(סוג של) סקר חדש-כמעין הנובע
האם החברים/החברות הקרובים/הקרובות אליכם, בעלי השקפה ודעות דומות לשלכם? בעלי אותה רמה ואורח חיים דתי?

טוב לכם עם המצב? למה?
אם לא- אם הייתם רוצים לשנות אותו, אז למה לדעתכם זה לא קורה?

שוטו.
לאיטבתה
טוב לי
נחמד להיות עם אנשים שונים ממך והם בכל זאת קרובים אליך
לאמשיח בן דוד

וזה מעצבן ..אין הרבה במשותף מבחינה דתית

נושאי השיחה מצטמצמים

ככה זה שאתה מתחזק הרבה יותר והם נשארים מאחור..

זה מורכבarixon
חברים קרובים מהתקופה האחרונה בהחלט דומים מאוד גם ברמה הדתית וגם מבחינת השקפה ודעות.

חברים קרובים מתקופות יותר ישנות (תיכונית) בהחלט יותר רחוקים מכל הבחינות, אבל עדיין יש לנו דיבור משותף ב"ה.

המצב מצוין, נראה לי לא הבנתי את החלק האחרון של הסקר..
את השאלות?כמעין הנובע
אנסה לנסח שוב.

לאור המצב שתיארת על עצמך מבחינה החברה שסובבת סביבך- האם טוב לך כך? היית מעדיף שרובם יהיו כמה שיותר קרובים להשקפותיך ודעותיך או שדווקא השוני הגדול בכלל לא מפריע ואפילו מוצא חן? ולמה?

מקווה שיותר מובן. אם לא, אנסה לנסח שוב.
את מובנת..arixon
החברים שאני נהנה איתם יותר, הם כאלה שמפתיעים עם רעיונות ודעות מעניינות וחכמות שלא חשבתי עליהן לפני.
אבל זה לא אומר שהם שונים ממני מבחינה השקפתית או דתית.
ממש לאה-מיוחד
יש לי חבר טוב. אין לו יום כיפור ולא פסח
אם תוכלו לענות גם על השאלות! חלק נכבד מהסקרכמעין הנובע
למי שלא היה מובן השאלות:
את השאלות? - צעירים מעל עשרים
יש הבדלים וטוב שכךקפוצ'ינונו
אם כולם היו באותה רמה דתית וחושבים באותו כיוון היה משעמם..
אני הכי נהנה לדבר עם החברים שהדעה שלהם שונה משלי
הייתי רוצה שיהיה לי חבר שמאלי שנאמן לדיעות שלו, ככה הייתי מחזק גם את הדיעות שלי
הרב כן.. זו מציאות הרבה יותר פשוטה. וברור שזה טוב יותרdora

גם את הילדים שלי אני ירצה לגדל בסביבה שתתאים להם ותחסוך מהם התמודדויות במיוחד כשהם קטנים עוד

הכי לאארוון

רובם חילונים, אם לא כופרים בכלל (למרות שיש כמה דתיים פחות או יותר כמוני..)

ולפעמים כן בא לי לשנות, בעיקר שצריך שמחפשים איפה לשבת לאכול, וכולם רוצים איזה משו בלתי כשר בעליל.. או שהם לא מבינים למה אתה עושה כל מיני דברים, פשוט פחות זורם וצריך להסביר כל דבר בערך..

בגדול כן, אותו כיוון בערךאנונימית1111
אם טוב לי? בטוח לא מפריע לי.. יש מספיק אנשים בחיי עם דעות ותפיסות שונות ..
וואלה שאלהיוני
החברים הקרובים שלי כבר לא כ"כ קרובים (רובם בעקבות חתונה) ואין לי זמן לייצר חברים קרובים חדשים.

בכללי רובם בעלי השקפות מגוונות וקיצוניות זו לזו...
לא..הולם במיוחד
הרבה מהחברות שלי ממש ממש רחוקות ממני גם בהשקפה וגם מבחינה דתית. יש בזה משהו נחמד,
אבל תכלס- זה ממש קשה. באמת.
הייתי מעדיפה שיהיה אחרת, אבל.. אבוד, זה כבר החברות שלי.

ויש לי מעגל חברות אחר (חח איך זה נשמע..) שהרבה יותר קרוב אליי מהבחינות האלה, ובאמת באופן טבעי יש יותר הבנה וכו.
לאadar
חלק דתיים יותר וחלק כמו שאני אבל זה לא מפריע לי
לי טוב עם זה וגם להם אני לא מנסה/רוצה לשנות אף אחד
רובם לא..אילתי
ולא כזה מזיז לי.. כי זה לא משהו שמתבטא או פוגעאיך שהוא בחברות בינינו וגם אם זה לא היה נוח לי לא הייתי מנסה לשנות כי בסה"כ זה השקפה ודעות ולא אכילת חזיר או משהו בסגנון.. ואין לי צורך שחברי יהיו ויחשבו כמוני..
מעניין שאצלי זה עובד הפוך, שלפי התועלת ב'אמונות ודעות'חסדי הים
אני בוחר חברים. [יש בזה פגם, כי אני לא מתייחס מספיק לצד הרגשי.]

אמונות ודעות, ואפילו אורח חיים דתי, מתפרסים על כל כך הרבה תחומים ונושאים.

אצלי בד"כ התהליך הוא לגבש אמונות ודעות, ואז אחרי זה למצוא חברים בכל תחום, שיש לנו ענין משותף באותה אמונה או דעה, ואז אנחנו תומכים ומפרים אחד את השני, ומעמידים אחד את השני על הטעויות של כל אחד.

אני משתדל כן לשכנע חברים שלי לדעות ואמונות הנכונות, אם דבריי ישמעו.

נגיד, בזמן האחרון אני מנסה לשכנע רב מסויים על דעות מסויימות, כדי לגרום אחדות בעמ"י, ואני מנסה לעשות את זה באופן עקיף שלא יפגע.

ומה עם האופי שלהם? לפי זה לא תתחבר לאדם?כמעין הנובע
אם יש אדם הנוגד את השקפותיך ודעותיך, אך באופי- יש חיבור מושלם ביניכם. בכל זאת לא תתחבר אליו?

ומה עם אדם שדעותיו והשקפותיו זהות לשלך, אך אין כימיה ביניכם?

או ששניהם באותה מידה חשובים לך, וכך אתה פוסל חברים יותר?
כמו שכתבתי העיקר אצלי היה ועדיין אמונות ודעות, כימייהחסדי הים
אף פעם לא שיחק תפקיד, אבל עכשיו אני עושה עבודה פנימית לנסות להציף אצלי את הצד הרגשי באופי שלי, וכך גם לבחור חברים על פי כימיה.

מה שכן, שבגלל שהאמונות והדעות שלי מקיפים הרבה תחומים, זה נתן לי יכולת להתחבר להרבה אנשים.
אני יכול להיות מיודד עם רבנים מצד אחד ופרופסורים מצד אחר, אישים מהימין הקיצוני כמו בנצי גופשטיין מצד אחד וחבר שגר באיראן מצד אחר או חבר יהודי רוסי אחד שנשוי לגויה, אשה שתומכת נלהבת בדונאלד טראמפ ואשה אחרת שלא סובלת אותו, אנשים שמקדמים את עליונות האדם הלבן מצד אחד ואדם שגר באתיופיה ועובד בממשל שם, עם מאי גולן מצד אחד ופליט אריתראי שאני מארגן לו נסיעה לארה"ב, עם אנשים ששונאים 'גאים' ואחד שמקבל אותם ברחמים.
אז יש לי רוחב בחברים שלי, אבל בכלל לא עומק שבעיקר בא עם רגש, ואני מנסה לעבוד על זה.
אבל אם אין כימיה, איפה החברות פה?כמעין הנובע
אשמח שתסביר.
אדם יכול להת'חבר' לאחר גם בלי רגש, אלא ע"י חיבורחסדי הים
שכלי.

[אני מסכים שזה מפחית בגדר של 'חבר', אבל עדיין יש בו חברות מסוימת.]
אבל חיבור כזה מגביל את החברות..כמעין הנובע
זו אולי גם "חברות התלויה בדבר"
מגביל ברמה שאי אפשר לעשות שבתות ביחדה-מיוחד

החברים הטובים שלי הם לא ממש דתיים אבל גדלנו ביחד. למדנו בפנימיה כמה שנים באותו חדר. ברור שנהיה חברים גם אם לא תמיד יוצא לנו להיפגש

זה לא מה שאמרתיכמעין הנובע
ואתה גם טוען הפוך מחסדי הים.

אני שאלתי שאיך אפשר להתחבר לאדם בלי כימיה ודווקא על השקפות ודעות. אתה טוען ההיפך- שכן יש כימיה כאשר ההשקפות ודעות שונות, מכאן שאי אפשר לעשות איתם שבת ביחד.
נכון?
כי בכל אופן זה חברי ילדותה-מיוחד
עוד לפני שהאישיות מתעצבת לגמרי. ברור שבשנים האחרונות נקודות החיבור הם עם יותר חברים דתיים
יש ויש...תרחיב לבי

תלוי אם הם חברים מהבית או מהישיבה...

לדעתי כל אחד צריך להיות ירא שמיים, בלי יוצא מן הכלל, בין אם הוא חבר שלי ובין אם לא.

אני לא חושב שבאמצעות שיחה איתו משהו ישתנה.

תוך כדי דיבור ייתכן שעולים כל מיני נושאים, שמדברים על דילמות בחיים וכו',

אבל חברים שלי יודעים את דעותיי בנושאים של יראת שמיים, ואין צורך לדחוף אותה לכל מקום.

לא וזה כיף , אמנם לקח זמן אבל זה מה שתמיד רציתי.מוטיבציה
בגדול כן, אבל יש גם הרבה שלאאושר תמידי
בואי נגיד שאני דווקא משתעמם מאוד מהר מאנשיםkly3

עם דעות הדומות לשלי. 

כל החברים הקרובים שלי הם כאלה שהם כמעט הפוך ממני. 

לא כולם.שירוש16

בעיקר בגלל שאין בהישג ידי דתומטר ולכן אין לי אפשרות למדוד את הרמה הדתית של חברותי.

לכל חברה יש את המקומות בהן היא חזקה ומקומות בהן היא פחות.

מכל אחד אפשר (ומומלץ) ללמוד. (אם לא לחיוב אז לשלילה)

וזה דווקא נחמד.

לאגפן36
וטוב לי
הקרוביםואהבת לרעך
קרובים(2 חברות), כן. אבל במעגל הבא ממש לא. באופן כללי רב החברים שלי ממש שונים ממני בדעות וברמה דתית.
אם טוב לי? אפחד לא מכריח אותי להיות חברה שלהם.. אבל הייתי שמחה אם כל עם ישראל היו דתיים
לא.פסידונית

אני נוטה להתחבר לאנשים ברמה דתית גבוהה משלי.

לא יודעת בדיוק למה זה.

וכן, לפעמים זה מפריע. 

ממש לאsuper girl

עכשיו כן..ענבל
בס"ד

בעבר לא.

ואני שמחה באלה וגם באלה. אבל מטבע הדברים החברים הקרובים אלי דומים לי כי זה מתחבר יותר והם בד"כ יודעים איך להגיב..

חבר שלי לשעבר (זה ארוך מדי.. אבל אחרי השרשורי "אקס זה לא יפה" אני כבר נזהרת ) למען האמת דמה לי רק במובנים מסוימים אבל אלו היו המובנים שהכי נחוצים לי לחברות.

אבל בעבר היו לי חברות ממש לא כמוני ולא לגמרי היה לי טוב עם זה וזה לא השתנה כי לא הייתה עוד חברה בסביבתי.
החברים בערוץ או בלימודים בערך כןעוגי פלצת
כל השאר ממש לא

אם יכולתי לבחור את עולמי כמובן הייתי בוחר
עולם צדיק דוס לפחות כמוני

אבל אני מאושר מהאנשים שסביבי ב"ה
אז לא היית בוחר בי די"מ
נכון! תיקון: עולם צדיק דוס + די"מעוגי פלצת
1. לא. 2- בסדר. הייתי שמחה שנהיהRty2
עבר עריכה על ידי Rty2 בתאריך ב' באדר תשע"ו 20:06
יותר קרובות בדעות אבל אני חיה איתן ב״ה בשלום על אף השוני. אבל יש נושאים שהם טאבו.
תשובותיהל
רובן המוחלט פחות תורניות. אוהבת אותן.
מניחה שזה הרבה קשור לסביבה בה גדלתי. וגם לאיזושהיא פתיחות מחשבתית שלא תמיד נמצאת בקרב דוסיות. כי לצערי יש לפעמים משהו שמוחק את החשיבה היצירתית העצמית (כמובן שכוונתי היא לגבי תחומים שלא נוגדים את ההלכה ).
ואני מתחברת מאוד לאנשים עם מעוף מחשבתי. ועולם חוויתי צבעוני.
מקווה שהייתי ברורה...
החברות הקרובות שלי מגוונות..כמו צמח בר
יש כאלו שדומות ויש כאלו ששונות.

וכיף לי ממש עם המצב הזה.
בכללי לא מודדת חברות לפי הדעות וההשקפות אלא לפי אופי..
לא לאו דווקא וטוב לי ככהעדידפ

כן.הלב בוער למלך
יש לחברים דתלשי"ם ואני מאוד אוהב אותם.
זה מורכב, מצד אחד כואב לך שהם לא כמוך. אבל מצד שני זה משמח שהם הולכים אחרי האמת שלהם.גם אם היא לא נכונה. זה מראה שיש לך חברי אמת ולא צבועים.
יש וישפתח שערי שמים
יש לי חברות עם אותם דעות שלי ןיש לי חברות שלא . אני אוהבת את זה ככה אבל לפעמים זה באמת מורכב וברור שהחברות שיש להן השקפה דתית דומה אז אני מרגישה חיבור אחר איתן ...
יש לי חברה שמצביעה מר"צ וחברה ערביהתמיד נשאר אני

והרבה חברות חרדיות, וחילוניות, וגם חברות שדומות לי באורח החיים.

כשהייתי יותר קטנה לא היה מצב לחברה שהיא לא מאד דומה לי, והיום כן. אין ספק שלהחזיק בקשר טוב עם אנשים שכל כך שונים ממך זו מורכבות שמושגת עם הגיל, וגם עם החיים. היום מקומות העבודה שלי בעיקר הם אלו שהפגישו אותי עם אנשים כל כך שונים ממני, ואני שמחה בזה.

רק תזהריה-מיוחד
"חברה" ערביה בהחלט יכולה לתקוע לך סכין בגב...
ובהחלט יכולה שלא.ענבל

בס"ד

יש גם ערבים מתורבתים אתה יודע?

חוץ מזה שלא כל הערבים מוסלמים.

אין טעם להסתכן....לשם שבו ואחלמה
זה לא קשור ללהסתכן.ענבל

בס"ד

איתי בסופר עובדת מישהי ערביה ואני לא מרגישה שום סכנה לידה [ספציפית לא נהיה חברות כי היא בת מאה בערך, אבל  עקרונית].

בכל מקרה אפשר גם להכיר אדם ולא גזע.

ויש גם את הדוגמה של ביסאן אבו לבן מבית ספר למוזיקה שהיא ערביה ולא נראה לי שיש בעיה להיות חברים של משפחתה.

בקיצור לשפוט על פי גזע זה טיפשי. ולא כל חברה ערביה תהרוג אותי בשנתי.

אולי, אבל כנראה שהיא גם אף פעםמוטיבציה
לא תהיה חברה שלך באמת.
גם אנשים מתורבתים יודעים לדקור
ונכון שאפשר לשפוט על פי אדם ולא על פי גזע, אבל לא הייתי מציעה לך את זה בימים שכאלה.
^^^^^א"י השלמה

כל ההבדל בין ערבי מתורבת לאחד שהוא לא כזה מסתכם בזה שהשני יכול להרוג גם בדרכים פחות מתורבתות (קולפן למשל...)

ר יונתן אייבשיץ והחתול. וד"ל... מוזמנים לקרא אותו ולהסיקנפש חיה.אחרונה
אם במקום מסויים סטטיסטית יותר אנשיםלשם שבו ואחלמה
נפגעים,
אני אזהר יותר במקום הזה,
לא שהמקום רע בהכרח,
אבל עובדה שיש בו יותר סכנה.

אם בזמן מסויים יש יותר נפגעים,
אז יותר אזהר בזמן הזה,
לא שהזמן רע בהכרח,

אם מגזע מסויים יש יותר נפגעים,
אז אזהר יותר מהגזע הזה,
לא שהגזע רע בהכרח,
יחי התמימות...מבקש אמונה

יש כאלה שעד שלא חוטפים מכה לא לומדים

ענבל תעשי טובה, תגידי את זה אחרי שנסיים לספור גופותיוני
גם הערבים בחברון בתרפ"ט היו מתורבתים.די"מ
אפשר להתעלם בכוח מזה שמדובר במלחמה.
סבבה.
אתה ממש צודקתמיד נשאר אני

מזעזע לומר את זה, אבל לפני שהיא הגיעה אליי הנחתי את הסכין של הבשר במקום נגיש. אף פעם אין לדעת.

יש עוד הרבה סכינים אחריםה-מיוחד
אף אחד לא אומר שהיא במאה אחוז תדקור אותך. רק קצת עירנות ולהשתדל לא להפנות אליה את הגב
ממש לאחוזרת
סבבה לי. כי אני לא חושבת שכולם צריכים להיות באותן דעות

יש לי רק חברה אחת שחושבת כמוני גפן המתוקה
כל השאר שונות מאוד בהתחלה זה שיא ההפריע אבל מסתדרים הן חברות שלי לכל דבר עכשיו וזה לא שהדרדרתי מבחינה דתית או משהו, הבנו את ההבדלים בינינו הן נשארו אותו הדבר וגם אנחנו נשארנו
יש וישאלטלנה
עכשיו באוניברסיטה בכלל...מוקפת בחילוניות שחלק אנטי דת לגמרי...ובכל זאת יש חיבור...נשמת כלל ישראל כנראה...לא שאני שמחה עם זה אבל זה לא מפריע כי יש פתיחות וכבוד הדדי וזה בהחלט מעשיר

גם בחברות הקרובות...אין 'כמוני'...הרוב פחות דוסיות..
ממש לא. לכל הכיוונים..הקולה טובה
יש לי חברות חילוניות וחברות חרדיות, ממלכתיות ופנאטיות, דוסיות טרור ולייט מוחלט..
וזה הכי טוב לי ככה,
אני מופרת מכל הכיוונים, מקבלת את הטוב מכל צד ואוהבת את כולם.

אם כל החברים שלי היו כמוני, זה היה משעמם, ואיך הייתי יכולה ללמוד ולהשתנות ככה?
אני לא מכיר אדם עם השקפה ודעות קרובות לשלי.אריק מהדרום
מסובך מדי לענות.די"מ
הרוב הגדול ממש לא.א"י השלמה

יש בזה משהוא מאוד נחמד לשמוע דעות שונות ולחדד את הדעה שלך. 

אין לי שום בעיה עם זה, החברות הכי טובות שלי לא חושבות כמוני

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך