ואני לא זוכרת לגמרי:
א. לדבר על זה ביומיום: בללכת לקניות ולשמוע כמה יעלו 7 חבילות של במבה שעולות 4 שקלים, או כמה ביצים צריך לחביתה אם כל ילד רוצה 2 ביצים וכו' וכו'. (לא להמציא שאלות, אלא אגב הדברים שאת עושה והיא לידך, לשאול אותה על זה).
דגשים: העיקר הוא על החשיבה שהיא תפעיל כדי להבין את הכפל, ופחות שתדע לחשב. (בעיני זה לא סוף העולם אם היא לא תזכור בעל פה, אלא 'רק' תתן את התשובה כעבור 10 שניות אחרי שמצאה את התשובה בעזרת מחשבה. זה בעיני יותר חשוב - להבין את הרעיון של הכפל). ולכן לדעתי שימי לב ש:
1. להיות קשובה לחשיבה שלה בנושא, וגם להשתתף בה. להנהן בראש, לחייך, את יודעת.. שתראה שאת נהנית לשמוע את הרעיונות שלה, גם אם יש טעות. להתלהב מרעיון שהציעה - להפוך את זה ללמידה נעימה.
2. לא לשאול שאלות קשות, כמו 7*8, העיקר שהיא תתחבר לרעיון של הכפל. שהתשובה תבוא לה בשמחה ובהנאה, שתהיה לה תחושת סיפוק.
(זה כאמא שהיא גם מורה, אז היא דוחפת בכל הזדמנות...)
ב. (זה מספר שקראתי): משחק לוח הכפל:
מסדרים קעריות/סלים שבכל אחת מהן מספר כמו 3, 4, 5, 7, וכד'. בוחרים מספר שעל כפולותיו עובדים כרגע. נניח 6. הילדים מחזיקים כדור קטן, וצריכים לקלוע אותו לקעריות. ילד שקולע - מקבל 6*המספר שבקערה, של בייגלה/נקודות/כפתורים/פופקורן וכדומה, בתנאי שידע לומר כמה מגיע לו.
עמדתי לכתוב לך רעיונות מהשיחה, אבל אני לא יודעת אם מותר, חוששני שיש שם זכויות יוצרים (זו לא היתה שיחה ציבורית). אבל הגיוני שאם תכתבי בגוגל 'משחקי לוח הכפל' תקבלי רעיונות.
ויש שיטה מאוד חביבה לזכירת כפולות 9 עם אצבעות הידיים. קשה להסביר בכתב, תנסי למצוא בסביבתך שמכיר, מן הסתם יהיה. אם לא תסתדרי - אנסה לכתוב בכ"ז.
ובכלל, באופן כללי, לדעתי המקום ששל הבית הוא שהלמידה תעשה בעניין, בכיף. זה בית... לא בית ספר. הרי כתבת שהיא כבר חסרת מוטיבציה לנושא, אז לתת לה להשלים לוח הכפל, לא בהכרח שיעזור. אני הייתי משחררת קצת ומנסה לגרום לה ללמוד את זה מרצון. (להבין את הרעיון - זה הרבה יותר כיף ללמוד כשמבינים את העניין - , משחקים נחמדים...). מקסימום עוד כמה חודשים תעשי חושבים מחדש.