אני כן רוצה להיות. אבל אני צריכה מכווןריעות.
יש רק אחד כזה. אבל כדי שהוא יסכים צריך להתחיל בצעד הראשוןקמנו ונתעודד
בס"ד
כלפיו
עשיתי כמה כאלה. זה רק הרחיקריעות.
או שלא הבנת, או שלא עשית צעדים אמיתייםקמנו ונתעודד
בס"ד
(או שהצעדים היו אמיתיים, אבל הכיוון לא)
הלכתי לפי ספר. שאבא בחר.ריעות.
קודם כלקמנו ונתעודד
בס"ד
אני חייב להקדים ולציין שכמו שאמרת המטרה העומדת לנגד עיניי, היא בראש ובראשונה משהו אחר, שיותר קרוב לטובת העניין מאשר לטובתך, אבל אני חושב שגם טובתך היא חלק מהעניין.
הקדמה נוספת היא שבסופו של דבר, מה שאני אומר הוא על דעת עצמי ועל סמך הניסיון המצומצם שלי, אז יכול להיות שזה טעות.
ועכשיו, אני חושב שיותר מללכת לפי משהו מסויים, מה שצריך זה קודם כל ללמוד, להקיף כמה שיותר ידע שיסביר לנו מה אנחנו צריכים לעשות, לא רק ברמת התכל'ס, אלא ברמת ה"מה הטעם בכל זה". או במילים אחרות- ללמוד כמה שיותר ספרי אמונה. (למרות שכשאני אומר אמונה אני מתכוון גם לדברים שלא ממש נחשבים לאמונה, כמו פילוסופיה כללית, ומדע).
אחר כך הכל בא באופן טבעי.
זה בדיוק מה שהתכוונתי מההתחלהריעות.
אבל זה לא עובד ככהקמנו ונתעודד
בס"ד
יש גמרא מאוד מפורסמת בסוף תענית שאומרת (יכול להיות שאני לא מדייק, אני חורג מהרגלי ומתעצל להביא את הציטוט המדוייק) "עתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים וכל אחד מראה באצבעו ואומר "זה ה' קיוינו לו נגילה ונשמחה בישועתו"".
וידועים כל הוורטים על כך שלמרות שבעולם הזה נראה שכל אחד מצביע לכיוון אחר, בסוף יתברר שכולם הצביעו אל עבר אותה הנקודה, או שבעצם במעגל כולם נמצאים במרחק שווה מהמרכז, וכן על זה הדרך.
אבל אני חושב שיש פה יותר מזה. בגלל שזה מעגל, אם כולם היו מצביעים באותו הכיוון, רק אחד היה מגיע למטרה, השאר היו מפספסים במידה כזו או אחרת ואחד אפילו היה מכוון לכיוון ההפוך לגמרי. ובעצם אי אפשר בכלל ששניים במקומות שונים יצביעו באותו הכיוון ויגיעו למטרה.
לכן מה שצריך לעשות זה להסתכל על כמה שיותר מישהו'ים כאלו, להבין איפה פחות-או-יותר המקום שלהם, ואיפה המקום שלי לעומתם, וממילא מה צריך להיות הכיוון שלי.
או בשפה אחרת, ללמוד להכיר את ההתגלות הא-להית בעולם, את הנשמה הא-להית, את נפש האדם ואת אופן החיבור הנכון בין שתי האחרונות לאור הראשונה.
ומילא, זו עבודה מאוד עצמית. אבל התורה, הפילוסופיה והפסיכולוגיה יוכלו לתת את הכלים לעבודה הזו, על סמך מה שאנשים אחרים כבר גילו על שלושת הנ"ל.
וואו, אהבתי מאוד מה שאמרת על המעגל.ריעות.
לאקמנו ונתעודד
בס"ד
זה כמו להגיד "נגיד ומצאתי את המקום שלי, אבל זה לא המקום שלי".
מסתבר שלא מצאת.
אז זה יימשך לנצחריעות.
אכן, זו עבודה שאמורה להימשך כל חיינו.קמנו ונתעודד
בס"ד
כנבראים, אין לנו יכולת להגיע לשלימות בעולם הזה.
המקסימום שאפשר זה להיות בכיוון הנכון. והדרישה מאיתנו היא לא להתייאש גם כשאנחנו מרגישים שפתאום התרחקנו, אלא להמשיך ולחפש את הכיוון.
ואין ספק שמהבחינה הזו את בגיל מבלבל. אני לא חושב שאני הייתי במצב הרבה יותר טוב בגילך.
זה מעודד ומייאש ביחדריעות.אחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות