לא בטוחה שזה המקום, אך אשמח אם מישהי תוכל לשתף מנסיונה.
הבן שלי בן שנה וחצי, מאז שהוא בן שנה וחודשיים, בערך, הוא מכניס המון את היד לטיטול ונוגע באיבר מין שלו. לא נלחצתי מזה בהתחלה כי הבנתי שזה שלב התפתחותי ובסדר שכך... וכן שלא כדאי לגעור בו על כך. השתדלתי לתת לו דברים אחרים להתעסק בהם כשעשה זאת.
מה שכן עשיתי זה שהקפדתי שתמיד הוא יהיה עם בגד גוף- שנסגר על הטיטול וכך הוא לא יכול להכניס את היד. למרות זאת הוא דוחף את היד מהצד ומצליח להכניס.
המטפלת שלו במעון טענה שזה מוגזם ולא נורמלי שהוא מכניס את היד כ"כ הרבה. שאלתי רופא ילדים פעמיים אם יכול להיות שיש לו דלקת שתן או משהו אחר שמפריע לו שם, והוא אמר שאין וזה שלב נורמלי ויעבור לבד ואין מה לעשות עם זה.
מצד שני המטפלת כל הזמן חוזרת ואומרת שהיא ראתה את זה רק בגילאי 3 ומעלה. וצריך לבדוק מה עוד יכול להיות הסיבות לזה.
היא טוענת שכששמים לו המון משחה בכל האיזור שם הוא פחות נוגע ואולי יבש לו שם. אבל אני לא חושבת שיש הבדל. והעור שלו ממש לא יבש.
בכל מקרה- כשהוא איתי בבית אחה"צ הוא נוגע פעם פעמיים גג במהלך כל הזמן עד הערב וזה לא כזה נורא כמו שהיא מתייחסת לזה. רק שלפעמים כשהוא נוגע הוא יכול להרטיב את כל הבגדים. ונראה לי שזה מאד מעצבן את המטפלת ואולי בגלל זה היא שמה על זה המון דגש. היא המון אומרת לו שלא יגע כי אז הוא יהיה רטוב. ונראה לי מרוב שהיא מזהירה אותו זה גורם לו לעשות זאת יותר במעון מאשר בבית...
לכן אני רוצה לשאול כאן אם יש עוד אמהות שראו את התופעה הזו בגיל כזה. ואם כן מה עשיתן?
תודה רבה!