שאלה: שלום כבוד הרב. מאוד קשה לי עם עניין הכביסות בבית, ב"ה אנחנו משפחה ברוכת ילדים והעבודה רבה, בעקבות כך יוצא שפעמים רבות אני כועסת על ילדי שלא נזהרים בניקיון בגדיהם. אשמח אם הרב יכול לתת לי עצה בעניין. תודה.
תשובת הרב שמואל אליהו:
תפילה לפני הכביסה:
ריבונו של עולם, הריני באה לנקות ולטהר וחדש את בגדי ובגדי בני ביתי כדי שנהיה כולנו לבושים בבגדים נקים כראוי
מודה אני לפניך, על השפע שאתה משפיע עלינו, ובזכותו יש לי בגדים רבים כל כך לכבס. אנא ה', שָבָע אֶת הָעוֹלָם כֻּלּוֹ
יהי רצון מלפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי שכשם שאני עמלה בניקיון הבגדים כך תזכנו שתתקיים בנו תפילת דוד המלך עליו השלום
"הֶרֶב כַּבְּסֵנִי מֵעֲוֹנִי וּמֵחַטָּאתִי טַהֲרֵנִי".
"תְּחַטְּאֵנִי בְאֵזוֹב וְאֶטְהָר תְּכַבְּסֵנִי וּמִשֶּׁלֶג אַלְבִּין".
ונזכה להיות נקיים מבחוץ
ריבנו של עולם, הריני מוחלת וסולחת לבני ביתי על הכתמת הבגדים שוב ושוב. זכני למחול להם מלב שלם. זכני לאהוב
אותם בכל ליבי.
זכני לחשוב עליהם רק מחשבות טובות. זכני להתפלל עליהם כל הזמן מכל הלב, זכנו לבגדי האור של
אדם הראשון,
שנזכה להיות תמיד מאירי פנים.
משפיעים שפע של אהבה ואחוה שלום ורעות. ויתקיים בנו:
"וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ וּמַצְדִּיקֵי הָרַבִּים כַּכּוֹכָבִים לְעוֹלָם וָעֶד".
ותקיים בנו:
"קוּמִי אוֹרִי כִּי בָא אוֹרֵךְ וּכְבוֹד ה' עָלַיִךְ זָרָח".
וכתיב: לבני מלכים, בניו של הקב"ה.
מִטּוּבֶךָ, וּמַלֵּא יָדֵינוּ מִבִּרְכוֹתֶיךָ וּמֵעֹשֶׁר מַתְּנַת יָדֶךָ"
ותן שפע גדול של ברכה לכל עמך בי ישראל.
ומבפנים מכל חטא ועוון
. קיים בנו: "אִם יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ אִם יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ".
"בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת ה', ה' אֱלֹהַי גָּדַלְתָּ מְּאֹד הוֹד וְהָדָר לָבָשְׁתָּ: עֹטֶה אוֹר כַּשַֹּלְמָה נוֹטֶה שָׁמַיִם כַּיְרִיעָה".
אמן ואמן.ׁׁ