דואגים לחיות ולפרחים...123

אבל מה עם בני-האדם, מה עם האנשים?!?

אולי אני לא רואה נכון, תגידו לי גם אם אתם רואים כמוני:

http://www.nrg.co.il/online/35/ART/959/336.html

במסיבת העיתונאים שנערכה מטעם העמותה לפני כחודש וחצי בנושא הגורים האוזבקים, לבשה אלטמן חולצה כתומה לאות הזדהות עם מתנגדי ההתנתקות. "אני גם התחלתי להתנגד בגלל שאני יודעת שחיות רבות יופקרו בשטח ואני לא יודעת אם הפלשתינים ידאגו להן".

כל ההתנגדות שלהם לא בגלל הדאגה לבני-אדם, אלא בגלל הדאגה לחתולים. עד איזה רמת טמטום אפשר להגיע?!?

בצ"ל אריאל!

כבר אמר מי שאמרמשה
"עולם הפוך ראיתי"

והיה גם מי שהשיב לו "עולם ישר ראית", ואילו עולמינו הוא ההפוך.

בברכת רפואת הנפש והגוף.
אז מה?...צחי קנטור

מה כל כך דוקר? הופתעת או משהו?
 - קודם כל, זה לא חדש שיש אנשים שרואים את עצמם כאיכפתיים שדואגים לכולם. יש שדואגים ליערות הגשם, לעצים ולחיות. ואם הגברת מאמינה שצריך לעשות את ההתנתקות, אבל מסכימה לוותר על הרעיון כי יותר חשוב לה החיים של החיות, כל הכבוד לה, אם היא הולכת עם מה שחשוב לה עד הסוף, (להבדיל מ"ירוקים" אחרים שמעדיפים ש"ירוקותם" מתבטאת בסירובם להקמת אתר הקרווילות בשביל המתנחלים בניצנים, שהיית לכאורה צריך לזעום יותר פה).

- וחוץ מזה, מי אמר לך שרק בגלל זה היא מתנגדת להתנתקות? וגם אם כן, אז מה?? איך זה "טמטום"?

תסלח לעניות דעתי הדלה, כי אתה פשוט חייב להסביר לי איך הגעת למסקנה שזה "טמטום"... כי אני פשוט לא מצליח להבין לבד...

קראת את הכתבה?...123

מה כ"כ קודר?!? אני לא מבין את השאלה שלך, צחי!
הידיעה שיש אנשים שבע"ח אצלם הם בסדר עדיפות גבוהה מבנ"א, לא אמורה לזעזע אותנו?!

שהופתעתי? האמת לא כ"כ הופתעתי לראות שיש כאלה, כי ידעתי שיש כאלה. כן, הופתעתי שהם לא מתביישים לדבר על זה בריש גלי ולספר על המסירות נפש שלהם למען הצלת החיות, כאשר חיי אדם לא מעניינים אותם. כאשר יש משפחות שהולכות להרס, ויש אנשים שאולי ימצאו את עצמם מתאבדים בגלל המצב, אך לא זה מה שמפריע להם, אלא שגירוש אנשים מביתם עלול להזיק לאיזה חתול מסכן, אז זה מה שגורם להם להתנגד לגירוש.

כל הכבוד לה על מה?! על שיש לה סדר עדיפויות מעוות לגמרי?!

זה כמו שאדם לא יסתפר ביום שבת שחל בספירת העומר, בגלל שזה ספירת העומר ולא בגלל שזה יום שבת. היא נגד ההתנתקות רק בגלל היחס לחיות, ולא בגלל היחס לבנ"א. היא בפירוש אמרה שרק בגלל זה היא מתנגדת. אז זה לא נקרא טמטום?!

צחי, אתה בחור חכם. זה נראה כאילו בכוח אתה מנסה להתפלסף על דברים פשוטים הגיוניים ברורים ומוחלטים. עם כל עניות דעתך, אתה יכול להבין טוב מאוד על מה אני מדבר.

*קבוצת המילים: "לעניות דעתי הדלה", לפי עניות דעתי(לא הדלה), לא הולכים ביחד. משום שהמילה "עניות" עניינה צמצום, וכן עניין המילה "דל". אז כאשר יש צמצום אחרי צמצום, הצמצום השני גורם לצמצום הראשון להיות יותר קטן, וכך בסה"כ יוצא שצמצום אחד מבטא יותר צמצום מאשר 2 צמצומים. אם אתה אומר ש"עניות דעתך" היא "דלה", אז זה אומר שיש לך 'דלות' ב'עניות הדעת'. ויוצא שאתה לא עני הרבה בדעת, אלא רק בצורה מעטה.

עד כאן פינת הפילסוף שלי.  

בצ"ל אריאל!

עזוב..צחי קנטור

אם היה לה בסדר העדיפויות הבנה לפגיעתה הקשה של ההתנתקות בעם ישראל, והייתה מעמידה אותה אחרי אהבתה לחיות, הייתי אומר שזה סדר עדיפויות מעוות. אבל אם לא, אז אין מה לעשות... הרי בסך הכל, למרות שמנהג זה רק מנהג (ביחס לאיסור תורה) הוא הציל את האדם מאיסור תורה, ולפחות יש משהו, שנכון שהוא לא מספיק, אבל גם הוא חשוב. ואם נשווה את זה לנמשל, הרי שאותו האדם לא מכיר באיסור השבת, אז זה כבר לא טמטום. וחוץ מזה, הרי הם מתעלמים מכל הסבל הזה לבני אדם כי יש להם אינטרס שהמהלך יתקדם, ואז למי אכפת מכמה חתולים קטנים ומייללים. בשביל זה לבטל התנתקות?! חוץ מזה, את העובדות הרגישות שציינת בדרך כלל התקשורת, אליה הציבור הזה חשוף, מיטיבה לטייח, ולמרות הכל קשה להאשים את מי ש(עדיין) לא נחשף לדברים האלה.

המושג בסוף לא שייך להתייחס אליו ברצינות... המושג "אין מיעוט אחר מיעוט אלא לרבות" - שייך לגמרא,לא להודעות בפורום, ואני חושב שזה נראה ברור ש"הדלה" מוסב על "דעתי". אבל שוב, כמו שאמרתי, זה היה בצחוק, ואין טעם להתעמק בדבר כזה.

סדר עדיפויות מעוות.123אחרונה

"מעשה בשני כוהנים שהיו שווין רצין ועולין בכבש. דחף אחד מהן את חבירו לתוך ד' אמות, נטל סכין ותקע לו בלבו.

בא רבי צדוק ועמד על מעלות האולם ואמר: 'שמעוני אחינו בית ישראל! הרי הוא אומר (דברים כא) 'כי ימצא חלל וגו' 'ויצאו זקניך ושופטיך ומדדו'. בואו ונמדוד על מי ראוי להביא עגלה - על ההיכל או על העזרות'. געו כל העם אחריו בבכייה.

ואח"כ בא אביו של תינוק אמר להם: 'אחינו! אני כפרתכם - עדיין בני מפרפר וסכין לא נטמא'.

ללמדך שטומאת סכין קשה להם לישראל יותר משפיכות דמים. וכן הוא אומר (מלכים ב' כא') 'וגם דם נקי שפך מנשה הרבה מאוד עד אשר מלא את ירושלים פה לפה': מכאן אמרו בעוון שפיכות דמים שכינה נעלית ומקדש נטמא (תוספתא יומא, פ"א ה"י. וזה מובא גם במסכת יומא דף כ"ג ע"א).

לא נאריך יותר מדי בפרשנות של הקטע הזה, אך זה בא לומר שעל סדר עדיפויות מעוות, השכינה הלכה ובית המקדש נטמא(וכמובן, נגרם רצח בגלל זה), וזה הבסיס לכל ההרס הרוחני של עמ"י.

-

הקטע בסוף, נכתב עם כל הרצינות. לא התכוונתי ל"אין מיעוט אחר מיעוט אלא לרבות"(שזה מ-13 מידות שהתורה נדרשת בהן), אלא שמיעוט אחר מיעוט בא למעט את המיעוט הראשון, ולעשות אותו פחות קטן ולא יותר קטן. אז יוצא שאם יש 2 מיעוטים, אז זה מתאר דבר פחות קטן מאשר דבר בעל מיעוט אחד.

זה בסה"כ עברית פשוטה עם הסתכלות קצת יותר מעמיקה.

ואני שוב חוזר ואומר, שזה עם כל הרצינות.

בצ"ל אריאל!

גם אנ דואג לחתוליםצחקן

ב"ה

אבל קודם - כל לבני אדם.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך