אני לא ממש זוכרת אז אכתוב רק מה שאני זוכרת.
זה גם מסובך לכתוב והכי קל זה בהדגמה..
אז אקדים שזה תרגילים שקצת נראים אכזריים לצופה מהצד

... משכיבים את התינוק על הבטן ומקפלים את הרגליים לתנוחה שהישבן למעלה . איכשהו זאת תנועה שמעוררת אצלו חוסר נוחות מסויים שמגרה אותו להתקדם לתנוחת השכיבה ובעצם הוא לומד להכיר את התנועה הזאת.
עושים עוד תנועות שמלמדות אותו להכיר את הגפיים ידיים, רגליים, וכשהוא מודע ולומד להכיר את הגוף הוא גם שם לב לתנועות שהוא יכול לבצע..
אז בשכיבה על הגב להניע את הרגליים שלו כמו אופניים...את זה דווקא הם אוהבים.
ויש עוד תנועה שממש הייתה נראית לי אכזרית ולכן עושים אותה נראלי כשהם קטנים ולא מבינים וגם הם לא מבינים שזה מפחיד אז לא בוכים...המטרה שלה לחשוף את התינוק לתפקיד הידיים שהן תומכות.
מחזיקים את התינוק עם הגב אלייך ו...פשוט זורקים אותו קדימה. נגיד על המיטה, מקום רך. בפעם הראשונה הוא פשוט נופל על הפנים ולא ככ מבין מה קורה לו. ואז אני לא זוכרת אם מעמידים לפני הפעם הראשונה מן הסתם שכן, מעמידים לו את הידיים כשהן נעולות או כמעט נעולות. בגלל שהוא לא רגיל לתנוחה הזאת הוא אמור לבכות

ואז עושים עוד כמה פעמים שמפילים אותו ולאט לאט מהר מהר הוא מתחיל להבין שזה לא נעים לו ושולח את הידיים קדימה וכל פעם ההבנה וההתפתחות מתקדמת, עד שנופל והידיים שלו בולמות את הנפילה בשלמות, עם מרפקים נעולים.
זה השלב שמתרגלים איתו "לעמוד על הידיים" ואת זה הוא ממש לא אמור לאהוב.
שוב מתרגלים כיפוף הברכיים כלפי הבטן בשכיבה על הבטן והתינוק מתקדם קדימה
...כך כל יום לזמן קצר ומהר מאוד ממה שתצפי מסתובב לך תינוק מתרוצץ ברחבי הבית ללא שליטתך.
כך זה בגדול מאוד מה שהדגימה לי מישהי שמלווה התפתחותית וגם הייתה מנהלת מעון.
אם את רוצה להיות בטוחה מומלץ לבקש הדגמה ממישהי מקצועית....

אני מדגישה שאני לא מקצועית, ואני לא לוקחת אחריות על מה שכתבתי,אז האחריות על האמהות בלבד!