חב"ד וציונותהרוזן!
כי נפש ביקשה שלא ננצל"ש לה.
אז האמת היא ש
האופן שבו חב"ד רואים את מדינת ישראל הוא קיצוני *יותר* מהאופן שבו סאטמר רואים זאת.
בחב"ד ישנה הציפייה למשיח, והרבי זצ"ל טען בתוקף שמשיח בן דוד הוא היחיד שיוביל תהליכי גאולה. כל עוד זה לא הוא, אין בזה שום ערך לדעתו.
לדעתו המדינה תופסת את מקומו של המשיח, וזוהי הגלות הגדולה ביותר שהיתה, כי כל עוד ישנה המדינה, היא תופסת מקום שאמור להיות מקומו של המשיח (אם יש מישהו שיודע יותר בנקודה זו - נא לדייק אותי).
רק צריך לראות באיזה בכי עומדים יהודים בארץ ישראל, במרכז קיבוץ הגלויות, יכול יהודי גם להיות עם מדים של צה"ל, ולכל זה אין ערך בעיניו. אלא הוא בוכה על רוע הגלות ומרותה, וכמה צרות שנופלות עלינו בעטיה של הגלות, מתחנן שמשיח יבוא.

אלא נכון, שגישתו של הרבי היתה שיש לפעול בתוך המציאות שאנחנו נמצאים בה, ולא להתעלם מהמצב. גם אם איננו שמחים בו.
ולכן, עם ישראל וארצו בסכנה - יש להשתתף בהגנה עליהם, ישנם מנהיגים בכנסת - יש לבחור באלו שיעשו את הצעדים הנכונים ביותר ברמה המדינית. וכן על זה הדרך.
רק לא לומר הלל ביום העצמאות בשום פנים ואופן, ולא לשמוח על כך.

הרבי זצ"ל עודד אנשים רבים לעלות לארץ, ואין מספר לזכויותיו בעניין זה, אבל הוא עצמו חי בארה"ב ולא עלה. באחת משיחותיו הוא מאריך להסביר איך בית המדרש שלו ב770 הוא מקום משמעותי, ושכל השפע בעולם, הגשמי והרוחני, עובר דרך מקום זה, כי זה המרכז הרוחני בעולם. וזאת הוא אומר בזמן שארץ ישראל פורחת מבניה ששבו אליה, ויש בה עולם תורה גדול משהיה אי-פעם בהיסטוריה.

אז... חב"ד רחוקה מהציונות כרחוק מזרח ממערב

כל זאת למדתי מכמה וכמה דיונים עם חב"דניקים. כמובן שזה מצער, איך יכול יהודי לעמוד בארץ ישראל, בתוך אחד הניסים הגדולים בהיסטוריה אם לא הגדול שבהם, ולמרר בבכי על כנה שהנס הזה רע בעיניו והוא גלות מרה...

@אריק מהדרום @המרקד @מושיקו @יוני
אף אחד לא טען שחב"ד ציוניםהמרקד

בסך הכל אמרתי שחב"ד יותר קרובים לציונות משאר החרדים ובוודאי מסאטמר.
כל מה שאמרת פה נגד המדינה, זו גם העמדה של כל שאר החרדים.
אלא שחב"ד יותר הרשו לעצמם להתקרב למדינה מאשר החרדים האחרים שמתבדלים מהמדינה.
חב"דניקים מתגייסים לצבא, הרבי מיליובביץ' היה בקשר גדול עם בכירי המדינה לדורותיה, חב"ד מאמינים בחשיבות שליטת המדינה בארץ ישראל ונאבקים נגד מסירת שטחים (בזמן שלרוב החרדים ממש לא אכפת מי ישלוט בארץ, מבחינתם שהערבים ישלטו, זה אותו דבר לדעתם).
אז כל מה שאמרתי הוא שחב"ד יותר קרובים לציונות מאשר שאר החרדים, לא שהם ציונים או תומכים בציונות, אלא שהם פחות אנטי כמו שאר החרדים.
אז להגיד שלא רק שהם יותר אנטי ציוניים מרוב החרדים, אלא שהם אנטי ציוניים ברמות של סאטמר, זה כבר ממש מוגזם.

זה ממש מוגזם אבל נכוןאריק מהדרום
עקרונית זה נכון, בפועל ממש לא רלוונטי.נעלי בית
הם באמת אנטי ציוניים יותר מכולם+mp8
למרות שזה לא גןרם להם להתבדל ולהתנכר למדינה ולמוסדותיה.
ומה עם שאר החסידוית שקרובות מבחינת השקפה למדינה?מושיקו

כל אחת ודרכה שלה?

חוגגי כ"ט בנובמבר אנשי ארץ ישראל וכו' וכו'

אם כבר תביא סקירה  מקיפה מה הגישה של כל החסידוית המרכזיות או הקרובות לאותה השקפה  

אחרת זו סתם השקפה צרה שאינה מצדיקה דיון מיוחד

יש למחלוקת הזאת שורשים קדומים ועמוקים יותר. הגר"א כותבחסדי הים
שצריך להקים את הבחינה של משיח בן יוסף- שהוא כל מה שכלול בהשתדלות שלנו בתקומה הטבעית חומרית של עמ"י, ולעשות את זה מתוך קדושה, ואם זה לא נעשה מלכתחילה מתוך קדושה להשתדל להוסיף לזה קדושה.

מצד שני, צריך דווקא להסיח דעת, מהבחינה של משיח בן דוד, שהוא הצד הניסי, פלאי, שבא מצד ה', כי אם נתמקד בזה, יש חשש שנסמוך על משיח בן דוד במקום לעשות את ההשדלות הנצרכת לנו. (לדוגמה: כמו שנגיד הרבה בחו"ל אומרים, אנחנו מחכים לעלות עד שיבוא המשיח). בסופו של דבר, כשנהיה ראויים, אחרי השתדלות מאומצת, ה' ישפיע מלמעלה את הבחינה של משיח בן דוד.

זאת בעצם המגמה הכוללת של הציונות הדתית. אנחנו חייבים בכל עוז להחזיק בדרך זו. אם רק ניקח למשל את השנים לפני השואה. הרב קוק זצ"ל והציונות הדתית, עודדו אנשים לעלות, מתוך האידיאל של בניית הארץ, ואם היו שומעים להם היו ניצולים הרבה נפשות (אז נכון שהרבי מחב"ד סוגר כל דיון על זה, בזה שהוא אומר שהשואה לא מובן לבני אנוש. אבל אם תירוצים כאלו, נאבדנו.) ניקח את שואת ההתבוללות שקוראת לעינינו בארה"ב. ש70% מבני ארה"ב נישאים לגויים. אז חב"ד נלחם שם קרב מאסף (ובאמת כל הכבוד לו), אבל בסופו של דבר הפתרון היותר כלול ויפתור את הבעיה מהשורש היא העלאת יהודים לפה, ואם היינו מתעוררים קודם לדחוף אותם בכל הכח לעלות, לא היה קורה המימדים רחבים כאלו נישואי התבוללות.
הקיצור, השקפת הגר"א בענין זה מוכיח את עצמו שוב ושוב.

[לא נכנסתי פה בדיוק ליחס למדינה, שלפעמים דווקא המדינה מתנגד לתקומה החומרית מעשית של עם ישראל בארצו מתוך קדושה, כמו שהיא עושה חלקית היום, ואז צריך להתנגד למהלכיה. מה שצריך להיות לנגד עינינו, זו השתדלות בכל עוז להקים את עם ישראל על אדמתה, עם ביסוס חומרי איתן ששואפת לקדושה ולטהרה, ולמילוי רצון ה'.]
כמה דיוקיםחיה רוז

א. בהשקפה החבדית אכן המדינה אינה גאולה. אבל לא נכון לומר שאין ערך בעיני חבד לכך שיהודים חזרו לארץ ולומדים בה תורה. ארץ ישראל חשובה גם בפני עצמה. גם חייל יהודי שמגן על יהודים נקרא קדוש אצל הרבי.

ב. כשאומרים שחב"ד יותר אנטי ציונים מסאטמר מדובר בפנים מסוימים של העניין. וישנם פנים נוספים.

הפן העיקרי שבו מתייחסים לזה כך- ההתייחסות למושג יהודי כמשהו חיצוני יותר. אם מדבר על לאומיות ואם מדובר בסיסמא- ציוני- לא יהודי, יהודי- לא ציוני של סאטמר ודומיהם. גם סאטמר כאן בעצם מתייחסים ליהודי כגוי בשל דעות או מעשים חיצוניים. אותו רעיון רק בכיוון ההפוך. הנקודה הזו ספציפית עומדת יותר מול הציונות החילונית והטענה כאן היא יותר נגד השיטה של סאטמר שעושה אותו דבר למושג יהודי.

ג. הרבי אכן ראה בעליות והמלחמות וכו ניסים. ניסים אלוקיים. הרבי אומר שהמלך נתן לבן להיכנס לארמון. רק שהבן מעדיף כאן בלי המלך.... (להשקפתנו. אתם תטענו אחרת, אבל אני רק באה לדייק מה השיטה עצמה)

ד. בנוגע לעידוד עליה לארץ- מעבר לחסידים בבודדים ובקבוצות שהרבי עודד לעלות אפשר לראות 2 קווים. ליהודים שהתחילו תהליך של החזקות וחזרה בתשובה הרבה פעמים התשובה הייתה להישאר בחו"ל כי שם הסביבה מחזקת אותם בתורה ומצוות ובארץ הם יקבלו הרגשה שהם גם ככה יהודים ותקשורת עוינת ועוד. לעומת זאת, יהודים שאינם שומרים מצוות בכלל- הרבי עודד לעלות בארץ וציין שכאן הם גם יאכלו יותר כשר, ישמרו יותר שבת וכדומה בדרך אגב מההתנהלות כאן. 

מעבר לזה- אכן השיטה הציונית עצמה- אם החילונית שלהשקפת חבד רוקנה את המושג יהודי והעבירה יהודים על דתם ואם הדתית שרואה בזה קדושה וכו וכו חב"ד אכן מתנגדת גדולה מאוד.

יש כל מיני חב"דניקים. יש חרדים קיצוניים כמו טוביה בלוינעלי בית
יש כאלה באמצע, ויש דתיים לאומיים וגם בהם יש גוונים, החל מהרב גינצבורג ועד לרב שטיינזלץ, ויש
כאלה שהם דתיים לאומיים לכל דבר אך קוראים לעצמם חב"דניקים.

יש את הרב המשיחיסטים: הרב דוד דרוקמן והרב וולפא, יש את ה'רגילים' כמו מנחם ברוד, יש את
אנשי כפר חב"ד כמו הרב אשכנזי ז"ל והרב ירוסלבסקי
יבדל"א ובקיצור, יש המון זרמים ותתי זרמים בתוך חב"ד, בדיוק כפי שיש בברסלב.

אלו שתי חסידויות ללא רבי אחד חי וכל מי שרוצה להצטוות אליהם יכול לעשות זאת, וזה מה שמוביל
לבלבול הזה ביחס אליהם.
נכון. כמו אצלכם. אבל לא משנה את ההשקפה החבדית המקוריתחיה רוז

כחבדניק לשעברkly3אחרונה
שעשה את המעבר מחבד לדתי לאומי, כל מה שכתבתם הוא נכון אבל רק ברמה רעיונית. ברמה המעשית, הם לא שוללים אף אחד מעם ישראל. לעומת חסידויות אחרות.
אחרי הכל, אין מצווה דאורייתא להיות ציוני, לכן זה בסדר כל עווד אתה לא שולל את יהדותו של מי שכן ציוני.
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך