האם הרבנית יכולה לספר לקוראות כיצד נראה יום הפורים בבית הרב זצ"ל?
"סעודת פורים התקיימה אחרי שמאות אנשים הגיעו במשך היום למשלוחי מנות, ובעיקר לברכות ולשמחה. במשך היום מהבוקר עד אחרי הצהריים היה הבית דחוס מאנשים שנכנסו ויצאו, חלקם מחופשים וחלקם לבושים בגדי חג, חלקם עם משלוחי מנות ביד וחלקם באים לקבל דמי פורים, וכולם יוצאים שמחים.
הרב היה מחלק לכל ילד דמי פורים. שקית גדולה של מטבעות הייתה לו ביד וכל ילד קיבל דמי פורים. אני הכנתי עשרות משלוחי מנות, וגם עוגות ושתייה לרוב. הייתי משתדלת שכולם יצאו עם משהו ביד או משלוח מנות או לפחות עוגה ושתייה. לא הצלחתי עם כולם, כי היו רבים בלי עין הרע. אבל השתדלתי שכולם יקבלו לפחות יחס של הארת פנים.
הרב היה מאיר פנים לכולם. מאיר פנים ביותר. הוא היה מברך כל אחד לפי מה שהוא צריך, עד שהגיע זמן תפילת מנחה. שם היינו נעצרים, מתפללים מנחה ונערכים לסעודת פורים.
בסעודה היו בעיקר בני משפחה, והדלת הייתה ננעלת למשך זמן מסוים כדי שתהיה מעט פרטיות לבני הבית. אבל זו לא הייתה ממש פרטיות. תמיד היו יותר אורחים מבני בית בארוחה הזאת. ארוחה כיד המלך, שגם שתו בה קצת. אני אומרת קצת, מכיוון שלרוב לא היו בה שיכורים, רק אולי קצת מבוסמים. בכלל, בבית הרב לא היו שיכורים במשך כל היום. רק אנשים שקצת שתו מעל המידה של יום יום, ומעט מאוד אנשים שממש היו שיכורים עד דלא ידע.
גם הרב עצמו לא היה שותה כדי שכרות. הוא היה מקיים את מצוות השכרות של היום בבוקר אחרי התפילה. מיד כשהיה חוזר היה אוכל משהו ושותה יותר מלימודו והולך לישון מעט. אחר כך היה קם לקבל את משלוח המנות הראשון שהיה מגיע תמיד בשעה מוקדמת אחרי תפילת ותיקין.
כן, גם בפורים היה הרב קם לתפילת ותיקין. הוא היה אומר שיש כאלה ששותים יין בלילה, ולא יודעים שבזה הם מפסידים את מצוות החג. שהרי השותה בלילה יותר מלימודו לא יכול לקום מוקדם ולא יכול לשתות במשך יום הפורים, והלוא אין מצווה להתבסם בלילה אלא רק ביום. על כן הרב לא היה מתבסם כלל בלילה אלא ביום בלבד.
בסעודה זו הייתה שמחה עילאית. שמחה של שירה ושל אור גדול. ממש התקיים בסעודה זו המשפט האמור במגילה: ליהודים הייתה אורה. יש תמונה שצילם פעם הבן של הרב דאום זצ"ל בפורים בבית הרב. למעשה זו לא תמונה אחת אלא סדרת תמונות שמראה את הרב בשמחת פורים. שם רואים את הרב כמו אור. כל מי שסביבו נראה רגיל והוא נראה מלא אור.
כמובן שמי שלא ראה אותו דרך עין המצלמה לא הבחין באור המיוחד הזה. אבל המצלמה הָרגישה הצליחה לצלם את האור הגדול של הרב בפורים".
האם יש לרבנית סיפורי ישועות שהרב היה פועל בסעודת פורים?
"פעם מישהו ביקש מהרב ברכה לזיווג, אחרי הרבה שנים של ניסיונות כושלים להקים משפחה. הרב היה בחלק אחד של החדר שהיה צפוף מאוד, והנשים עמדו בחלק השני של החדר שהיה גם הוא צפוף מאוד. מעל כל הצפיפות הזאת התנשא קולה של השירה והשמחה.
כשהבחור ביקש מהרב ברכה לשידוך, הרב בירך אותו מה שבירך ואנחנו, שהיינו בחלק השני, בדיוק חשבנו על בחורה שהייתה שם שהיא מתאימה לאותו בחור. בינתיים הבחור נחלץ מכל הדוחק של ההמונים שגדשו את הבית והתקדם לעבר היציאה מהבית. אנחנו כבר הספקנו לתפור את השידוך בלי ידיעת הבחור, והחלטתנו בדעתנו שהוא מתאים לה. כשהוא עבר על פנינו, קראנו לו והצענו לו לשידוך את הבחורה שחשבנו עליה. היא הייתה בבית והוא הצליח גם לראות ולהתרשם ולהסכים. אחרי זמן קצר הם השתדכו והתחתנו. ממש ראינו איך מתקיים בהם 'טרם יקראו ואני אענה, עוד הם מדברים ואני אשמע'".
האם יש לרבנית סגולות לחודש אדר ולחג הפורים?
"בוודאי, לתת לתת לתת. או מתנות לאביונים, או לתת חיוך ושמחה למי שעצוב, או לתת צדקה למי שאין, או לתת מילה טובה למי שצריך, או לתת ברכה. העיקר לחשוב על אחרים ולתת להם מה שהם צריכים".
.