
הייתי מדרגת אותם כך :
- הפי פלוט דגם הסקוצ הרחב,
- הפי פלוט דגם סקוצ צר (עם סקוצ קצת יותר חזק מהליטל בלום) וליטל בלום (עם סקוצ קצת יותר גדול מההפי פלוט הצר)
ההבדלים בסקוצ לא משמעותיים וכולם נראים לא משהו .
בסט בוטום - AI2
כשהחלטנו לחתל בבד, אמרנו שנבדוק מגוון כיסים. בהחלטה של רגע החלטנו לבדוק גם כיסוי אחד והכיסוי הנבחר היה בסט בוטום. התחלתי לחתל איתו מגיל חודשיים וחצי. רכשתי כיסוי ושתי רפידות סטיי דריי.
החברה מייצרת רק את הכיסויים שלה, בגרסת תיקתק או סקוץ', ורפידות. אין לה סוגי החתלות נוספות. החברה שייכת לתאגיד של Nicki’s Diapers ושם לפעמים אפשר למצוא גם מהדורות מיוחדות וגם Seconds.
עלות כיסוי בנורמה היא 16.95$ והרפידות מגיעות במחירים שבין 3.95$-7$. הרפידות מגיעות ב-3 גדלים (S,M,L), ובצורת פעמון מה שאומר שהן יושבות יותר טוב במפשעה. אני כבר לגיל חודשיים וחצי קניתי את המדיום והיא התאימה גם למידה הכי קטנה של החיתול (עם קצת עזרה). בנות בקבוצה אומרות שהן ממשיכות עם אותה מידה לגיל שנה גם. כדי להבדיל בין הגדלים כל גודל נתפר בקצה בצבע שונה.
סוגי הרפידות:
• Stay dry: רפידת מיקרופייבר עם שכבת סטיי דריי מהנעימות שיש.
• המפ-כותנה: רפידה מבד טבעי ללא שכבת סטיי דריי
מכל סוג רפידות החברה מייצרת גם רפידת לילה, שמכילה מספר שכבות רב יותר, וגם דאבלר, שזוהי רפידה עם תיקתקים משני הצדדים כך שניתן לתקתק אותה לכיסוי ולתקתק מעליה רפידה נוספת, כשהמטרה היא תגבור.
מכל החיתולים שניסיתי הוא היה החיתול הכי חתיכי. ישב מושלם על הפיצי, ספג לאורך זמן רב ושום דבר לא יצא ממנו החוצה גם במקרה של פיגועי קקי. יש לו דאבל גאסט שמונע מהפתעות לצאת החוצה וגם הופך את החיתול ליותר גמיש ופחות רחב ממה שהוא נראה בתחילה.
בלילה ניסיתי להשתמש בו עם רפידת המפ של וינק מתחת לרפידת הסטיי דריי. זה יושב טוב על הגוף ולא נפוח מידי. זה החזיק לי משש בערב ועד ארבע וחצי בבוקר, אבל לתינוק שינק 4-5 פעמים בזמן הזה, כך שלרוב התינוקות זה לגמרי סוגר את הלילה.
מבחינת התאמה מדובר פה בחיתול עם לא פחות מ-3 תיקתקים לרייז, כך שלמעשה יש לו 4 מידות. זה מאוד וורסטילי. כדי לסגור אותו כמו שצריך מומלץ לראות את הסרטון שמסביר, אבל יש צורך 'בהארכת' קו בקיפול של הרייז לצדדים ולאחר מכן לתקתק, על מנת שלא יווצר רווח בירכיים.
סגירת התיקתקים שלו היא רק בשורה אחת של תיקתקים כך שהיא קלה גם למי שאינו חובב תיקתקים או לאחרים כגון מטפלת/גננת/סבתא/אבא.
בשבועיים האחרונים אני מחתלת גם בגרסת הסקוץ'. לי נוחות שתי הגרסאות. גרסת התיקתק יושבת מעט יותר נמוך בבטן ויש גומי באזור שמתחת לטבור ואילו גזרת הסקוץ בגלל רצועת הסקוץ קצת יותר יציבה שם באזור.
