היום הייתי אצל הרופאה והיא די התעצבנה עלי, למרות שהיא בסה"כ נחמדה.
אז רציתי לדעת לפי המומחיות פה האם יש עניין לדאגה שלי או שלא.
אז ככה, בינתיים תמיד ילדתי אחרי התאריך. כשהיה בלי התערבות - את הראשון ב-41.1 ואת השניה ב-42.1 את שניהם במשקל די דומה 3.580, 3.680. בלידה של הראשון היתה הערכת משקל גבוהה יחסית, אני חושבת שהגיעה בסוף ל-4.100, אבל כאמור, זה לא מה שהיה בסוף.
אצל השלישי, היתה גם הערכת משקל יחסית גבוהה, לא זוכרת כמה, אולי 3.900 בתאריך? אולי 4? ואז הרופאה עשתה לי סטריפינג, ביום של התאריך. חוץ מזה שזה ביאס אותי שהיינו אסורים בגלל הדימום, זה גרם אולי לצירונים קטנים, אבל לא להתפתחות לידה. מה שאני כן חושבת שזה גרם (ועל זה הרופאה שלי היום, לא אותה אחת,אמרה לי היום "שטויות!"), זה ששלושה ימים אחרי, הגעתי למעקב (40.3), והיה לי מיעוט מי שפיר, כנראה היו טפטופים. המליצו על זירוז. הגעתי לזירוז אחרי כמה שעות, ללא מי שפיר בכלל... עם פתיחה של 3, אבל בלי צירים, אולי צירונים קטנטנים. קיבלתי פיטוצין, הייתי מחוברת כל הזמן למוניטור, היו ירידות דופק ולכן שכבתי על צד שמאל, מחוברת לחמצן במשך כל הלידה. הלידה לא היתה מאוד ארוכה, כ-3 וחצי שעות, אבל בהחלט זמן מלחיץ, כשהמיילדת כל הזמן מנסה לקדם את הלידה בעזרת סטירפינג תוך כדי צירים, נראה לי עשתה 3 פעמים... ואני בטוחה שאם לא הייתי יולדת בביקור חולים של פעם (לפני שהתאחד עם שערי צדק) זה לא היה נגמר בלידה טבעית אלא בקיסרי. ברור לי שלקחו כאן סיכון מסויים.
בכל מקרה, זה הניסיון שלי. יש לציין גם שחבל הטבור היה כרוך סביב הצוואר, אז יכול להיות שמכאן הסיבוך, אבל לי יש תחושה שזה בגלל הסטריפינג שהיה מוקדם מדי, רק בגלל החשש שהעובר יהיה גדול, ובסוף גם הוא נולד 3.650.
האם יש אמת בחשש שלי, או שזה סתם צרופי התרחשויות שאני הבנתי כסיבה ותוצאה?
האם כדאי לי להתנגד לסטריפינג? ההערכה היום ב-38.6 היא 3900-4000...
היא אמרה משהו כמו "איזה שטויות, הרי כל מה שאנחנו מנסים זה למנוע קיסרי" ואני אומרת לעצמי, ומי אמר שאתם בעצמכם לא גורמים לקיסרי על ידי ההתערבות? אני נולדתי 4.440 בלידה טבעית.. אומנם הלידה לא היתה קלה, היא היתה כואבת לאמא שלי, אבל בהחלט לידה רגילה של כמה שעות וזהו.. וזו כבר לא לידה ראשונה, זו לידה רביעית, האם הכמה מאות גרמים האלה באמת משנים את תהליך הלידה? האם כדאי בשביל זה להתערב?
בינתיים, היא הסכימה שלא לעשות סטריפינג, אבל אמרה שאכנס אליה אם לא אלד עד עוד שבועיים ב-40.6. האם אז להתנגד לסטריפינג? ואם הערכת המשקל תהיה מעל 4?
ועוד שאלה, מתוך בתי החולים בירושלים, איזה הכי פחות מלחיץ כשבאים עם הערכת משקל גבוהה? אני לא רוצה סתם קיסרי... מצד שני, גם מה שהיה בביקור חולים, היה נראה לי במבט לאחור קצת לקיחת סיכון יתר מהצד שלהם... הם לא הסבירו לי על ירידת הדופק, אפילו לא אמרו שחבל הצוואר היה כרוך פעמיים, רק במכתב הסיכום, בסיבוכי הלידה, קראתי על זה..
מי שקראה עד כאן ויש לה תובנות בנושא, אשמח אם תגיב.

מדברים