אני לא רוצה להביא דוגמאות, כי אני מדבר בהכללה וזה רק יזיק.
וזה צורם לי, זה צורם ששכחנו לחלוטין שבאמת באמת, משה רבנו קיבל את התורה, וממנו ועד רב אשי התורה עברה על ידי תלמידי חכמים עצומים שהעבירו אותה מאב לבנו במלואה, ומדותיהם היו ללא פקפוק (..כגון אנא דהוי ד אמות בלא תורה ובלא תפילין.... ..משמת.. בטלה ענווה.. משמת... בטלה יראת חטא..) ועד חתימת התלמוד כולם עסקו בתורה ללא דופי.
ואחר כך, בערך אלף שנה אחר כך, באה צרה בשם איסלם לעולם, ועשתה שמד בעולם התורה, ובא הרמב''ם וסיכם את כל המצוות והעבירות, ולימד אותנו איך לפתוח ספר משניות, ואיך לא לבוא לידי כפירה כשלומדים מדע, ולהיפך, להאמין יותר.
והעמיד את הדברים על דיוקם כמו שאף אחד לא לפניו ולא אחריו עשה כן, והציל מאות אלפי יהודים משמש רוחני כשכתב אגרות חיזוק ושלח אותן בכל העולם, והציל יהודים רבים ממוות כשלימד את דרך הרפואה לכל יהודי הלומד את ספריו.
והיום באו אנשים ריקים, אנשים שאת אפס קצהו של המשנה תורה לא למדו, ובטח שלא את שאר ספריו, ומיד באים לזלזל בו, ואנשים שלא למדו גמרא באים לזלזל בתלמוד, ואנשים שלא למדו דבר בדיוק מזלזלים בתלמוד הירושלמי, וכבר רבנים וגדולים באים מובטלים את האסור בדיני תורה ואוסרים אתת המותר ולא למדו במה התורה. נדרשת, ולא נסמכו.
וזה כואב. כי במקום שעם ישראל ילמד את תורת אמו, הוא לומד את תורת האקטואליה, תורה ששמה את תורת ישראל סבא ללעג ולקלס.
הבהרה: הדברים נכתבו מתוך כאב אישי ולא נכתבו לאדם כזה או אחר.
אין לראות בדברים אלה תגובה לאף מאמר ולעג לאף כותב.
המייחל לחזרת ימי קדם...

- לקראת נישואין וזוגיות