מרק חם (אפשר ליד זה גם קערת קרוטונים).
מרק כתום מדלעת או דלורית, או מרק אפונה או בצל.
האפונה והכתום ממש שטויות להכין, ואפשר לפני שבת, ובמוצ"ש רק לחמם. זה מעשיר את הסעודה וגם משביע.
אולי כדאי לך להכין את המאפים מראש, להקפיא מיד אחרי שמתקרר, ולהוציא מהפשרה בצאת השבת - לפרוס את המאפים אחד אחד - כלומר לא בערימה - על מגש, שיפשירו מהר, ואחרי חצי שעה -45 דק' אפשר לחמם על הפלטה.
קחי בחשבון שיהיה לך הרבה על הראש -סדר, כלים, עריכה, לחתוך סלטים טריים וכו', ואפיה עבור כזה סדר גודל של אירוע לא כדאי ברגע האחרון.
את הסלטים המבושלים את יכולה להכין מראש, אפילו היום. מטבוחה אפשר להקפיא. גם חצילים קלויים בחצאים או בפרוסות אפשר להקפיא ולתבל אחרי הפשרה.
ואפשר גם אנטי פסטי - ירקות פרוסים, צלויים. את יכולה להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם על הפלטה במוצ"ש ולתבל.
את יכולה להכין טחינה טובה עם הרבה ירוק או בלי.
גם חומוס ביתי אם תרצי.
אפשר לבשל מראש תפ"א וביצים קשות, ואפילו לקלף לפני שבת. ובמוצאש לחתוך לקוביות להוסיף מיונז, או 1-2 קופסאות טונה עם חלק מהשמן שלהן (אפשר גם גרגירי תירס מקופסא), אפשר מלפפון חמוץ. ולתבל.
אם יש לך מייבש חסה טוב, את החסה אפשר להפריד לעלים,להשרות ולשטוף עוד ביום שישי, לייבש בעזרת הכלי המיוחד ולשמור במייבש כשהוא אטום או בשקית ניילון של סופר.
בהצלחה.