גולשת אלמונית שלא רוצה שיחשבו שהיא בהריון אבל רוצה שכאשר היא תהיה בהריון יהיו לה את כל הטיפים הטובים שלכן ביקשה שאפתח אז אני מתכבדת-
ספרו על כל הטיפים הטובים שיש לכן להריון. לכל אורכו...
**הבהרה, הטיפים באחריות הגולשות כמובן למקרה שמישהי רואה את זה אחרת**
שרשור הטיפים הגדול להריוןתחיה דולה
לקחת את ההריון בקלות!כמו צמח בר
לא לצפות לתופעות לוואי ולא להכניס לעצמך פסיכולגית שהולך להיות קשה.
להמשיך לתפקד כמה שיותר כרגיל (בגבולות האפשרי) .
מבחינתי זה הטיפ הכי גדול.
וגם לעשות דברים שנהנים מהם, אצלי זה היה עוזר להרגיש טוביעל מהדרום
גם פיזית.
איכשהו לפעמים בבית הייתי מרגישה רע יותר מבחינת הבחילות.
לגמרי!!ג'נדס
לפנק לפנק ולפנק (את עצמך)נשואים פלוס
כדי שהריון לא יהיה מחלה או סבל
הוא צריך להיות כיף וחוויה.
ובזה צריך להשקיע..
לשבת עם הבעל עוד לפני ההריון ולדבר על זה..
אחרי כמה וכמה הריונות קשים..
זה היה הטיפ שקיבלתי ועזר לי הכי הרבה לחכות להריון הבא
להריון ראשון..עוגת גבינה.
^^^^ נכון מאד!ירושלמית טרייה
ולטעמי גם כדאי להכין הכל הכל מראש.
מבגדים ועד כדור צמרגפן. מכובס ומקופל בארון.
וללמוד כמה שיותר על הנקה! גם כשיודעים קצת זה קשה, וידע הוא כח..
לקחת את המולטי ויטמין בבוקרירושלמית טרייה
לישון לפני ההריון והרבה;)שמשי
ללמוד על ההריון ועל דרכים לשמור עליו,
לא להתבייש לקבל עזרה או לקחת עזרה בתשלום.
ללמוד על לידה ועל אחרי הלידה, הנקה וכו...
לא להלחץגאולת ישראל
ולא מכל סיפור שסיפרה חברה…
אצלך הכל יכול להיות אחרת…
ולהיות מעולה!!!
להתחיל לעשות ספורט לפני ההריון.ספגטי מוקרם
וכך אפשר להמשיך גם בהריון..
עוד דבר- להמשיך עם החיים והשגרה כמה שיותר.
מתחת לכיתוב "פורום הריון ולידה" יש כפתור אדום "שרשור חדש"תחיה דולה
לא, אין קשר.מתואמת
איך נכנסת לשרשור הזה? דרך הכותרת של "היריון ולידה" ברשימת הפורומים או דרך הכותרות הראשיות שמופיעות בתמונות?
אם דרך התמונות - אז אכן אין אפשרות לפתוח שרשור חדש.
את צריכה להיכנס דרך המילים "היריון ולידה" ברשימת הפורומים (בצד שמאל למעלה). יכול להיות שאתרוג יחסום לך, אבל אפשר לבקש מהם לפתוח. (כך היה אצלי בהתחלה).
לקחת את רופאי הנשים בקלות..אמא_מאושרת
בהריון הראשון היתה לי בדיקה ביום חמישי והרופאה אמרה שהילד גדול מדי ושמשהו כנראה לא בסדר, והציגה כמה דברים "נחמדים" שזה יכול להתפתח אליהם.
סוף שבוע שלם ישבתי ולא יכלתי להפסיק לבכות. חרב עליי עולמי..
לקח זמן עד שהגעתי לרופא מומחה שהסביר לי את מה שלמדתי בכתה ח'- המשמעות של 'ממוצע'- ושזה שהילד חורג מהממוצע לא הופך אותו לחריג.
ב"ה יצא ילד בריא ומאושר..
הרופאים לא מבינים כמה כח יש למילים שלהם עלייך והרבה פעמים מנסים לכסות על עצמם מפני תביעות וכו ע"י כך שהם מציגים בפנייך את המצב הגרוע ביותר שיכול לקרות.
מציעה לא לזלזל אבל גם לא להתרגש..
תה עם אבקת גינגר בבוקר לבחילותאימל'ה
איזה שרשור יפה !!!כוחות שמימיים
הצעות לשמנים:ג'נדס
^^^^ קרם של מוסטלה!! צריך בשבילו משכנתא אבל הוא מעולה!ירושלמית טרייה
ירושלמית טרייה, כמה עולה הקרם? ואיפה?לכל זמן ועת
בסופר פארם, ורוד, אאל"ט עולה 120? לא זוכרת.ירושלמית טרייה
להתחיל חוג פילאטיס עוד לפני ההריון...בת 30
בהריון ראשון- להנות מהחוויהayeletb9
בהריון ראשוןאמא_מאושרת
וזה כולל את אמא שלך ואת חמותך וגם סתם אנשים אקראיים שעוברים ברחוב, ויהיה להם מה להגיד על איך שאת מחזיקה או מחתלת או מניקה.
אז צריך לדעת להנהן בנימוס ולא לקחת ללב 😋
חחח יצאתי ממורמרת..
זה לא רק בילד ראשון..וגם כאלה שרק גידלו אוגר
נשואים פלוס
חחחח ממש נכון ..תודה על הכל!
לקחת בערבון מוגבל את מה שהרופאים אומרים..א..א..
ולזכור שגם רופאים יכולים לטעות.
לזכור שהבחילות וההקאות והחולשה זו תקופה שעוברת
ולדבר עם הבעל על כל מה שקשה לך ומפריע לך.
ולזכור את הפלא העצום שבתוך גופך נוצר בן אדם קטן שזה פלא לכשעצמו ולא מובן מאליו בכלל
נעצתי בהודעה הראשית של הקישורים. מוזמנות להמשיך
תחיה דולה
ועוד אחד, משכב לידה זה לא צחוק!ayeletb9
אז הבית יהיה פחות נקי, יהיו ערימות כלים בכיור, סל הכביסה צועק שנבוא להושיע. הכל יכול לחכות. ההחלמה הפיזית היא חשובה מאד.
לשמור תמונות אולטרא סאונד לשמור זכרונות אח"כ מתגעגיםרק אמונהאחרונה
שאלה על ביטוח לאומי ופריקהשאלת היריון
אז אני אחות במחלקה סופר סופר אינטנסיבית, בשבוע 10 בערך היו לי 2 משמרות ממש ממש קשות ואחריהם התחילו הכתמות חומות, באולטראסאונד נצפה המטומה קטנה - בינונית והומלץ מנוחה.
