יש את ההרצאה של אסא קיסר, היא ארוכה אבל די מרתקת. מישהו ראה את ההרצאה הזאת?
צעירים, יש פה מישהו/י צמחוני/ת?kly3
יש את ההרצאה של אסא קיסר, היא ארוכה אבל די מרתקת. מישהו ראה את ההרצאה הזאת?
אז זהו שבהצאה הוא מדבר על זהkly3
עקרונית אתה צודק, רק שאני לא חושב שמותר לאכול בעל חיים אחרי שעבר התעללות קשה. בתעשיה המודרנית שלנו, תנאי הגידול של בעלי החיים קשים מאוד וזה צער בעלי חיים גדול.
וואלה...kly3
בהרצאה הוא מבלבל ת'שכל.די"מ
אבל זה לא נכון לגבי בקר.
טוב, הדבר האחרון שאפשר להגידkly3
הוא די מסודר, בהיר ומובן.
ראיתי את ההרצאה פעמיים. בעצם פעם וחצי. פעם אחת ראיתי את כל השעה ומשהו ברצף ועוד חצי פעם ישבתי ממש עם הש"ס שלי ועם גוגל לבחון מקור מקור. זה לוקח הרבה זמן אז הספקתי רק חצי.
אפשר לומר על חלק מההרצאה שלו שהוא לוקח מקורות אבל נותן עליהם פרשנות. שזה בסדר אבל לא מחייב להלכה. אבל יש מקורות בראיה הכללית של ההרצאה שאי אפשר להתווכח איתם.
ראיתי את זה ממזמן.די"מ
ממה שזכור לי זה היה מלאה בעיוותים.
מה הוא אומר על קרבנות? הוא מביא את המטרה נבוכים. נכון? זה נגיד, חתיכת עיוות.
אני כ"כ מסכים איתך!אלעד
אם היתה קבוצה משמעותית שהיתה מסכימה לצרוך מוצרים מן החי בתנאי שעברו מינימום התעללות בדרך לצלחת - המציאות היתה משתנה פלאים
אין כאן אפילו אחד צמחוני?kly3
אני קרובה-מיוחד
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
אוקייkly3
הרורי כפירה למה אני אוכל מעט מידי
ה-מיוחד
אני יהודי אוכל כשר ומברך זה בסדר.
למי שמתנהג כמו בהמה אסור לו לאכול. יהודי שמתנהג כמו יהודי מותר לו לאכול. ודרך אגב ככל שהכשרות מהודרת יותר תנאי הגידול טובים יותר
יש כאןלשם שבו ואחלמה
כמו בהרבה דברים - מה המניע שלך?מוטיבציה
עכשיו לך על זה.
המניע זה מצפון וגם הלכה.kly3
העניין הוא שהחברה כל כך הטמיע בנו את ההתעלמות מהמעשה הזה כך שכולנו רגילים לאכול בשר וגם אני. אני פשוט כל כך רגיל לא לחשוב על תנאי הגידול שאני מתאווה לבשר למרות שהורדתי מאוד במינון.
מעניין שלא ענו לך מי צמחוני...מאמע צאדיקה
אבל זה כנראה אומר שהרוב פה בריאים, קרניבורים, כמו שהשם ברא אותנו.
מפריע לך?
תאכל ביצי חופש, ובשר מגידול "חופש".
אם אתה לא מצליח להיות צמחוני- כנראה זה בגלל שאתה לא מכיר איזה עוד המוני אפשרויות מאכלים יש בעולם
לא אהבתי את הציניות
מוטיבציה
זה לא הופך אותך לבריאה בשום דרךארוון
עכשיו זה נראה לך עוד רחוק, בגילאי ה50+ זה עוד כדור לקחת...(אם לא יהיה המצאות חדשות עד אז- ליפיטור/ סימבקור וכו׳... נו, לפחות אין להם ממש ת״ל..)
שלא נדבר על זה שהיום מקשרים בין שפע הבשר לכל גידולי הקולון שעולים עם השנים...
אגב שפע הבשרkly3
ראיתי עוד מחקר המראה שמעל ל 50 אחוז( ! ) מפליטת גזי החממה בעולם נגרמים כתוצאה מגידול של מראי בקר. פי 3 או משהו כזה מיממה שלמה של מכוניות, רכבות ומטוסים! עד כדי כך אימתני זה.
אנחנו מזהמים את העולם בשביל בשר..ארוון
למעשה, כמות המזהמים שנוצרת בגידול התעשייתי במשחטות כפולה מכל מקור תעשייתי אחר...
אני...ארוון
הקטע בבשר שאת רוב הטעם ובריח הוא מקבל בגלל תבלינים.
אז תראה סרטונים של אנונימוס, אל תדלג בכל הקטעים האכזריים, ובפעם הבאה שאתה רוצה לאכול בשר תחשוב על זה...
ניסיתיkly3
פשוט כי החברה כל כך הרגילה אותנו להתעלם מזה.
ולראות יותר מידי זוועות זה משחית את הנפש.
בעיקר אני גם לא יודע מה לאכול. מה את מכינה לך בד"כ?
יש המון מתכונים ותפריטים באינטרנט.הולם במיוחד
בשר זה לא הדבר היחידי בעולםארוון
ולא הכל זה טופו וסויה(למרות שגם מזה אפשר להכין אחלה דברים) , יש גם דברים כמו סייטן וכמובן קטניות...
יש כ״כ שפע אוכל בעולם... ירקות, פירות, פחמימות.
חלבון את יכול לקבל משילוב של פחמימה מלאה+ קטניה או מהדברים שהזכרתי למעלה...
בנוגע ללהשחית את הנפש אז אתה מעדיף לעצום עיניים ולאכול ולתרום לזוועה שאתה בוחר להתעלם ממנה?
הגישה הזאת לא נכונה, אז נעצום עיניים מול פשעים בעולם כדי לא להשחית את הנפש? לא! זה ימשיך להתקיים...
אז טוב שיהיה מול עינייך אותן תמונות כשאתה חושב לאכול בשר/ גופה של חיה..
במאמר מוסגרkly3
אבל את צודקת שצריך להשתנות.
צריך הדרגתיות אולי.
ממש לא יותר יקרארוון
(כן משוואה פשוטה שגארי יורפסקי מזכיר אותה).
צריך להתנתק מהרעיון של תחליפי בשר , ובמקום זה להבין שיש הרבה אוכל חוץ מבשר...
ההדרגתיות רק תעשה את זה קשה יותר, כי תאכל בשר ותתעלם מזה שאתה אוכל גופה ואז זה ימשיך...
אין אצלך הנחות אה?kly3
אם מגיל 6פצלשית..
לא מבחירה? בגיל 6 אין יכולת לחשוב לבד?ארוון
יכולת מוגבלת מאודאלעד
חולקת עלייך...ארוון
לא מזמן פגשתי רופאאלעד
הוא סיפר בגאווה שכבר מגיל 6 ידע והחליט שכשהוא יהיה גדול הוא יהיה רופא.
עניתי לו:
א. כל הכבוד על ההתמדה וההחלטיות!
ב. בעצם נתת לילד בגיל 6 להחליט לך מה תתחיל ללמוד עשור וחצי לאחר מכן..
כי זה הגעיל אותך.די"מ
לא, כי הבנתי שזה לא נכוןארוון
סלחי שאני לא קונה את זה...די"מ
כנראה אני יודעת למה ולא אתה...ארוון
הגעת להבנה הזאת דווקא בגלל שהיית רק בת 6לשם שבו ואחלמה
אין לי תשובה לצמחוניםעוגי פלצת
אני עצלן לברר או לעשות שינויים בעצמי
נשאר חיית טרף
לפחות אתה מודעפסידונית
אני לא יודע מי יותר גרועעוגי פלצת
אבל אני לא ביררתי מספיק ביסודיות את הצד שכנגד
ככה שאני בעיקר עצלן

צמחונים שאומרים "בשר זה רצח"? באמת??די"מ
מעניין, איך אתה חושב שהפרה/ תרנגולתארוון
הפכו לגופות לפני שהוגשו לצלחת שלך.
אה, תן לי לחדש לך משהו, רצחו אותם לפני...
רצחו אותן. ו..?די"מ
קשה לענות לאדם שאין בו חמלהארוון
אגב, חסר חמלה כלפי כל חסרי ישע...
לא סתם בשביס זינגר, שחווה על עצמו ועל גופו את זוועות העולם ידע שמה שאנו עושים לחיות כל יום, אינו שונה ממה שהוא עבר.
והוא ידע והבין שחמלה זה כלפי כל יצור בעולם.
“אינך יכול לדרוש צדק כשאתה שוחט ומענה יצור חלש ממך… אם אתה מאמין ברחמים ובצדק – לא תוכל לנהוג אחרת בבעלי-חיים רק משום שהללו חלשים ממך או נבונים פחות. אין זה מענייננו לשפוט בעלי-חיים. יש להם התבונה שהם נזקקים לה לקיומם.”
מה הקשר?די"מ
מה הבעיה?
הבעיה שהיא הייתה חיה לפני ונרצחהארוון
באמת אין לך את היכולת הלוגית להבין את זה?
אני לא מבין מה הבעיה בזה.די"מ
ההשוואה לבנ נאדם היא הזויה ובעייתית בעיני הרבה יותר.
נכון , הוא התירארוון
אך שאלה לי, כעת אם תפסיק לאכול בשר באמת תהרוג ותתעלל בנ״א?!?
אם התשובה היא כן אני ממליצה לך לבדוק את עצמך ואת היצרים שלך...
ההיתר לא הופך את זה לבסדר, רק מעיד עלינו כבנ״א שאינם מסוגלים להתעלות על יצריהם...
ההיתר כן הופך את זה לבסדר, לדעתי.לשם שבו ואחלמה
זה רק אומר שזה מותרארוון
ואם אוכיח לך שלפי היהדות זה גם בסדר?לשם שבו ואחלמה
אז את גם לא מתכננת להתחתן?די"מ
חז"ל אמרו שמצוה לאכול בשבת וחג בשר.
וזה בלי להתייחס לקורבנות.
צריך לשמוח במועדים ושבתותארוון
בזמן בית המקדש באמת הייתה שמחה בבשר, אבל מאז שחרב השמחה ביין.
מעבר לזה היכולת שלך לשמוח בידיעה שמישהו קיפח את חייו לזה מעידה הרבה עלייך, ולא בחיוב.
אני שמח להיות באותה סל ביחד עם חז"ל.די"מ
היום ממילא אין שמחה אלא בייןארוון
מאיפה הבאת את זה?די"מ
מרבי יהודה בן בתיראארוון
מסתבר שזה לא נפסק להלכה.די"מ
כֵּיצַד? הַקְּטַנִּים - נוֹתֵן לָהֶם קְלָיוֹת וֶאֱגוֹזִים וּמִגְדָּנוֹת; וְהַנָּשִׁים - קוֹנֶה לָהֶן בְּגָדִים וְתַכְשִׁיט כְּפִי מָמוֹנוֹ; וְהָאֲנָשִׁים אוֹכְלִין בָּשָׂר וְשׁוֹתִין יַיִן, שֶׁאֵין שִׂמְחָה אֶלָּא בְּבָשָׂר, וְאֵין שִׂמְחָה אֶלָּא בְּיַיִן. וּכְשֶׁהוּא אוֹכֵל וְשׁוֹתֶה - חַיָּב לְהַאֲכִיל לַגֵּר לַיָּתוֹם וְלָאַלְמָנָה עִם שְׁאָר הָעֲנִיִּים הָאֲמֵלָלִים. אֲבָל מִי שֶׁנּוֹעֵל דַּלְתוֹת חֲצֵרוֹ, וְאוֹכֵל וְשׁוֹתֶה הוּא וּבָנָיו וְאִשְׁתּוֹ, וְאֵינוֹ מַאֲכִיל וּמַשְׁקֶה לַעֲנִיִּים וּלְמָרֵי נֶפֶשׁ - אֵין זוֹ שִׂמְחַת מִצְוָה אֶלָּא שִׂמְחַת כְּרֵסוֹ, וְעַל אֵלּוּ נֶאֱמַר: "זִבְחֵיהֶם כְּלֶחֶם אוֹנִים לָהֶם, כָּל אֹכְלָיו יִטַּמָּאוּ, כִּי לַחְמָם לְנַפְשָׁם" (הושע ט,ד), וְשִׂמְחָה כָּזוֹ - קָלוֹן הִיא לָהֶם, שֶׁנֶּאֱמַר: "וְזֵרִיתִי פֶרֶשׁ עַל פְּנֵיכֶם, פֶּרֶשׁ חַגֵּיכֶם" (מלאכי ב,ג).
משנה תורה הלכות שבת פרק ל הלכה י:
אֲכִילַת בָּשָׂר וּשְׁתִיַּת יַיִן בַּשַּׁבָּת - עִנּוּג הוּא לָהּ; וְהוּא שֶׁהָיְתָה יָדוֹ מַשֶּׂגֶת. וְאָסוּר לִקְבֹּעַ סְעוּדָה עַל הַיַּיִן בַּשַּׁבָּת וּבְיָמִים טוֹבִים בִּשְׁעַת בֵּית הַמִּדְרָשׁ; אֶלָּא כָּךְ הוּא מִנְהַג הַצַּדִּיקִים: יִתְפַּלֵּל אָדָם בַּשַּׁבָּת שַׁחֲרִית וּמוּסָף בְּבֵית הַכְּנֶסֶת, וְיָבוֹא לְבֵיתוֹ וְיִסְעֹד סְעוּדָה שְׁנִיָּה, וְיֵלֵךְ לְבֵית הַמִּדְרָשׁ, יִקְרָא וְיִשְׁמַע עַד הַמִּנְחָה, וְיִתְפַּלֵּל מִנְחָה, וְאַחַר כָּךְ יִקְבַּע סְעוּדָה שְׁלִישִׁית עַל הַיַּיִן, וְיֹאכַל וְיִשְׁתֶּה עַד מוֹצָאֵי שַׁבָּת.
הוא משתמש ברמב"םkly3
בכבוד, תביא את החולקים.די"מ
פעם חשבתי להיות,הולם במיוחד
לפני כמה שנים הייתי בשיחה של מישהו מאנונימוס. הוא בעיקר הראה עד עמה מתעללים בחיות בזמן הגידול, ולא שעצם ההרג מזעזע. ובאמת סיפר דברים מחרידים.
אבל באותו יום מישהו נרצח בפיגוע, וצרם לי בטירוף העיסוק בהרג בע''ח בזמן ששוחטים אנשים.
יומיים אח''כ שני פעילי אנונימוס פוצצו מישהו במכות כי הוא עשה משהו שהרגיז אותם נורא (לא זוכרת מה זה היה)
זה לא נימוק או סיבה הגיונית, אבל זה העלה לי את הנק' הזו-
מה שכ''כ מזעזע אותנו בזה זו איזושהי אקסיומה מוסרית, שכמו שרצח זה פשוט אסור, ככה גם התעללות. ומה בנוגע להרג בע''ח (בלי שיסבלו מזה) למטרות אכילה..? פחות אקסיומה, כנראה.
אבל כדי להסביר שזה מזעזע, כמעט תמיד יעשו השוואה להתעללות או הרג בבנ''א. כי זה ברור לכולם. ועצם ההשוואה פשוט מחרידה.
אני מסכימה שההתעללות מזעזעת, ושצריך להכחיד אותה במהירות האפשרית, וייתכן שהצטמחנות המונית זו דרך טובה, אבל כרגע כל עניין הצמחונות עומד על נקודה מאוד מאוד בעייתית- השוואה לבנ''א (או לשואה, או לפוגרומים וכיו''ב) וזה מוביל לעיוות מוסרי נורא ואיום.
ובינתיים אולי כדאי לשמור על הבריאות בשביל דברים אחרים (כל הצמחונים שאני מכירה לוקחים תוספי תזונה. היה אחד שלא לקח ובדיוק לאחרונה התחיל לצרוך..)
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה(:
(אגב, כמדומני @הייזל צמחונית
)אה לא ממש לא בכיוון של פעילי בעלי חיים.kly3
ברור שאין בכלל השוואה לבני אדם.
אני מדבר במישור המצפוני הרגיל.
תראי, אני לא נגד אכילת בשר כהוא זה, אני נגד הצורה התעשייתית של הבשר כיום. ששם זה באמת מזעזע.
מה גם שאסא קיסר בהרצאה שלו מסביר שאסור דאורייתא לאכול בעלי חיים שעברו צער בעלי חיים. זה לא כשר כפשוטו.
הוא גם מרחיק לכת ומביא כל מיני מקורות. ההרצאה היא שעה וחצי אבל מעניינת מאוד.
אתה יכול להתחיל מיום-יומיים בשבוע בלי בשר או פשוטמוטיבציה
זה מה שאני עושה כבר כמה זמןkly3
גם בעיני עצמי זה לא מספיק.
זה הדבר הכי מטופש ששמעתי מזה הרבה זמןאריק מהדרום
תראה את ההרצאה.kly3
אני יודע שדברים לא מוכרים ושונים מפחידים אותנו ולכן האינסטינקט הראשוני הוא לחשוב שזה טיפשי וכד'.
אבל תראה את ההרצאה. הוא לא חולק על גדולי הדור, להפך. הוא אומר שגדולי הדור מהראשונים ועד האחרונים של עד הרב קוק הם הם אלו שסוברים שהאיסור הוא דאורייתא או לכל הפחות היתר בזוי ודחוק. חוץ מהרמב"ם נדמה לי.
אני מבין שהוא מסביר שהרב קוק סובר שאכילת בשראריק מהדרום
מוזמנת להכיר עוד צמחונים וטבעוניים...ארוון
הדבר היחידי שהוא בעייתי ולא בצמחונים( כי הם אוכלים ביצים וחלב) אלא רק בטבעונים זה הB12- אבל המקור שלו הוא מהאדמה, זה מגיע לפרה ולחיות כי הם לא סטריליים כמונו ולא שוטפים את הירקות והעשב לפני שאוכלים...
אני מכירה המון צמחונים וטבעונים, רובם המוחלט לא לוקח תוספים.
ועל עצמי אעיד שאני גם מגבילה את צריכת הקלוריות היומית למינימום , גם מתאמנת והבדיקות שלי יוצאות מושלמות באופן שהרבה קרניבורים היו חולמים על זה...
ואגב, פעילי ימין קיצוני שרפו בית עם תינוק, פעילי ימין קיצוני מבצעים הרבה פעמיים הצתות וכו'- זה גרם לך להגיד רגע, אולי לא בסדר להיות ימנית?
אז תפרידי בין קומץ שעשה משהו לא בסדר, לבין עצם העיקרון שכן, אכילת חיה היא בעצם אכילת גופה, וההתעללות הנלווית היא בעיה נוספת...
אני הייתי 10 חודשיםקוד אבל פתוח
כן.די"מ
אני מתכוון לפן היהודי בה.
אני טבעוניתג'ינג'ר
לילדים שלי אני מכינה בשר דגים ביצים ומוצרי חלב ככל שהם רוצים. כשהם יגדלו הם יעשו את הבחירות שלהם.
אני לא חושבת שיש פגם מוסרי באכילת בשר כשלעצמה.
גם אני לא.kly3
אם הייתה דרך לאכול בשר בלי שיגרם צער כל שהוא, אז זה בסדר. אחרי הכל הטבע מסודר בצורה היררכית.
תקני עוף/כבש/עז/פרה/ג'ירפה ותלכי לשוחט.די"מ
כתבתי שאני קונה ומכינה לילדים שליג'ינג'ר
בעיקר בגלל שהאלטרנטיבות כרוכות במאמץ רב ולא באמת אפשריות (חוץ מצמצום הצריכה לנדרש באמת, מה שממילא כדאי לעשות גם מסיבות אחרות).
ומי שיכול באמת לקנות וללכת לשוחט- למה לא? בהחלט פיתרון טוב יותר (למרות שהבעיה היא לא רק בשחיטה אלא גם בגידול לשוק הבשר שהוא בעייתי גם כן)
הרע במיעוטו - מבחינת הבריאותאלעד
עופות* - עופות טריים של חברת טבע עוף (ללא הורמונים ואנטיביוטיקה)**
בשר בקר - בקר שמקורו בארץ (כנ"ל נטול הורמונים ומפוקח בכל הנוגע לאינטיביוטיקה ותרופות אחרות)
חלב ומוצריו - רק מעיזים וכבשים, לא מפרות. העיזים והכבשים זוכות לטיפול אנושי הרבה יותר ולא סובלות מהגדלת עטינים ועוד.
* עוף בכללי לא נחשב מוצר בריא מי יודע מה, אם כבר לכי על בקר.
* לגבי ביצי חופש, אמנם לא הוכח שהן יותר בריאות אבל הן גדלות לאימהות מאושרות יותר, וזאת מעלה בעיניי.
לא הגבתי לך...די"מ
וואו. למה ככה?ג'ינג'ר
חחח בכיף. וזה לא היה בעצביםדי"מ
התנצלותי אם הבנתי לא נכוןג'ינג'ר
עצם השחיטה כרוכה בכאב חזק.kly3
ראית פעם איך שוחטים פרה? אחרי שמתחילים לשחוט, הפרה פועה ומטלטלת מכאבים עד שכל הדם יוצא. כלומר, יש איזה שתיים שלוש דקות עד שהיא מתה.
אולי זה לא ככה בעוף ודגים. אני לא יודע.
לגבי ההליכה בצורה עצמאית, זה הרבה יותר יקר ומסובך. אין מצב שאעשה את זה גם אם זה לא היה כרוך בצער.
האמת ששחיטה של בקר לא יצא לי לראות.די"מ
וגם שתיים שלוש דקות של סבל זה לא ביג דיל בעייני. הרי אחרי זה זה נגמר.
עצם השחיטה וודאי לא מוגדרת כצער בעלי חייםג'ינג'ר
הפרה מתה (מבחינה עצבית - זו שגורמת לכאב) תוך שניות בודדותאלעד
בכל מקרה כמו שנאמר כאן זה לא נחשב צער בעלי חיים,
ולמעשה אותו הקב"ה שאסר צער בעלי בעלי חיים ציווה אותנו לשחוט.
זה לא נכון.kly3
לוקח לפרה למות כמה דקות טובות.
אותם כמה דקותקוד אבל פתוח
לא נכון.די"מ
אם היה לוקח לה למות כמה דקות, היא הייתה נחשבת טריפה.ותן טל
הלכות שחיטה הן מאוד מאוד מחמירות - הסכין צריכה להיות חדה ברמה מעולה, וככזאת היא חותכת את העורק הראשי של הבהמה תוך חצי שנייה בערך, ומאותו רגע לא מוזרם יותר דם למוח והוא מת. גם אם היא מפרפרת לאחר מכן - זה לא "מוות בתהליך", זה בסך הכל רפלקסים טבעיים. גם אדם שמת יכול להמשיך לפרפר מעט לאחר מותו...
יש שיטות שחיטה אחרות שכרוכות בהרבה יותר סב מבחינת הבהמה - למשל, השיטה של לחשמל את הבהמה ורק לאחר מכן להרוג אותה, כרוכה בהרבה יותר כאב עצבי לבהמה מאשר השחיטה הכשרה היהודית - כיוון שבחישמול הבמה סובלת הרבה יותר זמן מכאבים, עד שהעצבים שלה משותקים ואפשר לשחוט אותה - מאשר בשחיטה היהודית שהולכת ישירות על ניתוק הדם ממרכז העצבים ולכן תוך שנייה -שתיים, המוח כבר לא משדר כאב לגוף.
ובסוף בסוף, צריכים לזכור - ה' התיר לנו לאכול בעלי חיים. משמע שהוא הבין שמבחינה מוסרית האדם צריך לאכול בשר כי אנחנו לא בדרגה של אי אכילת בשר.
כשנגיע למצב אוטופי של אדם וחוה, למצב של לפני החטא, למצב שבו אין זוהמה בעולם - נוכל לחזור לאכול רק מפירות העץ (וזה מה שאדם הראשון עשה. אפילו פירות האדמה הוא לא אכל - רק מפירות העץ).
בנתיים אנחנו לא שם ולא צריכים להתנצל על כך.
ומי שרוצה את ההסתכלות האמונית על כך, שילמד את חזון הצמחונות והשלום של הרב קוק - בדגש על "חזון" (כיוון שבניגוד למה שכמה שטחיים שלא למדו נוטים לחשוב - המסה הזאת של הרב לא אומרת שלא מוסרי לאכול חיות כעת...)
לא כל מה שזז הוא חי.יזהר
ראה ערך זנב של לטאה שניתק מגופה. הוא ממשיך להתפתל עוד דקות ארוכות.
אם הוא משוכנע שהוא הראשון שעלה על זהאריק מהדרום
ניסיתיkly3
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
אין מה לעשות.אלעד
בכדי לבדוק דברים לאשורם יש להתלכלך קצת..
אני עצמי למדתי שחיטה אז מעט קל לי יותר
עדיין קשה
השאלה המורכבת יותר היא במצב הקייםג'ינג'ר
אבל עדיין לא חושבת שמדובר בפגם מוסרי כאשר המאמץ בהשגת האלטרנטיבות הוא כל כך גדול.
לא קראתי הכל, רק לגבי ההרצאה של אסא קיסראביחי מנחם
תופעה נפוצה לצעריאלעד
מוזמן לעיין בקישור הבא,
השופך אור על הרבה סוגיות הקשורות בצמחונות, מחקרים והקשר בינהם:
http://www.kadmoni.com/2011/02/blog-post_04.html
[כל כך נהנתי מהפוסט שהוא מופיע דרך קבע בכריס האישי שלי]
בלוג יפה מאוד.kly3
אבל אני בכלל לא כיוונתי למה שכתוב שם בבלוג.
שים לב לפסקה האחרונה בבלוג הזה. עליו אני מדבר. לא על כל השאר.
אני מדבר על הסבל שנגרם לחיות, והסבל הוא ברור. מה שהוא אומר בעצם זה שזה נכון התחושות הקשות של בני האדם כתוצאה מהעינויים הנגרמים לבעלי החיים בצורת הגידול המודרני והוא מסכים עם החמלה הזו.
אבל הוא אומר בסדר, נזדהה עם הכאב הנכון אבל בכל זאת נאכל.
הפיתרון לא יכול להיות להימנע מאכילת בשר.שירוש16אחרונה
כי לא זו הבעיה. (אם יש בכלל)
אם יש לך חמלה מרובה כלפי אותן חיות והייסורים שהן עוברות אז אפשר לפנות לעמותות הנכונות ולתרום למענן.
(אישית אשמח לתרום לחיות כדי לאפשר להם מגורים נוחים יותר.
אחרי שנעזור לכל היתומים/גרושים/בעלי מוגבלויות/נפגעים אחרים בישראל.)
פוסט מעניין מאודג'ינג'ר
מאמינה שכן.שירוש16
אישית- אני לא.
שמעתי/ראיתי את ההרצאה המדוברת- לא השתכנעתי.
(מצד שני הבנתי שמדובר באדם שנהנה לעוות מקורות בתורה בכדי לקדם את האג'נדה שלו)
צמחוניים מסיבות בריאותיות ניתן להבין.
כל השאר (מבחינתי) זה קישקוש אחד גדול. (במיוחד ליהודי).
העוה"ז נברא בשביל האדם. ובמילים אחרות- אם האדם לא היה נברא, אז גם החיות היו מיותרות.
נכון- אסור לו להתפרע על הפריווילגיה הזו.
אבל גם אין לו את הזכות להתנזר מכל הטוב והשפע שה' ברא עבורו. (ע"ע קרבן נזיר)
ק"ו מסיבות "צער בע"ח" שלא קיימת בשחיטה.
מזכיר לי את אותם הורים שמצפים את הסלון בשטיחים יקרים ומצד שני אוסרים על הילדים לעבור שם.
שטיח נועד בכדי לאפשר נוחות. אם הוא לא ממלא את יעדו- הוא פשוט מיותר.
הקב"ה ברא לנו עולם מאוד פרקטי-מעשי. כל הבריאות נועדו לשמש את האדם לצורכיו.
אין בריאה שאין בה שימוש. (ע"ע הצרעה, העכביש והטיפש ודוד המלך)
ואם לא משתמשים בה (כמובן במינון הנכון וכו') היא פשוט מיותרת.
(אגב, תשאל אנשים עם מוגבלויות בריאותיות אמיתיות מה זה לחיות עם הקושי היום יומי של התנזרות ממאכלים מסוימים.
זה יקר, קשה ומיותר. וכרוך בהרבה עוגמת נפש.
אם הגוף שלך סבבה עם זה- אז תודה לה' על כך כל רגע ותהנה מכל מה שהוא ברא לכבודך.)
צמחונות זה ״הרוחניות״ של הדור הבא...פנסאי
כמובן שאנחנו נגד צער בעלי חיים, אבל פשוט לי שהתפיסה שטוענת לחמלה כלפי בעלי חיים או זו שהופכת את זה פתאום לדעת תורה זה מעוות לחלוטין...
זיפזפתי בהרצאה של אסא קיסר עוד פעם, רק שתבינו כמה הוא דמגוגאביחי מנחם
אני באמת חושב שאחרי עיוות מטורף והזוי כזה באמת שאין מה לקחת את הדמגו הזה ברצינות.
כמה מגוחך הדבריזהר
אם כל עוד טומאתו בו, יפשוט טלפיו ויפנה לו לדרך צדקה הרחוקה, להתחסד עם בעלי חיים, כאילו גמר כל חשבונותיו עם בני אדם הברואים בצלם אלוהים.
(הראי"ה קוק, חזון הצמחונות והשלום)
רק נניח את זה כאןצריך עיון
https://paleo.co.il/event
(הם מבססים את זה על טענות מדעיות ואבולוציוניות)
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום
קטן מידי.
מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד
כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום
בוודאי שאפשרנפשי תערוג
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
אפשר מהטלפוןמשה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
א-אהאריק מהדרוםאחרונה
עכשיו הכל מובן.