לוח הכפל בצורה חוויתית?יד_האלמונית

הבת שלי  בכתה ג', ולא זוכרת את לוח הכפל, ואפשר לומר שהיא גם לא כ"כ בעניין של ללמוד אותו בע"פ..עצוב

היא מקבלת המון תרגילים כש.ב, ומבחנים - אבל הכח רצון שלה בנושא הזה שואף לאפס.. (בכלליות היא מסתדרת בסדר עם חשבון, אבל מלוח הכפל יש לה רתיעה!)

לפני כ-6 שנים לימדתי חשבון בכתה ד', ואני זוכרת שהמדריכה של חשבון בביה"ס נתנה לי כמה רעיונות לחיזוק לוח הכפל, אבל חוץ מלתת להם את הלוח מודפס ולהגיד להם שיתלו בשרותים (וילמדו בע"פ)- אני לא זוכרת עוד רעיונות.

עכשיו אני חושבת על משחק זיכרון- כפולות ותוצאות.

בטח לכם יש רעיונות מה עוד אפשר לעשות.. (משחקים לזוג יכול להיות ממש מוצלח- כי גם האח שבכתה ד' צריך חיזוק בנושא )

אני מאמינה בשיטה של הבנהאמאשוני
לתת לה למלא לוח הכפל ריק, להתחיל מהסדרות הקלות, זה הופך לתרגילי חיבור וגם מעביר את הרעיון שעומד מאחורי תרגילי הכפל,
אני לימדתי לבגרות, מהרגע שמשתמשים במחשבון, מי שזכר את לוח הכפל בע"פ בלי הקשרים זה פשוט לא החזיק מעמד.
מי שפעל בשיטה של הבנה זה נשאר לו הרבה יותר..
לכן אני די נגד שיטות כמו משחק זיכרון...
לגבי מתודות אפשר לחשוב יצירתי.
אגב אם הולכים בשיטת למלא לוח הכפל ריק אפשר לעשות תחרות ובסוף לקבל ניקוד כמו בחי צומח דומם- משבצת ששניהם מילאו יקבלו שניהם 5 נק' אם רק אחד מילא- יקבל 15 או משהו כזה.. (צריך לחשוב אם זאת תחרות חינוכית)
תוך כדי הם כבר יסגלו לעצמם עם מה כדאי להתחיל למשל אם כבר מלאו 3*4 אז כבר ירשמו גם את התוצאה של 4*3, שזה גם ממחיש את ההבנה של הכפל.
צודקת..יד_האלמונית

באמת לא חשבתי על הרעיון הראשוני- שהיא תמלא לבד את לוח הכפל.. הבעיה היא שהיא תראה את זה כעונש.. אנה לחשוב איך להפוך את זה ליצירתי יותר, אולי עם ציורים ולא מספרים (כמו במשחק- מה במשבצת- טורים עם מספרים (1, 2, 3 וכו'..) ושורות עם ציורים (גזר אחד, 2 משולשים, 3 לבבות וכו'..) והיא צריכה להשלים גזר אחד, שני גזרים ואח"כ 2 משולשים, 4 משולשים וכו'..  אז אמנם היא לא תראה את השויון- 3*4=4*3 (כי אחד יהיה עם לבבות והשני עם סמיילים) אבל אז היא תצטרך יותר לחשוב, וזה טוב בשבילה שתחשוב קצת

תודה!

שמעתי על שירים לכל הכפולותhodayab

בס"ד

שיר לכפולות 2, לכפולות 3 וכו'...

זה מעולה אבל לא לכל אחדשואל שאלות

מי שקשה לו ההבנה,

או שלמרות ההבנה בכל פעם מחשב מחדש ולא זוכר אוטומטית- טובים הטריקים.

אני מכירה מי שכן הבינו, אבל בכ"ז לבגרות מה שעזר אלו השירים דווקא....

אפשר למלא לוח הכפל לבד בשלבים,

כל פעם שורה ובסוף לחבר- יראה פחות מלחיץ

שירים לכפולות הקשותשואל שאלות

2,4,5,10 זה קל.

מנגינה לכפולות 7- לכובע שלי 3 פינות...

לכפולות 8-  לא זוכרת...

9-  יש טריקים.

בהצלחה

שלומית לויט- עץ החשיבה אתר מומלץשואל שאלות

לכפל ולשבירת עשרת ועוד-

רעיונות טובים עם סרטונים של הסבר

בתור מורה לשעבר ואמא, ובנוסף שיחה ששמעתי בנושא הזה ממשמדי פעם פה

ואני לא זוכרת לגמרי:

א. לדבר על זה ביומיום: בללכת לקניות ולשמוע כמה יעלו 7 חבילות של במבה שעולות 4 שקלים, או כמה ביצים צריך לחביתה אם כל ילד רוצה 2 ביצים וכו' וכו'. (לא להמציא שאלות, אלא אגב הדברים שאת עושה והיא לידך, לשאול אותה על זה).

דגשים: העיקר הוא על החשיבה שהיא תפעיל כדי להבין את הכפל, ופחות שתדע לחשב. (בעיני זה לא סוף העולם אם היא לא תזכור בעל פה, אלא 'רק' תתן את התשובה כעבור 10 שניות אחרי שמצאה את התשובה בעזרת מחשבה. זה בעיני יותר חשוב - להבין את הרעיון של הכפל). ולכן לדעתי שימי לב ש:

1. להיות קשובה לחשיבה שלה בנושא, וגם להשתתף בה. להנהן בראש, לחייך, את יודעת.. שתראה שאת נהנית לשמוע את הרעיונות שלה, גם אם יש טעות. להתלהב מרעיון שהציעה - להפוך את זה ללמידה נעימה.

2. לא לשאול שאלות קשות, כמו 7*8, העיקר שהיא תתחבר לרעיון של הכפל. שהתשובה תבוא לה בשמחה ובהנאה, שתהיה לה תחושת סיפוק.

(זה כאמא שהיא גם מורה, אז היא דוחפת בכל הזדמנות...)

ב. (זה מספר שקראתי): משחק לוח הכפל:

מסדרים קעריות/סלים שבכל אחת מהן מספר כמו 3, 4, 5, 7, וכד'. בוחרים מספר שעל כפולותיו עובדים כרגע. נניח 6. הילדים מחזיקים כדור קטן, וצריכים לקלוע אותו לקעריות. ילד שקולע - מקבל 6*המספר שבקערה, של בייגלה/נקודות/כפתורים/פופקורן וכדומה, בתנאי שידע לומר כמה מגיע לו.

עמדתי לכתוב לך רעיונות מהשיחה, אבל אני לא יודעת אם מותר, חוששני שיש שם זכויות יוצרים (זו לא היתה שיחה ציבורית). אבל הגיוני שאם תכתבי בגוגל 'משחקי לוח הכפל' תקבלי רעיונות.

ויש שיטה מאוד חביבה לזכירת כפולות 9 עם אצבעות הידיים. קשה להסביר בכתב, תנסי למצוא בסביבתך שמכיר, מן הסתם יהיה. אם לא תסתדרי - אנסה לכתוב בכ"ז.

ובכלל, באופן כללי, לדעתי המקום ששל הבית הוא שהלמידה תעשה בעניין, בכיף. זה בית... לא בית ספר. הרי כתבת שהיא כבר חסרת מוטיבציה לנושא, אז לתת לה להשלים לוח הכפל, לא בהכרח שיעזור. אני הייתי משחררת קצת ומנסה לגרום לה ללמוד את זה מרצון. (להבין את הרעיון - זה הרבה יותר כיף ללמוד כשמבינים את העניין - , משחקים נחמדים...). מקסימום עוד כמה חודשים תעשי חושבים מחדש.

הכי קל ופשוט-''הכל לטובה''

להמציא מנגינה לכל מספר כפל אני למדתי כך..ב''הצלחה

תודה לכולם!יד_האלמונית

את שלומית לויט אני מכירה (לא אישית.. רק מהאינטרנט ) ויש לה דברים בהחלט חמודים וטובים.  גם את הטריק של 9 עם האצבעות יש לה.. ועוד טריקים מוצלחים נוספים- לרוב הכפולות.

העניין הוא שאני מרגישה שהבת שלי לא תזכור את הטריקים האלה (בשנה שעברה היא שרה את השירים של הכפולות השונות והשנה לא זוכרת אותן). לדעתי היא צריכה בעיקר תירגול, אבל לא תרגול מעיק (וחופר בלשון ימינו ) - בדפי עבודה כמו בכתה/ש.ב...

הרעיון של תירגול כפל ביומיום הוא בהחלט טוב.. אבל  לא זורם אצלי כ"כ, וסבתא שלהם עושה להם את זה (אולי בגלל זה זה לא זורם אצלי במיוחד עם הסיפורים על הילד שידע כבר בגיל 4 כמה קציצות אכל הדוד שאוכל פי 2 מהילד גם הסבתא מורה למתמ'..) 

נראה לי שאחפש משחק זכרון מוכן (היה לגדול בחוברות חשבון, צריך לבדוק שלא זרקנו.. ואם לא אמצא, אכין..) - וננסה לשחק בשבת..

שיטות פשוטות לכפולות 8 ו 9סוש

בס"ד

כפולות 9:

כותבים בשורה אנכית את המספרים מ 9 עד 0

ולצידם כותבים את המספרים מ 0 ל 9 כך:

9   0     =9

8   1     =18

7   2     =27

6   3    =36

5   4     =45

4   5     =54

3   6     =63

2   7     =72

1   8     =81

0   9     =90

כפולות 8:

א)כותבים בשורה את המספרים מ 0 עד 4  וליידם כותבים בשורה את המספרים מ 8 עד 4 כך:

0            4

1            5

2            6

3            7

4            8

ב) מוסיפים לכל זוג ספרה זוגית, לשני המספרים בשורה הראשונה  8 לשני המספרים בשורה השניה 6 וכן הלאה עד 0 כך:

08            48

16            56

24            64

32            72

40            80

בטוחה שיש עוד טריקים פשוטים ונפלאים כאלה, המון הצלחה!!

יש מלא אתרים שעש בהם משחקי חשבוןשרבובאחרונה
גלים. מט"ח..
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך