איך אפשר לקדם את בניית המקדש?...123

משהו שקראתי עכשיו ב"חברים מקשיבים" וממש אהבתי:

שמעתי את ראש הישיבה שלי ´מתלונן´ כמה פעמים בתקופת שלושת השבועות שכולם שואלים אותו אם מותר כביסה כזו, מוסיקה כזו, ליזום איזו סעודת מצווה שאפשר לאכול בה בשר וכו´, אבל אף אחד לא שואל אותו איך אפשר לקדם את בניית המקדש, איך אפשר להתעלות במדרגות הקדושה וכו´.
מה שאני בא לומר, על פי ראש הישיבה שלי, היא שיש לנו בעיה בימים האלה. בית המקדש רחוק מאיתנו, והוא כל כך רחוק עד כדי כך שאנחנו לא זוכרים על מה אנחנו נוהגים מנהגי אבלות, מה סיבת הדבר. כך יוצא שאנחנו נשארים עם המנהג ובלי הסיבה, ואין ספק שקשה להתמיד במסגרת חיים שכזו הרבה זמן.
אחי שאל אותי האם להקל ולשמוע מוזיקה או לא. עניתי לו בצורה מאוד פשוטה – מרחק ההליכה בין שער יפו לכותל, דרך השוק, הוא לא גדול – משהו באזור העשרים דקות הליכה. כולנו מכירים את זה, מריחים את הריחות, שומעים את הקולות ורואים את המראות שם. לא קשה לחוש את זה.
אתה יודע כמה זמן לקח לרומאים לעבור את הדרך הזו?
נכון. שלושה שבועות – שלושת השבועות.
למה? השריון היה להם כבד? האספקה של האוכל לא הגיע בזמן?
אחי, תכניס לעצמך לראש – הייתה שם מלחמה. מלחמה של שלושה שבועות על דרך של עשרים דקות. דם נשפך כמים. יהודי נופל ואחר ממלא את מקומו. תושבי ירושלים ידעו על מה הם נלחמים ולא וויתרו. ישנם תיאורים מזעזעים בחז"ל על נהרות של דם, ממש נהרות, שזרמו שם. מי בכלל רוצה לשמוע מוזיקה ולשמוח כשהוא מבין מה הלך שם?
אנחנו חייבים להתעורר. אם נשכיל לנתב את מנהגי האבלות לכיוון הלב, כדי להשפיע עליו להבין את מאורעות התקופה אנחנו נשאל את השאלות הנכונות ונהיה שלמים עם עצמנו.

בצ"ל אריאל!

קישור לדברים.123
תגידואנונימי (פותח)

תגידו האם אתם באמת רוצים שיבנה בית המקדש? עכשיו כולם אומרים לעצמם כן ברור מה כל יום אני מתפלל על זה וכו. אבל תגיד אתם באמת  יכולים לתאר לעצמכם יומ"כ כזה שהכה"ג שוחט פרה ואז באים ושורפים אותה והוא מזה באצבעו 7 פעמים...

כאילו כל הדבר הזה מאד מאד רחוק מאיתנו, ורציתי  לשאול איך אתם מתמודדים אם זה?

ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים, במקום בית זבח.123אחרונה

מתוך דבריו של הרב יעקב אריאל:

הרב(קוק) מודע לקושי הפסיכולוגי הקיים, שאחרי אלפי שנות ניתוק מעבודת המקדש הקרבת הקרבנות נראית לנו רחוקה מהשגתנו. ואחרי שהורגלנו לשלם פרים שפתינו יקשה עלינו מאוד להפוך את הקערה על פיה ולשלם שפתינו בפרים. ואכן סבור הרב שלא בקלות נוכל להשתחרר מהרגלנו הגלותיים המושפעים מאורח המחשבה של התרבות המערבית ( שמקורה בנצרות). ורק ע"י השבת רוח הקודש לישראל יחזור עם ישראל לגישתו המקורית:

"ובעניין הקרבנות, ג"כ יותר נכון להאמין שהכל ישוב על מכונו, ונקיים בע"ה כשתבא הישועה, ונבואה ורוח הקדש ישובו לישראל, כל האמור ביעודה כמאמרה. ולא נתפעל ביותר מהרעיונות של התרבות האירופית, כי דבר ה' אשר עמנו, הוא עתיד לרומם את יסודי התרבות כולם למדרגה יותר עליונה ממה שיוכל כל שיקול דעת אנושי לעשות. ואין ראוי לנו לחשוב שבקרבנות מונח הוא רק הרעיון הגס של העבודה המגושמה, אלא שיש בהם טבעיות קדושה פנימית, שאי אפשר שתתגלה ביפעתה כי אם בהגלות אור ה' על עמו, ותחיה מקודשת תשוב לישראל, - ואותה יכירו גם כן כל העמים כולם. אבל מסכים אני עם כבוד תורתו, שאי אפשר לנו לגשת למעשה הקרבנות בלא הופעה של רוח הקדש גלויה בישראל. אמנם צפיה זו ג"כ לא נפלאת היא ולא רחוקה, ויוכל להיות שפתאום יבוא אל היכלו האדון אשר אנו מבקשים ומלאך הברית אשר אנו חפצים, - ואז יבנה בית המקדש במהרה בימינו". (אגרות ראיה ד, עמוד כד).

"תתכן אולי תקופת מעבר והסתגלות שבה יהיה צורך להשתמש כהוראת שעה בהדרגה על מנת להרגיל את אדם מחדש לצורה זו של עבודת ה' אולם זו תיעשה במסגרת כללי ההלכה בלבד. אפשר לשנות איזה דבר אם רואים שהזמן מרשה או מכריח, אבל הדבר יביא לחשוב שהתורה אינה אלוקית, וזה עוקר יסוד הכל. על כן הכל קיים לעד, והשינוי הוא אפשרי רק על פי תנאים מיוחדים, הוראת שעה שבאה מנביא או בית דין וכיוצא בזה". (ערפלי טוהר עמוד כב).

במקום אחר ממליץ הרב להעמיק בתורת הסוד כי זו תאפשר לנו להסתגל מחדש להגיון הישראלי המקורי: "וכשמסתכלים יפה בסודות התורה-הפנימית, מתעלים למעלה מההגיונות המצומצמים של ההשערה השכלית האנושית, ואינם חשים לכל מה שהן מגבילות לפי מיעוט הדעה" (אוצרות ראיה ד 46).

אלא לדעת הרב "חדש ימינו כקדם" אין משמעותו חזרה לאווירה ששלטה בתקופות הקדומות. העולם מתקדם ומתפתח ועמו גם האמונה והחיים הדתיים. הקרבת הקרבנות המחודשת תיעשה אפוא על רקע נפשי עמוק יותר. הקרבנות יוקרבו מחדש ברמה רוחנית נעלה יותר. בית המקדש ישמש בעיקר כבית תפילה. אלא שהביטוי הנעלה של התפילה ייעשה באמצעות הקרבן והקרבן יתעלה למעלת התפילה. ובניסוחו של הרמב"ם: "הכוונה השנייה תתעלה למדרגתה של הכוונה הראשונה. יהיה ביתי בית תפילה לכל העמים במקום בית זבח, וכדי לבוא אל המטרה של היות ביתי בית תפלה ישמשו הקרבנות שיהיו גם הם לרצון בהיותם מכשירים מעלים ומקרבים אל התכוונה הרמה הרצויה, ושמחתים בבית תפילתי, השמחה הנעוצה בהמגמה האחרונה. אמנם לתעודות אנושיות רמות כאלה, תביא את הדורות הבאים, רק השמיעה בקול ה'. (אוצרות ראיה ב-ג 758).

http://yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=897&q

בצ"ל אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך