עשיתי במרפאה בגבעת שאול, עלה 4600 והיה החזר של חצי מביטוח משלים הפניקס.
למה עשיתי - כי אני מעל גיל 35, ידעתי שמי שפיר כנראה לא אעשה אם לא תהיה סיבה חס וחלילה, וגם רציתי לדעת מוקדם יותר.
מי שפיר זה בשבוע 16.
סיס שיליה זה בשבוע 12-13 אאל"ט, וזאת בדיקה עם יותר סיכון להריון ממי שפיר אז כנראה עוד פחות עושים אותה אם אין סיבה טובה ח"ו.
ובדיקת הדם היא בשבוע 10 עם תוצאות תוך שבועיים, כך שמקבלים תשובה היכ מוקדם מכל האפשרויות הנ"ל.
מכיוון שזאת בדיקה בלי סיכון להריון אין מניעה הלכתית לעשות אותה, גם אם לא עושים הפלות או כן עושים, אפשר לעשות סתם כדי להיות רגועים.
מה שכן, היא לא בודקת כל מה שבודקים במי שפיר (אם מי שפיר, אז כדאי בשערי צדק כי הם עושים תמיד ובחינם גם בדיקת CMA שזה צ'יפ גנטי או משהו כזה, בודקים הרבה יותר גנים ואת תקינותם או חוסרם, לפי מה שאני זוכרת. הרופאה המליצה לי כך).
ה NIFTY גם נחשבת פחות אמינה ממי שפיר, אבל היא כנראה מאד מאד אמינה אז אפשר להתייחס אליה כמעט אותו דבר.
ייתכן שהיום זה כבר משבוע 8.
כנראה יעלה יותר כי מיד אחרי שאני עשיתי העלו מחירים.
יותר מעובר אחד, לא בטוחה שזה רלוונטי כי לא יודעים כנראה אם תפסו גנים של אחד או השני או שניהם. תבררי, בטח כתוב באתרים של החברות השונות. יש היום בדיקה שנקראת פנורמה, כנראה ה NIFTY החדשה. בעיקרון רופאת הנשים אמורה לדעת ולהמליץ לך, אע"פ שזה לא במימון קופות החולים עדיין למיטב ידיעתי.