בלי קשר היה לי כבר קשה בעבודה ונכנסתי למנהלת שלי ואמרתי לה שאני עוברת מחלקה (אחרי שדיברתי עם האחראית כמובן והיא הבטיחה שהיא תעביר אותי)
אחרי שבוע באתי לביקורת, הוא לא ראה המטומה אבל כן אמר שכל עוד יש הכתמות לא לחזור לעבודה אינטנסיבית.
כתבתי לאחראית של המחלקה החדשה, היא לא ששה לקבל אותי, היא אמרה את עם המטומה וזה עבודה עם אינטנסיבית ולא כדאי.
בקיצר בלגן, עירבתי שוב את האחראית הכללית. היא אמרה לי את מתחילה שם, נקודה.
אתמול שוב הכתמות דמיות, אפילו לא חום. ממש דם (קצת)
אוף אני לא יודעת מה לעשות.
ביקשתי מהרופא שיביא לי אישור לשמירת היריון.
ואני לא מבינה בזה כלום.
אז—
מה עושים? למי פונים? מה מגישים? מה הם משלמים ומתי?
ואיך זה עובד עם העבודה שלי?
תודה למי שקראה עוד פה. אני נראלי יכתוב בתגובה את הפריקה היותר ארוכה כי ממש חפרתי פה.
אם עשיתי אווטינג לעצמי, מה לעשות, זה החיים. תתעלמו.
ועכשיו הפריקהשאלת היריון
מצב הרפואה בישראל משגע אותי,
כאילו לאף אחד לא באמת אכפת ממך וממה קורה איתך.
הרופא שלי מבחינתו אני כרטיס ביקור, הוא מעביר, עושה אולטראסאונד ושלום.
הוא לא מכיר אותי, הוא לא מכיר את הרקע שלי (כמובן שבאותו רגע שאני יושבת מולו הוא יודע, אבל שניה אחרי זה לא. כנ"ל בביקור הבא שלי)
אם יש לי בעיה אני אמורה לפנות למוקד, ובמוקד יקבל אותי גם רופא חד פעמי, שלא מכיר אותי ואת הרקע שלי.
וככה אני מרגישה בין הכסאות.
אני אתן פה את המציאות האידיאלית בעיניי.
רופא הכפר, מכיר אותך מהרגע שאת עובר בבטן של אמא שלך, מכיר את כל מחלות הילדות שלך, הבגרות שלך, בטח ובטח אם יש לך רקע של הפלות או היריונות לא תקינים.
את מגיעה אליו והוא פשוט מכיר אותך.
זה הזוי שהמוכר בסופר מכיר אותי. והירקן, והגננת של הילד. אבל הרופא שלך, שאחראי על הבריאות שלך פשוט לא. ולא מעניין אותו גם.
ממש מתסכל אותי.
אתן שתי דוגמאות, אחד שהתחילו לי ההכתמות ביקרתי במיון ונצפה המטומה, שלחתי לרופא באפליקציה שאולי אני אמורה להתחיל לקחת דופסטון או פרוגסטרון (רק כי אני פשוט יודעת את זה!)
והוא, שלח לי הפניה לתרופה וזהווווו אבאאאא זה משגע אותי.
מקרה שני, אני באה לרופא אחרי בדיקה היריון חיובית ודימום בקטנה, הוא שם מטמר ולא רואה שק היריון, הוא אומר לא נורא, תבואי עוד יומיים לביקורת.
אני אומרת לו- דוקטור, אם לא רואים שק ויש בטא גבוהה זה יכול להיות חוץ רחמי (שוב, כי אני פשוט יודעת את זה, וטיפלתי בנשים שכמעט מתו מזה) הוא אומר נכון בגלל זה תחזרי לביקורת. אם יש משו חריג תפני למיון.
כמובן שפניתי למיון ונמצא היריון מחוץ לרחם.
כשהשתחררתי אחרי טיפול אבל עדיין עם בטא גבוה ושק היריון איפשהו בחלל הבטן נאמר לי לעשות מעקב בטא.
וכשבאתי לפנות לרופא שלי, הוא בכלל הודיע לי שהוא יוצא לפנסיה. וככה הייתי שם שק היריון בחלל הבטן, עם תופעות של אחרי מטוטרקסט ובלי רופא נשים. בכלל.
זה משגע אותי.
סוף.
תודה שקראתם.
ווואי, ממש נשמע חוויה קשה
אנונימית בהריון
תודה שקראתשאלת היריון
וואי חיבוק♥️ואילו פינו
זה באמת מצבים לא פשוטים
אבל חשוב לי להגיד שזה ממש לא כל הרופאים...
יש לי 2 רופאות משפחה שהייתי מטופלת שלהן (אחת במקום הקודם שגרנו ואחת פה)
שהן ממש זוכרות אותי, יודעות להגיד מה היה בביקורים קודמים, מתעניינות, זוכרת מה אני ובעלי עושים, שמחות איתנו בלידות ונתנו מענה גם בקשיים רפואיים.
הן שתיהן נתנו לי את המספר פלאפון שלהן. אמרו לי לשאול כשיש צורך.
הרופאה נשים עכשיו באמת פחות כזאת, אבל הרופאות משפחה נתנו לי מענה גם למצבים האלה
(בהריון של השלישי הייתי עם הכתמות והרופאת משפחה היא זאת שדאגה לי, נתנה מרשם לתמיכה, התייעצה עם הרופא נשים שהיה לי אז וביחד נתנו לי טיפול)
אבל באמת זה שלא נותנים את כל המידע הרפואי זה מתסכל..
ואוו מהמם, ממש זכיתשאלת היריון
גם הרופא משפחה שלי הוא יותר מכיר אותי.
התסכול הגדול הוא כלפי רופאי נשים.
ממש יכולה להבין אותךואילו פינו
חיבוק. נשמע קשוח.קנמון
לדעתי זה תלוי בנאדם.
הרופא משפחה שלי, לא רק יודע את הרקע, גם מגלה אחריות כלפי ושולח את האחיות להתקשר אלי כשאני צריכה בדיקות תקופתיות.
לדוג'- אני צריכה מעקב עיניים שנתי בגלל סוכרת- בגדול זו אחריות שלי, נכון? שתביני שאני מקבלת מהאחיות טלפון תזכורת+קביעת תור (אפילו לא צריכה לטרוח לחפש לי תור לרופא עיניים..)
אפילו קבלתי לא פעם טלפון מבית המרקחת שמבררים איתי שאני לוקחת את התרופות שאני צריכה.
אחרי אחת הלידות, כשקצת שקעתי ולא עשיתי את הבדיקות אחרי הלידה, הרופא עלה על זה אחרי תקופה, הם התקשרו להזכיר לי לעשות בדיקות, לקבוע לי תור, אחרי שהתקבלו התוצאות האחות הזכירה לי ללכת עם התוצאות לרופא וכשלא עשיתי את זה, קבעו לי תור כדי שאגיע..
חח
יודעת שרמת אחריות כזו היא נדירה אבל שתדעי שזה קיים.
היתה לי גם רופאת נשים שנתנה לי את המס' האישי שלה כדי שאסמס לה בוקר בוקר רמות סוכר בדם (כשהיתה לחוצה שאהיה מאוזנת).
כותבת את כל זה כדי שתדעי שזו מציאות אפשרית ושאם יש לך אופציה, אולי כדאי לחפש ולעבור לרופא שמגלה אחריות קצת יותר רחבה לגבי המטופל שלו.
הזיה עם החוץ רחמי. מה חשב לעצמו? אפילו ברמת תביעה על רשלנות (כלומר לדאוג לעצמו) היה ראוי שיגלה יותר אחריות..
חיבוק.
אני רק..קטנה67
כל הדברים שאת מתארת שטחיות התקשרו, זה תפקיד של האחיות, יש מערכת שמקפיצה להם מתי מטפלים כרוניים צריכים להגיע לביקורת והן מתקשרות
זה לא אומר שהרופא שלך לא טוב אבל בהחלט יש מקום להעריך את האחיות שעושות את עבודתן נאמנה
יכול להיות. למרות שהן אמרו לי בפירוש שהרופא ביקשקנמון
מהן לפנות אלי.
גם האחיות וגם הרוקחת.
ציינו באזני שזו בקשה שלו והן רק מבצעות את הטלפון..
אז כנראה בכל אופן הוא מעורב
וואו משמח אותי שיש גם רופאים כאלהשאלת היריון
תחליפי רופא נשיםאונמר
הרופא שלי לא מכיר אותי אישית, כי אם כן זה היה מביך חח
אבל מכיר את הרקע וזוכר מה היה ואני יודעת שמה שאני שואלת אותו הוא מתבסס על כל ההריונות הקודמים שהייתי אצלו.
זה ממש משנה את ההרגשה והחויה.
הרופא שלי יצא לפנסיה אז החלפתישאלת היריון
במאוחדת דר סיוון ליווסון מקבלת בירושלים ובתל ציון1112
או באזור.
זוכרת מטופלות. הייתי ממש המומה שזכרה אותי
וגם עונה ממש מהר עונה לפניות דרך האתר
אני במכבישאלת היריון
קודם כל את אלופהמולהבולה
מעריצה נשות צוות בבתי חולים
לצערי מכירה מקרוב ואתן עובדות סופר קשה!!!!!!!
לגבי מצב הרפואה-מסכימה עם כל מילה
את צריכה לפנות לרופא נשים שלךעם ישראל חי🇮🇱
ואם הוא ממליץ על שמירה
את צריכה למלא טפסים והוא מגיש לביטוח לאומי
ושם יש ועדה שבוחנת את הסיבה לבקשה
ואז או שמאשרים ואת יוצאת לשמירה עד הלידה (ומקבלת דמי שמירה עד 10 אלף)
או שאת לא מקבלת ואולי יכולה לערער שוב
נראה לי שמשלמים אחרי מספר שבועות
במידה וכל הטפסים תקינים.
ומה הכוונה איך זה עובד עם העבודה שלך?
את צריכה להראות להם את האישור שמירה של ביטוח לאומי וזהו.
הרופא שלי כתב מכתבשאלת היריון
שמומלץ מנוחה והמנעות מאמץ. וכתב לי שביטוח לאומי מטפל בזה.
אז הוא שולח את הטפסים? בכלל אין לי איך לתקשר איתו. הרופא משפחה שלי גם יכול לשלוח?
10 אלף לכל התקופה עד הלידה? יש לי עוד 7 חודשים, והמשכורת שלי היא סביב 11
כל חודש עד 10 אלףעם ישראל חי🇮🇱
תנסי להכנס לאתר של ביטוח לאומי ולראות אם יש בקשה שנפתחה
ואם לא תצרי איתו קשר שיפתח
ממה שאני יודעת רק רופא נשים יכול
רופא הנשחם שלך לא שולח לך כלוםהמקורית
לביטוח הלאומי
את צריכה שיהיה כתוב במפורש בטופס התביעה לביטוח הלאומי בילק שהרופא ממלא המלצה לשמירת הריון + תקופה + סיבה שהיא אחד מהסיבות המתוארות בטופס התביעה לשמירה
ובנוסף.להחתים מעסיק ולשלוח
בשורות טובות וחיבוק♥️
ואוושאלת היריון
ורופא משפחה יכול לעשות את זה?
הרופא נשים כתב שתי מילים, מומלץ מנוחה הוא לא כתב שמירה
לא יקרה. המלצה לשמירה רק מרופא נשיםהמקורית
אוףשאלת היריון
את כן יכולה לגשת עם הטופסהזההמקורית
לרופא תעסוקתי שיוציא לך הבהרות למה מותר ומה לא, ולהגיש שמירה בגלל אופי העבודה אם אין אפשרות לתת לך את ההקלות האלה. המעסיק צריך להצהיר בטופס בחלק שלו שאין לו עבודה לתת לך שתואמת את ההנחיות
אבל ההמלצה הכי טובה היא שהרופא נשים ירשום בעצמו שמירה. ואת צריכה לבקש את זה במפורש.
זה מה שאני כתבתי לושאלת היריון
תחפשי רופא אחר גם במחיר של נסיעההמקורית
אגב, הייתי מנסחת אחרתהמקורית
זה הרבה יותר ברור ככה בעיניי. גם פנים מול פנים הייתי מבקשת - באתי לקבל המלצה לשמירת הריון כי..
את צריכהDoughnut
לעשות תור לרופא נשים. להדפיס מהאתר של ביטוח לאומי את הטפסים של השמירת הריון ולבוא עם זה לרופא שימלא לך במקום ויחתום.
את זה את מגישה לביטוח לאומי יחד עם כל הטפסים שיש לך מהמוקד/ מיון לגבי ההמטומה והדימומים. את יכולה כמובן לשלוח את הטפסים עם המזכירה שתכניס לו אבל לדעתי עדיף שתשבי מולו והוא ימלא.
זה קישור לטופס: תביעה לתשלום גמלה לשמירת הריון (330) - אמהות | ביטוח לאומי
ביטוח לאומי משלם רק אחרי שעברו 30 יום בהם לא עבדת, אבל אפשר להגיש את התביעה כבר לפני והם מאשרים או דוחים. אם הם דוחים תשתמשי בימי מחלה, אם יאשרו (מה שלצערי לא ממש ברור שיקרה) אז אחרי שיעברו 30 יום מאז שהפסקת לעבוד הם יעבירו תשלום.
וואי ממש תודה!שאלת היריון
הקטע שאני בכלל לא בטוחה שאני צריכה שמירהשאלת היריון
הבעיה שבגלל שאמרתי שאני עוזבת את העבודה אני אצטרך להתחיל מקום חדש. וקשה לי להאמין שירצו לקבל אשה בחודש שביעי, זה מעפן
למה אמרת שאת עוזבת? למה לעזוב בהריון?המקורית
כי ממש סבלתי כברשאלת היריון
וזה עבודה פיזית ברמות, וקשה.
חשבתי שאני אעבור מחלקה וזהו, אבל אז באה ההמטומה
רק תיקון לגבי החלק האחרוןהמקורית
הם משלמים גם לפני שעוברים 30 יום. מנסיוני כהר פעמיים
זו גמלה מחליפת שכר ועל כן אין סיבה שתיפגע בשכר ולא ייכנס לה כסף. ניתן להגיש מיידית עם קבלת ההמלצה בלי קשר לכמה ימי מחלה יש לה. (לי לא היו כמעט בכלל)
אגב - הם יכולים לדחות את התביעה. ממליצה להגיש במקביל את הטפסים (לא של ביטוח לאומי) אלא את ההמלצות הרפואיות וההיסטוריה גם לחברת הפנסיה אם בפוליסה של אבדן כושר עבודה יש גם חלק של שמירת הריון, אפשר לקבל תשלום גם מהם במידה ואת טוענת לאבדן כושר עבודה (אבל אז תצטרכי כנראה גם אישור רופא תעסוקתי ועוד)
תודה!שאלת היריון
תתקשרי למרפאהעם ישראל חי🇮🇱
ותסבירי שאת אמורה לקבל שמירה ושאת רוצה שיחת טלפונית עם הרופא כי את לא מרגישה טוב ולא יכולה לתפקד
תאמיני לי שיתנו לך .אין כזה דבר .
לצערי במערכת הרפואית צריך להקצין כדי שיתייחסו ברצינות.
את לא צריכה שמירה,כובע לבןאחרונה
זה פרוצדורה ארוכה להשיג
קחי שבוע שבועיים ימי מחלה
שיערות כהות ברגליים בהריון קרה למישהי?יסכההה02
כן.באתי מפעם
זה משנה מהריון להריון? כי לא קרה לי בקודםיסכההה02
אצלי התופעה הופיעה בהריון שלישי
אחת כמוני
בהריון השלישי היה מין שונה? אולי קשור לבן או בתיסכההה02
לא כל הריון הגוף מגיב אותו דברבאתי מפעם
כן!יהלומה..
אהה מנחם תודה, שני ההריונות היו אותו מין?יסכההה02
כן.. האמת שלא חשבתי על זהיהלומה..
קטע, אולי עלינו על משהו, מה המין?יסכההה02
בנים🐵🐵יהלומה..
אז אולי גילינו שיטה לגלות מין בלי לחכות לסקירה😅יסכההה02אחרונה
בדיקת הריון תשובה כנה מכירות?יעל122
לא העלאת תמונהפרח חדש
תמונה מהיוםיעל122
חיובי?יעל122
כן רואים פס.פרח חדש
זה בדיקות אמינות, ויש פס חלש😊Doughnut
תשובה כנה מאד מאד אמיןאמא לאוצר❤
מהניסיון שלי הכי אמינות
אף פעם לא טעו, זיהו מוקדם (הבדיקות שמיועדות ללפני האיחור) ולא היה איתם פסים דמיוניים חצי שקופים כל מיני דברים כאלה שראיתי בחברות אחרות
תמונהיעל122
זה לא צירף תמונהשאלת היריון
תמונהיעל122
אני לפני האיחור ביומיים 3 לא הבדיקה הרגישהיעל122
אז חכי לאיחור ותבדקי בשתן ראשוןאמא לאוצר❤
אני רואהההשאלת היריון
ואני תמיד משתמשת עם הבדיקות האלה
מזל טוב, בשעה טובה
תודה רבהיעל122
האמת סורי זה לא נחשב חיובי הפס ששםאורוש3
לא לסמוך. לחכות חבדיקה אמינה נוספתכלנית1
עשיתי בדיקה. יצאה דווקא שלילית. פעמיים. קצת מוקדם,
באותו חודש, כנגד כל הסיכויים.
מאז, אני פחות האמנתי בבדיקות האלו דווקא.
בדיקה שלילית יכולה להיות טעות. אבל חיובי זה חיובי!יעל...אחרונה
*טריגר* הבת סיפרה שעברה פגיעהאנונימית בהו"ל
לפני כמה ימים הבת שלי היתה לידי ישמעתי פודקאסט של בית הדין של הרב שמואל אליהו על פגיעה מינית שהיתה. אחרי כמה דקות הבנתי שהיא ממש מדברת פתוח אז העברתי את זה ושמתי לשמוע משהו אחר.
וגם לפני חודש בערך שמעתי פרק אחר והיא היתה ערה ושמעה.
היא מכירה את הנושא כי אני לפעמים מנסה לדבר איתם על מוגנות והיא נערה חכמה ומבינה...
אתמול ישבתי איתה בספה והתחלתי לספר לה משהו.. ואז אמרתי לה עזבי שלא יהיה לשון הרע. אז היא אמרה מה זה וכזה אמרה תספרי ואז גם אני אספר לך משהו
אז סיפרתי לה משהו על זה שאחי הזמין רק את אמא שלי לחג (בלי אבא) וזה הזוי בעיני. כאילו מה הוא חשב לעצמו? איפה אבא שלי אמור לעשות חג?
אז היא אומרת אה שלי הרבה יותר גרוע. את לא תכעסי? היא היתה ממש בלחץ עוד שניה כססה את האצבעות! בקיצור אמרתי לה שאני לא כועסת הכל טוב . חשבתי שהיא תספר שיש לה קשר עם מישהו, אולי אפילו רק טלפוני..
ואז היא לא היתה מסוגלת לדבר היא לקחה את הטלפון שלי והקלידה נפגעתי מינית
אז הייתי בשוק. שאלתי אותה מתי היא אמרה בסביבות גיל 4-5. עוד שוק
ממי? אני לא מספרת.
שאלתי זה היה בזמן של הגן? היא אמרה שזה היה בגיל של הגן אבל לא בגן...
מהמשפחה? ענתה כן
של אבא? ענתה כן
אמרתי לה זה .....? כי יש עליו שמועות במשפחה. אמרה לא. בכלל לא ידעתי.
מהאחים שלו? ענתה כן
אמרתי שם של אח.. לא... שם של האח השני?? כן
בום
אמרתי לה מה קרה?
היינו הורים צעירים וכנראה שפעם אחת היינו צריכים לצאת והוא שמר עליהן. הוא היה אז כבן 15
היא מספרת שהוא נגע עם הבגדים והושיב אותה עליו וזז
אם יכולתי - הייתי הורגת אותו במקום
סליחה אבל אני ככ כועסת שאני פשוט מאחלת לו שימות!
ילדה!!
מצד אחד גם הוא היה נער. מצד שני- היא ילדה קטנה!
אמרתי לה שאין לה מה להתבייש והוא זה שאשם והוא צריך להתבייש במעשים שלו. ואמרתי לה שהוא דפוק ומטומטם ומה לא. ואני לא יודעת אם עשיתי נכון אבל סיפרתי לה על משהו בקטנה שעברתי בילדות. רציתי לתת לה הרגשה שהיא לא לבד.
ואחר כך ניסיתי להסביר לה שרוב האנשים הם לא כאלה , יש כאלה אנשים שפוגעים אבל הם בכלל לא הרוב אבל עדיין צריך להזהר ובגלל זה אני כל הזמן מנסה לשמור עליהם.
היא ביקשה שלא אספר לאף אחד.
אמרתי לה שאולי אנסה למצוא מטפלת ונלך אפשר רק היא לבד או ביחד? אפשר אפילו רק מפגש אחד לנסות.
אז היא אמרה שאפשר.
והאמת היא שבא לי להגיד לו כמה שהוא אדם חרא. הוא אדם בוגר היום ונשוי. ושהוא צריך להתנצל ולקחת אחריות!
אבל אני לא יודעת מה היא באמת מצפה ממני.
היא מצפה שאני אשמור את הסוד או אפוצץ את זה והאשמה תיפול עליו???
אני לא רוצה יותר לראות אותו בכלל. לא בשמחות של המשפחה לא במפגשים. בשום דבר. אבל אז זה יעלה תהיות למה מה קרה... מה הוא עשה... אנחנו נהיה הבעייתים ולא יבינו אותנו.
אני מחפשת אולי מישהי שעברה או בת משפחה שלה עברה דבר כזה ותוכל להדריך אותי
אז אני מחפשת מטפלת שתוכל לעזור
לאן לפנות?
לא רוצה ללכת לרשויות. מפחדת מזה.
לא מרכז לין ולא רווחה.
אנחנו נועלות את השרשורבארץ אהבתי
הפותחת קיבלה כבר הרבה תגובות שיכולות לעזור לה, וגם המלצות לכתובות מתאימות שאפשר לפנות אליהן לקבלת ייעוץ מקצועי.
הטונים בשרשור פה מתחילים לעלות ולכן אנחנו עוצרות את זה כאן.
פותחת יקרה, אם את מרגישה שלא קיבלת מספיק מענה - מוזמנת לפנות אלינו בפרטי (מהניק שלך ולא מהאנונימי).
המלצות ללידה קיסריתהגברת מהירח
בעזרת ה' אני מצפה ללדת בעוד חודשיים - שלושה, ואיך שהעולם מתנהל, כנראה אני הולכת לקייסרי מתוכנן. אני ממש רוצה חוויה טובה בלידה, להיות כמה שיותר שותפה ונוכחת. החלום שלי זה לראות את הרגע שהתינוק יוצא, להחזיק אותו עלי מיד אחר כך, ולא רק ללדת עם מחיצה בגובה שני מטר ולקבל אותו חמש דקות אחר כך נקי ועטוף בשמיכה.
אולי אפילו להניק אותו - עוד לפני שאני עוברת להתאוששות (כמובן זה יהיה תלוי איך אני ארגיש באותו רגע, אבל אני רוצה שתהיה לי האפשרות).
אני שמעתי הרבה המלצות על כמה בתי חולים במרכז שתומכים בלידות כאלה (וולפסון, מעייני הישועה, אולי גם שיבא?). אבל אני גרה בגוש עציון, וזה נראה לי מה-זה סחבת להגיע לשם (במיוחד שאין לנו רכב. צריך מונית או אוטובוסים), ובמיוחד רחוק לחזור אחר כך.
מכירות בתי חולים בירושלים שמוכנים לעשות לידות ככה? שמקבלים בקשות אישיות של יולדות?
האמת לא בא לי לבאסבוקר אור
לא תקבלי אותו גם חמש דקות אחר כך אלא לפחות שעה כי את הולכת להתאוששות..
ואני עם ההרדמה הייתי כל כך מטושטשת שבקושי הצלחתי לראות את התינוק ולהבין שהא נולד, בטח לא להניק אותו .. (בניתוח מתוכנן עם הרדמה מקומית)
מצטרפתתוהה לעצמי
(לצורך ההשוואה, אחרי לידות אני מחבקת ומניקה ממש בנחת. בעלי צריך כל פעם לבקש ממני לשחרר גם לו את התינוק לכמה דקות כי מבחינתי להישאר ככה שעות😍🫣)
יש בתי חולים שבנתוח מתוכנן אפשר לבקש קיסרי ידידותיחילזון 123
אז זה כן קיים, אולי לא תמיד מסתדר בסוף
זה לא אומר שאי אפשר לנסות
אני יודעתבוקר אור
אולי לניאדועם ישראל חי🇮🇱
חברה שלי ילדה שם וממש מרוצה
ומאוד קשובים ליולדת ולרצונות שלה .
סליחה שגם מבאסתמולהבולה
אבל הם לא נותנים להחזיק,רק לנשק לשנייה וזהו
אבל כן ראיתי אותו יוצא כי שמו משהו שקוף כזה וזה היה מדהים
לצערי לא ממש...מתואמת
ביררתי על זה הרבה לפני הקיסרי האחרון שלי.אני גרה בירושלים, וחשבתי לנסוע לבית חולים מחוץ לעיר שיש בו קיסרי ידידותי. בסוך החלטתי שזה יותר מדי שיגעון.
לקחתי רופאה פרטית, ואמרתי לה את כל מה שהייתי רוצה שיהיה במסגרת האפשר.
אני אישית לא רציתי שיורידו את המחיצה כי זה מלחיץ אותי, אבל כן נתנו לי את התינוקת מיד אחרי שהוציאו אותה והיא הייתה על החזה שלי. אחר כך ניקו אותה ועטפו (בחדר ניתוח קר, אז אי אפשר להשאיר את התינוק לא עטוף), ואז החזירו לי אותה וניסיתי להיניק אותה. זה לא ממש הלך לצערי... ולקחו אותה די מהר החוצה כדי שלא יהיה לה קר. בעלי הלך איתה, ובמחלקה ניסה לתת לה מהקולסטרום שקצת הצלחתי לשאוב לפני הלידה במחלקה. בעיקרון הוא גם החזיק אותה קרוב אליו, כדי שתרגיש חמימות הורית...
בהתאוששות היה לא קל... כי זה חדר התאוששות כללי של ניתוחים, והייתי לבד... אבל שמעתי שירים מחזקים ומרוממים באוזניות, וניצלתי את הזמן כדי להתקרב לה'...
ילדתי בשערי צדק, אבל ביררתי גם אצל רופאה בעין כרם ופחות או יותר היא אמרה שיהיה אותו דבר.
שיהיה בשעה טובה ובבריאות!
ממליצה לשקול בחיוב על וולפסוןהתחברתי במיוחד
אני גרה באזור ירושלים ונסעתי במיוחד ללדת שם.
בשבילי זה היה שווה מאד.
לי מאד חשובה האפס הפרדה (ולא רק ביות מלא) ולצערי לפחות כשאני ילדתי לא היה את זה בבתי חולים באזור ירושלים. ההרדמה היא שונה כך שאת לא מטושטשת ויכולה להניק בחדר הניתוח וחדרי ההתאוששות מותאמים לזוג ותינוק (ויש רק 2 נשים בכל החדר). ילדתי בניתוח "קיסרי זהב" והיה לי מיוחד ממש (ובחיים לא האמנתי שאגיד את זה על ניתוח קיסרי. כל כך ניסיתי להימנע ממנו)- באופן יחסי הרבה שליטה בתהליך.
גם החדרים במחלקה שווים וזה חדר לבד ובן הזוג או מלווה אחר יכול לישון שם בנחת.
מצוות המחלקה לא התלהבתי בכלל. אבל זה לא לידה ראשונה שלי ולא היה כזה אכפת לי.
היו לי ניתוחים גם בעין כרם והייתי בביות מלא (חובה מלווה אחרי קיסרי לדעתי) וחוץ מההתאוששות שהייתי לבד אז מהבחינה הזו זה גם היה בסדר (אבל לא מבחינת חווית הניתוח)
עוקבת ועונה ממזמןאורוש3
אז אני ילדתי ניתוחים בעין כרם.
לצערי החדר התאוששות כללי ונפרד מהתינוק.
אישית כשהיה לי מתוכנן כן בקשתי שישימו עלי והכל. אבל יצא והיה צריך גם קצת טיפול ולא היה רלוונטי. התבאסתי כי חיכיתי לחוויה אחרת מהחירום. אבל לפחות בגלל שזה כן היה בתכנון ובשליטה בעלי הלך איתו עם הנחיות שלי. ישב איתו עור לעור. וגם עשיתי ביות מלא עם ליווי שהתארגנתי עליו מראש. בשונה מהחירום שאף אחד לא שאל אותי שום דבר, היינו במחלקות הרגילות וקיבלו מטרנה כשהייתי בהתאוששות.
יש לי חברה שבלניאדו צעקה התעקשה אחרי ניתוח חירום והצליחה לקבל התאוששות בחדר לידה קטן או משהו עם הבעל והתינוק. ראיתי בפייסבוק הרבה דברים טובים על קיסרי זהב בוולפסון.
מאמינה שאני אחזור לעין כרם בגלל סיבה אחרת אישית. בסופו של דבר גם אם אין שליטה מלאה במתוכנן יש שליטה מסויימת. עדיין התחושה שלי שהקטן עם בעלי ומחכה לי להנקה כבר היתה אחרת.
אני שמעתי שאין אף אחד ברמה של וולפסון בקטע של קיסרנטועהאחרונה
קיסרי מתוכנן, יש להם קיסרי זהב עם אפס הפרדה אמיתי, הנקה בחדר ניתוח, דולה מטעמם..
תסתכלי קצת בעמוד של מיכל אטלן היא הדולה שלהם
לדעתי זה תלוי מי איתך באשפוז ומי עם הילדים בבית וכו. כי אם מהבחינה הזאת זה מסתדר, אז תכלס זה רק נסיעה אחת בחזור (שהיא קשה!!! אני השתחררתי מוקדם תוך 48 שעות, נסעתי 40 דק' הבייתה וכל במפר הרגשתי שאני נותנת כיף לאלוקים) ובעיניי שווה את זה כדי לצאת בחוויה טובה מהניתוח ולא חלילה להפך🙈
עקיצות בכל הגוףרקאני
אולי מישהי נתקלה בתופעה
בשבת התארחנו וגיליתי שנעקצתי ביד איזה 3 עקיצות
חשבתי שזה יתוש קצת מוזר כי הן נראות טיפה שונה
בסדר התעלמתי, יעבור...
מאז שבת צצות לי בכל הגוף עוד ועוד עקיצות כאלה
שכנראה זה לא באמת עקיצות אני לא מבינה מה זה
זה מגרד בטירוף
וכל הזמן אני מוצאת עוד ועוד
ממש בכל הגוף
קשור להריון איכשהו?
אלרגיה מוזרה?
זה לא פריחה
יש להן "ראש"?כורסא ירוקה
נקודה כזאת שהיא המרכז של העקיצה, הנקודה שהעוקץ נכנס. אם לא, אז זה לא בטוח עקיצה..
אם צצים עוד ועוד בכל מקרה הייתי הולכת להיבדק
יש משהורקאני
לפחות לחלקן
אבל אין עליי איזה חרק שמטייל ועוקץ
אז אני לא מבינה ממה זה
כבר התקלחתי מאז כמה פעמים גם
יש לי מחר תור אצל האחות למעקב הריון עודף
אז אני אשאל אותה על זה כבר
אבל מעניין אותי אם מישהי כבר קרה לה כזה דבר ואם יש לזה פתרון
כל הגוף מגרד ליייי
צלמי לצאט אולי ידע לכווןרק טוב!
קצת מורכב לי לצלםרקאני
כי אני עם פלאפון כשר...
תבדקי כיוון של פשפש המטה/ פרעושים/ קרציותד' הוא האלוקים
היה לי כזה סיפור עם ילדה שנעקצה וגילינו שזה פרעושים שהביאה איתה מהחצר האחורית....
עשינו חיטוי מלא לכל הבית....
מצרפת לך מהבינה, אולי יעזור.
תחפשי בבינה תמונות, אולי יעזור לך לזהות. רפואה שלימה.

אם זה זהרקאני
הגיוני שרק אני נעקצת ובעלי לא?
אנחנו אחרי שקלטנו, בדקנו וגילינו שהיו פרעושים,ד' הוא האלוקים
כמה בכל מקום, בכמה מקומות (2-3) זה חרק שחור פצפון, והוא קופץ,
אז חיטאנו את כל הבית, חדר, חדר, עם אקונומיקה, כולל הזזת מיטות, והחלפת מצעים ומגבות בכל הבית.
ב"ה שנגמר בזה.
יש גם פשפש המיטה, שזה סיפור הרבה יותר מסובך.
וגם אצל הבת שלי, היא נעקצה,ד' הוא האלוקים
והתינוקת שישנה מיטה לידה, לא נעקצה בכלל.
יכול להיות שיש כמה שהבאת איתך, ואת נעקצת מהם בלילה.
ואם זה איזה פריחה, בד"כ מגיע עם חום.
אם זה רק עקיצות, סביר שזה ממה שהבאתי למעלה.
יואו זה מלחיץ אותירקאני
מקווה שזה לא משהו מסובך
איך אני יכולה למצוא אותם?
זה ממש קטן?
כן, הם עוקצים נשים, לא גברים.שיפור
מהה חח מה זה האפליה הזאתרקאני
לא תמיד. אבל גם לנו אמרו שבדרך כלל זה ככהיעל מהדרום
כן... מניסיון סיוטיליני(:אחרונה
לי נשמע כמו אלרגיהעדינה אבל בשטח
אבל כמובן שאני לא רופאה ולא ראיתי אותך
אלרגיה למה אבל?רקאני
אלרגיה יכולה להיות לכל מיני דבריםעדינה אבל בשטח
תודהרקאני
אבל זה לא נראה פריחה
יותר כמו מלא מלא עקיצות בכל הגוף
ולא מוצאת שום יצור שעוקץ אותי
כבר התקלחתי כמה פעמים וזה ממשיך להתרבות
זה מתרבה מעצמו כשאת במקומות שונים בבית?עדינה אבל בשטח
כןרקאני
זה מתרבה גם כשאני לא בבית
ועם בגדים שונים
עכשיו אני לא יודעת אם זה מלחיץ או מרגיע חחח
טוב נשאל את האחות מחר
תודה לך💕
תשללי סקביאסהמקורית
היה לי בדיוק ככה בסוף הריון לפני כמה שניםשמש בשמיים
גם אני חשבתי שזה עקיצות וגם חשבתי שהן מוזרות וזה היה גם מתחת לבגדים אז ממש מוזר.
בסוף מסתבר שזה היה איזה תגובה אלרגית, עד היום אני לא יודעת למה.
הרופא משפחה נתן לי פניסטיל טיפות ושלח לרופאת נשים, הרופאת נשים שלחה למיון, עד שהגעתי למיון הפניסטיל כבר ממש עזר וזה התחיל לעבור אבל שם ממש בדקו אותי וגם ביקשו לתת לסטודנטים לראות וזה היה להם כאילו תופעה מוזרה מאוד... כל הבדיקות יצאו תקינות וכאמור הפניסטיל עזר והגירוד עבר וזהו. אחרי שבוע חזרתי למיון ללדת.
רק עקיצות או גם פריחה?קנמון
היה לי משהו שהתחיל כעקיצות והמשיך כפריחה. מגרד ברמה מטורפת. התברר בסוף כ PUPPP
תופעה שמתרחשת בעקרון בהריון.
יש מצב שבאינטרנט תראי תמונות של פריחה בצורה כמו מדליונים. זה האופייני. אבל זוכרת בפירוש שהתחיל אצלי כנקודת מגרדות והייתי בטוחה שנעקצתי..
מציעה לראות רופא עור.
לגבי פניסטיל, ממה שזכור לי זה בעייתי בהריון.
הרבה בריאות! תרגישי טוב
עייפההה - קטנציק שמתעקש לקום מוקדםכנה שנטעה
לבדוק שהתריסים סגורים טובדרקונית ירוקה
הזריחה מוקדמת, בשעה כזו כבר יש הרבה אור.
אפשר להתעקש להחזיר למיטה עד השעה שבא את מוכנה שיקום, גם אם לא עייף. עובר עם הגיל (ולפעמים לא 🤭)
יש ילדים כאלה 😭 אני לא מצאתי פתרוןקופצת רגע
ניסינו להחשיך לחלוטין את החדר,
ניסינו לשחק עם שעות שינה,
עבר עם הזמן, וזה לקח די הרבה זמן 😵💫
שלי בן 4ניק חדש2
אם זה מנחם שלי היתה קמה ב-4:45 סופית. קבוע.ירושלמית במקור
מנצלשתפצלשהריון
בגיל שנתיים אפשר לדבר איתהירושלמית במקור
להסביר שזה לטובתה ושאוהבים אותה ושסומכים עליה ןשגדולה ושזה יעזור לה. כיסינו נישקנו יצאנו מהחדר. אחרי 3 או 5 דקות בכי לא זוכרת כמה, על השעון נכנסנו החזרנו למיטה (יצאה ממנה אבל משום מה לא יצאה מהחדר) אמרנו שוב את כל זה, נישקנו וחוזר חלילה. חיכינו את אותו מספר דקות, ושוב.
אחרי חצי שעה נרדמה.
בלילה למחרת רבע שעה.
אחרי כמה לילות הסתדר.
אה ושכחתי: בכל בוקר הדביקה לעצמה מדבקהירושלמית במקור
בלוח ייעודי שהכנתי. אחרי שבוע של מדבקות קיבלה צעצוע קטן נניח בלון, כל מה שהחלטתי עליו מראש ושידעתי שתרצה.
ציירתי מראש את הבלון בלוח כדי שהיא תדע למה לצפות במשך השבוע.
כל בוקר החמאנו לה על איך ישנה לבד כמו גדולה ועשינו טקס שלם מהדבקת המדבקה.
כמה שעות במצטבר הוא ישן במהלך היום?שמש בשמיים
הוא אמור אם אני לא טועה לישון בסביבות 13 שעות ביממה, כולל השנ"צ, אז זה נשמע באמת מעט מדי אלא אם השינה האחת שלו מאוד ארוכה.
הוא נראה עייף במהלך היום? כמה לפני השינה בערב הוא מתחיל להיות עייף?
אם הוא ערני ושמח ומתפתח יפה אז כנראה שהוא ישן כמה שמספיק לו ואז הפיתרון לבוקר צריך להיות קיצור של שנת צהריים או להשכיב מאוחר יותר בלילה.
אם הוא כן עייף ועצבני במהלך היום אז כן הייתי מתאמצת יותר להחזיר לישון בבוקר.
ולגבי התעוררות באמצע הלילה, אני לא הרגשתי שיש לי אפשרות לשנות את זה, הילדים שלי שניהם היו קוראים לי בלילות הרבה אחרי שנגמלו מהנקת לילה, הגדול אולי בסביבות גיל ארבע הפסיק (לפעמים הוא כן מתעורר וקורא לי לכסות אותו אבל זה כבר די נדיר) השני בן שנתיים וחצי עובר לחדר שלנו בכל לילה קבוע. אבל כשהוא ישן אצלנו בחדר הוא ישן טוב ולא מעיר אותי באמצע.
כן ממליצה לןודא שהתנאים אופטימליים- טמפרטורה נעימה, ביגוד מתאים. לפעמים מתעוררים כי חם מדי או קר מדי.
לבדוק שהתריסים סגורים ויש חושך בבוקראיזמרגד1
קימות במהלך הלילה, ממה שאני יודעת אם הוא חוזר לישון די מיד זה תקין. לא יודעת אם יש דרך להפסיק
יש מצב שהוא ישן פחות מדי שעות, ואז דווקא אם מקדימים את השעת שינה הוא יכול לישון יותר גם בבוקר. תנסי כמה ימים להקדים לו ל6 וחצי בערך ותראי מה קורה...
מסכימה רעיון טוב להקדים שעת שינהקופצת רגע
זה לאו דווקא יעזור להתעוררות מאוחרת יותר בבוקר - יש סיכוי שכן,
אבל זה פשוט יתן לו שעות שינה שהוא זקוק להם - יש ילדים שמתעוררים מוקדם בבוקר בלי קשר לשעה בה הלכו לישון
זה לא יגרום לו גם לקום יותר מוקדם? 😅כנה שנטעה
מהנסיון שלי, לא. אבל תנסי מקסימום תחזרי להשכיבקופצת רגע
מאוחר.
כמו שכתבתי, אצלי זה היה שעון ביולוגי פנימי קבוע ועקשן שלא הושפע משום דבר.
תני לזה לפחות יומיים שלושה ותראי איך העניינים מתקדמים.
אצלירקאני
זה גרם לה לקום יותר מאוחר
לפעמים זה דווקא להפךאיזמרגד1
נכון נכון, עייפות יתר יוצרת שינה פחות איכותיתקופצת רגע
מעניין, תודה לכן, אנסה בע''ה!כנה שנטעה
מתי הוא ישן ביום?רקאני
וכמה זמן?
מצטרפת - אולי להקדים את השנת צהרייםשושנושי
אני יודעת אצלנו,
שהקטן בן שנה ושמונה לא הולך לישון לפני שיש פער של 4 שעות מקימה לשינה.
מתעורר משנת צהריים ב 14, משכיבה לשנת לילה ב 18
אם מתעורר ב 15, לא מנסה לפני 19 וכן הלאה
בבוקר, שני הילדים - גם אם ילכו לישון ב 23, בשש שניהם על הרגליים!!!!
שניהם, מתעוררים ביחד. גם כשהם בחדרים נפרדים.
אני ממש מבינה את הקושי
אצלנו לא עזר כלוםמחי
לא להקדים שעת שינה, לא לאחר, לא חושך מוחלט, לילד היה שעון ביולוגי וזהו. הוא ישן רק 10 שעות כל לילה והרופאה אמרה שזה תקין ויש ילדים כאלה. לא היה נראה עייף בכלל במשך היום. תקופה לא קלה, הייתי צריכה לישון מאוד מוקדם כדי להצליח לתפקד ככה
גם אצלנו כלום לא עזראחת כמוני
השתפר לקראת גיל 4.5
ועדיין מידי פעם זה קורה לו
שולחת חיבוק, זה קשוח..
אצלנו השתפר בגיל 3 כשהפסיק לישון צהרייםמחי
תודה על התגובות!כנה שנטעה
סליחה שלא עונה לכל אחת, עונה בכללי בתגובה אחת-
לצערי האטימות של הדירה שלנו לא משהו ובכל מקרה נכנס אור יום עם זריחה. אולי שווה לי לקנות וילון פשוט שיחסום את האור.. למרות שרואה בתגובות שזה לא חד משמעית עוזר.
לגבי השינה במהלך היום - בגלל אילוצי מעון הוא ישן סביב שעה וחצי ב11 בערך, משתדלת שלא יישן שוב במהלך היום. האמת הוא די עייף, גם לשינה בבוקר וגם כשחוזר מהמעון, קשה להשאיר אותו ער. הוא אמור להיות ער בקלות 6 שעות או שזה יותר מידי לדעתכן בגיל הזה?
נשמע תקיןרקאני
השעות בבוקר
אפשר אפילו שעתיים פלוס
אז אולי זה בגלל עייפות יתר?(אהבת עולם)
(לי זה נשמע שהוא ישן ממש קצת, לפי מה שאני זוכרת, בגיל הזה אמורה להיות שנת לילה של 11-12 שעות ועוד שעה וחצי- שעתיים שנצ)
שהתריסים יהיו מוגפים לחלוטיןבאתי מפעם
חושך גמור בלי שום פס של אור,
אם הוא יקום בחמש וחצי תתנהגי כאילו הוא קם באמצע הלילה... שששש... שים ראש במיטה.... מים... מה שאת רגילה.
וואי זה נשמע מתיש בטירוף
גם לנו הייתה תקופה כזאת אצל 2 ילדיםשיפור
אצל אחד זה היה בשעון חורף והשתפר כשעברנו לשעון קיץ.
ואצל השני שהיה בשעון קיץ עבר אחרי תקופה של חגים שהשכבנו מאוחר והתרגל לקום מאוחר גם אחרי החגים.
גם אז עבר ל6-6:30... שיפור משמעותי בעיניי.שיפור
גם אצלינומיוחדותאינסופית
היה ככה בגיל הזה
היום בן 3 וקם באיזור 6:45
זה פשוט השתפר עם הגיל
בקשי מאבא שיחליף אותךכלנית1
נסי להחליף טיטול כשאת הולכת לישון. ביושך. ליד מנורת לילה קטנה, או אור מחדר אחר. בלי לדבר. רק לעשות...
ואם הוא ממשיך להתעורר, בקשי מאבא שלו שיכנס. ישכיב אותו חזרה. בלי לדבר.
אולי אחרי כמה ימים הוא יבין שאין בזה שהוא מעיר אותך מוקדם תועלת, אבל את איתו ושמחה ומשחקת איתו בבוקר. נניח ב7.
תודה רבה לכולן על התגובות!❤️כנה שנטעה
בהצלחה. הרבה נחת!כלנית1אחרונה
בהצלחה בכל שיטה שתבחרי.
הרבה נחת!!
סלט עם גבינה, להריוניתתמבינה עניין
למה אסור בולגרית בהריון? מה הבעיה?דיאן ד.
מצע לחיידקי ליסטריה...מבינה עניין
יש בולגרית לא במים באריזה כזאתעדיין טרייה
זהו ששאלתי את הצאט השבועמבינה עניין
הצאט כתב לי שמותר 😅עדיין טרייה
לא כדאי לסמוך על הצאט בלי למצוא מקור אמין.מוריה
חמד זה אחלה, הרבה פעמים השתמשתי לסלטשומשומ
יש לה מרקם קצת שונה אבל אני אוהבת
אפשר כמובן חלומי מטוגן/ אפוי
מוצרלה בייבי או בוראטה לסלט קפרזה
פרמזן - סלט קיסר
מוצרלה זה לא אותה בעיה?מוריה
גם נמצא בנוזלים.
צודקת לא חשבתי על זהשומשומ
(אולי כי אני לא רואה בזה בעיה;))
אולי מוצרלה מגורדת כמו גבנ"צ גם יכול לעבוד? לא יודעת..
מגוגל זה לא ברור אם זה גם בעייתי.מוריה
קיצר, לא יודעת.
מהצאט הבנתי שכן. לא באמת יודעת....מבינה עניין
זה מה שהצאט כתב ליניגון של הלב
גם יודעת שמוצרלה מגורדת זה לרוב לא במים אז אין בעיה
וגם בוראטה ממש בתוך מיםאמא לאוצר❤
חלומי מבאס אותי שלא טרימבינה עניין
יש סגורים באריזותניגון של הלב
לגבי הלא טרי- זה לחג. תצרבי על הפלטה.טארקו
כן לפי מה שידוע לי אין בעיה עם מה שפותחים בביתרק לרגע 1
לדעתי חלומי אמור להיות סבבה כי היא עוברת טיגוןטארקו
גם פטה נגיד אפשר להעביר אפיה או צריבה(בולגרית לדעתי תתפרק)