מישו מתנדב להסביא מה הולך פה?!?? הזוי!אחת העם=)
זה עריכה או אמיתי????נפש חיה.
אמיתידי"מ
כותרת מסולפת בצורה נוראיתנפתלי הדג
נו. זה מה שהתקשורת בדרך כלל עושה.די"מ
אולי, אבל עדיין זה לא כל כך רחוק מרוח הדברים שלה.מישהו10
זה בדיוק ההבדלנפתלי הדג
צריך להתפלל עליה קודם כל על בריאות הנפששוברת גלים
לגבי הסילוף של התקשורת, בסדר. אז סילפו קצת. במקום אחר קראתי ציטוט מדוייק שלה שהיא רצתה לחבק אותו..
ואפשר ללמד זכות שאולי השטויות שנפלטו לה מהפה אלה תוצאות הדחקה קשות של טראומה מזעזעת מהפיגוע
היא לא אמרה שהיא רצתה לחבק אותונפתלי הדג
ראיתי ציטוט.שוברת גלים
לא משנים בדיוק המילים. היא דיברה אליו בחיבה, כמעט בהערצהיפן
חיברה ביניהם. מזל שהיא נשואה כי זה היה נראה
שעוד רגע היא כבר הייתה מבקשת להתחתן איתו.
נו, גם זה ציטוטנפתלי הדג
ממה שהצלחתי להבין מחיבור של הכתבות והציטוטים (מדהים איך שכל אתר משנה את הדברים...) הוא היה נראה מסכן, היא נגשה אליו, אח"כ הוא שלף סכין ודקר.
והיא מקווה שהוא לא מת.די"מ
את זה לא ראיתינפתלי הדג
רחמיםאוריה,
לדעתי אפשר להבין משהו מאוד חשוב מזהדינמית
אם תקראו את כל מה שהיא אמרה (צריך להכנס לכמה אתרי חדשות בשביל זה) אפשר להבין שהמחבל רצה רק לפצוע אבל לא להרוג,
כלומר שההסתה כלפינו לא עברה אצלו חלק!
נכון, היה לי מאוד קשה לקרא את מה שהיא אמרה וחשבתי שהיא בטראומה או בגלל שהיא בהריון היא מרחמת על המחבל כי הוא ילד אבל בתכלס- יש כאן מישהו שלחצו עליו לפגוע בנו (לא קונה את כל הסיפור על זה שזאת אינתיפאדת יחידים) ועשו טעות או משהו בהדרכה שלו, צריך לחקור אותו, לברר למה הוא התלבט ולהשתמש בזה כדי לוודא שכל שאר הצעירים יתלבטו.
אין סיכוי שילדות בנות 14 יוצאות מהבית ספר והולכות לרצוח אותנו מבלי שמישהו אמר להן לעשות את זה (לגבי הייאוש, גם אני מיואשת. אז מה? אני ארצח אנשים?!)
עצם ההשוואה בינינו לבינם לא שייכת. הם שונים.יפן
אני לא ערב לכך שהסיפור אכן התרחש, אבל בוודאי שהוא יכול היה להיות.
לא הסתה מניעה את המרצחים ובטח לא יאוש.
רק שנאה ליהודים המשולבת בברבריות הערבית.
זה הכל.
המתאבדת במסעדה בחיפה נבחנה באוניברסיטה באותו בוקרמשה
אני חושב לצטט מישהו שדייק בזה יותר טובמשה
לא יודע אם אני חושב שהוא צודק או לא, אבל זה מה שהוא כתב, וזה לגמרי מעורר מחשבה:
תדהר הירשפלד
הלוואי שהיו כולם מקשיבים ברצינות למיכל פרומן.
במקום להיספג שנאה הבאה מחמת לחץ ומעוורת את העיניים, האישה האמיצה הזו תיארה את המציאות בדיוק כפי שראתה אותה.
בחדות מבטה הצליחה לאבחן, (תוך שהיא מותקפת), כי הנער לא בא כרוצח טעון אידיאולוגיה ומלא השראה לרצוח, אלא כיצור מפוחד שנראה כי הודרך בידי מישהו, או מילא חובה שהוטלה עליו על ידי מישהו.
כבר כתבתי רבות בעבר על ההגיון מאחורי שליחת נשים צעירות וילדים קטנים לרצוח. על השימוש הכפול שעושה בהם החברה השבטית הערבית, גם כאמצעי תקיפה זול נגד היהודים (איש לא יבכה כשימותו) וגם כפתיון הנזרק לעתים בכוונה כדי שייאכל.
טיפשות לא תוביל אותנו לשום מקום, עיניים פקוחות כן.
ובהעדר אופק דווקא הנסיון להבין את נפש אויבינו, כולל גם לדעת לסווג ביניהם ואפילו אם אחזו סכין, הוא קריטי לנו כמו אוויר לנשימה.
בנוסף ראיתי שדיברו בגנותו של בעלה, שיבי.
שיבי הוא בן כיתתי לשעבר ואני משוחד - הפעם לטובתו (לו היה קטן ממני, כמו שכולכם יודעים, היה חייב בדין לקבל מכות).
אין בכך כדי לסתור את מחלוקותי העמוקות עמו ואת הפעמים בהן הזדעזעתי ממוצא פיו. אבל למדתי ממנו גם הרבה דברים חשובים.
שיבי, אחיו ואביו אמרו משהו שלא כדאי לנו להתעלם ממנו, גם אם הוא בא יחד עם טעויות.
הבנת נפש הערבי ובמיוחד הבנת ההקשר הדתי של הדברים, תוכל להביא לפתרון חלק. ההבנה עצמה היא הקשה, במיוחד כשהדם רותח. אבל המצב רציני ואנחנו לא משחקים. חיים רבים תלויים באוויר, מונחים על הכף. נגזר עלינו, חובה עלינו להבין. גם אם זה קשה. המצב מורכב. הבנה אינטימית שלו תסייע לנו הרבה יותר משנדמה.
רפואה שלמה למיכל.
וד"ש לשיבי.
ממש לא מסכים. אין מה להבין אצלם. ברברים ושונאי יהודים.יפן
לא, זה לא נכוןמשה
זה שהם אוייב זה לא אומר שהם טפשים. אפשר להביס את ההנהגה שלהם ואפשר לעודד הגירה שלהם אם יבינו אותם טוב יותר.
אפשר לעודד הגירה אבל לא רואה את זה קשור להבנה שלהםיפן
ברגע שנגיד "הם שונאים וזהו" אנחנו חופרים את הקבר שלנו.דינמית
נכון, עשיו שונא ליעקב אבל שוב, ילדים מקבלים חינוך לשנאה.
מסכימה עם מה שתדהר כתב- להפוך לשאהידים זה אחד מהסיכויים היחידים של ילדים ונשים (ביחוד נשים) לקבל הכרה במגזר הערבי.
ילד לא נולד מיואש או שונא. ילד לומד להשוות את המצב שלו לאחרים (לרוב את המצב שלו לעומת אנשים במצב יותר טוב ולא לאחרים ששואפים להגיע למצב שלו) ולשנא.
אם המחבל הזה, נשלח לבצע פיגוע (בין אם אמרו לו תקוף תעשה פיגועים עם פרטים מדוייקים או מ"יוזמתו") והיסס- סימן שעוד יש תקווה.
סימן שכרגע ההסתה והחינוך לשנאה נכשל קצת וזה הרגע שלנו להלחם על הקיום שלנו.
אם כל נער ערבי יבין ששלטון ישראלי עדיף לו ושאם לא יש לו עוד אופציות במקומות אחרים והוא לא חייב לרצוח כדי לקבל הכרה ויחס אז אולי נצליח להציל את עצמינו
פיגועים זה הליך מקובל מאוד אצל נשים נואפותמשה
ונשים סוג ב' מכל מיני סוגים אחרים.
אני לא חושבת. מלחמת דת היא עדיין חזקה מזה.מוטיבציה
מלחמת דת מחייבת הבנת המציאות שםמשה
לא'בנתימוטיבציה
ההבנה לסיבה לא מצדיקה את המעשהנולאית
אני יכולה להבין למה, וזה חשוב גם להבין למה
אבל בשום פנים ואופן!!!!! אני לא יכולה להצדיק את המעשה!!!
אני חושבת, לדעתי, שיש אנשים שכל כך מתמקדים בסיבה, עד שהם שוכחים את המעשה עצמו.
גם אם רוצח ירצח בגלל ש-
הייתה לו ילדות קשה, ויש לו בעיה בשליטה עצמית, ומגיל קטן ליבו את השנאה שלו ליהודים,
אין שום הצדקה לרצח. והוא נשאר רוצח מתועב.
אז כן, אפשר לנסות להבין ואני חושבת שזה גם חשוב
אבל אסור בשום פנים ואופן!! לתת להבנת הסיבה שמאחורי המעשים להוריד מחומרת המעשה בעינינו, ולתת לגיטימציה לרצח.
ונראה לי שזאת הבעיה, הרבה אנשים כביכול מתרצים את הרצח בהזדהות עם הרוצח ובמובן מסויים גם נותנים לרצח לגיטמציה.
וטענות שזה מקובל בחברה הערבית או המוסלמית לא הופכות את המעשה לפחות חמור, ולא הופכות את המעשה לפחות ראוי לגינוי או ראוי להזדהות.
להיפך, אם מתרצים שזה חלק מהמנטליות הערבית, גם בתור שמאל או מרכז זה היה מדליק אצלי נורות אזהרה אדומות וגורמים לי להבין שאין כאן פרטנר לשלום ולעולם לא יהיה (או לפחות כש"המנטליות" הזאת תפסיק להצדיק את זה).
תמשיכו לחיות בסרט. מוסלמים רוצחים מאות אלפים בכל העולםיפן
אין שום סיבה לחקור אותם ולנסות להבין אותם.
מחבל צריך לחסל במקום וחסל סדר תחקורים.
ונולאית, כל הכבוד שאת לא תומכת ברצח יהודים.
זה בהחלט הישג.
וגם ביפן
אחת העם=)
ביפן כמעט ואין מוסלמים. לא נותנים להם להיכנסיפן
בעיקר קריטי לנו האויר עצמו לנשימה...לב אמיץ
וואומוטיבציה
יש צורך להבין אבל צריך להזהר...אדם כל שהוא
1. אנשים נוטים לייחס לצד השני את דרך המחשבה שלהם, ואנשים רודפי שלום, עלולים לחשוב שגם הצד השני כזה.
2. צריך לא להגיע מההבנה של הצד השני לרחמנות מוגזמת.
שמעתי את הראיון המלא איתה.kly3
זה היה בגל"צ אצל ניב רסקין.
זה ממש אבל ממש לא מה שהיא אמרה. קשקוש בלבוש. הכותרת כנראה פיקטיבית.
אני אשמח לשמוע (אפילו בערך) מה היא באמת אמרהדינמית
בראשי פרקים כי אני לא זוכר מילה במילה.kly3
היא אמרה שכשהוא נכנס לחנות היא לא חשדה בכלל כי לא היה משהו במראה שלו שהחשיד.
היא נגשה לעזור לו ואז הוא התחיל לדקור.
היא אמרה שברגעים האלה של הדקירה היא לא הרגישה כעס או שנאה, היא פשוט הייתה בשוק כי היא פשוט לא הבינה מה קורה. מאיפה זה נוחת עליה ככה פתאום.
היא אמרה שבמיטה בבית חולים אחרי שהיא התאוששה מעט המחשבות שעלו לה בראש זה לא של כעס ושנאה, אלא מחשבה של מה גורם לו לרצות לרצוח אותה. היא ניסתה להבין בפועל מה עבר לו בראש.
בנוסף היא אמרה שהיא עדיין לא מרגישה שנאה כי היא עדיין מבולבלת ובשוק ושככל הנראה הכעס יגיע בהמשך, אחרי שהיא תתאפס על עצמה.
פחות או יותר.
גישה פרומנית טיפוסית.יפן
זו קצת גישה שמאלנית העניין הזה שלעלות השחר.
בקשר לעניין השנאה והרגשות כלפיו, יכול להיות שיותר קל להתמודד עם הטראומה או עם ההשלכות של מה שקרה כשאר לא מרגישים שנאה כלפי מי שגרם לך לזה..לא יודעת ושלא נדע. הלוואי ונזכה לימים רגועים..
אגב, כל הנאמר לעיל, לא מכוון אליה בכלל (גם סתם כך וגם כי יש להניח שאכן דבריה עוותו, וגם אם לא..לא מרגישה בנוח לשפוט או לבקר אחרי חוויה קשה וטריה כלכך) אלא כיוונתי והגבתי לקולות שאני שומעת בעיקר בשמאל שפשוט משגעים אותי..
ה' עוז לעמו יתן
ואז -
ה' יברך את עמו בשלום.
גישה מטומטמת. אישה מסכנה עם יותר מזל משכל.אוריה,
לא הניסיון שלה להבין לא בא מתוךkly3אחרונה
רצון להיטיב איתו. זה רצון טכני של להבין, מעבר לשנאה, מה הטריגר שגרם לבוא ולדקור. לא בגלל שהיא מנסה להבין את המצוקות שלו.
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום
קטן מידי.
מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד
כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום
בוודאי שאפשרנפשי תערוג
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
אפשר מהטלפוןמשה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
א-אהאריק מהדרוםאחרונה
עכשיו הכל מובן.