בנוסף, בגלל הסקוץ עצמו הכנפיים של גרסת הסקוץ' הופכות למעט ארוכות יותר כך שיתאימו גם לפעוטות גדולים יותר.
הסקוץ' עצמו נראה חזק ואיכותי.
בארה"ב אפשר לקנות ברוב אתרי החיתולים, וכמו שכתבתי תמיד כדאי לבדוק קודם בניקיז. בארץ - בבוז'ולינו.
ווינק wink
כיסוי עצמו ומעלותיו-
לכיסויי ווינק דאבל גאסט באזור הגומי ביריכיים- לשמירה מושלמת של הנוזלים והיציאות. כיסים פנימיים לאחיזה טובה של הרפידה. גומי בגב התחתון השומר על היציאות באזור הישבן והגב, 4 מידות ברייז להתאמה לכל הגדלים ושתי שורות תיקתקים במותן. תיקתקים הפוכים במידת המותן לסגירה הקטנה ביותר עבור ניו-בורן. עשוי TPU וכמובן הדפסים מגוונים וצבעוניים.
רפידות הקיימות בווינק-
טבעיות בלבד-
במבוק והמפ.
סוגי חיתולים- כיסוי הכל באחד (ai1), כיסוי ניו בורן, כיסוי o/s וכיסויים לפי מידות.
אני והווינק זה סיפור אהבה מכמה סיבות-
המרכזיות הן:
הכיסויים האלה פשוט לא דולפים! מדהים! משהו בגזרה והחומרים שמהם הכיסוי עשוי פשוט גורם לו להיות כיסוי מספר אחת מבחינתי.
הגזרה שלהם חתיכית ודקה והבד ממש נעים למגע גם אחרי כביסה ובמקרה שלנו גם אחרי כמעט שנה.
יש לנו פולקעסים יפים (טפו טפו) ולא חווינו שום סימנים או לחץ אף פעם. וכשהיא הייתה פיצית (מחותלת מניו בורן) זה גם ישב נהדר כך שנראה שמתאים לכל הגדלים וגם לחסרי פולקעס.
מעולם לא הייתה התפרצות יציאות מאזור הגב מה שכן קורה וקרה לנו עם כיסויים אחרים, זוקפת לזכותו של הגומי האחורי הנהדר.
בהתחלה לא הסתדרנו עם הרפידה המחוברת של ה״הכל באחד״ אבל עם הזמן למדנו איפה כדאי לקפל אותה (כי היא נורא ארוכה) וכך גם אפשר למקם את מוקד הספיגה הרצוי, למשל לנו זה מתאים באזור האחורי כי היא ישנה על הגב.
תקלה קטנה שהייתה לנו עם אחד הכיסויים, אשר ישב להתייבש בשמש הישראלית הקייצית עם ההדפס כלפי מעלה (אופס) והחיתול דהה, לכן שימו לב לעניין הזה.
רוק-א-באם.
/\/www.rockabums.com\/shop\/", "\/si\/ajax\/l\/render_linkshim_log\/?u=http\u00253A\u00252F\u00252Fwww.rockabums.com\u00252Fshop\u00252F&h=ZAQHs-grtAQHlaPs4ss6QEnU1_Eu6oXCCeqK3V0trBKoHnA&render_verification=0&enc=AZN0QGOPyaLdT4MyPOhaWSDuIGXBCnE-gp5tBtOL5YnPm7ZYaCBZTAQSGTHeT_VyTEDGMpi6eHgYdhC6lN03Hys1uv5DiqQLz00CXwGvBIPSeV8MH12bGeTOgAj1JvYo6c1PAD8iZvUCL1udBLo7XvBSk31OYfr5zJzEWSXrtL6yJcsGdMBX3JPdu2c2udJL3wdflC9OwZeR-4Rd09xTMwiZ&d");" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http
/\/www.rockabums.com\/shop\/");" rel="nofollow" target="_blank">http://www.rockabums.com/shop/
אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש פה חיתול כיס/Ai1/Ai2 וואן סייז עם ארבע שורות תיקתקים להתאמת גודל, סקוץ׳ או תיקתקים, שמגיע עם שתי רפידות מיקרופייבר בעלות שכבת סטיי דריי של פליז אפור ב-9$!
סה״כ מבחינת התאמה, ספיגה, נוחות תפעול, עמידות כביסה (ופה המקום לציין שאפשר לכבס את החיתול הזה על כל חלקיו ב-60 מעלות!) - החיתול עבר את המבחן בהצלחה.
אפשר להשתמש בו בהרבה וריאציות - רפידות בכיס/על הכיס וכד׳.
הכיס פתוח משני הצדדים כך שקל להכניס ולסדר את הרפידה בפנים
מבחינת תמורה למחיר - מקבלים פה חיתול מצויין, עם פוטנציאל להיות חיתול לילה, סקוץ׳/תיקתקים, מגוון גדלים, נעים ונוח.
** אין משלוחים לארץ. צריך להעזר במישהו שמגיע מארה״ב או חברת שילוח **
קרבר קידס, kerrbear kids בלעז.
אז אלה חיתולי הגן שלנו (יחד עם צ'רלי) שהזמנתי
. היה משלוח לישראל, לא נורא יקר, וגם החיתולים לא כ"כ יקרים- בסביבות 10 דולר.
הזמנתי לפני כמעט שנה 2 מהדור הראשון ו5 מהדור השני (עם מינקי אחד). הגיע תוך שבועיים.
לפני חודש הזמנתי עוד 3 חיתולים מהדור השני.
יש הבדל גדול בין שני הדורות. אתחיל מהמשותף: חיתולי כיס וואן סייז, עשויים מpul. יחסית רחבים במפשעות, אבל לא בטירוף. סיבוב במייבש מדי פעם מגביר את אטימות הפול.
דור ראשון (קלאסי): פנים החיתול עשוי מיקרו-סוויד ששומר על תחושת יובש. מגיע עם רפידת מיקרופייבר 3 שכבות פושטית, יש לו 3 מידות ברייז.
דור שני: פנים החיתול עשוי מ"במבוק פחם" לטענתם, ששומר על תחושת יובש. זה פשוט פליז אפור. מגיע עם רפידת "במבוק פחם" (ע"ע) 5 שכבות, יש לו 4 מידות ברייז ויותר תיקתקים במותניים. בתמונות רואים שהוא מעט יותר גדול מהקלאסי.
דעתי האישית: אם כבר מזמינים- להזמין את הדור השני. הגדרתי אותו כ"החיתול שמתנקה הכי טוב מקקי"
החיתול יכול להחזיק לנו 3-4 שעות בכיף. הרפידה אף יותר בחיתול עם כיסוי טוב יותר.
הם לא מתאימים כחיתולי לילה כי הפול פשוט מתחיל להתרטב מתישהו.
/\/www.kerrbearkids.com\/", "\/si\/ajax\/l\/render_linkshim_log\/?u=http\u00253A\u00252F\u00252Fwww.kerrbearkids.com\u00252F&h=EAQH0RTuHAQEADk1LMAOPNywrz3UU53-5IgIQYI9copDLGg&render_verification=0&enc=AZPnsVLAUBcsEC-WPk0Nf21oLqDeMdJUWYPPOuAE96SDc5xIKZUwuT38Iq5di4xLAqlcMjbgkRCyvZadpgatBGJi0dvz6Dshr_mKm2uFSyconMT93ni87kAcRVAqROxR63L6nNTZfBd-5DBDMr6AEW6UbUEwrWzbRLUw1W-WTl23ecfhxKY7BVc4CoebYsXHUI5CTXitQZ7qB5cf5ZoAv00C&d");" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http
/\/www.kerrbearkids.com\/");" rel="nofollow" target="_blank">http://www.kerrbearkids.com/
יש עוד המון סוגים טובים ..זה מה שאני מצאתי ברפרוף מהיר באינטרנט...
מוזמנות לשאול מה שאתן רוצות..