הורדת שיער לפני חתונה- שאלה לנשיםאליה21

אני קצת מתפדחת לשאול את זה דרך הניק שלי.

אני בקשר מאוד רציני ואנחנו אוטוטו מתארסים ורוצים גם להתחתן ממש בקרוב בע"ה.

וצצה לי מחשבה על הורדת שיער במקום שאני חושבת שאתן מבינות על מה אני מדברת.

מורידים שם לפני החתונה או לא?

אני לא רוצה להתחיל לעשות את זה חודש לפני החתונה ואז אולי משהו יתפקשש, בגלל זה אני מבררת את זה מעכשיו..

תודה מראש

אל תורידי.אנונימי (2)

ממש לא "כולן מורידות". ועצוב שיש לחץ חברתי בעניין הזה...

הוא אוהב אותך

ואת מספיק מושכת בעיניו אם הוא מתחתן איתך

ואת תהיי עוד הרבה יותר מושכת 

שגם אם למרות זה, יפריע לו שאת לא חלקה -

תורידי אחרי החתונה. 

(אולי הפוך? יפריע לו שאת חלקה?)

והכי הכי הכי הכי חשוב:

אם את מרגישה יפה, מושכת, נעימה, 

אם לך יש ביטחון בקשר לגוף שלך,

גם הוא ירגיש ככה כלפייך. 

ולא משנה איך את נראית. 

את יכולה להיות חלקה לגמרי, עם גוף מושלם, אבל דימוי גוף נמוך- 

זה ישפיע על התחושה שלו כלפייך.

ואת יכולה לשמוח בגוף לא מושלם, ואפילו להיות גאה בסימנים, במתיחות, ב"פאשלות", להתייחס אליהם בחיוך ובאהבה,

בסוף הוא עוד עלול להמשך אלייך בגלל כל הפאשלות...

אל תשתעבדי לנורמות חברתיות מכאיבות עוד לפני שאת יודעת אם יש צורך.

מזל טוב, בהצלחה!

^^^^ כל מילה!!ירושלמית טרייה

וגם כמו שכתבו זה תלוי בהרגשה שלך.

לגבר המצוי בדרך כלל לא משנה, הוא לא מבין בזה יותר מדי ויאהב אותך כמו שאת, אם את אוהבת את עצמך.

ביטחון עצמי זה הדבר הכי מושך שיש (צריכה להזכיר את זה גם לעצמי יומם ולילה..).

אם אחרי החתונה תחליטו שאתם רוצים, ממליצה רק רק בלייזר. כך מתפטרים מזה תוך כמה טיפולים והסבל הוא סופי לפחות.

אם זה קצת מפריע לך לביטחון העצמי שלך, את בהחלט יכולה להוריד מה שנקרא "עד קו הביקיני" כלומר שלא יראו שערות שיוצאות מהתחתון. זה באמת יותר נעים ומרגישים יותר יפים - לפחות זה מה שאני עשיתי ושיפר לי את הביטחון העצמי מאד.

שוב - רק בלייזר!!

מומלץ בערך חודשיים לפני החתונה, שאז השער הקצר נושר ועוד לא צומח שיער חדש.

אם יש לך ממש הרבה זמן כגון חצי שנה את יכולה להספיק שני טיפולים, אבל לא בטוח שכדאי לנסות. עלול לצאת תזמון כזה שדווקא בחתונה יהיו שערות. אבל אין גם בעיה לגלח, השערות נחלשות ומתמעטות מטיפול לטיפול וגם גילוח נראה יותר טוב.

בהצלחה רבה ובשורות טובות!

אין צורךאנונימי (3)

לא מהצד ההלכתי ולא מצד האסטתיקה. תלוי בהרגשה שלך.

היו כאן כמה שירשורים בנושא. את יכולה לעשות חיפוש בפורום. תקלידי  "הסרת שיער בלייזר" או סתם "הסרת שיער".

^^ גם לדעתי. לא מבינה בכלל את הרעיון.אנונימי (4)

גם הוא לא יוריד שיער מן הסתם נכון?

החלטה שלך, טוב שיש לך זמן ואת יכולה להחליט מה ואיך את מעדיפהאנונימי (5)
אני דווקא חושבת שבלי קשר למה שאמרו כאן זה לא חייב להיות קשור לבן זוג אלא להרגשה האישית של הבחורה.
יש שמרגישות בנוח עם זה ויש שלא...כל אחת והחישובים שלה
זה תלוי בךאנונימי (6)
מה שנעים לך ועושה לך הרגשה נעימה.
את יכולה גם להסיר חלק מהשיער.
אם תבחרי באפשרות להסיר כדאי בשעווה ולא בסכין.
ואחרי החתינה תוכלי להתייעץ עם בעלך על זה.
מזל טוב!
את מקסימה והשאלה מובנת מאד!אנונימי (7)

גם אני חשבתי עליה בזמנו לפני החתונה.

לענ"ד מה שהכי חשוב שתגיעי שלמה ושמחה במקום שלך.

בגלל שב"ה אנחנו דוסים ולא מדברים על זה קודם לא יודעים מה הצד השני חושב, וטוב שכך.

את שאר השערות בגוף וודאי שמסירים (רגלים, בית שחי)

לגבי המקום הזה אני חושבת שזה תלוי בעמדה הנפשית שלך..

אם את מרגישה עם זה שזה לא נעים, ויותר נוח אם זה לא יהיה (ואת גם מפחדת מה הוא יחשוב אם זה יהיה)- אז תלכי כמה ימים לפני החתונה למישהי שתוריד לך שם בשעווה (לא סכין!!!!)

ואם את מרגישה שזה טוב לך, ולא מביך אותך, ויותר טוב שיש שם שיער- אל תעשי כלום. (וגם את מפחדת מה הוא יחשוב אם לא יהיה)תשאירי את זה.

ב"ה זה הפיך- ושיער גדל בחזרה..

אם תרגישו אחרי החתונה שמתאים לכם כך או אחרת- תמיד אפשר לעשות.

אין שום "וודאי שמסירים", על כלום.אנונימי (8)

גם ברגליים ובבית השחי אין חובה להסיר, ובהרבה מקרים לבעל לא יהיה מושג מה מקובל, כי הוא לא הסתכל ולא ראה אף אחת לפני.

המשפט האחרון שלך קצת חי בסרט...אנונימי (5)
זה בהחלט קיים, וצר לי אם זה לא המצב אצלך.אנונימי (8)

אצלי ב"ה לבעלי לא היה שמץ של מושג מה אמור להיות, והוא חושב שלהוריד שיער זה מטופש ומיותר ושמח בי כמו שאני באופן טבעי. אם זה סרט זה סרט ממש טוב, ואני אשאר בו, תודה.

אין סיבה שנשים יסבלו בגלל מודל כזה או אחר שלא בהכרח קיים אצל הבעל שלהן.

ואו וואו! להרגע אני ובן זוגי גם מכירים אך ורק אחד את השניהאנונימי (5)
אני פשוט חושבת שזה....טוב אני לא באמת אכנס לזה כי אני חושבת שזה לא נושא לדיון במיוחד לא בפורום..
^^^^אנונימי (10)

לסבול??? 3 דקות של שעווה זה לא לסבול!אנונימי (25)

ממש!! ^^^אנונימי (18)
רק רגליים..ירושלמית טרייה
גם מי שמקפידה ללכת עם גרביים הולכת עם גרבי ניילון לפעמים, ורגליים זה משהו שכן רואים..
אז יש סטנדרט והיום זה לא מקובל שלנשים יש שיער ברגליים.
מי שיש לה ממש מעט ובהיר ויכולה להרשות לעצמה לא להוריד, כיף לה.

כל השאר, מסכימה אתך.
אני דווקא אענה משהו אחר..אני123
בעלי אמר לי שעד חורבן בית שני (אם אני לא טועה) נשים היו חלקות באזור הזה. אז זה לא מצב אידאלי.

אתן מדברות על זה כאילו זה טבעי ושתעשה מה שנוח לה.
זה לא מצב אידאלי.

וגם זה ממש תלוי מה המצב וכמה שיער יש. אני למשל מאוד שעירה ואין מצב להשאיר. יש כאלה שבקושי יש להן שיער שם ואז הם לא צריכות להוריד.

אבל לבוא ולהגיד שתעשה מה שטוב לה?!

ולהגיד שלבעלה לא יפריע כי הוא לא יודע איך זה אצל נשים אחרות זה ממש לא נכון להגיד דבר כזה. סליחה שאני אומרת ככה...

למשל הקללה של חוה בצער תלדי בנים, זה אידיאלי? לא! זה קללה זה מצב לא אידאלי. אז המציאו ברוך ה' את האפידורל. אותן נשים שלא מגלחות גם לא נעזרות באפידורל? אני לא בטוחה...

הייתה קללה לחווה. אבל העולם מתקרב לתיקון. האפידורל זה המצאה חדשה, אז מה לא נשתמש בו? בגלל שהמצב הטבעי זה כן להרגיש את הצירים?

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי...

:0רוקדת בגשם =)
בחיים לא שמעתי על זה וזה נשמע מפוקפק ביותר..
שיער בערווה זה לא קללה. אף אחת לא צריכה לחיות בהרגשה ששיער הגוף שלה הוא קללה והוא נוראי ואסור לה להרגיש איתו בנוח וטבעי. ה' ברא אותנו עם שיער.
ואשה צריכה להרגיש שלמה עם הגוף שלה, ולא להרגיש חלילה חלילה דחייה ממנו או מהשיער שלה..! אם תחליט בסופו של דבר להוריד, וכן זה יהיה בגלל הרגשה אישית שלה ואין שום בעיה בכלל עם להשאיר - אז היא תעשה את זה אבל לא בגלל שהיא מרגישה שזה "קללה" מהשם.
אני הורדתי לפני החתונה פעם אחת, מידי פעם אני מקצרת בשביל ההרגשה האישית שלי, אבל בעלי המתוק בכלל לא שם לב לשום דבר. אני יכולה להשאיר שיער ברגלים ובבית השחי והוא לא שם לב בכלל להבדל ולא מבין למה זה משנה בכלל.. הקשר שלך עם בעלך הוא הדבר הכי עמוק בעולם, ולא יהיה לו אכפת אם את מחוצקנת ושעירה, כי הוא אוהב *אותך*. וברור שזה כיף וכדאי להתאפר ולטפח את עצמך, אבל רק בשביל הכיף וחלילה לא מפחד שאחרת בעלך לא ימשך אליך...!!
אם טוב לכם ככה.. סבבה..אני123
הגברים לא טמבלים ולא חיים בבועה.

אם לא מפריע לבעלך מצויין.

לי זה נראה הגיינה בסיסית להוריד שיער בבית השחי ברגליים וכו'...

אני יודעת שיש כאלה שלא מורידות ויש כאלה שלא מתאפרות..

באמת שכל אחת תעשה מה שטוב לה.

אבל אני רק אומרת שהבעלים לא חיים בבועה. ואנחנו חיים בעולם מודרני ופתוח והגברים שלנו חשופים בעיר ובכלל לכל מיני נשים לא תמיד הכי צנועות. ופרסומות וכו'. וגם אם הבעל צדיק ביותר ולא מסתכל על נשים. עדיין הרחוב מלא בנשים לא צנועות שאפילו לי קשה להתעלם מהן לפעמים.

אנחנו גרים בעיר.. ביישוב זה בטח שונה.

בכל אופן, לדעתי חשוב שאשה תטפח את עצמה בשביל הזוגיות שלה והבית שלה.

ברור שקודם כל זה צריך להיות בשביל הכיף שלה ואם היא לא נהנית מתהליך הטיפוח או סובלת אז שלא תעשה את זה.

זה שלא שמעת על זה לא אומר שזה לא נכוןאמא יפה
10קללות נתקללה חוה ומתוכן הקללה על שיער בערווה
תעיני במקורות אם זה לא נראה ואני ממש מסכימה עם "אני123" לדעתי זה לא נשי כ"כ אבל יש גברים שאוהבים... כדאי לפני החתונה להוריד ואח"כ לשאול את הבעל נראה לי הכי טוב
בהצלחה ומזל טוב❤❤
כמה דברים..אנונימי (7)

א. זה שלא שמעת על זה לא אומר כלום.

זה מדרש על פסוק בספר ישעיהו. שאומר שעד החורבן לא היה לבנות ישראל  שיער בערווה וזה גדל אחכ

ב. זה בסדר שלכם זה נעים ונוח וטוב

אבל המשפט הזה-  הקשר שלך עם בעלך הוא הדבר הכי עמוק בעולם, ולא יהיה לו אכפת אם את מחוצקנת ושעירה, כי הוא אוהב *אותך*. וברור שזה כיף וכדאי להתאפר ולטפח את עצמך, אבל רק בשביל הכיף וחלילה לא מפחד שאחרת בעלך לא ימשך אליך...!!

-המשפט הזה קצת עצוב, וגם לא נכון.

ברור שבעלי הכי אוהב אותי בעולם, והכי נעים לו לראות אותי גם כשאני עייפה, עם שער פרוע, בגדי סמרטוטים, חצקון בקצה האף וכל דבר אחר. כי הוא אוהב את הפנים וכו וכו.

אבל עם זאת בעלי (כמו כל הגברים בעולם) אוהבים דברים יפים. כתבו חזל- "אשה נאה.. מרחיבה דעתו של אדם"

כמובן שיופי זה דבר  סובייקטיבי, וכל אחד אוהב לראות משהו אחר בעלי לדוגמא שונא מראה של איפור כבד. ויש כאלה שזה מהמם בעינהם.

וכל אישה שרוצה לשמח את בעלה כדאי לה להשתדל להראות טוב (לפי מה שיפה בעיניה ובעיניו) כדי לשמח אותו, ולהגביר אהבתה בליבו.. 

וכן, נראה לי שרוב  הגברים בעולם ישמחו אם הרגלים של האישה שלהם לא יהיו עם המון שערות /שורות ארוכת

חשבתי כבר שאני בדיעה של מיעוט..אני123
אני הגעתי ללילה של החתונה חלקה לגמרי..

עשיתי שעווה איפה שצריך. והורדתי בסכין במקומות אחרים.

ולא שאלתי את בעלי לפני החתונה. היה לי ברור שאני מורידה. אבל זה כנראה קודם כל עניין של האשה עם עצמה. ואיך שהיא מרגישה שטוב לה.

ולגבי הבעלים, אל תתעלמו מהעובדות, כמו שאנונימית אחת אומרת, אשה נאה מרחיבה דעתו של אדם.
וגם לא נתנה אשה אלא ליופי. נכון שמדובר גם על יופי פנימי מידות ומעשים טובים אבל גם על יופי חיצוני. והאשה מצילה את הגבר מן החטא.
אולי נשמע לכן מוזר שאשה תדבר ככה.. אבל זה מה שאני מאמינה בו
למדתי דבר חדש.. הרחבתן את דעתירוקדת בגשם =)
לא שמעתי על זה אבל זה נכון שזה לא אומר הרבה.. למדתי משהו חדש. אני עדיין עומדת מאחורי הדברים שלי.. אשה לא צריכה לחיות בחרדות ממה שיש בחוץ ושמה בעלה יעזוב אותה כי "הוא רואה דברים בחוץ".. אני חושבת שזה בסיסי האמון הזה בבעלי והבטחון הזה בקשר הוא אלף בית.. וכן בעלי יאהב אותי גם אם אהיה לא כמו הבנות בחוץ ולא כמו הפרסומות בחוץ. הרי אשה באמת לא תשאר יפה לנצח, ואז מה? כשתשמין? ויהיו לה סימני מתיחה וחזה נפול? הוא תהיה בחרדות שבעלה עוד רגע עוזב אותה? לא. כי הקשר שלהם עמוק מזה.
עד כאן זה היה בהקשר של הבעל, אני בכלל לא דיברתי על האישה. אשה עושה דברים בשביל עצמה, בשביל הרגשת הwell being שלה. כמו שאשה לא תסתובב בחוץ עם שיער פרוע כי היא לא תרגיש בנוח. בסיסי שאשה תרגיש יפה ומושכת בעיני עצמה! ולכן היא גם תטפח את עצמה. לא מחששות שמה בעלה ינדוד למקומות אחרים, כי היא עשתה את זה גם קודם לפני הנישואים, והיא תמשיך לעשות את זה כי זה בסיסי בשביל ההרגשה שלה והתפיסה שלה את עצמה.
זה ממש מטופש ושטחי לחשוב שבגלל שמישהי יודעת שבעלה אוהב אותה כמו שהיא אז היא *לא* מורידה שיער ברגליים או בגבות. ממש שטויות. השאלה מה מניע אותה.
כמו כולן (אני חושבת...? ) בליל הכלולות הייתי חלקה לגמרי מכף רגל ועד ראש. אפילו כולל ידיים ואני בכלל לא שעירה. ואני לא חושבת שכולן עושות את זה - פשוט כי ככה הרגשתי והתאים לי. לא כי פחדתי שבעלי יגעל ממני. ואני כן מקפידה על הורדת שיער ברגליים ובבית השחי (מצחיק אותי להצהיר על זה) אבל שוב, הדגש הוא למה. מה המניע.

קשה לי עם המחשבה ואני מרחמת מאוד על נשים שנמצאות במחשבה של "מה בעלי רואה בחוץ" ובגלל זה הן מטפחות את עצמן.
הערהבת 30

מה שאת חושבת, שכתבת בסוגריים? לא בטוחה בכלל שזה נכון.

יש מצב שלא. מצחיק שדווקא על זה את שמה דגש מכל ההודעהרוקדת בגשם =)
אבל זה חשוב.אנונימי (2)

מאוד חשוב.

במיוחד כשפותחת השרשור היא מאורסת.

אני לא הייתי חלקה לגמרי, הייתי אפילו פחות חלקה מכרגיל (מכל מיני סיבות, ובעיקר כי למי יש ראש יום לפני החתונה לדאוג לזה?!?! לי לא היה בכל אופן).

היה מושלם.

גם אני לאאנונימי (13)
אפילו לא ידעתי שהרבה נוהגות כך, ושזה אמור להפריע לבעלי, מאז ועד היום הוא לא העלה על דעתו שצריך להוריד שם, וחבל להציג זאת כבסיס לטיפוח, אני מטפחת את עצמי ולא מורידה שם, מה זה קשור?שכל אחת תעשה מה שנח לה
אני מסכימה איתך!רוקדת בגשם =)
לא מבינה למה את משרשרת דווקא אליי מכל ההודעות שנכתבו כאן, בגלל בדיוק שתי מילים מתוך מגילה. כל ההודעות שלי עד עכשיו היו בדיוק על זה. שאשה צריכה להרגיש בנוח עם הגוף שלה ולדעת שלא משנה מה בעלה ישמח בה ויתרגש איתה ולא יהיה לו אכפת בכלל!!!
זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד כבר שנה :/
למה מצחיק? זה בדיוק העניןבת 30

כתבת ככה כי לך היה כל כך ברור שכך את רוצה וככה הכי יפה וטוב, אבל יש הרבה שלגמרי לא ברור להן.

יש הרבה בנות ונשים שבכלל זה לא אישו בשבילן, והזוגיות בסדר גמור והכל טוב ויפה.

דווקא בגלל זה לא צריך שבנות לפני חתונה יכנסו לסרטים בענין הזה, שכל אחת תעשה מה שנוח לה ושלא יייחסו כל כך הרבה חשיבות לדבר הזה.

אני פשוט בהלם שאתן אומרות את כל זה לי.רוקדת בגשם =)
לא שמתן בכלל לב מה אני כותבת חוץ משתי המילים האלה!?
לאיזה הודעות אני מגיבה?!?
עזבו. פרשתי.
בטח ששמתי לב. אני אסביר לךבת 30

מה שבעצם התכוונתי- זה שעצם העובדה שכתבת שנראה לך שכולן חלקות בליל כלולות מראה שיש איזו הנחה בסיסית, איזו אקסיומה, שככה מגיעה כלה לליל כלולותיה.

ולכן כתבתי שלא, זו לא אקסיומה בכלל. יש כאלו שבכלל לא חשבו על זה.

ושאר מה שכתבת- אני מסכימה. זה הכל.

לגבי המשפט הראשון בגוף ההודעהאם-אם

"בעלי אמר לי שעד חורבן בית שני (אם אני לא טועה) נשים היו חלקות באזור הזה. אז זה לא מצב אידאלי."

מדובר על היהודיות בלבד

ועדיין לא מבינה איך יתכן, הרי זה סימן בגרות גם בהלכה

כי זה אמירות מתקופת הגמרא, שבה היו נורמות חברתיותאנונימי (8)

וזה לא בהכרח כפשוטו, אלא כמו מדרשים אחרים, דרך להעביר מסר מסויים, ובגלל שבתקופה ההיא היה מקובל שנשים יורידו שיער זה הסתדר ככה. ברור שזה משהו שהיה קיים, כמו שציינת זה סימן בגרות הלכתי.

אני חושבת שיותר יפה כן להורידאנונימי (9)

לי אישית זה נותן הרגשה טובה כשאני חלקה ובלי שערות מיותרות.

אני חושבת גם שגברים מעדיפים את זה ככה. בעלי לא העיר לי על כך אבל גם לפני החתונה התפדחתי מהקטע של השערות(לא הסרתי במקום לפני אבל לקרא החתונה כן.)

ובניגוד לבנות כאן, אני מסירה בסכין וה טוב לי. נכון שכשזה צומח אז יש קצת זיפים אבל אם יש סכין טובה

מורידים את זה וזה נשאר לפחות לשבוע וזה דקה-שתיים של הורדה במקלחת בלי כאבים.

פעם חשבתי על לעשות שעווה אבל זה מזעזעעעע איך אפשר לסבול כאלה כאבים שם???

רק המחשבה על כך והבושה להיחשף ככה מול אישה מנעה ממני...

בהצלחה ולכי עם הלב..

גם אני מורידה אך ורק עם סכיןאנונימי (16)

לא נרשמו שום בעיות, כבר כמה שנים.

צ'יק צ'ק ואת מסיימת עם זה!

אני הורדתי לפני החתונה רק בקו הביקיני לפי מה שחלק מפה הציעואנונימי (11)

ולבעלי זה לא היה נוח בלשון המעטה ואחרי הרבה זמן הוא היה מספיק פתוח לבקש ממני להוריד לגמרי

אז קחו הכול בערבון מוגבל, עד שהם לא יתחתנו וידברו על זה חופשי א"א לדעת מה הוא יחשוב ומה הוא ירצה ואיך יהיה להם נוח ביחד..

בכול אופן מאז ניסיתי להוריד בכל מיני שיטות ומהר מאוד עברתי להורדה לצמיתות על ידי לייזר

זה פושט שינה לי (ולו) המון דברים, הכול הרבה יותר חלק וזורם. ואני לא צריכה לחשוש כל פעם אולי גדלו לי שערות וזה מפריע לו... וגם כמעט לא כואב לי וזה גם יותר נעים להיות חלקה, אין אפס

אפשר לנצל?אנונימי (17)
כמה חודשים זה טיפול באזור הזה?
עד עכשיו אני מורידה בשעווה רק קו ביקיני.. ונראה לי שהגעתי למסקנה שיהיה לי יותר נוח להוריד הכל.. שעווה נראה לי סיוט הכל, גם ככה קו ביקיני זה כאב רציני. אבל כמה זמן לוקח לסיים את הטיפול? ב"ה בהריון עכשיו אז זו לא אופציה, אבל אפשר תוך כדי הנקה? שאדע מראש..
ואין שום מחקר שאומר שזה מסוכן לייזר במקום הזה?:/
זה תהליך ארוך של 10-15 טיפולים תלוי בסוג השיעראנונימי (11)

בעובי, בצבע וכו' אבל בעיקרון שה טיפול אחת לחודש שכבר אחרי 2-3 טיפולים ממש מרגישים הבדל

אני עשיתי IPL ולא ליזר, שאומרים שזה לא מסוכן באיזור הזה

אם אני מורידה בסמוך לחתונה אני חייבת לפני כל טבילה להוריד?אליה21

איך זה הולך..? אם אני מורידה באופן חלקי או מלא- זה מחייב אותי כל חודש לפני הטבילה גם להוריד?

אני פשוט לא יודעת מה לעשות ומפחדת להיכנס למשהו כזהאליה21

את יכולה להורידאמונה19
ולומר שזה בלי נדר, ולא מחייב אותך לטבילות הבאות...
ממליצה לומר את זה גם לשאר המקומות בהם את מורידה. כדי שאם פעם אחת לא תוכלי להוריד שם לפני הטבילה, לא תהיה עם זה בעיה...
אני לא חושבת שצריך להגיד בלי נדרבתאל1

תקראי בספרי הלכה של הלכות טהרה, כתוב במפורש מה התשובה

המדריכה שלי אמרה בדיוק כך, להגיד בלי נדר על הכל.ירושלמית טרייה

אם את מורידה בלייזר זה לצמיתותירושלמית טרייה

וגם אם חוזר שיער, הוא חוזר מעט ודליל ודק כך שלא מפריע. ואת יכולה להחליט שאת לא מורידה במצב כזה.

את מחליטה מה הסטנדרט שלך לטבילות.

ומה שמעבר לסטנדרט, אומרים בלי נדר.

לא חייבת לפני המקווה.בתאל1

לא. את יכולה בן טיפול לטיפול לעשות סכין... אני כבראנונימי (25)

3 חודשים לא עשיתי ואני עוד חלקה. ועשיתי רק 4 טיפולים..

לא יודעת מה איתכםאנונימי (12)

אני חושבת שזה בסיס לאסטתיקה...

ואם בעלה הצדיק יתבייש לומר שזהב מפריע לו???

(בתחילת החתונה אני זילזלתי בזה ואחרי הרבה זמן בעלי התוודה בפניי שזה הפריע לו)

אולי אני טועה...אבל אני חושבת ששיער שם זה ממש לא נשי....בפרט אם הגבר נגעל מיזה...עדיף להוריד מה שבטוח בטוח...מקסימום זה גודל

לדעתי ממש לאאנונימי (13)
האמת, שעד השרשורים פה בכלל לא ידעתי שכל כך הרבה בנות מורידות , לבעלי מעולם לא הפריע, נראה לי שהוא בכלל לא חשב על אופציה כזו, ואני דוקא משקיעה בעצמי מבחינת איפור, בגדים הגיינה כמובן ומורידה שער במקומות אחרים בגוף, שכל אחת תעשה מה שנח לה, חבל להציג זאת כאילו זה בסיס להגיינה ומי שלא מורידה מזניחה את עצמה.
ואם הוא אוהב את זה?אנונימי (14)
זה דרך מעולה ללמוד פתיחות בזוגיות, מי שלא נעים לו להגיד, זה בעיה שיכולה להמשיך אח''כ למתחים בזוגיות.
איך אפשר להגיד שזה לא נשי???אנונימי (4)

כשאחד מסימני ההתבגרות של הילדה שהופכת לאשה זה יציאת השיער.

ממש עולם הפוך...

תכלס.רוני בלילהאחרונה

אני מתלבטת, אם זה מפריע לו אני אוריד אם לא אז לאאליה21

יש דרך לדבר על זה לפני החתונה ולשאול אותו בצניעות על כך?

תתייעצי עם מדריכת הכלות שלך.אנונימי (3)

לענ"ד אין דרך צנועה לשאול על זה לפני החתונה.

אני הסרתי בפנים באפילציה והתביישתי לשתף את בעלי, אז קל וחומר...

אני שאלתי אותואנונימי (6)
אבל ידעתי שהוא נפל באינטרנט..
הנה דוגמא שניסיתי לרמוז עליה ..^^^^^אני123
אבל לא רק על זה אני מדברת.
גם בעלי לא אמר לי כלום ורק עכשיו אחרי 6 שנות נישואין הוא אמר לי שזה מפריע לו...

לא כל מי שנופל- זה מפריע לויעל מהדרום
לק"י

עדיף לדבר בפתיחות אחרי החתונה ולדעת מה בדיוק.
(וגם אז, גם הבעל צריך לבוא לקראת אשתו)
ובעלי אמר לי שלא אכאיב לעצמי בשום פנים ואופןאנונימי (8)

ושזה נראה לו מגעיל ומיותר כששאלתי אותו. אז שכל זוג יחליט בעצמו, ובכל מקרה במצב שבו האישה סובלת מזה כדאי שהבעל ילך לקראת אשתו. משום מה לא נראה לכן שגם הוא צריך להוריד שיער, נכון? זאת פשוט נורמה, ואגב גם לגברים זה עניין של נורמות...

מה קשור נורמה?אשירה לה"

לענין של הסבל שלה אפשר למצא פתרונות..

ואם הוא לא מעונין בזה יהיה יותר קשה למצא פתרונות...וכדאי הוא המאמץ..

אין שיוויון בין נשיך לגברים.אני123
בשום תחום.
אני לא מצפה מבעלי שיוריד שיער.
והחובות שת הבעל כלפי אשתו הם חובות אחרות מהחובות של האשה כלפי בעלה.

אז כן, יש נורמה. והנורמה היא שהאשה צריכה להיות מטופחת. ככה מקובל בעולם מימי בראשית.

אפילו במצרים, הנשים היו מתייפות כדי לעודד את הבעלים שלם להביא ילדים.

ויש עוד הרבה דוגמאות.. למשל בשואה יש עדויות שנשים ניסו לטפח את עצמן.

ביהדות יש הרבה התייחסות ליופי ומראה חיצוני כי הוא משרת משהו פנימי ועמוק הרבה יותר מהעניין החיצוני.
למשל, בית המקדש היה בניין יפה ומרשים ומלא בזהב וכו'.. אז מה? זה שטחי? זה חומרי?

זה בא לשרת מטרה נעלה הרבה יותר.

גם הטיפוח של האשה בא לשרת מטרה אחרת וחלק מהמטרה זה שמירה על הזוגיות ובניית בית יהודי בעם ישראל..
למה אי אפשר לשאול אחרי החתונה?aima

לפני החתונה זה ממש ממש לא שייך!! סליחה אבל זה חוסר צניעות משאנונימי (9)

משווע. למה צריך להעלות את העניין ולעורר את דמיונו??

כדאי להוריד שערות כי טבע הגברים (וגם הנשים) שאוהבים גוף חלק.

אפילו שזה לא טבעי זה הרבה הרבה יותר יפה. אם לאחר החתונה בעלך יגיד לך שזה מוזר ורוצה עם או שתשאלי אותו ויאמר-

אפשר לשנות בכיף.

זה לא טבע הגברים..יש וישיעל מהדרום
אני שאלתי אותואנונימי (6)
אבל ידעתי שהוא נפל באינטרנט..
אני שאלתי בשאלת אגב כשדיברתי על הורדת שיער ברגלייםאנונימי (14)
יש לו אמא ואחיות, הוא את זה הוא יודע מה זה.
והוא אמר שאני לא יוריד ונחכה לאחרי החתונה, והיום הוא כ''כ אוהב את זה ואני כ''כ שמחה שלא עשיתי שטות והורדתי סתם.
לדעתי לא צנוע בכלל לפני החתונהשלומית2

ולא מתאים כלל

יכול להוביל להרבה הרהורים לא במקום

זה גם עניין של מנהגים.אנונימי (15)

המנהג שלנו להוריד (כך גם אמא שלי נוהגת..)

ללא קשר לתרבות של היום.

-----יעל מהדרום
לק"י

אצלינו נוהגים לגזור קצת זכר לזה שנהגו להוריד.
(כמובן מי שרוצה מורידה הכל...).

אז לברר
לא חייבים..יעל מהדרום
לק"י

מציעה לך לחכות לאחרי החתונה ולהחליט.
בטח אם לך זה לא מפריע
נשמה כתבו לך הרבה דברים יפים וחכמים.אנונימי (18)
ממש לא שייך לפתוח לפני החתונה..
אני יגיד בעדינות שגם אם הבן דוס מאד זה יכול להפריע לו..
מצד שני זה התחלה ולומדים אחד את השני. אני חושבת שתעשי מה שתרגישי הכי בנח איתו לקראת ליל הכלולות. אני ממש התלבטתי לפני החתונה..הורדתי את הרוב ואת הלמטה קיצצתי. כך לא הייתי חלקה לגמרי אבל גם לא שעירה ולא התביישתי. הרגשתי ממש בנח עם עצמי. בהמשך למדתי שבעלי מעדיף שאוריד הכל.
אני יגלה לך סוד שלא תמיד אני מקפידה ויש תקופות שיותר קשה לי כמו בהריון וכאלה..וזה ממש לא פוגע בקשר.
הכי חשוב שיהיה איזון. מצד אחד אם חשוב לבעל להשתדל לעשות זאת (כמובן שגם את צריכה להרגיש בטוב עם זה) ומצד שני אם יש תקופה שקצת משחררים עדין זה לא פוגע בקשר.
בסופו של דבר הקשר הזוגי הוא הדדי. את תרצי שיהיה לבעלך טוב והוא ירצה שלי יהיה טוב.
פעם שאלתי את בעלי (אני יודעת שזה מפריע אם אני לא מורידה) הוא אמר שכל עוד אני לא מדברת על זה ומעוררת אין שום בעיה..רק לא להזכיר כל שניה. ברור שהוא מודע אם אני מורידה או לא אבל עצם העניין סביב זה הופך את זה ליותר ממה שזה.
בקיצור, איזון והקשבה עצמית. הקשבה אחד לשני. ותזכרי שתמיד אפשר לשנות..זה לא החלטה גורלית.
שוב מזכירה שתעשי לקראת החתונה מה שתרגישי בו הכי טוב.
בהצלחה!! ובניין עדי עד בע"ה!! זוגיות בונה ומעשירה!!

מה זה המשפט בעלי צריך לאהוב אותי כמו שאני?אשירה לה"

אני 123 אני איתך עם כל מילה!!!!!

אני אישית עוד הרבה לפני חתונה הוררדתי הכל...

ולאלאלה שאומרות ה" ברא אותנו ככה אז אל תורידי צפורנים, וה" ברא אותך גם בלי עגילים ובלי תכשיטים ...ואל תסתרקי...ותתלבשי איזה בגד מרושל רק לצניעות..

אבל יכלתי להסכים עם דעות של אוהבת את זה או לא אם זה נשי או לא אסטתי או לא וכו.

אבל מקומם אותי המשפט תעשי מה שטוב לך ומה זה המשפט בעלך צריך לאהוב אותך כמו שאת?

יצא לי לשמוע הרבה הרצאות של שלום בית וכמה הרבנים זועקים לנשים תתיפו בעיני בעליכן אני מנסה להשיג קישור לרב מזרחי ..

שלא יחפשו את זה בשדות זרים..

ויש לי חברה שבעלה מטפל בהתמכרויות לאינטרנט וטיפול זוגי אמרה לי שבעלה אמר לה שעיקר הבעיה מתחילה בזה שנשים יולדות וממשיכות ושוכחות לטפח את עצמן..

והרבה פעמים תחילת הטיפול אצלו תתטפחי את עצמך מכל כיוון ותשאלי את בעלך מה הוא אוהב איפור כזה או כזה ,חלקה או לא..

והרבה בעלים במיוחד אצל זוגות מאד חזקים מבחינת דת] קשה להן להגיד להן את זה..והנשים שלהן בטוחות שזה לא מפריע להן..

נשים תפקחנה עינים וותאמצנה לטובתן ולטובתכן!!

אני אישית מיד אחרי שאלתי את בעלי כי אני לא חושבת שזה צנוע קודם ובעיקר שלא יכול לדעת קודם...ושיניתי הרבה מהקולקציה שלי לטובת בעלי

ותאמיני לי שמראים להם שחשוב לנו שנעשה להם מה שהם  אוהבים הם מאד מעריכים את זה.!

ואני מכירה אישית זוג עם 6 ילדים דוסים [לא יודעת איך התגלה ומה היה] וחי עם רוסיה יפה בדירה במשך שנים עד שרבנים הצליחו להציל אותו .

לאותה אחת שאמרה שבעלה לא מסתכל כלום תנסי פעם להוריד ולטפח את עצמך מאד בשבילוו ותגידי לו את זה עשיתי בשבילך כך וכך תראי את התגובה שלו ..ואם יגיב שזה לא מענין אותו אז הוא ממש זן נדיר..אבל את תסיקי תמסקנה  מראש אלא אחרי שתעשי את זה יש הרבה הפתעות בחיים.

אם את מתכוונתאנונימי (3)

להסרת שיער באותו מקום - אז בעלים שזה לא מענין אותם הם ממש לא זן נדיר.

אני מתחברת לענין הטיפוח בהחלט. אבל הכל במידה. צריך שיהיה איזון.

גם בעלים צריכים לעשות עבודה על עצמם - לא תמיד אישה יכולה להיות מטופחת ב 100 אחוז למען בעלה ומוטב שילמד לקבל אותה כמו שהיא בזמנים האלה.

מתכוונת שאשירה לה"

הזן נדיר , הגבתי לזו שהיא דברה על הסרת שיער בכל המקומות ובכללי איך שהיא נראת לא מענין אותו..

אז הצעתי לה שתנסה אחרת וכל מה שרשמתי למעלה ..

ועוד משואשירה לה"

ובקשר לזמנים אלו שרשמת :לא בקשתי יום אחרי לידה .ולא חודש אחרי לידה...

ולא מדובר על טיפוח של 100% ולא ב100% מהיממה.או 100% מהחיים...

בהחלט.. כל מילה^^^^^^אני123
זה היה מופנה לאשירה לה'אני123
גם אני חושבת בדיוק כמו אשירה להאמא יפה
צודקת ב-100%
שמחה לשמועאשירה לה"

תתעודדו אם אתן גם מסכימות עם זה..לפחות לא יטעו אותה..עוד בית בישראל..

ציפורניים זה עניין של בריאות וניקיוןאנונימי (4)

גם בעלי גוזר ציפורניים, וחופף שיער ומסתבן ומתקלח.

מה הקשר להורדת שיער? מבעלך את גם מבקשת להוריד שיער?

ומה הקשר לסיפור עם הרוסיה? אז הוא היה אדם רע!

אשתו לא אשמה שבעלה היה בן אדם רע. זה הוא שאשם שהונה אותה כל הזמן הזה.

אם באמת היה אוהב אותה ואכפת לו ממנה היה מדבר איתה.

ובכלל אם את רוצה לשכנע מישהו את לא צריכה לצעוק כ"כ...

למה להשוות לגבר?אנונימי (16)

למה תמיד להסתכל על הצד השני?

אני לא מבקשת מבעלי לגלח שום דבר, אבל אני בוודאי לא משווה עצמי אליו.

תצאו מהסרט שבעניין שערות, ובמיוחד ערווה, נשים לא צריכות להתבייש.

אני מתביישת בשערות שלי. אני לא חושבת שזה יפה/אסתטי/נשי. אני מורידה בשביל בעלי אבל קודם בשביל עצמי.

לא כל דבר טבעי הוא טוב ויפה. 

שפם הוא טבעי. לא להוריד?!

ההודעה שלך כ"כ משונה בעיני שאני אפילו לא יודעת מה לענותאנונימי (4)

נראה לי שהדיון סתם הולך פה במעגלים.

אם את מתביישת בעצמך ובסימנים של הנשיות שלך תעשי מה שטוב ונח לך אין לי שום בעיה עם זה.

רק אל תציגו את זה כדבר ההכי מקובל וחובה שצריך לעשות אותו.

הדבר הכי הגיוני שנאמר פהאוהבת את כולם

היה על לברר בעדינות אחרי החתונה.

קחו בחשבון שבתחילה הבעל בקושי יודע מה הוא רוצה מעצמו.. גם בשבילו זה משהו חדש

אח"כ כבר יותר נעים לדבר על הנושא

מתביישת בנשיות?אני123

לא ידעתי ששיער ערווה זה נשי...

וכאמור, שפם זה גם נשי???

שערות ברגליים זה נשי???

לא!

נשי זה להיות חלקה!

אל תהפכו את הבדיעבד ללכתחילה...

בסדר גמור.אנונימי (3)

אז תיישמי על עצמך.

נשי או לא נשי, אנחנו חיות עם הבדיעבד טוב מאוד. גם הבעלים שלנו ב"ה.

זה מה שמתאים לך ולבעלך.אנונימי (2)

לא מבינה מאיפה בא הלהט הזה לחנך את כולם מה טוב ולא טוב בחדר המיטות.

מה נשי ומה לא נשי

מה מגעיל ומה לא מגעיל.

טוב לך? תורידי.

את אוהבת את איך שאת? אל תורידי.

לא מבינה מה נסגר עם תגובות פה, להלחיץ כלה טריה בנושאים כאלה!!!!

כאילו זה כל מה שצריך להיות לה בראש!!! לספק גוף מושלם!

אתן לא זוכרות מה זה להיות מאורסת?!

גם אם בעלך יעדיף אותך חלקה, הוא יהנה איתך מאוד גם אם תחליטי שלא להוריד!

בטח ובטח בהתחלה, שהכל כל כך מרגש!

(ובטח אם הוא יבין שיש נשים שזה יסורים בשבילן להוריד. לא כל בעל מוכן שאשתו תסבול בשביל איזה פנטזיה)

נכון..אני123
בעלך יהנה גם אם לא תורידי שיער..
לא יודעת אם דיברת אלי. אבל לי אין שום להט לחנך אף אחד. כל אחש יעשה מה שטוב לו.
זה פורום פתוח לדיונים ובסך הכל אמרתי את דעתי.
לא באופן יותר נחרץ מאלה שייעצו לה לא לגלח ולא לעשות דברים שיגרמו לה סבל
כן! הבעל צריך לאהוב את האשה כמו שהיאיעל מהדרום
לק"י

היא לא צריכה להרגיש- שאם לא עשיתי כך וכך, הוא לא אוהב אותי.
👍👍binbin
לא חושבת שהמילה אהבה היא הנכונהאנונימי (11)

ברור שבעלי אוהב אותי כמו שאני (ולכן הוא בחר בי לאישה כי זה אני ולא אחרת)

אבל יש דברים שמפריעים לבני זוג ואפשר לשפר אותם, לדוגמא: "מאוד מפריע לי שכל שבוע הכביסה בסלון זרוקה פה עד הדלקת נרות" אז ברור שאני (האשה) יעשה מאמץ לשנות

כך גם בנושא הזה, יש הרבה בעלים שמעדיפים כך או אחרת ובזכות זה הם יותר נהנים/יותר זורמים וצריך לראות אם האשה יכולה לעזור להם בזה

זה לא קשור לאהבה לדעתי

לדוגמא: "את תמיד יפה אשתי היקרה אך שאת שמה עדשות ולא משקפיים זה ממש מודגש יותר"

סבבה...עדיין שום אשה לא "חייבת" לעשות מה שלא נראה להיעל מהדרום
לק"י

בגלל בעלה.
ההתלבטות שלך מובניתאנונימי (10)

גמני חששתי מזה לפני החתונה לכן הורדתי הרבה יותר ממה שאני מורידה היום.

לדעתי מכיוון שאת לא יודעת איך הוא יעדיף וזה ממש אבל ממש לא שייך לדבר על זה לפני אז כדאי להוריד ברמה שתרגישי בנח (למשל חלק להסיר וחלק לקצר). מיד אחרי החתונה הכל כל כך חדש ומרגש אז זה מספיק לדעתי.

אחרי תוכלו להחליט מה מתאים לכם. יש כאלה שזה לא מפריע להם.

אני חושבת שאישה יפה זותחיה דולה
עבר עריכה על ידי תחיה דולה בתאריך כ"ט בשבט תשע"ו 23:26

אישה שמחייכת, שמחה ומרגישה טוב עם עצמה.

חז"ל מלמדים אותנו "חן אישה על בעלה", זה משהו ידוע. את יפה בעיניו.

האם להוריד שיער ואיפה ועד כמה?

מה שיגרום לך לחייך ולהרגיש טוב עם עצמך.

ניקח את זה רגע לדוגמא שקל להבין- יש אישה שתרגיש שאם היא רק תוריד עוד 5 קילו היא תהיה יפיפיה וכרגע היא מרגישה גדולה מידי. לא יעזור כמה ישכנעו אותה שהיא מקסימה היא מרגישה כבדה וסביר להניח שזה מה שהיא תשדר.

ויכול להיות אישה שאובייקטיבית היא שמנה אבל מרגישה נפלא עם הגוף שלה ואי אפשר שלא לאהוב את איך שהיא נראית.

בקיצור- תחשבי על עצמך, מה שיעזור לך להרגיש בנח בסיטואציה הזאת, 

יש נשים שמרגישות צורך להיות חלקות לאחרות זה נותן תחושה של ילדה קטנה והן מעדיפות את המראה "הטבעי" או שזה פשוט לא מפריע להן ולבן זוגן.

ותמיד תוכלי לבחור אחרת בהמשך החיים ולהתייעץ עם מי שדעתו חשובה יותר מדעת הפורום

תחיה סיכמת מעולה.ירושלמית טרייה
תחיה שאלה ובאמת אני שואלתאנונימי (23)

אז אני יכולה להגיד לך שאני ההיתי מאד רזה ומחוטבת לפני חתונה .

ולבעלי שאני יהיה יפה ומטופחת מוכן להשקיע הכל.[זמן וכסף ועזרה בבית ]

ואחרי כמה לידות עליתי ועליתי ועליתי,

ובעלי אדם נפלא ויש בינינו אהבה גדולה,

ככה אזר אומץ ודבר איתי על המשקל ,

[ונתן לי אופציות שאלך לדיאטה ומכון כושר]

וגם בזמן הריון לא הקפדתי להיות חלקה,

חיפש שעת כושר ודיבר איתי  שזה מאד מאד חשוב לו שיהיה חלקה שזה די מוריד לו את החשק.

וחייכתי והרגשתי טוב עם עצמי.ועם איך שאני נראת,

וקשה לי להאמין שרק בעלי כזה.

אז איך זה מסתדר עם חן האשה על בעלה?

זו באמת שאלה חשובהתחיה דולה

מי אני שאסביר דברי חז"ל? באמת. ובכל זאת אנסה,

תקראי את מה שאת כותבת ותראי איזה יופי של תקשורת יצרתם,

לא בכל זוג יש את הפתיחות להעלות דברים כאלה שמפריעים לאחד מבני הזוג.

הרבה בולעים, מתבאסים ולפעמים גם פוזלים החוצה לצערנו.

כנראה שאת חשובה לו מאד ואת יקרה לו ולכן הוא ביקש שתתאמצי בשבילו.

אני לא חושבת שהוא היחיד שזה מפריע לו ואני לא חושבת שזה מפריע לכל הגברים.

כמו שכאן לכל אחת יש טעם שונה ודעה שונה כך גם הגברים. 

ואם יש פער בין הטעם שלו לטעם שלה הדבר הטוב הוא כשיש תקשורת בריאה ואפשר לגשר ולמצוא דרך שתתאים לשני הצדדים.

ותודה ששיתפת!

תחיה,אנונימי (23)

זה בדיוק מה שלא הבנתי אם חן האשה על בעלה ,

אז למה עדין שאשה מרגישה טוב עם עצמה יש דברים שיפריעו לבעלה?

[אני חושבת שיש בדברי חזל אלו דברים יותר עמוקים ..ואןלי לומדי תורה ידעו להסביר את דברי חזל.]

ואצלי זה הכי ברור להתאמץ במה שהכי חשוב לבעלי , [היו כאן הרבה תגובות הפוכות, טוב לא חיבים לחשוב כמוני]

[הרי לא כל הדברים בעולם חשובים לו]

וברור לי שלאחד זה מפריע ולאחד לא,

ולגבי המשפט הזה,שרשמת,

מסכימה איתך בכל מילה,

,"לא בכל זוג יש את הפתיחות להעלות דברים כאלה שמפריעים לאחד מבני הזוג.

הרבה בולעים, מתבאסים ולפעמים גם פוזלים החוצה לצערנו."

עצוב מאד,ובאמת כדאי שכל אשה תיקח לתשמת ליבה ולנסות לעלות עם בעלה ולדבר גם על נושאים כאלה.

ולהבין מה טוב לו ולא לפרש לבד..

תודה רבה!!

כמובן שיש גם עומק בזהתחיה דולה

וגם בפשטות אני מניחה שגם במראה הפחות מטופח אני בטוחה שעדין האיש רואה חן אצל אישתו גם אם יש דברים שהיה רוצה שתשנה.

וכמובן שחן זה מעבר ליופי כשלעצמו, זה גם היופי הפנימי

מה בנוגע להורדת שיער למטה לפני לידהפתחתקוה
יש חשיבות ?
בד"כ אני מורידה אבל ידוע שהבטן גודלת אז לא ניתן
זה בסדר ללכת ככה ללידה עם כל השיער
זה לא יגעיל את המיילדת?
מה עושים?
מה פתאום, היא רגילה... ממש אין צורך להוריד לכבודן!!יעל...

בסדר גמור ולא נצרך לחלוטיןאנונימי (4)

המיילדות רגילות לזה. אין שום בעיהתחיה דולה

תודה הרגעתן אותיפתחתקוה
כבר פחדתי שלא יצליחו ליילד אותי...
תחיה דולה

הלוואי שחשבת את זה ברצינות ואת לא צוחקת איתנו.

השיער לא חוסם את הפתח

ד"ר אחינועם לב שגיא שהיא רופאה אורוגניקולוגיתאנונימי (19)

ממליצה לא להוריד לגמרי את שיער הערווה (אפשר להכנס לאתר שלה ולראות את זה).

השיער שם נועד להגן על הנרתיק שלנו ועל דרכי השתן.

אני בעד להוריד- למי שהיא או בעלה מרגישים צורך בזה . לדעתי במידה- ואפשר לעשות חלק מהאזור חלק לגמרי וחלק "רק לקצוץ".

כמו כן יש דעות בהלכה שצריכה להוריד הכל- לכתחילה.

אז בסופו של ענין- כל אחת שתעשה מה שטוב לה/ מה שספקו לה

למשל כמו שעוות אזניים שנועדה לשמור על האוזניים..אני123
למה הציניות הזאת?אנונימי (20)

צוטטה פה רופאה מומחית לנושא שמעידה שלשערות האלה יש חשיבות בריאותית.

זו גם העמדה הרפואית שאני מכירה, שכשמורידים יש יותר סכנה לדלקות וכדו'.

את מכירה רופא שאומר אחרת? מוזמנת להביא את דבריו.

אם לא - למה לזלזל במה שאמרה הרופאה? בגלל שיש מקומות אחרים בגוף שזה לא נכון? מה הקשר? היא עוסקת בתחום המומחיות שלה.

כמו שידוע ששיער על הראש מגן על העור. כשאחי היה ילד וקיבל כימותרפיה בקושי הרשו לו לצאת מהבית, כי בלי השיער חסרה לו הגנה חשובה. אז הוא היה עונה לרופאים בציניות שאין בעיה לצאת מהבית כי שעווה לא מגנה על האוזניים? מה הקשר?

לא נראה לי שהיא היתה צינית. נראה לי שהיא כתבה ברצינות.(=רק שמחה=)
לא הייתי צינית.. אני ממש רצינית.אני123
זה נכון שלכל מה שהקב"ה ברא אצלנו ובכלל בעולם יש תפקיד...

אוי, יקרה, אלפי סליחות! טעיתי.אנונימי (20)

אני חושבת שונה משאר הנשים פה.. ברור שלהוריד!אנונימי (21)
בעיני זה מגעיל, הרבה יותר נח וכיף בלי..
הורדתי הרבה לפני החתונה בלייזר, וב"ה בקושי צומח..
בדכ בנים אוהבים אישה חלקה- ולא קשור עד כמה הוא דוס.. כנראה שיש גם אחרים, אני חושבת שיהיה לך יותר כיף ונעים בלי.
אבל בלייזר!! חבל סתם לסבול כאבים של השעווה שאחכ יצמח עוד..
תתחילי מהר, זה לא כזה יקר, ורק תשתדלי לא לעשות את הטיפולים בזמן שאת בהריון..
זה באמת לא נורא, קצת כואב אבל עובר, ולא סיפור כזה יקר, ממליצה בחום!! ןלא רק שם בכל הגוף! אני עושה בכל הגוף וממש מרוצה.
נפלאות הטכנולוגיה. .לא יודעת מה הייתי עושה בלי,
בהצלחה!
אני חייבת למחות כנגד הקביעה ש"בנים אוהבים"יעל מהדרום
לק"י

יש ויש...גברים זה לא עם עם דיעה אחת.
(ואני מניחה שאף אחת פה לא עשתה סקר בקרב הגברים בנושא)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^אנונימי (10)

ולדעתי ממש מפדח לדבר על זה עם הבעל.. לי לא נעיםאנונימי (21)
כאילו מה, אם זה מגעיל אותו הוא יגיד לך? הוא יתבייש להגיד לך..
אישה צריכה להיות חלקה וזהו.. יותר נעים לכולם
מפדח אותך לדבר עם הבעל??אנונימי (22)

לא משנה מה זה? אין שום דבר שאת אמורה להפדח בו בפניו. איזו מין זוגיות זו כשמתפדחים?

זה עושה לי הרגשה לא נעימה רק המחשבה שהוא ידע שאני שעירה.אנונימי (21)
אני קצת קיצונית אבל בעניין של השערות..עזבי
לפי התגובה זה לא נראה שאת נשואה או שאת ממש נשואה טריהאנונימי (23)

ואם נשואה  ולא טריה ובעלך מתביש ....אז יש לכם בעית תקשרת גדולה.

שרשמתי לא נשואה התכוונתי לזו שרשמה שבעלה יתביש להגיד..אנונימי (23)

ממ לא ניסיתי לדבר עלזה אפעם.. לא היה לי ספק בכלל אם להורידאנונימי (21)

זה נראה לי כל כך ברור שכן..
מגעיל אותי לראות את עצמי ככה אז שבעלי?
"יש לכם בעיית תקשורת גדולה" תזהרי בדברייךאנונימי (10)

יש הרבה הרבה סוגי זוגיות.. זה שהיא לא מרגישה בנח לדבר על זה איתו זה לא אומר שיש להם בעיית תקשורת.

זה באמת נושא שלא נעים לדבר עליו חופשי. וזו צניעות יפה שזה לא נושא חופשי. (ואני ממש לא אומרת שאסור לדבר על זה, מותר וצריך אבל בצניעות והבושה כל כך מתאימה בעניין הזה לדעתי).

ויש כאלה שיש להן קצת יראה מהבעל (כמו רבקה אמנו..) זה לא אומר שאין להם זוגיות טובה הם יכולים להיות זוג מקסים ובריא.

תזהרי בכמה מילים במקלדת אפשר להרוס (ואפשר גם לבנות כמובן). זהירות.

(אני אנונימית אחרת)

לדעתי - לא על כל נושא אפשר לדבר גם כשנשואיםאוהבת את כולם

צריך לשים לב.. אני לא מדברת על ספציפית מה שהועלה פה

אבל יש נושאים שעצם ההעלאה שלהם יכולה לגרום להרהור אצל הבעל.. 

ולא מומלצת

זה שיש לו אשה לא אומר שהוא צריך לדעת הכל על העולם הנשי 

כמו שכאשה את לא יודעת הכל על העולם הגברי

ודווקא מהכוון הזה - שגבר לא יודע הכל על העולם הנשי - זה טוב

זה שומר אותו מכל מיני דברים לא טובים

ואשה שיש לה חכמת נשים אמורה לדעת ולשים לב לרגישות הרצויה

ולא לומר כל דבר... 

בנושא הזה ספציפית זה אמור להיות בעדינות ובצניעות אחרי החתונה

למי שחשה צורך בכך

מי שלא חשה צורך בכך ובאינטואיציה שלה אין בעיה עם העניין (ותסמכו על האינטואיציה הנשית שלכן! היא יודעת הרבה)

לא חייבת להעלות את הנושא כלל לדיון

זו דעתי - ולגבי הדבר הראשון שכתבתי מצאתי כאן נקודה חשובה להעלות

כתבת יפה, מסכימה איתך.ירושלמית טרייה
אשה לא צריכה להיות חלקה וזהו...יעל מהדרום
לק"י

אשה צריכה לעשות מה שנעים וטוב לה (וגם לבעלה...אבל בעל טוב לא רוצה שאשתו תעשה מה שלא טוב לה).

ואם את מתפדחת לדבר על בעלך על דברים- זה די פספוס.
ואי תרגעו..אנונימי (21)
שכתבתי את זה שזה מפדח יצאתי מנקודת הנחה שהבעל לא אוהב שערות..(בעלי..) וזה לא קשור לדיבור ביניכם וכו, לא נראה לי שלאף אישה היה נעים אם בעלה היה אומר לה שהוא נגעל משערות.. ולא משנה באיזה מילים אומרים את זה- אותי זה היה ממש מעליב.
וזה ממש ברור שזה מגעיל, זה גברי, זה שעיר.. (זה תלוי באמת ברמת השעירות, אם את בלונדינית או אם ישלך קצת אז סבבה.. אבל יותר מזה לא.. מגעיל אותי בתור חברה לראות על ידיים של בנות למשל..)
ויצא לי ולבעלי לדבר עלזה וזה מגעיל אותו שערות.. לא דיברנו עלזה בקטע של לשאול אותו מה הוא חושב ואם להוריד או לא כי הורדתי כבר הרבה לפני החתונה בלייזר..
אז אפשר להרגע עם האמירה שיש לנו בעיית תקשורת או משוכזה וכו(סורי שזה יוצא עלייך)
לא התכוונתי לעצבן...סליחהיעל מהדרום
מעניין אותי אם כמו שאתן מצפותאני123
מהבעל לאהוב אתכן שעירות בכל מיני מקומות ועם חצ'קונים.

האם גם אתן אוהבות את הבעל שלכן מזיע מסריח ומחוצ'קן.

אני לא אומרת, יש חצ'קונים ויש שיערות. ואף אחד לא חייב להוריד שיער אם טוב לו עם השיער.

אבל כן צריך לטפח את עצמינו. כל אחד והטיפוח שהוא עושה.
אצל אחד זה לצחצח שיניים ולהתקלח. ואצל אחת זה להתאפר ולשים לק ולצבוע שיער.
ואצל אחרת זה רק להחליף בגדים.

מה שחשוב זה שצריך להשקיע בעצמנו כי זו גם השקעה בזוגיות
לא חייב להיות קשר בין הגיינה וטיפוחאנונימי (3)

לבין הסרת שיער, אם זה מה שאת שואלת.

מה הקשר בין שערות להזעה?שירה22222

הורדת שערות זה עיניין של טעם וזיעה זה עיניין מסריח לכל טעם.

לא חושבת שיש מה להעלב שנאמר מתוך אהבה ובצורה עדינהאנונימי (26)

מה מעליב ?

בצורה עדינה בשעת שיחה במיטה שדברנו על אה ועל דה.

בעלי מצא הזדמנות אמר לי שהוא מעדיף שאני ישתדל להיות חלקה ..

לא אמר זה מגעיל אותי או משו כזה נתן לי להבין שיתר כיף לו ככה..

תחיה ,שאלה ובאמת אני שואלתאנונימי (23)

אז אני יכולה להגיד לך שאני ההיתי מאד רזה ומחוטבת לפני חתונה .

ולבעלי שאני יהיה יפה ומטופחת מוכן להשקיע הכל.[זמן וכסף ועזרה בבית ]

ואחרי כמה לידות עליתי ועליתי ועליתי,

ובעלי אדם נפלא ויש בינינו אהבה גדולה,

ככה אזר אומץ ודבר איתי על המשקל ,

[ונתן לי אופציות שאלך לדיאטה ומכון כושר]

וגם בזמן הריון לא הקפדתי להיות חלקה,

חיפש שעת כושר ודיבר איתי  שזה מאד מאד חשוב לו שיהיה חלקה שזה די מוריד לו את החשק.

וחייכתי והרגשתי טוב עם עצמי.ועם איך שאני נראת,

וקשה לי להאמין שרק בעלי כזה.

אז איך זה מסתדר עם חן האשה על בעלה?

חן האשה על בעלה...אני123
מה שאני חושבת.. שחן ויופי זה לא אותו דבר.

"שקר החן והבל היופי" זה שני דברים שונים.

אבל נחכה לשמוע מה תחיה אומרת.

דרך אגב, כשבעלי אמר לי שזה מפריע לו שיש שערות שם קצת נעלבתי... אבל כל הכבוד לך שלקחת את זה בטוב
השתדלתי לקרוא את כל התגובות לפני שהגבתיאנונימי (24)

לי תמיד הפריעו השערות אבל לא עשיתי עם זה כלום, לפני החתונה היה לי ויכוח עם חברות אם להוריד או לא והחלטתי לשאול את הארוס שלי(היום בעלי היקר), והוא אמר שגברים אוהבים חלק. אל תדאגו-שאלתי בצורה מאד עדינה.

הוא הביא לי את הסיפור של אמנון ותמר- מי שלא יודעת, כתוב שם "וישנאה" מה קרה שפתאום שנה אותה? אלא ששערה אחת התלפפה על האיבר שלו וגרמה לעקרות.

אז כמו שמישהי אמרה, נשים פעם היו חלקות ולכן המקרה הזה הוא שונה מהרגיל.

אז החלטתי שאני מורידה

ובאמת עד חודש שמיני בהריון הראשון הייתי מורידה עם שעווה (תכננתי לייזר אבל אז נכנסתי להריון..) בחודש שמיני כבר ממש כאב לי והפסקתי.

מאז אני כבר לא מורידה.

למה?

אז ככה,

תמיד בשלב הגדילה של השערות זה היה ממש מגרד וגם הציק לבעלי, יותר מאשר שערות ארוכות.

טוב, אבל זו בהחלט לא סיבה מספיק טובה, כי אני יכולה לעשות לייזר..

אבל,

בעלי היה בקורס של מכון פועה לחתנים לקראת חתונה או בשנה הראשונה והרב בורשטיין אמר שם שכל הבעלים יגידו לנשים שלהם שלא יורידו שם! מאז אני כל הזמן אומרת שאני צריכה להתקשר ולברר למה אבל אני לא עושה את זה.

מאחר ושמעתי כבר כמה פעמים (כולל מקוסמטיקאית שעושה שם לייזר) שזה פוגע בהיגיינה של המקום אז אני מאמינה שזה כנראה קשור לזה..

אז מה אני מציעה?

1. לברר קודם טוב טוב אם זה פוגע כשמורידים שם, ואם בכל זאת רוצים ללמוד איך שומרים על ההיגיינה בצורה הטובה ביותר.

2. אם מפריע-להוריד פעם אחת לפני החתונה ואז לראות אם רוצים להמשיך..

3. אם מחליטים שרוצים- ללכת עד הסוף ולעשות לייזר (כמו שכבר כתבו), אחרת זה דוקר ומציק וממש מעצבן, יותר משיער!!

אז מעניין לדעת למה הם אומרים לא להוריד...אני123
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלבאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרום

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

תודה רבה!מדפדפתאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!אחרונה

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה

אולי יעניין אותך