מה כ"כ קודר?!? אני לא מבין את השאלה שלך, צחי!
הידיעה שיש אנשים שבע"ח אצלם הם בסדר עדיפות גבוהה מבנ"א, לא אמורה לזעזע אותנו?!
שהופתעתי? האמת לא כ"כ הופתעתי לראות שיש כאלה, כי ידעתי שיש כאלה. כן, הופתעתי שהם לא מתביישים לדבר על זה בריש גלי ולספר על המסירות נפש שלהם למען הצלת החיות, כאשר חיי אדם לא מעניינים אותם. כאשר יש משפחות שהולכות להרס, ויש אנשים שאולי ימצאו את עצמם מתאבדים בגלל המצב, אך לא זה מה שמפריע להם, אלא שגירוש אנשים מביתם עלול להזיק לאיזה חתול מסכן, אז זה מה שגורם להם להתנגד לגירוש.
כל הכבוד לה על מה?! על שיש לה סדר עדיפויות מעוות לגמרי?!
זה כמו שאדם לא יסתפר ביום שבת שחל בספירת העומר, בגלל שזה ספירת העומר ולא בגלל שזה יום שבת. היא נגד ההתנתקות רק בגלל היחס לחיות, ולא בגלל היחס לבנ"א. היא בפירוש אמרה שרק בגלל זה היא מתנגדת. אז זה לא נקרא טמטום?!
צחי, אתה בחור חכם. זה נראה כאילו בכוח אתה מנסה להתפלסף על דברים פשוטים הגיוניים ברורים ומוחלטים. עם כל עניות דעתך, אתה יכול להבין טוב מאוד על מה אני מדבר.
*קבוצת המילים: "לעניות דעתי הדלה", לפי עניות דעתי(לא הדלה), לא הולכים ביחד. משום שהמילה "עניות" עניינה צמצום, וכן עניין המילה "דל". אז כאשר יש צמצום אחרי צמצום, הצמצום השני גורם לצמצום הראשון להיות יותר קטן, וכך בסה"כ יוצא שצמצום אחד מבטא יותר צמצום מאשר 2 צמצומים. אם אתה אומר ש"עניות דעתך" היא "דלה", אז זה אומר שיש לך 'דלות' ב'עניות הדעת'. ויוצא שאתה לא עני הרבה בדעת, אלא רק בצורה מעטה.
עד כאן פינת הפילסוף שלי.
בצ"ל אריאל!