אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
כבשהאני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
לא יודע מה ההגדרה של חמודים, אבל מוזר שבת אומרת זה "בחורציקים צדיקים וחמודים אם הם מעשנים הם כבר לא חמודים!!" במיוחד שזה טעות.
הם חמודים, אבל זה אומר משהו על בנאדם אם הוא מעשן
יש אחד אחר שכבר שנתים לא בישיבה, והוא בן 16, אבל הוא אמור להית שביעיסת ולא שמיניסט...
יש גם אחד מהישיבה גבוהה בן 19.
תלוי מה הגדרה של מעשן. סיגריה פה שאכטה שם זה כלום.
ירא ורך לבבלמי שיש חברים מעשנים זה יוצא שהא מעשן כמה פעמים בשבוע..
הוא ככה כבר כמה שנים.
בחר טוב.
פעם היינו חברותא...
הוא גם בחור טוב, הייתי מד"ש שלו שנה וחצי.
ולכן לא אכפת לי לעשן כמה פעמים בשבוע.
ואני מכיר אנשים שככה שנים.
(חוץ מסיגריות מאומן, הם ממש מגעילות)
כשיושבים ומדברים זה נותן אווירה אחרת.
בואי נשאל הפוך, למה זה רע לחיים?
והגוף מתגבר על זה בקלות.
לחם לבן משקאות והכל.
אם משהו הוא ממש מסוכן אז אני יתרחק ממנו. סיגריות מסוכנות כשהם בכמות.
זה נזק לגוף לא פחות מקולה ושוקולדים.
את שניהם הגוף יכול לנקות כל עוד זה בכמות קטנה, ומעבר לזה זה נוראי.
מבחינת ונשמרתם,
מותר להסתכן ברמה כזאת סתם, כמו שמותר ליסוע באוטו.
אבל עם אקדח אסור לשחק סתם, כי הסיכויים למות גבוהים יותר.
ולכן ההשוואה כן בהגזמה.
ההבדל הוא גם הסיכויים למות מזה.
בכמות קטנה הנזק של עישון ממש לא ודאי.
הסוף הוא לא מוות. בדיוק כמו ברכב.
מבחינתי זה ממש כמו קולה -
אני ישתה קצת, אבל לא הרבה.
הרכיב הראשון בשוקולד הוא סוכר, והשני זה אבקת חלב.
קצת קשה להגיד שהוא מיוצר מקקאו.
השאלה היא מה רמת הסיכון,
כמו שברכב יש סיכון ומותר לקחת אותו גם סתם וללא צורך,
ככה גם סיגריות.
לא מבין למה לא להשתמש.
לא צריך להזהר.
אלא אם כן יש סיכון גבוה (לא יודע בדיוק כמה אבל גבוה).
ליסוע סתם ברכב - תימנעי?
אם כן - בעיה שלך.
אבל אני לא חושב שהיא נכונה.
שוב, אני לא חושב שהמחקר הזה נכון גם בכמות קטנה.
למה הכמות לא משנה? למה זה שטויות? לא כתבת....
ברור שאני לא מכור. אם אני ירצה אני יפסיק, בינתיים אין לי עניין להפסיק.
(מצחיק אותי לקרוא לזה להפסיק, כאילו יש משהו שהתחלתי..)
אני לא חושב שזאת שטות, לכן אני כותב את זה.
הגוף מנקה את עצמו אם לא מעמיסים עליו.
לרוח ההלכה זה שייך, אולי זה אסור הלכתית מצד "ונשמרתם" (כל אחד שיעשה על פי רבו), אבל לרוח ההלכה זה כן שייך.
הדבר היחיד שזה לא שייך אליו זה אל הנורמה החברתית של הדוסים.
אני באמת לא חושב שזה לא ראוי.
ד"א, חרדים מעשנים בלי שום בעיות, כל בחור שמתארס מחלק סיגריות לכל הישיבה, ובכללי אצל חרדים זה לא נתפס כדבר רע וממילא אצלם אין בעיה.
החברה שלנו לא קיבלה את זה, אבל אין בזה שום פסול.
שכל מה שלא אסור הוא מותר.
על פי מה נמדד רוח ההלכה? אני חושב שכל עוד זה לא "נבל ברשות תורה", אז זה בסדר (אולי ההלכה לא תתמוך בזה, אבל בהחלט היא לא מתנגדת).
כמו שאמרתי, זה נורמה חברתית, אבל אין שום בעיה. כמו שדוסים (בנים) בד"כ לא הולכים עם ג'ינסים, אבל אין בזה שום בעיה מהותית, וזה לא נגד רוח ההלכה.
אם בן אדם הוא עם יד על הדופק, ברגע שהוא קצת עובר את הגבולות שהוא שם לעצמו - הוא שם לב לזה ומפסיק את זה.
לא נראה לי שאי פעם חשבתי שזה לא טוב, גם אם כן, כרגע אני חושב אחרת, מה זה משנה מה חשבתי?
מנת יתר זה לא קשור לסיגריות.
אני מעדיף לא לדבר על הבית שלי.
אני לא מבין בזה.
אבל ג'ינסים לדוגמא, אין בעיה בג'ינס, הבעיה היא שבדרך כלל זה מראה על א ב ג..
ככה גם סיגריות. לכן אני נגד להיות מכור. אבל אין בעיה בדבר עצמו.
ככה אמרו לפני איזה חצי שנה כשהייתי בבית חולים בגלל שאיפת עשן והריאות שלי היו במצב כאילו עישנתי 30 שנה.
ושוב, אני לא פוסק לפי הרמב"ם אלא לפי אבא שלי, ולדעתו זה מותר. עכשיו זה רק שאלה של רוח ההלכה.
הנורמה החברתית שם בעד עישון, ולכן יותר יעשנו גם אם אסור. פה היא נגד, ולכן למרות שמותר אנשים לא יעשנו.
מישהו אמר לי שאבא שלי פסק שאסור להתמכר, אבל כל סיגריה בפי עצמה מותרת. משהו כזה.
בריאותית - מסרטן
זה יקר - בערך 40 שקל לקופסא אני חושבת
וזה בסופו של דבר ממכר. אתה אולי מכיר אנשים שהם ככה כבר שנים, אבל אתה בטח מכיר יותר אנשים שהיו כמוך ולאט לאט התמכרו. אין לך שום הבטחה שאתה לא תתמכר גם בסוף
וזה מגעיל. פשוט מגעיל. הריח, העשן..
ולגבי זה שזה נותן אוירה אחרת?! אם כבר זה נותן אוירה זה נותן אוירה של ההפך מקדושה.
זה זול כזה
בריאותית - זה לא נורא אם לא מעשנים הרבה, לעמוד ליד מיקרוגל פועל מסרטן פי כמה.
זה יקר - אני לא קונה ולא מדבר על זה, אני מדבר על לשבת עם חבר מעשן ולקחת ממנו סיגריה/שאכטה.
זה ממכר - אם אדם יודע לשים לעצמו גבולות הוא לא יתמכר, הוא יהנה מהקיים. ככה זה בכל דבר בחיים. אם אני יראה שאני מתחיל להתמכר אני יפסיק לגמרי (כמו שקרה לפני שנתיים, שבגלל זה נדרתי עד יומולדת 16 לא לעשן).
זה מגעיל - זה עניין של טעם. אותי זה לא מגעיל, כמו שאת אבא שלי מגעיל יין, והריח והכל, אבל ודאי שזה דבר חיובי.
זה לא נותן אווירה של היפך קדושה. אני לא יודע להסביר, אבל כמו שיש הבדל בין לשבת עם חבר ויש כוס קפה, לבין בלי קפה, או לשבת לדבר בדשא או במשרד, ככה יש הבדל בין עם סיגריה לבלי, ומספיק שרק אחד יעשן.
זה זול - זה עניין של הסתכלות. אני לא רואה את זה ככה.
בטח שבריאותית זה משנה!! כתבת קודם שהגוף מתנקה.. לא נכון, מה שקורה לעישון הזה זה שהוא מצטבר ומתווסף לפלאק שיש לך בעורקים ( כל הפיכסה שתיארת כמו לשתות יותר מדיי שתיה מתוקה ושומנים) ולאט לאט הפלאק מצטבר מה שמעלה את הסיכויים שלך לקבל שבץ מוחי או מחלות לב כלשהן ( והתקף לב)
ככה שזה לא נכון שזה לא עושה כלום.. זה נכון שאם זה באמת פעם ב אז זה יכול להיחשב כמו מאכלים מזיקים מבחינות מסוימות אבל לא מבחינת הריאות, כל סיגרה שאתה שואף פוגעת, אמנם בקנה מידה מיניאטורי אבל אכן פוגעת.. אל תזלזל בזה.
וזה שחרדים עושים את זה לא אומר שזה טוב.. יש גם חרדים שלא שמים על רמזורים והולכים סתם בכביש.. ועוברים על ונשמרתם לנפשותכם...
אם יש איסור הלכתי - כל דברי עפר ואפר.
על פי הרב שלי (אשמח לשמוע על רבנים שאומרים הפוך) זה מותר הלכתית, ולכן אין בעיה.
אם החרדים הם לא ראיה מבחינתך - אל תתייחסי לזה.
דיברתי עם רב (מאוד נוח שהרב הוא אבא שלי ועוד לא הלך לישון..) ויש מחלוקת. יש כאלה שאוסרים לגמריי כי אסור לעשות דברים שמזיקים לבריאות (ואם אתה עדיין לא חושב שזה מזיק אני אשמח לחפור לך עוד ( יש יתרונות בלהיות מדריכה במדא) ויש כאלה שאומרים שאם כבר התחיל וצריך את זה אז מותר להמשיך ( בגלל הפסוק " שומר פתיים ה'")
דוקא הפוך, מישהו אמר לי בשם אבא שלי שהוא אוסר להתמכר, כי התמכרות מזיקה לבריאות באופן משמעותי, אבל אם לא מתמכרים זה מזיק, אבל לא באופן מספיק משמעותי בשביל שזה יאסר.
אין לי מושג אם זה נכון.
אותם אלה שאומרים שאסור לעשות דברים שמזיקים לבריאות צריכים לעבור דירה למקום בלי קרינה כלל. דהיינו בלי מכשירי חשמל בערך... לאכול רק אוכל ביתי בטעם קרש. לגדל את כל המזון מהצומח בעצמו, כי אחרת זה מלא ריסוס (או לקלף). אסור ליסוע ברכב מחשש לתאונה, ואסור להסתובב בארץ מחשש לפיגוע ועוד ועוד.
אם זאת ההלכה - אין לי בעיה, אבל לא שמעתי על אף רב שפסק את זה.
לא הבנתי את הסברה להתיר אם כבר התחיל, מי שהתחיל ליסוע בשבת יכול להמשיך?!
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
אלא אם כן אומרים שהכל מותר, וזה לא אסור אלא הנהגה או משהו כזה.
כי אחרת כל הדברים שאמרתי אסורים.
לא הבנתי מה זה משנה אם הוא התמכר, אם זה אסור - אסור!
גם לשתות קולה זה לא הכרחי, וגם לאכול ירק לא מקולף.
אם הבן אדם כבר מכור וחייב את זה אז מותר לו. בשביל אדם מכור הנזק אם הוא לא יעשן יכול להיות יותר גדול.. ולכן "מאשרים" לו.( ושוב יש מחלוקת יש שאוסרים לגבי הכל)
וחייב להיות הגיון, הגיוני שיאסרו דבר כמו עישון שעושה נזק ( ועושה יותר נזק מאשר ירק לא מקולף תעשה טובה) לפי דעתי אתה לא יודע כמה נזק העישון עושה... כי זה לא סתם דבר קטן שמקסימום יעשה לך את העורקים קצת צרים... עישון נמצא בגורמים לבערך 90% ממצבי החירום והמחלות, עישון זה דבר נורא.. שגורם למלא צרות.. אז למה בכלל להיכנס לזה? בגלל לחץ חברתי?.. זה עוד נסיון שצריך לעמוד בו..
הכל לטובה123אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
שלא יהיה כבד.אבל אין בעיה שיהיה.
כן,אני בלחית (לא מתה על המילה הזאת) אבל לא עד כדי כך נואשת!
לא רואה סרטי ישיבות...או משו בסגנון...
שיבוא-יבוא
במהרה!
אבל להרגיע קצת...
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
ולא משנה אם זה בקביעות או לא.
וכנ"ל לגבי בנות.
וזהו,היה לי חשוב לומר.. 
אני גר ממש כמה דקות הליכה, אז תמיד הולכים לקנות חמין בחמישי בערב, טישים בשבתות וציציות בזול! אין על בני ברק חחחח
הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.
ילדים יכולים להיות אכזריים
מה אני צריך את כל השריטות האלה?
איפה את @ענבל
פורום שריטות ליליות.
אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.