אני כנראה מתחיל בקרוב קורס חובשים (בהיקף של כ100 שעות מטעם איחוד הצלה). אשמח לטיפים והמלצות כמו: על מה כדאי לשים דגש? האם כדאי להתכונן לפני ואיך? יש טעם לבוא עם מחברת ולסכם או שהלימוד הוא מעשי?
תודה
אני כנראה מתחיל בקרוב קורס חובשים (בהיקף של כ100 שעות מטעם איחוד הצלה). אשמח לטיפים והמלצות כמו: על מה כדאי לשים דגש? האם כדאי להתכונן לפני ואיך? יש טעם לבוא עם מחברת ולסכם או שהלימוד הוא מעשי?
תודה
ולהתנדב אח"כ גם בניידות!
ולקורס הזה מומלץ להביא מחברת
אבל המדריכים יפתחו לך אחרי כל שיעור את המצגת של אותו שיעור שעברתם כדי שתוכלו לעבור ולחזור על החומר!
ליתר דיוק בין 180 ל-220 שעות (תלוי אם יוסיפו לנו קורס נהג אמבולנס).
תודה
"המרכזיות שבהן זה העובדה שקורס מדא תופס בכל ארגון, לעומת הצלה שתופס רק בהצלה" -
א. אין תעודת חובש שמוכרת ע"י משרד הבריאות.
ב. לא הבנתי מה זה משנה איפה זה תופס? בכל מקרה אני לא אתנדב ביותר מארגון אחד (היתרון באיחוד הצלה הוא הסביבה הדתית בקורס ובארגון בכלל).
"ושבמדא אתה עולה אחרי הקורס על אמבולנס וצובר ניסיון אמיתי ומשמעותי" - אין אפשרות כזאת באיחוד הצלה? אמרו לנו שאולי נמשיך לקורס נהגי אמבולנסים אז הנחתי שיש להם כאלה.
שוב תודה.
מידיעה ודאית ישנם מקומות שמתנדבים שעשו קורס באיחוד הצלה
מקבלים כרטיס מתנדב של מד"א ועושים משמרות בלבנים ואט"נים..
תעודת חובש של איחוד הצלה מוכרת ע"י משרד הבריאות ותופסת באופן עקרוני בכל מקום וצורך למעט מד"א...
אני באזור הצפון, למה?
אתה בטוח לגבי התוקף של התעודה של איחוד הצלה?
תודה.
יש אנשים שמתנדבים במד"א במסגרת האמבולנסים ובהצלה ככוננים.
לדעתי הלמידה של העיקרית של חובש הוא בהתנדבות על האמבולנסים, ההגעה למקרה והטיפול באדם לאורך זמן עם אפשרות להתייעץ עם הצוות, הכוננים בשטח והרופאים והאחיות בחדר המיון/טראומה נותן הרבה יותר מהגעה למקרה וניתוק הקשר עם המטופל אחרי כמה דקות.
מצד שני ההגעה ככונן למקרה במהירות גבוהה יותר מהאמבולנס ונתינת טיפול מהיר ומציל חיים הוא דבר מספק שאין כמוהו!!!
להיות גוף הצלה כמו מד"א
היום הם גוף הצלה שבנוי על כוננים בלבד בלי אמבולנסים
רכבים פרטיים או אופנועים!
יש היום אופציות התנדבות לדוסים גם במד"א
והכל תלוי בך
ומה אתה מחפש!!
לגבי הקורס - כמעט בכל במרחב פותחים קורסים לחרדים/דוסים - נפרד רק לגברים
ככה שגם במד"א יכולה להיות לך אווירה דתית מאד.
היתרון של מד"א שאתה יכול להמשיך להתמקצע לעלות על ניידות
ובעיתו ובזמנו להיות בעצמך נהג וכו'
וכמובן להתקדם אם יש לך שאיפה לכך(חובש בכיר/פארמדיק)
אחרי שתהיה כבר חובש במד"א לאיחוד לא תהיה שום בעיה להביא לך ציוד וכו'
אבל הכי חשוב שתוכל בסוף להמשיך להתמקצע בניידות
מקרי כונן זה נחמד אבל לרוב מזה לא מתמקצעים!
