שלום! אני בשנה האחרונה של הלימודים בתואר חינוך מיוחד ואני נמצאת כרגע בצומת דרכים בנוגע להמשך..
החלטתי שאמנם לפעמים אני מוצאת סיפוק בחינוך,אבל אני לא רוצה להיות מורה בכל נימי נפשי..
הבנתי פתאום, שאני מעדיפה מקצוע יותר טיפולי או חינוכי שהוא "אחד על אחד" ויש אפשרות ממש לקשר אישי עם ילד ולא חינוך כיתה או הוראה של מקצוע שדורשת הכנת מערכי שיעור וכניסה לכל מיני כיתות כדי להעביר חומר לימודי בחשבון או גאוגרפיה..אני רוצה ממש להעביר ילדים תהליכים משמעותיים (כמובן שחינוך זו דרך לעשות זאת.. אבל אני מחפשת משהו אחר..)
לכן, העמקתי וגיליתי שיש 3 תחומים שמעניינים אותי להמשך ורציתי לדעת אם תוכלו לייעץ לי...
אז חשבתי על :
1. תרפיה באומנות
2. ניתוח התנהגות
3. אבחון דידקטי והוראה מתקנת
בעיקרון שלושת התחומים נשמעים לי מעולה, כל אחד בכיוונו שלו..
אבל אני מבולבלת ולא כלכך יודעת במה להתמקד ואיך לבחור ואני כבר ממש חייבת להחליט כי אני רוצה להתחיל ללמוד במקביל לסטא'ז בשנה הבאה.
מצד אחד, אני רוצה משהו טיפולי אז תרפיה באומנות זה מעולה, מצד שני ניתוח התנהגות נשמע לי כמו לימודים מרתקים אך בפועל הבנתי שזה בעיקר הנחיית קבוצות? (אני לא מכירה מנתחי התנהגות בכלל אז קשה לי להבין מה זה בדיוק בפועל..) ואבחון דידקטי והוראה מתקנת זה אמנם לא טיפולי אך גם שם אני מניחה שמעבירים ילדים תהליכים משמעותיים (יותר בלמידה ופחות בנפש?..) וזה התואר השני הכי קרוב למה שאני לומדת כרגע ואני בהחלט רואה את עצמי עוסקת באבחון ומקנה אסטרטגיות לילדים ונוער.
בקיצור, הלוואי ותוכלו לעשות לי סדר בבלאגן.. בדגש על ההיצע וביקוש של המקצועות הנ"ל..אני חושבת שזאת נקודה ממש חשובה (לדוג, חשבתי על ייעוץ חינוכי אך הבנתי שאין ממש ביקוש..לפחות במרכז הארץ..)
בנוסף, זה לא כ"כ "פוליטקלי קורקט" לשאול את זה כי כמובן שלכל המקצועות האלה באים כי אוהבים את זה ורוצים לחולל שינוי, אך אשמח לשמוע עליהם מבחינת השכר כי לא כ"כ הצלחתי להבין מהקריאה באינטרנט האם אלו מקצועות "רווחיים" או שמא זה לא הרבה יותר ממשכורת של מורה בישראל..
בקיצור, אשמח לסדר בראש והכוונה אם יש פה למישהו ניסיון במקצועות הנ"ל..
תודה רבה מראש!!