בירידה עקבית לאורך תקופה (כלומר לא ירידה במשקל, אלה ירידה באחוזונים, נולדו באחוזון 50 ממש בממוצע תקין ומגיל ארבעה או חמישה חודש התחילו לדשדש)
עד גיל שנתיים לא התרגשתי יותר מדי וכן אכלו סביר (אבל במעון- כך שזה לא כ"כ בשליטתי)
ואז הגענו לרופא התפתחות והוא לא קיבל את זה כמובן מאליו וביקש שנעשה השתדלות גדולה בנושא.
מה עשינו:
1. בדיקות דם שהראו אנמיה
2. מתן ברזל יומיומי בסירופ ששיפר את התאבון בכללי.
3. לפי המלצה גורפת של הרופא- להחליף כמה שיותר רכיבי מזון בשומן (!) בהתחלה התנגדתי (להתרגל לתזונה בריאה ומגוונת וכו' -אך הוא הסביר וגם בדקתי בכל מיני מקורות ברשת- שבגיל הזה השומנים ממש לא מזיקים ולהיפך- הם נחוצים מאוד ועדיף עודף, במצבם הנוכחי, מאשר חסר)
פירוט:
-מורחת כריכים בחמאה עם שכבה עבה, ואם הם רוצים לאכול חתיכות של חמאה שלמות מהחבילה- אני מחלקת בשמחה אפשר לחסל חצי חבילה בדקות ספורות.
-טחינה למי שאוהב והרבה
-ממרח של b&d חלבה, שקדים וכד'- לא הרבה מזה רק בשישי בדר"כ- כי אני לא רוצה שיתרגלו לכריכים מתוקים.
-בשבתות ממרח חומוס עם המון טחינה שאני מכינה לבד והילדים טורפים.
-מערבבת לפעמים טחינה בשפע עם דבש או סילאן בקערית והם אוכלים בכפית ואפילו רבים על זה.
4. מדי פעם לפי התקציב, גבינה קשה לפיצה או טוסטים (סעודה שלישית או ארוחת ערב) כמו מוצרלה לדוג' (אפשר צהובה- אני בוחרת לפי הרכיבים בעיקר). ואם הם אוכלים ישר מהחבילה אני מאפשרת מעט.
5. מדי פעם דייסת סולת לארוחת ערב, שהם ממממממש אוהבים, וזורקת לתוך הסיר חצי חבילה חמאה.....
6. בארוחות צהריים אני שמה בצלחות קודם את המנה החלבונית ואת הירקות ורק אחרי שאוכלים את זה מביאה לשולחן את הפחמימות. (אחרת הם יכולים לאכול ערימה של אורז או פתיתים ולא לגעת בשאר)
7. פעם הם אהבו ששמתי בצלחת קוביות עגבניה עם מלח וזעתר והמון המון שמן זית מעל, והם היו מספיגים על לחם ואוכלים.
אחרי המגילה, אני מסיימת שכן ראינו התקדמות משמעותית- זה לא שהיו הם שמנים, אבל נמצאים באחוזון השלושים ארבעים, וזה בפירוש בגלל הסוויצ' הזה שעשינו. ואם קודם ראו את הצלעות בקלות והרגליים היו גפרורונים היום ב"ה כבר לא , וגם- באופן מובהק הם חולים פחות בכל מיני וירוסים ושפעות.
מה שמצחיק זה שאמא שלי מטיפה לנו שנים לעשות כך וקצת זלזלתי... ,ועוד שיטות שאני לא מיישמת כמו להאכיל אותם תוך כדי טיול, תראי פרפר, תראו נמלים וכו... שראיתי במו עיניי שזה עובד מצויין- אך דורש ממני יותר מדי.