האם אנחנו היהודים שולטים בעולם?kly3

קראתי עכשיו מאמר ארוך המסכם את השליטה היהודית בכל תחומי החיים באמריקה, כל זאת כשהם רק 2% מכלל האוכלוסיה שם.

דוגמאות:

E-BAY -   67% מהמנהלים הם יהודים.

APPLE - 30% מהמנהלים הם יהודים

YAHOO - 62% מהדירקטורים הם יהודים

GOOGLE - 83% מהמנהלים הם יהודים

AMAZON

FACEBOOK

MICROSOFT

כולל גם דוגמאות מהתקשורת, טלויזיה, הוליווד, עיתונות ולובי יהודי בבית הלבן עם אחוזים דומים.

מעניין, אולי באמת אנחנו שולטים בעולם בלי לדעת?

אם אתה מגדיר יהדות בתור מוצא, אתה צודק.אבני אקדח
אבל אם בתור אורח חיים של שמירת תורה ומצוות, אז אנחנו לא שולטים
בתור לאוםkly3

או בתור גזע.

#אילוסטרציה_בקצרהבקצרה

יואו איזו שנינות!! אהבתי ממש כמעין הנובע
איזה כיף בקצרה

אוקיי. אבל למה כיפה של נוער גבעות?! kly3

זו כיפה של המיינסטרים הד"ל, ממש לא של נוער הגבעותהמרקד

הכיפה של נוער הגבעות היא ענקית, מכסה כמעט את כל הראש, וסרוגה מצמר עבה. בשל גודלה היא גם ללא סיכות.
זאת נראית כיפה שסרוגה מצמר דק עם העיטור מסביב שאופייני מאוד לכיפות הסרוגות של המיינסטרים, היא לא כל כך גדולה ויש לה סיכה.

הבחנה יפה ונכונהבקצרה

רק שהכיפה הזו סרוגה בעט שחור

אתה יודע שזאת הייתה יכולה להיות קריקטורה אנטישמית המרקד

אהבתי גםkly3

שציירת את החלק של אמריקה הצפונית והדרומית והמזרח הרחוק ולא את אסיה שבה נמצאת ישראל

אין שם את המזרח הרחוק ויש את החיבור של אפריקה ואסיהצריך עיון
המוח היהודי שולטאלעד

לא יותר מזה

מה זה משמעותי אם יהודים נמצאים בהמון עמדות מפתח בעולםהמרקד

בזמן שההתנהלות שלהם ואורח החיים שלהם זה אורח חיים של גויים?
למה זה משמעותי בכלל?
זה ממש לא נקרא שהיהודים שולטים בעולם.
אין ליהדות שום משמעות כגזע או כלאום שלא קשור כלל לדת היהודית.
מבחינתי גם אם יהיה נשיא ארה"ב ממוצא יהודי זה כלל לא ירשים כל עוד הוא חי כמו גוי לכל דבר ועניין.
אפשר יהיה להגיד "היהודים שולטים בעולם" רק כאשר יהודים המחוברים למסורת ופועלים על פי המסורת יהיו בהרבה מאוד עמדות מפתח.
כרגע אין כל הבדל בין אם המנהלים של החברות הם יהודים או גויים. מדובר לרוב על יהודים שאין כל הבדל בינם לבין הגויים זולת מוצאם.

כן אבלkly3

היהודים שחיים "כגויים" הם עדיין שונים מהגויים בטואר החיים שלהם.

והטענה של אנטישמים למיניהם היא שהיהודים כופים את השוני ואת ה"מצפון" היהודי על החיים של הגויים.

יש סרט חזק מאוד(אם כי לא כל כך צנוע) של הבמאי הנרי בין שבו הוא מספר את סיפורו האמיתי של יהודי אוטו-אנטישמי שהצטרף למפלגה ניאו נאצית בארה"ב. הטקסט שם כל כך חזק שגרם לי לחשבו שאולי הבמאי הוא אנטישמי.

בסרט רואים את הבטוי האנטשמי ליהודים לאו דווקא כאלה שחיים על פי תו"מ.

*אורחkly3

אני לא מסכיםהמרקד

יהודים רבים בארה"ב חיים לחלוטין כמו גויים ואין בהם שום ערכים יהודיים והתנהלות עם איזשהו קשר יהודי.
האנטישמים הם גזענים ויש להם בעיה עם הגזע היהודי כגזע והם מלבישים על זה כביכול טיעונים על התנהלות של היהודים ועל שוני. בסופו של דבר השנאה שלהם היא נטו בגלל הגזע כי הם מאמינים בטוהר הדם. כך שזה שאנטישמים טוענים שיש איזושהי התנהלות יהודית אצל יהודים, לא בהכרח מהווה הוכחה.

אבל זה לא בדיוק ככהkly3

כי יהודים אשר חיים לחלוטין כמו גויים זה מבחינה חיצונית.

הטענה האנטישמית היא ברובד יותר עמוק מאשר הדלקת נרות שבת וכד'.

הם טוענים שההתנהלות של וול סטריט למשל, הנשלט ע"י יהודים, נשלט על ידי מצפון ודחפים יהודיים של תחכום שווקים ומניפולציות.

למה? כי ליהודים אין אדמה משלהם כדי לעבוד בידיים, אין להם כישרון לתקוע מסמרים, לבנות בתים, להצמיח שדות וכו' וכו' אז הם פשוט מתחכמים שווקים, עושים מניפולציות וכך נוסד הוול סטריט.

הם כמובן מדברים על היהודי הגלותי כן? הם טוענים שהיהודים בארץ ישראל הם לא יהודים אמיתיים כי יהודי אמיתי הוא "טפיל ועלוקה מוצץ דם של גויים".

הם לא מדברים על תפילין, ברית מילה, פסח, חזיר וכו'. הם מדברים ברובד עמוק יותר של איזה שהוא דחף יהודי השרדותי שמשפיע על כלל החיים של הגויים.

עכשיו כמובן שזו היא עלילת דם מהסוג האנטישמי הנאלח ביותר, אבל זו היא הטענה שלהם.

מה שהביא אותי לשאלה, אולי באמת יש המון יהודים בעמדות מפתח בעולם, רק שהגויים מפרשים את זה לא נכון בגלל שהם אנטישמים?

עובדתית- נמצאים בלא מעט עמדות מפתחגוונא

אך לא בעמדות שמקנות שליטה ברמה המיוחסת, וודאי שקשה לדבר על איזו תשתית יהודית מקשרת כלשהיא בין החוטים הללו.

לך תדע אם ה' מכוון את זה כדי שביום בא המשיח והגאולהותן טל
השלמה, היהדות תחזיק בכיסה נתחים נכבדים מהשליטה על העולם וזה יקל עליה במשימות שלה בגאולה...
נזכיר רק שאת גוגל ופייסבוק במקור יהודים הקימו...ותן טל
גם וויז ולא חסר עוד גאווה ישראליתכמעין הנובע
מייסד פייסבוק נישא לגויה. ממש לא גאווה גדולההמרקד

לא דיברתי על גאווה או לא. ציינתי עובדות...ותן טל

אפילו באנטישמיות היהודים שולטיםעוגי פלצת

מה שנכון נכון...כמעין הנובע
כן. אנחנו בעמדת שליטה חזקה מאוד כעת, במלא תחומיםחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בטבת תשע"ו 16:52
באוניברסיטאות, בטכנולוגיה, בעסקים, בתקשורת, ובפוליטיקה וכו', בישראל, בארה"ב, ברוסיה, ואפילו קצת בסין.

זה חלק מהתוכנית האלוקית הגאולתית שנחזור להיות "ממלכת כוהנים וגוי קדוש".
אנחנו צריכים לשמוח בזה, ולכוון לקדושה.
"כל רואיהם יכירום כי הם זרע ברך ה'"סוג'וק

הרב שרקי אמר לאחרונה (אולי עפ"י רד"ק שם), שמדובר על תקופת הגאולה - על יהודים בעולם

וואלה מענייןאחת העם=)
ב"ה להרבה יהודים יש שכל!
זה קצת מזכיר להבדיל אלף אלפייי הבדלות בתקופתו של היטלר שהיהודים היו המובילים של כל המהפכות גם קומוניסטים וכ'ו.. עם נבחר משפיע לכל אורך ההיסטוריה
בגלל זה גם שונאים אותנו
זה לא היה רק בתקופת היטלרkly3

זה היה גם הרבה לפני.

פרויד נולד ב 1856. למרות שהייתה לו תקופת חפיפה עם הנאציזם.

איינשטיין נולד ב 1879.

גם קארל מקס היה לפני מלחמת הראשונה בכלל.

וכו' וכו' וכו'

אכן!אחת העם=)
כוונתי הייתה שבתקופ. היטלר האשימו את היהודים על זה שהם מובילים בכל התחומים- בזה שהם מנסים להשתלט על העולם.. כל מיני קריקטורות מזעזעות
כמובן שלאורך כל הדורות היהדות הייתה מאוד משפיע למרות שאנחנו די מיעוט
צודקת אבלkly3

ההאשמות ועלילות הדם היו קיימות תמיד, רק שהיטלר היה האיש שהוציא לפועל את ההשמדה שכולם רצו כבר מאות שנים.

אפשר להוסיף גם את האומנותשולמית מילר

כאילו מוציא לשון בה האחוזים גבוהים לממוצע וכן סופרים - וכל מקצועות הרוח

וניברכו בך כל משפחות האדמה..נולאית
בס"ד

צאו וראו כמה ברכה הביא העם היהודי לארצות שבהם הוא היה (בכלכלה ובהתפתחות המדע והרוח, גם הלא דתיים)

אם אנשים רוצים לקרוא לכישרון ולברכה שאלוקים נתן לעמו ישראל "השתלטות", בכיף

וגם אם אפשר להגדיר "השתלטות" עולמית, על פי הפרמטרים הנ"ל (שאחוז גבוה מבעלי הסמכות והכוח בעולם הם יהודים) למה צריך להתנצל על זה?
כמו שיאשימו ילדה מצטיינת מעל ומעבר בבית ספר שהיא מאפילה על ילדים אחרים ושהיא צריכה להוריד את הציונים שלה ומדי פעם להחסיר שיעור ולהתחצף.

מפחדים מהשתלטות יהודית? לא בטוח, מקנאים? יותר סביר
(גם אם העם שלנו לא היה מוציא מתוכו כל כך הרבה אנשי רוח ומדע וממשל והיה 'ממוצע' לחלוטין היו שונאים אותנו, ובטח היו מאשימים אותנו בההיפך, בכך שאנחנו עם לא יצרני ועול על העולם ולא מוציא מתוכו שום דבר טוב)
הסבר של אבא שלירנדומלי
אבא שלי עובד הרבה בחול ומסביר לגויים שעובדים איתו שההדל העיקרי הוא בתפיסת עולם.
אמנם הנצרות לא כל כך משפיעה כבר בתפיסת עולם שלה עדיין קיימת, התפיסה שלהם הוא הייאוש, אין לאן להתקדם.
תפיסת העולם היהודית היא שאנו נתקן עולם במלכות ש-ד-י, אנו שואפים.תמיד להיות הכי טובים (גם אם זה לא במודע ממש, אלא מכח הטבעי של עם ישראל)
הוא צודק חלקיתkly3
כי קצת קשה לראות איך קארל מארקס רצה לתקן עולם במלכות שד'י.

יש עוד הרבה יהודיםנולאית
בס"ד

שהשתמשו בשכל ובכישרון שלהם לדברים לא טובים ולכפירה,

אבל אני חושבת שבאופן כללי ולא רק תלוי חינוך(דת)
מעצם היותנו יהודים כשלהיות יהודי זה לתקן עולם, אז גם אם זה לא לשם שמיים וגם אם זה תינוק שנשבה בלי חינוך יהודי, הכח שנמצא ביהודי הוא של תיקון ועשייה וזה מתבטא אצל חלק בהעשרת ובכינון עולם התורה ואצל חלק בפיתוח הרפואה המדע האומנות והטכנולוגיה, גם אם זה לא לשם שמיים כלל.

ולזכותם של יהודים אנטישמים(יהודים ששונאים יהודים ויהדות רק מעצם היותם יהודים)
אני יגיד שכמה שרב כוחם וחד שכלם ולהרע ולהרוס ולקרוע ואבד ולהשמיד כך ואף יותר רב כוחם להיטיב ולבנות ולתקן ולשמור ולברוא.
הכח והכישרון שלהם ברע זה הפוטנציאל שלהם לעשות טוב.

אלו שכותבים בציניות הכי עוקצת ונלחמים עד חורמה ביהודים וביהדות ובכל ניצוץ טהור?
הם אלה עם הפוטנציאל לתיקון הכי גדול.

היהודים שולטים בעולםה-מיוחד

רק חבל שדווקא בארץ ישראל שולטים הערב רב

נ.ב:kly3
הטענה שהיהודים שמשפיעים או השפיעו בעבר לא נובע מיהדותם כי הם כמו גויים לכל דבר ועניין קצת מוטעית.

מנ שהאנטישמים מדברים עליו זה ברובד של האופי. מספיק שיהודי לא שותה לשוכרה כמו גוי ממוצע או לא מעשן או לא נמשך לתאוות בשרים למרות כל הכסף והעושר שהוא צבר, לעומת גוי שברגע שיש לו עושר וממון הוא מממש אותו לתאוות ותענוגות למיניהם, זה כבר מתייג את היהודי כמצפונאי שמוליך אחריו את ההירכיה המסורתית הגויית.

רק היהודים משפיעים באמת בעולםסוג'וקאחרונה

כיוון שההשפעה האמתית היא לנצח ורק ליהודים יש את הגנים הנצחיים

כל ההשפעות האחרות רק מדומות ארעיות וחולפות כהרף עין

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך