(ואני כמובן חא פוסק לאף אחד) יש לחלק בין שומר לחבר שעולה בתחנה אחרת, שאז זה אסוא, לבין שומר לחבר שעולה באותה תחנה רק מעט אחריו. כיוון שנוהג העולם למשל שאם יש שניים שנוסעים יחד, אחד מעמיס את התיקים בתא המטען ואחד תופס להם מקומות. קל וחומר כמובן אם שילם כבר יל שניהם אבל פילו אם לא, זה דבר שמקובל ורגיל על כולם, ואין בזה "גזל" מיוחד. כך. לדעתי.
וזה בניגוד לשמירת מקום לחבר בתחנה אחרת שזה כבר בעיייתי בהרבה כי אין נקודת נתחלה שווה בין נוסע שעלה בתחנה הראשונה לזה שעלה בתחנה לאחר מכן. באותה תחנה עוד נניתן להבין נרום שנשמר נמנוסע 18 לנוסע 30, נניח, אבל בין שתי תחנות זה כבר מיקום אחר לגמרי ש"קוטע" את הרצף הסביר שנוהג בעולם.
וכל זה כשמדובר במקום הטחרון באוטובוס. כל עוד יש עוד מקומות באוטובוס לגיטימי בהחלט לשמור את המקום הספציפי לידך לחבר גם טם עולה עוד תחנה או שניים (שוב, בהנחה שבכל מקרה יהיה למי שעולה בתחנות לפניו מקום לשבת) גם אם מישהו אחר מתעקש דווקא על המקום לידך. כיוון שנוהג העולם הסביר הוא שחברים רוצים לשבת יחד בנסיעה וכל עוד אין ביבה מספיק רצינית למישהו אחר להתעקש דווקא על המקום לידך כשיש לו עוד מקומות, אני לא רואה כאן בעיה הלכתית.
ואדגיש שוב הכל אני אומר מדעתי הדלה בלבד.