כשאיחוד התחילו לעשות קורסים בהחלט היה הפרש בהדרכה לעומת הקורסים של מד"א.
ככל שעבר הזמן ובפרט היום ההדרכות והלימוד המקצועי לא יורד מהרמה של מד"א.
יותר מזה - שיהיה ברור שברמת ריענון והדרכות שלאחר סיום הקורס,
ההשתלמויות והריענונים של איחוד עולים בעשרות מונים על אלו שמד"א עושים.
בהחלט אני חושב שעדיף לעשות את הקורס במד"א ולא באיחוד בעיקר מסיבות טכניות ויעילות.
במד"א וגם באיחוד ישנם מקצוענים ולא מקצוענים - תלוי במתנדב. והרבה פעמים מי שמתלונן על המקצועיות עושה זאת ממניעים פוליטיים למיניהם- ז"א שאם הוא יראה כונן מד"א וכונן איחוד עושים אותה טעות בדיוק יתלונן על הכונן של איחוד בלבד.
לגבי חרדים/דוסים במד"א - אתה וכולם יודעים פה יודעים טוב מאוד שבערך במאה אחוז מהמקרים מד"א לא עוזר ומוסיף לאף מתנדב בקדושה וביראת שמים אלא הפוך - השאלה עד כמה.
תודה על ההרחבה ועל זריקת (/עירוי) ההרגעה.
מד"א הוא לא בהכרח מקום שמקלקל את כולם, אולי נח למי שמחפש "לגלוש" או מי שלא נזהר אבל לאדם ירא שמים שמחפש להתנדב וללמוד נטו אין שום סיבה לחשוש מהתנדבות אם הוא מספיק בוגר.
אם מדובר על נוער שמחפש את עצמו או אנשים לא בוגרים תבין שהם לא באו רק לשם ההתנדבות!
כל מי שבמגע עם עובדים/מתנדבים שאינם שומרי מצוות/שומרי מצוות שאינם 'דוסים' נתקל ושומע באופן קבוע גם אם ממש לא רוצה וממש לא מחפש את כל נושאי השיחה והביטויים שהם רגילים, בד"כ זה נסוב סביב נושא מאוד מסויים.
לא מכיר את כל הארץ ולא יודע איפה אתה מתנדב, אבל בגדול בכמה מרחבים שאני מכיר טוב המציאות היא כזו.
האפשרות לא ליפול כרוכה בד"כ במלחמה תמידית, אלא אם מתנדב עושה מראש את כ-ל המשמרות שלו עם צוות ספציפי ופחות אם הוא מתנדב בדרך שגרה...
יותר מזה - דיברתי עם הרבה מתנדבים דתיים מכל הסוגים ואף החרדיים ביותר וכולם די הסכימו עם זה...
אבל מה לעשות שכמה שחיפשתי הדוגמאות שאני מוצא הם רק לכיוון השני?
בפירוש - גם אנשים שמאוד לא רוצים ולא באו בקטע לרדת.
אין מה לעשות אתה נמצא בתחנה/נה"ז והטלויזיה דולקת - בד"כ לא על ערוץ מאיר או הידברות.
מדי פעם החבר'ה זורקים איזה בדיחה או הערה/סיפור מהחיים שלהם בנושאים לא צנועים (וזה במקרה הטוב - כשמדובר בבנים בלבד).
לא מכיר אנשים שקמים ויוצאים החוצה או יושבים בחדר אחר ואלה שעושים זאת בהתחלה לא מצליחים להתמיד בזה לאורך זמן.
זה ממשיך בסרטונים ובתכנים שמגיעים בפלאפון שהם מסתכלים בין המקרים - כמה שתנסה לא תצליח להימלט מתכנים ומראות/נושאי שיחה גסים שלא היית רוצה לשמוע/לראות.
נכון, מעולם לא עבדתי במקום חילוני מעורב, ולא יודע להשוות, אבל נראה לי שעצם העובדה שאתה צמוד במשמרת באמבולנס 8 שעות מגבירה מאוד את העניין.
אפילו על עצמי - שבשנות ההתנדבות שלי (מאות רבות של משמרות) לא עליתי אפילו פעם אחת עם בת למשמרת, אני מודה ומתוודה בצורה חד משמעית שאני נחשף/שומע/רואה דברים שלא הייתי רוצה כלל ועיקר. ק"ו שמי שעושה משמרות עם בנות קשה להאמין שלא מגיע לשיחות סתמיות עם נשים - דבר שבפני עצמו בעייתי, ובד"כ הדרך משם לשיחות של קלות ראש האסורות בוודאות קצרה מאוד.
לא אמרתי לא להתנדב, ולא אמרתי שכל מי שנכנס למד"א מפסיק לשמור תורה ומצוות או יורד - רק אמרתי שמקריאת המציאות יש הרבה שיורדים ברמה כזו או אחרת והמצב במד"א רחוק מלהיות אידאלי, לכן מי שנכנס ידע לאיפה הוא נכנס וממילא יש סיכוי שיזהר ויעשה לעצמו גדרות מראש ולא יפגע שם...
אז הפעם אני דווקא כן מסכים עם המשפט האחרון שלך אבל חולק עליך בחלק גדול מהדברים.
אתה צודק שקשה מאוד לאדם ירא שמים לשמור על אותו רמה רוחנית כשהוא נמצא בסביבה שהוא לא מכיר או בכינוי 'מחוץ לבועה' גם חייל דתי ששירת בצבא במסגרת מחלקת בייני"ש לא יבין מהו הצבא הגדול ומה הם דילמות דתיות בצבא. כמו בצבא כך גם במקומות עבודה, מד"א הוא כמו כל מקום עבודה רגיל יש שם ציבור מעורב של דתיים וחילוניים מי יותר ומי פחות ולכל מקום שאליו אדם מגיע הוא חייב להכין את עצמו לקראת השפעות הסביבה ולגזור על עצמו דברים שהוא לא היה חייב לגזור אילו היה עדיין בתוך הבועה.
יש מסגרות בתוך מד"א שמאפשרות לאדם דתי שמוכן למצבים כאלה להתנדב, אצל מתנדבי הנוער יש משמרות נפרדות בחלק מהתחנות בארץ ולבוגרים יש אפשרות של צוות סגור של עוד מתנדבים שהם מרגישים בנח להתחבר אליהם. כל אחד יכול למצא את המסגרת בשבילו, זה לא תמיד פשוט וקל אבל זה בהחלט אפשרי למי שמספיק חזק.
כאחד שהתנדב באמבולנסים עם גברים בלבד, האם לא היו לך מצבים שבהם חזרת הביתה אחרי שלא מצאת צוות גברים שאיתם יכולת לעבוד?
חייבים להבין שכדי לשמור על רמה תורנית טובה חייבים לוותר לפעמים על הרצון העז להתנדב, יש מצבים שבו אולי כדאי לא לעשות משמרת, כשעייפים או כשיודעים שהאווירה עם אנשים מסויימים לא לרוחינו אבל מי שמסוגל לעמוד בזה יכול רק להרוויח מההתנדבות שלו!
ההתנדבות והצלת חיים זה כמובן חשוב מאד אבל אם זה יכול לגרום לירידה ביראת שמיים אז לא בטוח בכלל שזה שווה את זה, לשמור על הגוף של אחרים תוך פגיעה בנשמה שלי נשמע לי קצת מעוות. במיוחד כשיש אלטרנטיבה של התנדבות בסביבה דתית עם אנשים יר"ש (גם אם ההתנדבות פחות אפקטיבית).
אם אתה מרגיש שזה לא מתאים לך ואתה מעדיף להתנדב במקום אחר כל הכבוד לך!
הרבה אנשים לא חושבים מספיק או שחושבים שהם מספיק מסוגלים ומתאכזבים מעצמם.
בכל מקרה למי שמסוגל ומתאים לו, בהחלט אפשר להתנדב ולשמור על יראת שמים!!!
למרות שחזרתי לפעמים בלי לעשות כי הגיעה פתאום מתנדבת שלא היתה אמורה להגיע,
אני עדיין לא מבסוט מהמצב הנתון שלי. אז הרבה אחרים שלא יטרחו לחזור הביתה בגלל שהגיעה מתנדבת ויעלו איתה פעם ועוד פעם יתחילו לעשות זאת קבוע וכו'...
מבחינה רוחנית אם אדם לא מסוגל לחזור הביתה אז הוא לא בנוי להתנדבות במד"א, חלק מהמוכנות להתנדבות זה לדעת מתי לא להתנדב.
שירוש16מקווה שעזר.
אם יש עוד שאלות אשמח לפרט.
יש איזושהי אפשרות להתמקצעות מעשית אחרי ההכשרה או שזה קיים רק במד"א?
כפראמדיק או כחובש?
עבודה מעשית (כחלק מההכשרה) ניתנת ע"י האירגון.
עבודה אח"כ היא סיפור.
שני המקצועות מכניסים אוטומטית משכורת בינונית ומטה. (וההיא לא משתפרת)
כך שאופק מקצועי בשני התחומים הללו לא מזהיר במיוחד. (אם בכלל קיים)
אם אתה מעוניין לעבוד בתחום רפואה (חירום) אז יש מקומות יותר טובים.
השאלה המרכזית היא האם אתה מעוניין להתעסק ברפואה כמקצוע או כהתנדבות/תחביב צדדי.?
אין לי כוונה לעבוד בתחום אלא רק להתנדב אבל ברור שניסיון בשטח הוא חיוני כדי לזכור את החומר וכדי ללמוד איך ליישם אותו בשטח.
הכוונה בשאלה הייתה האם יש אפשרות לצבירת ניסיון ברפואת חירום מעשית בשטח אצל איחוד הצלה (או להשתלב במד"א, באזור הצפון לצורך העניין).
שוב תודה.
איחוד עובדים בשיתוף פעולה עם המון בתי חולים בארץ ומתנדבים עושים משמרות סיוע בחדרי מיון ולומדים ומתמקצעים.
כמובן שזה תלוי במוטיבציה של הבן-אדם, יהיו כאלו שיעשו ויתמקצעו, ויהיו כאלו שיעשו ולא ילמדו כלום...
לגבי מד"א בצפון אני לא יודע איך היחסים שם..
וגם רישיון להעברת מטופלים מהשטח לבי"ח.
דיברתי על זה עם האחראי המחוזי של איחוד ועם האחראי על הקורס וזה מה שהם אמרו:
לפני שמטפלים בשטח חייבים הכשרה מעשית (לפחות 100 מקרים) עם חונך (אבל את התעודה מקבלים גם בלעדיה).
את ההכשרה המעשית מקבלים בשטח כשיש קריאה, אז מצטרפים לכונן ותיק (אם הגעת לפני אתה לא מטפל מעבר להחייאה פשוטה).
אפשר גם לעשות משמרות במד"א ובמיון בביה"ח המקומי (במחוז שלנו יש קשר לאיחוד עם מד"א וביה"ח והכוננים עושים שם משמרות מדי פעם, גם הוא עצמו עושה) כך שצוברים את הניסיון מהר יותר.
תודה לכולם על התשובות המחכימות.
אני מתנדב במדא 6.5 שנים (כבר לא מע"ר כמו השם שלי...) ולפני שנתיים נכנסתי לאיחוד הצלה (בנוסף למד"א)
לגבי הרמה הדתית במדא באמת בהתחלה היה קשה מאוד אבל כיום אני עושה רק עם בנים ורק לילה והא.שיבוץ יודע א זה!
הכל תלוי במתנדב ובסדר עדיפיות שלו אבל הכל אפשרי
לגבי איחוד הצלה. כיום הם עלו מאוד במקצועיות!! יש כל שנה יום השתלמות חובה לכל המתנדבים ברמה מאוד גבוה! (הטכנודע בחדרה וכד') השתלמויות סניפיות כל הזמן. בנוסף מתנדב חדש שנכנס צריך להגיע ל100 קריאות אם אני לא טועה עם חונך ורק אחריהם מקבל ציוד והכרה רישמית.
בקיצור זה תלוי בכל אחד לפי רמת האחריות שלו אבל לדעתי כן כדאי להתחיל במדא אם מסוגלים לשמור על רמה דתית כדי להתמקצע באמבולנסים.
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה