השאלה מתחילה מההקשר הזוגי, אבל אני חושב שזה נכון גם באופן כללי. אני אסביר.
הקדמה-
אני ממש אוהב מוזיקה. אני מרגיש שזו שפה חזקה ומדהימה, אבל בעיקר -מדברת-. "הלב מבין, הלב מדבר" (אביתר בנאי האדיר). חלק מהחוויה שאי אפשר להעביר במילים, המוזיקה מעבירה. היא בעצם מספרת סיפור. לאו דווקא בתוכן, (מי שזה מעניין אותו, מוזמן לקרוא את יודע נגן של דניאל שליט, ואת ניגון כשר של גיא צבי מינצ) זו הרבה יותר האווירה. וזה מטורף, תראו כמה משקיעים בפסקולים לסרטים, אם מורידים את האוזניות באמצע סרט מפחיד, יוצאים מהסיפור. וזה במקורות שלנו, הלויים בביהמ"ק, כידוע לכולנו. וכל סגנון מוזיקה מדבר בשפה אחרת (למשל לענ"ד- טראנס זה סוג של בריחה מהעומק, של התמכרות, אל השמחה הפשוטה, לעומת מטאל שזו צעקה, של הרבה נגיעה במקומות הכואבים והרבה שנאה) ובכל סגנון יש תתי סגנונות שמדגישים צדדים שונים.
ועכשיו הבעיה-
אני חושב שיש הרבה סגנונות מוזיקה שמדברים בשפות חשובות (ואפשר לומר קריטיות לחלק מהאנשים) שעוד לא למדנו להשתמש בהם. ואנחנו כיהודים, מתקני העולם, המאמינים בחיים, צריכים אותם לרשותינו. אחד הסגנונות שאני למשל מאוד אוהב זה מטאל מסוג מסויים, אני מרגיש שם כאב, רצון לתיקון בצבע שאין בשום סגנון אחר, וזה מדבר אלי.
ברור שהמוזיקות החיצוניות צריכות הרבה זיקוק. להוציא את השנאה, להוציא את הבריחה, להוציא את הריקניות. ולאמץ את הנגיעה ברבדי חיים מגוונים. אני מאמין שיש מוזיקה טמאה, אבל היא לא טריפה, פשוט צריך לטבול אותה (וזה ממש לא פשוט..).
הבעיה היא שאנחנו עוד לא שם, אז הצלחנו לקדש את הרוק הזה של הארבע אקורדים, שזה מדהים, אבל מה עם השאר? אביתר בנאי, אליעזר בוצר ושות' עושים עבודת קודש. אבל צריכים אותנו, צריכים עוד אותיות בתורה. ואני מרגיש שאלו דווקא האותיות הרחוקות, כי אין לנו עדיים פתרון לזה. אין לנו מספיק מוזיקה יהודית שמדברת לסגנונות אופי שונים.
אז אני שומע מוזיקה שאם אשים על אדם ממוצע ברחוב את האוזניות שלי הוא יחשוב אותי למשוגע. ודתיים, דתיים רציניים צריכים לשמוע שירי קודש, ואני מת על וזכני, אממה, אני צריך הרבה יותר מזה. יכול להיות שאני באמת צריך להפסיק, כי זה מכניס לי השפעות רעות, בכ"א, אני מדבר על הצורך.
והשאלה-
אם הצלחתם לשרוד עד פה, אז מה שאני מנסה לשאול, זה איך אתם רואים את זה? איך אתם תופסים את הצורך של אנשים בשמיעת מוזיקה? מה ירתיע אתכן שהוא/ היא שומע/ת? איך זה מעיד בעיניכם על המיועד/ת?
נראה לי שהשאלה שלי קצת איזוטרית, אז אשמח שלמי שבכ"ז יש דעה בנושא, שיגיב.
בעז"ה נעשה ונצליח!
חח