ככה: קניתי היום דיסקונקי, נאמר שהוא בנפח של 4 ג'יגה בית. עכשיו, אני מודע לכך שכמעט תמיד חלק קטן מהנפח נתפס על ידי דברים מובנים מראש בדיסקונקי שכנראה הם מאפשרים לו לפעול - אבל כאשר חיברתי עכשיו את הדיסקונקי למחשב בפעם הראשונה, ובדקתי את הנפח הכללי והנפח הפנוי, נדהמתי לראות שלמרות שעל האריזה כתוב 4 ג'יגה, במחשב עצמו בפרטים של הכונן, כתוב שהוא מכיל 6 מגה שכבר "תפוסים", ועוד 3.58 ג'יגה פנויים - ובסך הכל כולל הכל, פחות מ3.60 ג'יגה - כשזה כולל מה שכבר מובנה שם.
זה בעצם אומר שגזלו אותי ב0.4 ג'יגה, ולמעשה, בעשירית מהנפח המצויין - לא ככה? (שואל בנעיקר מביני מחשבים - האם אני צודק?)
ולאחר השאלה מעלה - עולה השאלה האם להתלונן/אפילו להחזיר את הדיסקונקי לחנות בטענה של מקח טעות ושל "עבודה בעיניים"? ואז השאלה היא האם זה יעזור בכלל? פשוט כבר שנים רבות לא קניתי דיסקונקי, ואני לא בטוח שדיסקונקי אחר שאני אקנה יכיל באמת את הכמות שמצויינת על האריזה שלו או לכל הפחות קרוב לכך משמעותית. ואז למעשה אין לי הרבה מה לעשות, ואני בכל מקרה זקוק לדיסקונקי...
ואולי עדיף לא להחזיר לחנות אלא להתלונן לחברה של הדיסקונקי עצמה? אבל כמה זה כבר רלוונטי, חברה מחו"ל וכו'?
ואולי אני סתם מתקטנן על שקלים בודדים, כיוון שדיסקונקי במחירים האלו עולה באמת יחסית מעט? ובכל זאת גם כש"גוזלים" אותך רק ב2-3 שקלים בסך הכולל, זה עדיין מעצבן, בטח כאשר חושבים על כך שאם זה אלפים/מאות אלפים שקונים את זה ונגזלים ככה, אז זה המון כסף... (אולי שווה בכלל לתבוע תביעה ייצוגית?
ואומנם אני קורץ אבלמתחיל לחשוב למה לא בעצם...)ח