השלמת ציוד - דעתכםצריך עיון
(למי שלא מכיר, בצבא יש תופעה נפוצה של "השלמת ציוד", אם חסר לך משהו/אתה רוצה ספיר אתה לוקח למחלקה/פלוגה/גדוד אחר, סוחב מהרספיה או מרים מהלוגיסטיקה)

ברור שהשלמת ציוד זו מילה מכובסת לגניבה, השאלה שלי היא מה אמור להיות היחס לציוד כזה.

מבחינה הלכתית, מותר להשתמש בו?
ואם כן, מה עם הפן המוסרי?
ההתלבטות היא האם זו הליכה עם הראש בקיר (אנחנו שניים בפלוגה שמפריע להם הנושא...) שלא תביא לשום דבר, או שיש סיכוי שזה ישנה משהו?
ואולי צריך ללכת עם הראש בקיר, לצאת מטומטם, לעלות מת"ש/לעבוד פי שלוש ולעמוד על העקרונות שלי, גם אם זה לא יעזור לאף אחד?
למה זה צריך לשנות משהו?ותן טל
בתורה כתוב לא תגנובו. וזהו.

אתה צריך לא לגנוב וזה עניין שלך בלי קשר מה זה יעשה במקום אחר. אצלך זה יוצר אדם טוב יותר...וזה מספיק.
ואם מישהו אחר גנב?צריך עיון
מישהו מהמחלקה הביא זרנוק מאיזשהו מקום בשביל לשטוף את הנגמשים, מותר להשתמש בו?
אם חסרה לי בירכית והסמל אומר שיש לו להשלים, מותר לקחת גם אם אני יודע בוודאות שזה גנוב? ואם זה כמעט בטוח והוא לא רוצה להגיד מאיפה זה?

(סתם ניצלוש, נראה לי שזו אחת התגובות הכי קצרות שלך...)
לא,אסור.ותן טל
בטח אם אתה יודע בוודאות שזה גנוב אבל גם אם רק יש לך הערכה די חזקה שזה גנוב שככל הנראה אסור להשתמש.
רק אדגיש את המובן מאליו שאני לא פוסק וניתן לשאול הלכה למעשה את הרב הצבאי שלך.

(זה לא אומר שבהכרח צריך "להסגיר" כל משלים ציוד, אבל אין קשר בין זה לבין שימוש שלך ממש בדבר...)
במקרה של הזרנוק. למה כזה ברור לך שאסור?די"מ
כיוון שאם אתה יודע שזה גנוב ומשתמש בזה, אתהותן טל
משתמש בחפץ גנוב...
בנוסף גם מסייע ביד עוברי עבירה
ובסוף בסוף, מעל הכל, "והייתם קדושים". ציווי שדורש מאיתנו להיות יותר צדיקים מהאפיפיור (בצחוק...) וגם במקרים שלכאורה נוכל להוכיח "כשרות" הלכתית, כאשר מובן לנו בכל זאת שזה לא מוסרי- אז הציווי של והייתם קדושים מכסה את הפינה הזאת.

אבל בכל מקרה אסור עוד לפני כן...

אם עבריין נותן לך אוטו כשברור לך שהאוטו הזה גנוב - האם מותר לך הלכתית להשתמש בו?
השאלה היא אם בכלל זה נחשב גניבהיוני
כשזה ציוד שעובר ממחלקה למחלקה בלי להודיע
^^^צריך עיון
זה בדיוק מה שהרב אמר
א.הוא לא נותן לו את זה אלא נותן לו להשתמש בזהדי"מ
ב.זה לא מסייע כי אתה לא עוזר לו.
זה מסייע כי זה עוזר לשרש את התופעה עוד יותרותן טל
אתה אומנם אדם אחד אבל אתה צריך לחשוב לו עשרת אלפים כמוך היו מסרבים להשתמש בצינור הזה, אז התופעה הייתה פוחתת...

או כמו שאמרה הילדה הקטנה בגמרא לרב שעבר לכאורה בדרך כבושה בתוך שדה - ליסטים כמוך כבשוה. נכון, אותו רב עבר במקום שלכאורה מה זה משנה אם יעבור או לא, כי הוא רק אחד - אבל אם לא היה עובר (נניח בצד סוגיה של שוגג) וכמוהו אלפים לא היו עוברים - הגזל היה נמנע.
ככה שכן יש כאן צד של מסייע.

אבל כאמור אני לא רב וכל מקרה לגופו ולשאול רבנים... יש דברים שיותר פשוט לאסור ויש כנראה מצבי ביניים כמו שכבר נכתב כאן...
זה בצורה עקיפה.די"מ
ולא דומה לדרך שכל פעם זה גזל חדש בפני עצמו
ודבר נוסף: בטח שאתה עוזר לו.ותן טל
אתה עוזר לו להשתמש בצינור הגנוב (נניח לרגע שהוא נחשב גנוב. תיאורטית) - תאר לך שאף אחד בפלוגה לא היה מוכן לעזור לו להשתמש בצינור - הוא היה צריך לעשות הכל איתו לבד...

ככה שגם במובן הפשוט ביותר אתה עוזר לו להשתמש ברכוש גנוב, זאת הגדרה מעולה למסייע ביד עוברי עבירה.
שוב, זה בצורה עקיפה.די"מ
ואם הוא ידפק מלא להסכים זה בכלל עוד סיבה להתיר.
זה כבר לא מדויקצריך עיון
כל אחד אחראי לשטוף את הכלי שלו, אני פשוט יעבוד יותר קשה
למה גנוב?efraim37

יש פה רכוש של צה"ל שנמצא ברשות צה"ל. לאחר 'השלמת הציוד' נשאר פה רכוש של צה"ל שנמצא ברשות צה"ל. לכאורה הציוד בסה"כ עבר לפלוגה אחרת.

ועוד על זה הדרך, כמעט לכל חייל מילואים (חוץ ממני) יש סט מדי ב' (חולצה מכנסיים וחגורה). לפי מה שאני הבנתי ברוב המקרים הציוד הושאל מאפסנאות כל שהיא (בהרבה מקרים מהיחידה הסדירה) לזמן בלתי מוגבל ובלי לבקש רשות. אך משום מה השלמת ציוד זו נתפסת (לכאורה) כמותרת , אך השלמת ציוד שעליה מדובר בשירשור זכה לתואר גניבה.

ולסיכום, קשה לי לראות איסור לא תגנוב בהשלמת ציוד (אף שזה מעשה מכוער) שהרי הציוד היה ונשאר ברשות ובשימוש צה"ל. אלה שזה מעשה מכוער, במיוחד שבחלק מהמקרים משהו אחר עומד לשלם על השלמת הציוד הזו. וכבר אמרו דורשי רשומות 'איבדת תשלם'.

אגב, כשהשתחררתי שקלתי 'לאבד' את המעיל הצבאי, לשלם על זה והופ יש לי מעיל דובון חדש. שזה לכאורה גם מעשה לא תקין שהרי הציוד הצבאי לא עומד למכירה.

עכשיו כל מה שנשאר זה להוריד את הראש עד שיגמרו לזרוק עלי עגבניות.

מה הקשר? צה"ל הוא זה שמחליט לאן רכוש יילך, לא אתה.ותן טל

אם זה רכוש של צה"ל והוא נשאר בצה"ל - אז למה שלא פשוט תבקש את הציוד הזה ויביאו לך?

אה, לא יביאו לך? משמע שצה"ל לא מוכן לזה, ואתה גונב. מה לעשות...

בדיוק כמו שאם אתה הולך בחברת המשרד שלך ולוקח מחשב מחדר אחד כדי להשתמש בחדר שלך - זה גניבה ואסור גם אם לכאורה זה "לא יצא" מרשות החברה.

בעלי החפץ הם או שמחליטים א-י-פ-ה יהיה החפץ וברשותו של מי.

על כל חפץ בצבא עקרונית צריכים להחתים - ואתה יודע את זה היטב. ככה שאין שום הסבר הגיוני למה זה לא יהיה גזל.

גם לגבי מילואים - לא פשוט בכלל שמותר מה שאתה אומר. 

לסיכום - זה ש"גניבה" נתפסת כמותרת, לא אומר שהיא כזאת. אתה תהיה אחראי לעצמך ואל תתחיל להתפלפל התפלפלות ביינישית "אם אחרים עושים אז למה אני לא". כי אתה שומר תורה ומצוות וכי אתה לא גונב. זהו. 

נכון, זה יגרום לכך שכאשר איבדת משהו/נהרס לך משהו/מישהו לקח לך משהו - תאלץ "לשלם את המחיר" על כך - אבל תאמין לי שהכמה דקות שיתווספו לך בעולם הבא על כך, על כך שעצרת בעצמך לא לגנוב ולא לשקר - יעזרו לך הרבה יותר. ותאמין לי שהנפש שלך שתהיה נקייה מחטא זה ותדע שעשית כמיטב יכולתך לשמור את עצמך נקי - זה שווה את זה.

#אילוסטרציה_בקצרהבקצרה

חחחח אהבתיה-מיוחד
אחת הדילמות הגדולות של דוסים בצה"להודעה

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

דילמה קשה. ב"ה שלא נתקלתי בה.משה

אף פעם?efraim37

אף פעם לא קרה שהייתה צריך למשוך מדי ב'? 

מבחינתי כל חולצה מסכנה כנראה איפה שהוא בהסטוריה שלה עברה בעלים בצורה לא  ממש חוקיים. ואני נתקלתי במכנסיים שלחמו במלחמת יו"כ (ממש נוסטלגיה)

לגבי כל הפולמוסים של: מה בדיוק קורה לאפסנאי המסכן שלקחו לו חולצה בלי לחתום? נראה לי שבשמ"פ הבא אני אשאל אפסנאי אמיתי (לא דיונים תאורטיים) מה קורה לו אם אני מפלח לו חולצה, או אפי' שכפ"צ?

הייתי ג'ובניק במשרד.משה

ולא קרץ לך המהדק במשרד ממול?יוני
ומה היה קורה אם היה חסר לך דפים במדפסת, לא היית 'משלים' מהמחלקה ליד?
לא. לא הייתי אף פעם בקטגוריה הזומשה

בכלל רוב השרות הצבאי שלי חייתי בעולם אחר. עיקר העיסוקים שלי היו מחוץ לעולם הצה"לי וממילא גם הסיפורים.

דפים למדפסת לא חסרו לנו, וכשהיה צריך משהו הייתי מבקש ומקבל ובד"כ גם נתנו לי כי ידעו שאני מחזיר (אגב, הקפדתי שזה יהיה בקול ולא בשקט - להחזיר).

צחקתי אחי יוני
זו שאלה הלכתית, שאלתי פעם שאלה דומהלשם שבו ואחלמה
(האם מותר להשתמש בשקיות סופר שהן גנובות אחרי שכבר מישהו גנב אותם) והרב אמר לי שמותר,
אז אולי גם כאן זה דומה?
לא יודע, שאלה לרב.
^^הודעה

זהו לדעתי זה הכי יעיל לשאול רב ולפרט בידיוק מה כי אולי יש דברים שיש להם היתר כלשהו אם זה בדיעבד

שאלתי רב על משהו ספציפיצריך עיון
שאלתי רב האם מותר להשתמש בצינור שהביאו מפלוגה אחרת, הוא אמר שמותר כי הם לא חתומים עליו וזה ציוד צהלי, לא משהו פרטי שלהם.

יש לי בבית קיטבג מלא מדים, צריך לראות מה עושים איתו..
לדעתי תשאל רב על זהה ספציפיתהודעה

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

לא לקחתי, קיבלתי ממישהו שהשתחררצריך עיון
כרגע אני משתמש בחלק, הבאתי קצת לחבר שהיה צריך ועוד כמה חודשים גם אח שלי יתגייס וישמח להיות עם ספיר בטירונות.
אני לא אשמור את זה אצלי אחרי השחרור, מקסימום זוג אחד שיהיה למילואים.

צריך לשאול רב באמת.
אתה רציני?!יוני
צהל שייך למשלמי המיסים, יש לך חלק בבעלות עליו..
גם לי,
תביא כמה שיהיה לי בתור בגדי עבודה
גם אם ככה מכלל הן אתה שומע לאו...ותן טל
אם הבנתי נכון מהפירוט הקצר שהבאת פה, הרב עשה חילוק ברור בין דבר שממילא הוא כללי וזה רק עובר ממקום למקום אבל לאף אחד אין אחריות ישירה עליו, וכל עוד זה נשאר בצבא, זה בסדר, לעומת דברים שלמישהו יש אחריות ישירה עליהם (וזה כולל את האפסנאי) שאז לקיחת הדבר תהיה אסורה.

זה כבר מובן יותר...
למה כזה ברור לך שזה גניבה?די"מ
בטח הלכתית, אבל גם מוסרית.
שאלתי בעיקר על מקרים שאדם אחר חתום על זהצריך עיון
ואז זה נחשב שלו, ואם זה נעלם הוא יצטרך לשלם
אה. כי כתבת גם מהאפסנותדי"מ
צודק, צריך לבדוק את זהצריך עיון
ובאפסנאות אחראי המחסן לא אחראי למקרה שסוחביםותן טל
ממנו? היה ונניח שמגלים עכשיו שבמחסן שלו חסרים 100 פריטים של ציוד - הוא לא ידרש לתת את הדין על כך?
אז תלוי במקרה.די"מ
מה שבטוח זה שונה.
הוא לא חתום על זה באותה צורהצריך עיון
לפי מה שהבנתי הוא לא חתום על זה, כשהוא ישתחרר הוא לא יצטרך לספור כמה חולצות יש לו

אבל באמת צריך לבדוק את זה לעומק
זאת סוגיה מאוד לא פשוטהאברי
ויש עליה שיעורים של שעות במאגרי השיעורים שמסתובבים בישיבות...
אני בחרתי לתת לאחרים 'לגדל' קסדות ושאר מרעין בישין...
מה הבעיה?בן של מלך
ב"ה
מה ששלי שלי, ומה ששלך גם שלי.
תראו.. עכשיו ברצינות..
כמו שלא משלימים כיכר לחם במכולת אלא קונים.. כנ''ל כאן.
אבל אני בהחלט מצליח להבין מקרים מסויימים. ויש מקרים שאפילו אני בעד להשלים ציוד.
לא אמרת כלוםצריך עיון
סתם דיברת באויר
אני אסבירבן של מלך
ב"ה
במקרה שבו אתה לדוגמא צריך ציוד אבל מונעים ממך סתם. לדוג' חופ''ל שצריך ציוד בשביל הפלוגה אבל התאג''ד לא נותן (וזה לא שאין, אלא שאתה פשוט לא בא להם טוב בעין) אז אין לי שום בעיה להשלים את ציוד.
אני ממש נגד אנשים שמשלימים ציוד מהמחלקה שלהם או מחברים שלהם.
וגם נגד אנשים שפשוט רוצים שיהיה להם עוד, יש לו כבר 2 כסדות קלות והוא '' משלים'' עוד אחת.
אני לא יודע מה אתכםעיאית"י

אבל לדוסים יש התר מיוחד (במיוחד באמל"ח)

מרגיש לא קשור לפרום

לדעתי אין קשר בין השלמה ממחלקה אחרתמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך כ"ה בשבט תשע"ו 21:32

ובין השלמה מהרספיה. 

אם הסמל מגיע ואומר לטירונים בתחילת הטירונות שישלימו ציוד, והסמל הוא מהסגל, אז מדובר פה בחוקים אחרים במסגרת הארגון הזה, לא במילה מכובסת לגניבה.

לקחת ממחלקה אחרת זה לגרום להוא לשלם כסף. אם כי, לדעתי, גם לגבי ציוד ממחלקה אחרת, לגיטימי שיהיו נורמות אחרות של השבת אבידה.

קיצור, ממש לא סגור על זה שזו "מילה מכובסת לגניבה", ממש לא.

רבי מוטיז!!!!!!!!!!!!!!!!עוגי פלצת
מה הולך ידידנו משכבר?מוטיז

געגועים קשים לימים עברועוגי פלצת
אצלי העבר מעורפל ביותרמוטיז

לא זוכר יותר משלושה-ארבעה ימים אחורה..

מה נותנים לכם לעשן שם?יוני
חולצריך עיון
במקום ניירות מגלגלים בחתיכות עור שהתקלפו
ומדביקים עם זיעה כתחליף לרוק שהתייבש מזמן
זה כבר נשמע יותר כמו משימה בפורום שבחתימה שלךיוני
(פטיש)צריך עיון
@אן_שרלי, תגידי לו!
שששש, הם עוד יעשו מזה משימה מוטיבציה

^^ סגור אורה2x
*המשימה לא מיועדת לחולי לב ונשים בהריון.
ולאנשים בכלליוני
"חתיכות עור שהתקלפו" כמעין הנובע
יש לך את זה בתיאור יותר מזעזע?
על עדן רחמתיצריך עיון
אבל בשבילך אני מוכן לנסות...
זה לא גניבהחפש
כי בדרך כלל נגדים שאמורים לתת לך ציוד לפעילות נורמלית לא נותנים כי הם יצטרכו להביא עוד מבסיס לוגיסטיקה אז הם מועלים בתפקידם ואתה צריך לקחת מהם את מה שמגיע לך.
וגם צריך לזכור שצהל חייב לך אוכל וכל הפעמים ששילמת על אוכל כי הנגדים לא נתנו לך (בגלל שהיית בפעילות או שהם לא הכינו מספיק וכדו') צהל חייב להחזיר לך את הכסף. ואם לא תצליח לקבל כסף קח לפחות שווי כסף
כשאתה משלים ממישהו אחריזהראחרונה

והוא יצטרך לשלם על כך - אתה מזיק בידיים. במקרים אחרים זה בהחלט יותר מורכב.

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך