חיסון שעלת בהריון כמה זה הכרחי?אנונימי (פותח)
בהריון הקודם לא עשיתי,
בהריון הזה האחות אמרה לי שחשוב לעשות..
האמת שלא כ"כ בא לי ואני מפחדת מהחיסון ומהתופעות לוואי..
אשמח לשמוע האם זה באמת כל כך חשוב או שאפשר לוותר.
תודה
עשיתי ולא היה תופעות לוואי רק כאב מקומי בחיסוןאנונימי (3)

אומרים שעכשיו שעלת יותר שכיחה ...

אני הצטערתי שלא עשיתיירושלמית טרייה
רציתי לעשות והרופא קצת זילזל.
אחר כך הייתי בלחץ שהפשושית לא תדבק כי זה נעשה נפוץ בירושלים.
עשיתי בשני ההריונות*סמיילית*

ממש אין כמעט תופעות לוואי, זה רק כאב מקומי ביד. תופעות יותר חמורות אמורות להיות נדירות...

לענ"ד זה ממש חשוב כי השעלת היום יותר נפוצה וזו מחלה נוראית ועד גיל חודשיים התינוק לא מחוסן אם בהיריון האמא לא מתחסנת...

חשוב מאוד לעשותO.L

בשביל מה סתם לסכן את התינוק?

לי האחות אמרה שמי שרגישה לביצים יש סיכוי גבוה יותר לתופעות לוואי נדירות, אבל מי שלא זה נדיר מאוווד, יש רק כאב בזרוע כמה ימים לאחר החיסון. לדעתי זה לא נורא.

עשיתי, רק כאב מקומי בגלל הטטנוס שמעורב.רר
והאחות אמרה שיש התפרצות ומצויין שאני עושה...
אולי היא נגועה בדבר אבל באמת שמעתי באותה תק על כמה עם שעלת.
ברור שיש נגד אבל אני העדפתי לא לקחת סיכון לאור המקרים ששמעתי.

תעשי חיפוש היה כאן שרשור שלם על הנושא.
טוב, צריך גם תגובה אחרת, נכון?...בת 30

אז אני לא עשיתי.

למה? כי ממה שבדקתי הבנתי שזה די חדש שנותנים לנשים בהריון את החיסון הזה, לא מספיק זמן כדי לוודא שאין תופעות לוואי שקשורות לעובר. וזה קצת הפחיד אותי.

נכון ששעלת היום נפוצה יותר (אגב, לא בגלל מי שלא מחסן אלא כי החיסון עצמו הוא לא חיסון הרמטי), אבל באיזור שלנו לא שמעתי על אף מקרה בזמן שהייתי בהריון.

מה שכן- הקפדתי לתת לתינוקת את חיסון השעלת בדיוק בזמן- בגיל 8 שבועות, וגם הייתי מאוד מודעת לכל צינון או שיעול שהיה לה, טיפלתי מיד ועקבתי בתשומת לב שלא מתפתח שיעול שנשמע כמו שעלת.

אני חטפתי את זה בהריון האחרון. גיהנם אמיתי... +mp8
לפני כמה חודשים...
נס שהילדים בבית היו מחוסנים ולא נדבקו ממני.
אם חטפת בהריון אז לפחות העובר היה מחוסן היטב...בת 30

למיטב הבנתי החיסון הוא כדי שהעובר לא יחלה. אם האמא חולה זה אכן לא נעים (גהנום..) אבל לא מסוכן. גם לשאר הילדים זה לא מסוכן. זה רק מעצבן וסיוטי, אבל לא מסוכן.

ואגב, מזל טוב!

זה לא היה מסוכן, ב"ה, רק בלתי נסבל. ותודה על הברכות! +mp8

גם אני סבלתי מזה בהריון..מאי הקטנה

וגם אני יכולה להגדיר זאת כגהינום אמיתי...

שיעול נוראי במהלך היום ללא הפסקה, ובלילות הייתי מתעוררת מהתקף שיעול ונחנקת. ממש נחנקת. לא הייתי מצליחה להכניס אויר, והייתי נכנסת לפאניקה. ומקיאה על המיטה ועל עצמי... מים לא עזר, נשימות עמוקות לא עזר.. וזה היה במשך כמה שבועות טובים.

אם יש אופציה להתחסן, באמת תעשו את זה כמה שיותר מהר. רק לחשוב על תינוק בן יומו סובל מהדבר הזה...

לא מתכוונת כרגע לעשותג'נדס

(חודש שישי)

כמו החיסון נגד שפעת- דעתי נשארה אותו דבר.

לא שוכנעתי שזה מעבר לכסת"ח של כל מיני מקומות + למזער מספר ימי מחלה ממקומות העבודה...

קיצר, הקשר בין החיסון לבריאות שלנו מקרי בהחלט.... (מוכנה לכל העגבניות האפשריות)

עגבניהירושלמית טרייה
השנה ביקשו במיוחד להתחסן כי זה כולל שפעת החזירים.
לא הבנתי מה זה סותר מדבריי..?ג'נדס

אני חושבת את זה גם על החיסון נגד שפעת.

עגבניה+mp8
זכותך המלאה לעשות מה שבא לך...

(ובהריון הזה פעם ראשונה שרצתי להתחסן מפני שפעת למרות שאני בד"כ נגד. אחרי שהרופא אמר לי לשמור מרחק מהילדים שלי החולים )

אבל כל אחד בתפיסתו ובאמונתו...
רגע,ג'נדס

אתן זורקות עגבניות בלי להסביר למה?! חח

בכיף... הלכתי להתקלח

לא זרקתי. הגשתי בכבוד על מגש...+mp8
הסבר לעגבניהירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך ט' באדר תשע"ו 02:24
כתבת שזה כסתח וכדי למזער ימי העדרות מהעבודה וכו'.

מי שאין לו מחלות רקע, ואינו תינוק ולא זקן, אז באמת אין סיבה לחשוש מסתם שפעת. אע"פ שתמיד יכולות להיות הפתעות.. אבל חיסון גם לא מונע הפתעות.

אבל השנה יש שפעת החזירים, או כפי שאמר ליצמן בצדק, שפעת מכסיקו, וכמה כבר נפטרו ממנה ל"ע.

אז לא נכון להגיד לגבי זה כסתח, ימי עבודה וכו'.
כנ"ל שעלת לתינוקות קטנים.
חוץ מהתיאור המזעזע כאן של אלה שחלו בעצמן..
שפעת אני לא מתכוונת לעשות בכללאנונימי (4)
בגלל כל מה שאמרת שהוא ידוע. אבל למה לא שעלת? אשמח להסבר מפורט יותר כי אני ממש מתלבטת אם לעשות. .. (חודש שביעי-לא הפותחת)
שעלתג'נדס
קצת יותר סביר בעיניי לעשות, כדי לחסן את הוולד...

אתייעץ עם אמי שהיא אחות כשאגיע לזמן...
גם שפעת זה לחסן את התינוק.אנונימי (5)
לפי מה שהבנתי אסור לחסן נגד שפעת עד גיל חצי שנה,
ואם את מתחסנת בהריון, אז גם הם נולדים מחוסנים.
לא כדאי?
לא הבנתי שהם נולדים מחוסנים לזהג'נדס
מעדיפה להימנע מזה....
ככה היה כתוב במאוחדת.אנונימי (5)
וגם אם הם לא נולדים מחוסנים,
מעדיפה לשמור את האנרגיות שלי בהריון לגידול של העובר ולא להתמודדות עם שפעת.
אז..ג'נדס
בואי נתחסן לעוד ועוד דברים. כל היום רק נתחסן...

סליחה על העוקצנות. אבל זו בדיוק הסיבה שאני נגד.
"לזרוק" את האחריות על דבר אחר. במקום לקחת אחריות בעצמי.

השבח לא-ל, יש לנו יכולות למנוע מחלות בעצמנו! בלי שום חיסון!!
לשמור על הגוף חזק ובריא שווה הרבה יותר מכל חיסון.
בגלל שזה פשוט יותר לקחת זריקה וגמרנו... אין לנו ייסורי מצפון על הקוראסון הבא שנאכל למשל...

זה בגדול דעתי...
סליחה על התגובה החריפה+mp8
אבל בגלל חוכמולוגים שלא חיסנו את הילדים שלהם- חזרו מחלות כמו שעלת, חצבת וכד'- שכבר כמעט הוכחדו.

אז לא תמיד חכמה להיות נגד.
לא אסון בעיניי שלא הוכחדוג'נדס
אז תגענה מחלות חדשות עוד איקס שנים... זה לא הפיתרון בעיניי.
תגידי את זה לאימהות שילדיהם היו בסכנת חיים מזה+mp8
הם בטח יעריכו מאוד את הפתיחות המחשבתית הזו.
פתיחות מחשבתית?ג'נדס
זו הגישה לחיים שלי. השם נתן לנו הרבה דרכים להתמודד. ונותן לנו לבחור באיזו דרך...
ואם מדובר במחלות קטלניות עם אחוזי תחלואה גבוהים- זה משהו אחר.

אבל שפעת לא נכללת בקריטריון הזה.
לצערנו הרב יש נפטרים מהרבה מחלות. אבל גם אם היו מוצאים חיסון לכל המחלות שקיימות, עם 100 אחוזי הצלחה וללא כל תופעת לוואי- לא הייתי מתחסנת. נראלי. בלי נדר..

לדעתי הגוף שקיבלנו נועד לשמש את הנשמה. ולכן אנחנו מחוייבים לטפל ולתחזק אותו. לדעתי הדרך הכי אידיאלית זה חיזוק הגוף ע"י פעילות גופנית, צריכת ירקות ווטימינים... וכו'.

אם אחרי שחוזרים למה שהגוף צריך, עדין קשה לו להתמודד עם מחלות- ניחא...
אז אני בעד להתחסן.

המצב כרגע זה שאנשים מתחסנים לכאורה במסגרת ההשתדלות שלהם להימנע ממחלות. אבל שוכחים שיש צעדים הרבה יותר בסיסיים והרבה יותר משפיעים!
דיברתי על שעלת וחצבת ואת עונה לי בשפעת.+mp8
דיברתי בכללי על כל החיסוניםג'נדס
והן מחלות לא נעימות. לא קטלניות. לפחות מה שהבנתי על שעלת.
לתינוק ?? שלא תדעי+mp8
ה' ישמורג'נדס
שלא נדע אף אחד.
וכמו שכתבתי במקום אחר בשירשור -

לגבי תינוקות שמקבלים חיסונים בשלב מאוחר יחסית ואז יש זמן שאפשר עוד להידבק- אין לי עוד דעה בעניין. אני באמת אתייעץ ואשאל.
אני עדין עומדת בעמדתי לגבי חיסונים באופן כללי לכל הגילאים...
לתינוק זה ממש סכנה.שירה22222

ג'ננדס, את מסתכלת על הנושא לא כל כך נכון.ירושלמית טרייה
חיסון ממש ממש לא סותר את חיזוק הגוף.
אלו היו נותנים לנו נוגדנים בחיסון, בהחלט היית צודקת. כי אז בעצם עושים לגוף את העבודה.

אבל החיסונים שנותנים לנו הם נגיפים וחיידקים מומתים או מוחלשים. הם מגרים את הגוף לייצר נוגדנים באותו מנגנון שהמחלה מגרה אותו. אז גוף שעבר חיסון למשהו הוא משוכלל יותר ויודע להתמודד עם משהו שלא ידע קודם.

אפשר כמובן לייצר את הנוגדנים בעקבות מחלה ממש. אם זו מחלה קטלנית, כנראה שלא היינו רוצים..
ולתינוקות שעלת נחשבת מסוכנת. גם למבוגרים, מחלה שנמשכת הרבה זמן ויש בה סבל רב או סיכון לסיבוכים, עדיף להימנע.

אין לגוף איזה רווח מלהיות חולים. שוכבים במיטה שבועיים, לא אוכלים טוב, מאבדים כושר..

אז צריך למצוא איזה דרך אמצע, ואת צריכה למצוא את דרך האמצע שלך, עם מה את נותנת לגוף להתמודד בצורה טבעית ועם מה את יוזמת חיסון.

יש יתרון לחיסון בתזמון: נגיד אדמת, אולי אפשר להידבק ולחלות ודי כי זה לא נורא, אבל אם לא יצא לך להידבק את עלולה להידבק בהריון שזה לא טוב. סתם דוגמא. אז עדיף לחסן ליתר ביטחון.

ובקשר לשפעת השנה, בגלל שפעת החזירים, שיכולה להיות ממש מסוכנת במיוחד לנשים בהריון, ביקשו השנה להתחסן.

מקווה שכתבתי ברור ולא סלט, תחשבי על זה.
רוצה לדייק משהובת 30

שעלת- לא נראה לי שחזר בגלל הלא מחסנים. שמעתי על הרבה מאוד ילדים שחלו בשעלת למרות שחוסנו, ולא, לא חלו בצורה קלה יותר ממי שלא חוסן.

חיסון שעלת, מסתבר הוא לא הרמטי, כלומר הוא לא כמו טטנוס למשל שמחסן ב100%.

יכול מאוד להיות שמה שהתחיל את הגל העכשוי של השעלת זה שילוב של חיסון לא הרמטי, המון עובדים זרים ומסתננים ממדינות עולם שלישי וגם, אולי קצת, לא מחוסנים.

בכל אופן- גם שעלת וגם חצבת הן לא מחלות כמו טטנוס או פוליו. הן לא מסוכנות לילד החולה (חוץ משעלת עד גיל חצי שנה). ולזה יש משמעות גדולה כשבאים לשקול אם לחסן או לא.

ודבר נוסף- ג'נדס כתבה משהו שנראה נכון- מחלה אחת שמוגרה- מחלה אחרת תתפוס את מקומה. ביום שיהיה חיסון לסרטן בע"ה- ברור שנתחסן, כולנו. אבל אז, אם יותר לי לנחש, תגיע מחלה אחרת שעולם הרפואה ישבור עליה את הראש עוד כמה עשרות שנים.

ברגע שנכנס חיסון דלקת קרום המוח לשגרת החיסונים- אמנם תמותת ילדים ממחלה זו ירדה, אבל באופן כללי- תמותת ילדים ממחלות לא ירדה. למה? כי אחוזי ההדבקות במחלה אחרת קפצו ב600%!! (לא זוכרת עכשיו איזו מחלה). כנראה יש איזשהו מאזן בעולם המחלות והחיידקים, ולעולם לא נוכל להישמר מהכל.

שרק נהיה בריאים..

סלחי לי, אבל לדעתי הענייה זו טעות.אנונימי (5)
אני באמת מכבדת את הדעה שלך על זה שצריך לשמור על הגוף, ולחזק אותו באמצעים הנכונים.
מסכימה איתך ב150%!
ומאד משתדלת גם לחיות בצורה הזאת. כמה שפחות שטויות והרס לגוף,
וכמה שיותר מאכלים בריאים.
יודעת מה? אפילו אקמול לקחתי אולי פעמיים ב6 שנים האחרונות.
והיו לי המון סיבות ופעמים שהייתי חייבת את זה לתפקוד ובכ"ז..

אבל כשזה נוגע לחיסון, ממחלה שאת לא יודעת מתי ואיך תדבקי בה,
ואם הגוף שלך באותו יום יהיה במצב חזק או לא,
למה לקחת את הסיכון?
את יודעת שאפילו עייפות רגילה מחלישה את היכולת של הגוף להתמודד עם מחלה?
אז איך תצליחי להיות תמיד לא עייפה?
ולא מצוננת, ולא שום משהו אחר..

מבינה ת׳ראש?

אם כבר לשמור, אז מכל הכיוונים.

זו לפחות דעתי.
אכן יש בזה משהוג'נדס
אבל את שכחת אולי להכניס את הסטטיסטיקה שח"ו אדבק במחלה כלשהי... אמי לא חושבת שזה בריא לחיות ולחשוב בצורה שאולי כל רגע אדבק במשהו...
למה כדאי לעשות שעלת?שירה22222

פשוט כי זה מסוכן לתינוק אם ח"ו הוא יחלה בזה. רק בשנים האחרונות ל"ע היו כמה תינוקות שנפטרו משעלת.

המחלה הזאת לא ממש נדירה והיא נמצאת ברחובותינו ותינוק ממש פצפון מאד מתקשה להסתדר עם התקף שיעולים ברמה כזאת.

אמא שלי נדבקה בשעלת ממש אחרי הלידה ואח שלי התינוק נדבק ממנה, וזה היה ממש סיוט ומפחיד.  הוא היה מאושפז במשך לפחות שבועיים והיה בהשגחה צמודה, כל פעם שהוא רק התחיל להאדים מהשיעולים מיד הזעקנו רופא... ממש חוויה מלחיצה ומסוכנת.

בקיצור, לדעתי ממש כדאי להימנע מהלחץ המיותר הזה...

כן!leee

לפני שהם התחילו להמליץ על חיסון שעלת בהריון האחיין שלי נדבק בזה כשהוא היה בן 6 שבועות- זה מחלה שכיחה היום, ולמה לא לנסות ולמנוע אותו אצל תינוקות?

חיסון זה לא דבר נעים,כתר הרימון
אבל מה אנחנו לא עושות למען התינוקות שלנו?
סיפור מפחיד ששמעתי לאחרונה על שעלתאיזה יום שמח

תינוק בן חודש שהיה מאושפז יותר מחודש במצב של סכנת חיים כי האמא לא התחסנה בשעלת והילד נדבק מאיפה שהוא..

אחותי היתה בהריון של תאומיםmp3

ולא התחסנה כי הרופא אמר לה שזה הכי פחות חשוב ועדיף לסיים קודם את מה שממש חשוב.בקיצור מה שקרה זה שהתאומים חטפו שעלת בגיל חודש בערך וסחבו את זה כמעט 3 חודשים עם אנטיביוטיקה אינהלציות והמון המון לילות ללא שינה וחרדות של ההורים. גם אחותי ושאר הילדים שבבית חטפו את זה-אמנם בצורה קלה יותר אבל בשביל אמא אחרי לידה של תאומים ועם עוד ילדים בבית זה היה סיוט ארוך ומיותר. בקיצור,לעניות דעתי כדאי להתחסן.

אני לא רציתי להתחסןאנונימי (6)אחרונה

זה היה נראה לי מיותר ואני שונאת חיסונים. ואז בשבוע 37 הייתי באיזה מקום ליד הבית ומישהי שבאתי להתיישב לידה אמרה שלא כדאי שאשב לידה, כי יש לה שעלת ואני בהריון....

מייד הלכתי להתחסן, כמובן

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאהאחרונה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאהאחרונה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגעאחרונה
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

אולי יעניין אותך